Iklan Raya 2014

When it comes to Raya, one thing that Salha always look forward to is IKLAN RAYA. And iklan raya kat Malaysia ni memang best dan variety. Ada yang kelakar, ada yang ceria-ceria dan ada yang boleh menitiskan air mata lagi menginsafkan… So here are some of my favorite Raya TV Commercials for 2014.

Please share, which one do you like most in the comment below. And if you any other nice commercials, feel free to share it in the comment. :)

Ke Pangkuan Bonda | Iklan Raya Petronas 2014

Adik | Iklan Raya TM 2014

Sentiasa BersamaMu | Iklan Raya TNB 2014

Roti | Iklan Raya Pas Gombak 2014

Kasih Seorang Ayah | Iklan Raya Pas Gombak 2013

Ini Baru Raya | Iklan Raya RTM 2014

Atuk | Nostalgia Raya Nissan 2014

ecard-salhazain-raya2014-alfaath

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

Raya Family Portraiture 2014 – Part 2

This is Part 2 of our 2014 Raya Family Portraiture (CLICK HERE to check out Part 1)

If you guys are wondering who shot all this beautiful photos,  the answer is Serindit Photo Studio. Excellent professional job I must say. This was taken in their Wangsa Maju studio.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain79

Family of 4. Soon to be 5. InsyaaAllah…

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain72

7 months pregnant. Ramai yang cakap macam tak preggy. Hmmm… Baby gurl kut. :)

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain103

My Two Boys. Love you both. Semoga membesar menjadi anak-anak yang soleh dan membesar menjadi pemimpin yang bertaqwa.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain86

All Boys. Anak-anak Ayah.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain101

Pose Pengantin Lama. Rasa macam baru semalam kahwin. Hihi.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain91

Bagus anak-anak Mama ni minta maaf. Kalau boleh maintain macam ni tiap-tiap hari. Ok Mama ampunkan semua kesalahan anak-anak Mama dari baru lahir sampai sekarang. Kalau kenang-kenang balik macam-macam harta Mama rosak. Sabar jer lah…
serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain104

Caption “Eh, Mama ni cantiknya.” “Alah sweet nya lah korang ni, nak duit raya lebih la tu..”

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain92 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain93You guys are our reason to work so hard. We love you so much…

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain94 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain96

May Allah protect our Love for each other till Jannah.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain53Enough lovey dovey pose. Its now time for some ACTION!serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain54serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain102serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain51Last but not least, when our kids put on their new clothes on the morning of Eid, remember this… yang anak-anak di Palestin dan Syria sedang bersedia untuk menyarung kain kafan pada bila-bila masa menunggu Syahid.

Kenangi mereka, doakan mereka. Hantarkan Fatihah. Bacalah Doa Qunut Nazilah. Semoga suatu hari nanti, kemenangan akan tiba juanya.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

Raya Family Portraiture 2014 – Part 1

Salam Aidilfitri semua dari Salha Zain dan keluarga. Semoga Hari Raya tahun ini tetap meriah walaupun negara kita dan juga saudara kita di Gaza, Palestin dan di Syria sedang diuji hebat oleh Allah SWT.

Salha yakin, on personal level, kita juga masing-masing ada ujian kita tersendiri. Doa Salha untuk anda semua, teruskan berjuang dan berjihad untuk mencapai segala impian anda.

Salha juga menyusun sepuluh jari memohon maaf andainya ada tersalah kata dan terlanjur perbuatan yang menyinggung hati anda. Maaf Zahir dan Batin. Kosong-kosong. Eid Mubarak Kullu Am, Wa Antum Bikhair.

Enjoy Part 1 of our Raya 2014 Family Portraiture. This year our theme is Red and Black. ;) serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain1Our little family all together.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain2

From Left: Muhammad Irfan, Salha Zain, Al-Faath Al-Ayubbi, Muhammad Al-Aminserinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain5 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain8 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain12 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain14

One of many favorite shots.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain19

Mr and Mrs

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain21

FREE STYLE POSE

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain28

Ampun Maaf di pinta. Mensuci hening dosa. Salah dan silap jangan disimpan.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain30

Pose ala Aaron Aziz & Zizan Razak for JAKEL?

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain98

Boboboi… Ehh.. Al-Amin Kuasa Tiga! Consistent betul anak Mama ni senyum.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain32

OK… Songkok semua dah hilang. Lets have some crazy pose!

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain31serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain33

LOVE YOU DADDY! Thanks for taking care of us.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain34
serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain36

One in the oven. Belum keluar lagi dah shooting. 2 months to go. Cant wait!

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain37serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain40

Me and baby first photo shoot together. Mama loves you and cant wait to welcome you to the family.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain41

Hubby donning the famous Altimet Paisley Sampin. Not bad for a non-songket sampin.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain45

Mr. Webmaster pose. The man behind all the Online Marketing Strategy for our TLC group.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain50

Ninja Pose!serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain97

Pose Irfan yang dah terover. Censored plisss….

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain46

We are Muslim. We love peace and humanity. We are against TERRORISM. We are against the Genocide by ZIONIST Israel and the killings of Sunni in Syria. #projectiamaMUSLIM #saveGAZA #prayforGAZA

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain44

Keep on sharing this. Keep on spreading the awareness. The whole world must keep on PRESSURING the Zionist Israel and its associate. Keep on BOYCOTT on Israel products.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

TLC in Singapore

SINGAPORE: For the first time, TLC Singapore (aka TLC LIONS) held its first OFFICIAL training session with the Top Mentors from TLC Central. Congratulations to their top leader for organising such session. We look forward for the next session and hopefully with double the numbers from TLC Singapore members. All the BEST!
singapore-premiumbeautiful4 10498082_741569865899405_3264102102736728929_o 10477563_741569932566065_1390807917061338710_o singapore-premiumbeautiful5 10403779_741570082566050_8122387437281419055_osingapore-premiumbeautiful6 10498444_741570309232694_1863261537696031559_o10348679_741568939232831_5389351202843529367_o

For those who are interested to know more about TLC Singapore and how you can start a profitable online business, you can liaise directly with TLC Lions:

Norzihan Adnan

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent

Iftar Anak-anak Yatim Rumah Nur Kasih Bestari, Kepong

KEPONG: Alhamdulillah, last Thursday (10/7/2014) Top Leaders Circle (TLC) together with Malaysia Premium Beautiful Top Agents successfully organised ‘The One Heart Project’ which we manage to donate a sum of almost RM17,000 to the orphanage of Rumah Nur Kasih Bestari, Kepong. The collection together with other goodies we given to the school manager at the Iftar event. Here are some of the highlights for the event.

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful1

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful2

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful3

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful5

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful6

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful7

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful8

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful11

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful10

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful12

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful13

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful14

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful15

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful18

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful16

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful20

“Mereka juga memberi makan sebarang makanan yang dihajati dan disukainya kepada orang miskin, anak yatim dan tawanan (sambil berkata dengan lidah atau hati): Sesungguhnya kami memberi makan kepada kamu semata-mata kerana Allah dan kami langsung tidak inginkan sebarang balasan daripada kamu atau ucapan terima kasih.” [Surah al-Insan: 8-9.]

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful19

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful22

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful23

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful25

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful24

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful26

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful28

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful27

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful29

“Sesiapa yang menjamu makanan untuk berbuka bagi orang yang berpuasa, pahalanya sama seperti pahala orang yang berpuasa, iaitu pahala orang yang berpuasa yang tidak dikurangkan walau sedikit.” [Hadis riwayat al-Tirmizi].

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful32

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful33

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful35

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful36

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful38

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful37

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful39

Sekiranya anda juga turut mahu menyumbang kepada anak-anak yatim di Rumah Nur Kasih Bestari ini, boleh lah berhubung dengan pihak sekolah.

PUAN KAYROL – 019-250 2663

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent