Salha Zain at Dior Event

LADY-DIOR-SPRING2013_SP1 (1)

I’ve been invited to a VVIP Private Invitation for Special Preview of Latest Dior 2015 Winter Collections at Starhill Kuala Lumpur..

One thing i love about this private invitation is because i will get to see all their limited edition collections that never been displayed at the boutique sambil dihidangkan coffee and macarons…I love Lady Dior because the handbag looks elegant and sophisticated for business and any special occasion..

Cant wait to see them all!!

Lady Dior, here i come!! ;)

timthumb

Lady-Dior-Embroidered-Floral-Small-Bag-Cruise-2014

Lady-Dior-with-Sequins-and-Beads-Bag-Spring-2014Hmmmmmmmmm..

Baju apa nak pakai niiii??

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

I Love To Travel The World

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367
Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752
My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

Iklan Raya 2014

When it comes to Raya, one thing that Salha always look forward to is IKLAN RAYA. And iklan raya kat Malaysia ni memang best dan variety. Ada yang kelakar, ada yang ceria-ceria dan ada yang boleh menitiskan air mata lagi menginsafkan… So here are some of my favorite Raya TV Commercials for 2014.

Please share, which one do you like most in the comment below. And if you any other nice commercials, feel free to share it in the comment. :)

Ke Pangkuan Bonda | Iklan Raya Petronas 2014

Adik | Iklan Raya TM 2014

Sentiasa BersamaMu | Iklan Raya TNB 2014

Roti | Iklan Raya Pas Gombak 2014

Kasih Seorang Ayah | Iklan Raya Pas Gombak 2013

Ini Baru Raya | Iklan Raya RTM 2014

Atuk | Nostalgia Raya Nissan 2014

ecard-salhazain-raya2014-alfaath

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

Raya Family Portraiture 2014 – Part 2

This is Part 2 of our 2014 Raya Family Portraiture (CLICK HERE to check out Part 1)

If you guys are wondering who shot all this beautiful photos,  the answer is Serindit Photo Studio. Excellent professional job I must say. This was taken in their Wangsa Maju studio.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain79

Family of 4. Soon to be 5. InsyaaAllah…

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain72

7 months pregnant. Ramai yang cakap macam tak preggy. Hmmm… Baby gurl kut. :)

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain103

My Two Boys. Love you both. Semoga membesar menjadi anak-anak yang soleh dan membesar menjadi pemimpin yang bertaqwa.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain86

All Boys. Anak-anak Ayah.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain101

Pose Pengantin Lama. Rasa macam baru semalam kahwin. Hihi.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain91

Bagus anak-anak Mama ni minta maaf. Kalau boleh maintain macam ni tiap-tiap hari. Ok Mama ampunkan semua kesalahan anak-anak Mama dari baru lahir sampai sekarang. Kalau kenang-kenang balik macam-macam harta Mama rosak. Sabar jer lah…
serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain104

Caption “Eh, Mama ni cantiknya.” “Alah sweet nya lah korang ni, nak duit raya lebih la tu..”

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain92 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain93You guys are our reason to work so hard. We love you so much…

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain94 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain96

May Allah protect our Love for each other till Jannah.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain53Enough lovey dovey pose. Its now time for some ACTION!serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain54serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain102serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain51Last but not least, when our kids put on their new clothes on the morning of Eid, remember this… yang anak-anak di Palestin dan Syria sedang bersedia untuk menyarung kain kafan pada bila-bila masa menunggu Syahid.

Kenangi mereka, doakan mereka. Hantarkan Fatihah. Bacalah Doa Qunut Nazilah. Semoga suatu hari nanti, kemenangan akan tiba juanya.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent