Premium Beautiful

Premium Beautiful Corset: How to buy & Start PB business

3 March, 2013

Semakin ramai yang bertanya, so jomlah kita beramai-ramai beli corset Premium Beautiful dan join the PB Business dengan Salha. OF COURSE EVERY WOMAN want to be HEALTHY, BEAUTIFUL, STAY YOUNG AND ENERGETIC, and have some EXTRA CASH (RM,5000++) in hands. Well, good news, PREMIUM BEAUTIFUL CORSET is the BEST SOLUTION FOR YOU…

premium beautiful classic elegance

Premium Beautiful Classic & Premium Beautiful Elegance

All you need to do is to Contact Me and Book your appointment now!!

012-222 9453

salhazain@gmail.com

Kalau u all malu nak call i, boleh jugak Fill form yg i dah sediakan, tulis la apa2 yang you nak tanya. Just click button ni ataupun button oren kat tepi kiri tu..

Book appoinment with Salha today, get your Premium Beautiful corset.

cara-ukur-saiz-corset-premiumbeautifulPREMIUM BEAUTIFUL: Best Instant Body Shaper

Tak kira apa berat badan anda, dengan ‘curves’ pada tempat yang betul, semua orang boleh tampil anggun dan penuh keyakinan. Berilah yang terbaik untuk diri anda, Premium Beautiful sudah membantu ramai wanita seluruh Malaysia dan dunia. Katakan “YES” hari ini.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Premium Beautiful

Premium Beautiful Untuk Set Berpantang

26 May, 2016

 

LEPAS BERSALIN PERUT STILL MACAM MENGANDUNG 4 BULAN??

Aaaaaaaaaaaaaaaarghhhh!!!

Banyaknyee cabaran jadi orang perempuan ni kan.. Dont worry ladies, Kate Middleton pun ade masalah yang sama cam kitee..
We’re not alone ok..

infphoto_2616232

Now tgkla body die sekarang, flawless kan.. Mustahil la die tak buat ape2 kan.. And yelahh.. Die bakal permaisuri England..
So mesti macam2 cara yang Kate buat utk kurus balik..
Confirm Kate tak biarkan je perut die camtu je kan..
Cube bayangkan kalau die biaaaaaar je? Agak2 jadi ape? Mestilah makin membuak-buak kan..
Betul tak, betul tak?

24-kate-middleton-belly.w750.h560.2x

So kalau kite kt Malaysia ni, ape yg kite nak buat..?

Rata2 trend sekarang lepas bersalin rimas nak berbengkung. Sape tak rimas kalau pakai bengkung lilit2 40 meter tu.

Dahla tak berbengkung, jarang pulak makan ubat yang lawaskan pengeluaran darah nifas, kecutkan rahim dan imbangkan hormon.

Akibatnya:

Darah nifas yg tertinggal tu akn jadi makanan kepada benih ketumbuhan dalam rahim. Lepas bersalin tiba2 dapat detect ada cyst, fibroid and endo.

Rahim mmg akan kecut secara semulajadi. Tetapi kecutnya tidak rapi. Selepas bersalin tiba2 ada keputihan, faraj berbau, ketumbuhan rahim..ahhhh! Ngeriii!

Hormon tak seimbang will lead to obesiti atau kegemukan melampau. Haid pulak tidak teratur.

Jangan ikut sgt budaya barat. Tak terkejar kita. Mereka bila rahim bermasalah, ntah2 mereka buang je rahim tu. Perempuan yg dibuang rahim cepat nampak berusia. Tapi mereka boleh buat plastic surgery. Kita?? Rahim bermasalah. Nampak tua lagi.

6C8374136-tdy-130724-middleton-post-baby-bump.today-inline-large

Ok now Salha nk share kt u all bengkung yang mudahkan keje u all and tak rimas!

And bengkung ni pulak ade khasiat 20 in 1 sebab bengkung ni ade Far Infrared Rays (FIR) yang boleh:

-lancarkan darah so darah nifas cepat bersih,

-seimbangkan hormon,

-kempiskan perut mengembang lepas bersalin,

-kecutkan rahim dgn cepat,

-buang angin dalam perut dan faraj,

-menghalang keputihan,

-menghilangkan stretchmark,

-membanyakkan susu badan,

-membentuk semula badan dan part2 yg mengembang,

-membakar lemak 900 cal per hour,

dan benefit from top to toe..!

13256413_10154184073301575_1595283103415458789_n

 

Semuanya ni kite akan dapat bile pakai Corset Premium Beautiful ni..

Senang kepala kite kan.. takyah risau2 daaaahhh nk pikir pasal badan. Pakai jee.. Leegaaa!!

Bukan nk over promote, tapi ni based on ribuan testimoni orang yang berpantang dgn Premium Beautiful ni..

Hakak share jee.. Jangan kate hakak tak payung..

Sape yang dah nak berpantang, sebelum cari mak bidan, cari akak dulu..

Readykan corset sebelum bersalin bak kate, sediakan payung sebelum hujan!

Lepas bersalin, sarung perut tu dengan ni dulu. Then baru pikir nak berurut.

Tak guna berurut, bengkungnya takdek!

p/s: akak doakan moga ibu2 berpantang diluar sane, berpantang dlm keadaan tenang bahagia, bukan rimas2 tawww..

Harga Premium Beautiful?

Boleh dirundingg..

 

 

 

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Premium Beautiful

Premium Beautiful Penipu

25 May, 2016

Memang betul Premium Beautiful Penipu!

Testimoni : Hilang Migrain Serta Merta Dengan Balut Kepala Dengan Premium Beautiful.

Sekali baca memang rase menipu betul. Tapi kalau dah client yang migrain ni sendiri yang balut kepala die dengan Premium Beautiful lepas tu migrain die hilang serta merta, hmmm.. terpaksa kene percayala.

” Semalam i puasa ganti, lepastu terlupa nk bangun sahur. Baby i pulak still breastfeed. So dr pagi lagi dah rase lapar yg teramat, kepala dah mula pusing-pusing.. Masuk tengahari, migrain start datang.. Berdentum-dentum rase kepala i ni.. and rase nak muntah 2 kali.. Tapi nasib baik tak keluar..kalau tak batal puasa. huhu.. yang anak i pulak asyik nk bergayut je.. yang kite tengah pening ni baring jelah, taktau nak buat ape.. makan panadol tak boleh.. last-last saya ambik bra Premium Beautiful tu sebab u kate kt bra FIR die tebal.. so i balut je kepala i.. after 15 min camtu, i rase kepala ringan je. migrain i terus hilang.. i sendiri tak percaya.. macam magic pulakla bende ni.. seriouslah uu.. bende ni bagus gila!” 

Bila bace mesej ni, Salha rase macam tak percaya pulak. Rase cam nak cuba pulak bile migrain datang nnti.. tengah tunggu ni.. best jugak kalau migrain takyah makan panadol.. tak bagus pun.

migraine-and-blurred-vision

 

Migraine-Trigger-Checklist_new1

So natijahnya, pada kengkawan yang migrain teruk kt luar sana, jom balut Premium Beautiful kt kepala!

Sape nak cuba, jom watsapp2..ade harga special sempena orang yang terkene migrain ni..

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
My story

Hermes Birkins Are The Best Investment

10 March, 2016

birkin

‘“Investment” is a word that gets thrown around a lot when it comes to luxury fashion, but when it comes to actual, annual increases in value, Hermès Birkin are the gold standard. According to a data evaluation recently done by resale platform Baghunter, that might be even truer than bag lovers previously thought. Baghunter looked at investment returns over the past 35 years on S&P 500 stocks, gold and Hermès Birkins and found that Birkins were the safest bet, with an average annual return of over 14%. Stocks and gold, by comparison, both failed to match that mark, with an average annual return of 11.66% and 1.9% in that period, respectively.’ – PurseBlog

 

birkin pink

 

Ahhh!!! What a good info.. Its time for me to own a Birkin.. I’m not a handbag person but when it comes to Hermes Birkin, i’m so crazy thinking about it. Macam orang jatuh cinta. The color, the shape and design, the exclusivity, i love everything about it! Plus, bila dapat tau, the value can give us a good return on investment, lagi rasa tak sabar nak beli!

 

Hermes-Birkin-Etoupe

 

Maybe Salha dulu, cuma berangan je la nak pakai Birkin ni. Asyik google tengok gambar Victoria Beckham and Kim Kardashian je la pakai bag ni. I merangkap fulltime housewife ni, memang takde harapan la kan. Sebab bila tau harganya pun dah cecah RM50K-RM70k, maybe orang yang super rich jela yang pakai.. Tak pun, Datin Paduka or Permaisuri Agong jela yang berani beli. Tapi berkat jumpa bisnes Premium Beautiful ni..rupanya tak payah jadi Permaisuri Agong pun boleh beli. Alhamdulilah!!!

Yup, Birkin gonna be my handbag raya tahun ni.. I nak B35 in Rubis Red or Rose Tyrien. Im gonna rock my Birkin di pagi raya, even taktau lagi nak beraya rumah sapela sampai nak bawak Birkin ni..haha.. Ahhh!! I don’t care!!

gettyimages-85889050-cf7b9f81a6e3afc75fa8636cbb52887afe40e7bc-s900-c85

 

Untuk housewife- housewife di luar sana.. teruskan berangan nak pakai Birkin ni. Sape tau impian u all tercapai jugak pakai Birkin macam Salha..ye tak? Dare to dream and work hard for it! Even u all housewife, but sambil-sambil la buat bisnes. Kalau buat bisnes dengan income RM 40K – RM 70K sebulan, sure boleh pakainye lah!! Bayangkan, title tetap “Fulltime Housewife” tapi kite tambah satu lagi title, Fulltime Housewife aka “Businesswoman” and boleh pakai Birkin lagi.. barulah class!! Fuh!

Ok, nanti tunggu update Salha about my first Hermes Birkin ni yeh..! See ya in the next post!!! Hugs!

 

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
My story

Jalan-jalan Cari Makan Ramadhan: KL Tower

3 July, 2015

The occasion was Iftar with TLC CDM. Tahun ni kita nak try Iftar kat tempat yang lain dari biasa. So kita decide nak Iftar “Dari Restoran Rebung ke KL Tower” by one of the best Celebrity Chef that is Chef Ismail.

Salha bagi 5 Bintang for the food choices, taste and ambience. Definitely one of the best Iftar Masakan Melayu 200 feet above the ground.

  
      

 

       
  
  
  
  
  
  
IMG_1886.JPG

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Beauty Tips

Rizalman for Zalora and Premium Beautiful Elegance 

20 June, 2015

Cantek-cantek baju Rizalman by Zalora ni.. Elegance and sophisticated.. Tak sabar nak beli for this raya..




But for some ladies, they think that they must have a flawless body kalau nak pakai baju ni.. To normal people like us, i bet..its not easy to achieve body macam model ni..

But my advice, u just need a little touch up.. And thats when u have to wear a corset.. So dengan corset, if someone with fuller figure like me, at least u’re not worried buldging here and there..

Maybe not as perfect as this Rizalman model’s body but with a little touch up, u feel more confidence to wear this for raya and u will look curvier too!!


Pada yang tercari-cari nak pakai corset jenis ape, sebab memang banyak sangat corset kat luar.. Nanti karang dah beli mahal-mahal, tak selesa , bergulung, or sebagainya, my advice is, buy from the expert and with Premium Beautiful Elegance, u all tak perlu nak worry-worry dah.. It will give everything that women’s desired for.. Trust me..! I have one for myself this raya..

If u want too, can ask and order here:

012-2229453 / salha2910&gmail.com

P/s : Get special discount especially for Salha Zain’s Blog Reader plus special  gift worth rm200 and FREE samples to giveaway..!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business

Tips Nak Berjaya Cepat 

28 May, 2015

usain_bolt_100m_spikeKisah kasut :

Dalam satu pertandingan lumba lari, ada 5 orang peserta bertanding. Sebelum bertanding, mereka diberi pilihan untuk memilih dan memakai kasut pilihan mereka dalam larian nanti.

Bila semua dah siap sedia, pistol berbunyi, semua pun pecut berlari dan berlari sehingga ke garisan penamat tanpa toleh kiri kanan.

block_startTapi ada seorang peserta masih tertinggal, masih membelek kasut yang hendak dipakai kononnya nak cari kasut yang paling baik. Akhirnya peserta itulah yang kalah! 

Iktibar dari kisah di atas:

Apabila kite dapat satu peluang, yakin, percaya pada rezeki Allah, follow mentor berjaya, terus buat sahaja dan pasti kita dapat kejayaan. Bukannya bila dapat peluang, saya nak check dengan suami, isteri, kawan, jiran tetangga, sedara mara dikampung kononnya untuk dapat pengesahan dari mereka. Dan mereka takkan beri pengesahan pun akhirnya, tapi cuma menakutkan lagi keadaan. 

Kesimpulannya:

Kalau nak buat keputusan untuk diri sendiri, diri sendiri yang decide. Bukan orang lain decide untuk kita, sebab orang lain tu pun tak sure ape yang mereka decide untuk kite tu betul ke tidak, sebab diri mereka pun belum ntah-ntah tak siap lagi.

Kenapa perlu tanya orang lain sedangkan bila kita susah, anak-anak kite perlukan duit, ada tak orang yang kita tanya tu datang bantu? Mungkin boleh bantu sebulan dua. Kalau tiap-tiap bulan siapa jugak yang tanggung kalau tak diri kite sendiri.

Kalau dulu mase Salha dapat peluang biz ni, kalau Salha keliling kampung tanye semua sedara mara, memang takkan jadilah Salha macam sekarang ni. Sebab ramai sangat yang beri sangkaan yang bermacam-macam. Yang terus tak logic pun ada juga.

Orang kata.. 

Kawan saya kata.. 

Saya dengar.. 

Semuanya ntah sure ntah tidak… 

Tapi bila fikir balik, macam mana nak bagi Mak Ayah kalau aku takde duit..dahla mak ayah nak pencen..  
Macam mane nak hanta anak tadika kalau takde duit, sekarang tadika semua beratus dan beribu.. 

Macam mana nak bayar hutang yg tertunggak kalau takde duit..  

Macam mana nak beli barang pasar kalau dalam purse pun ada rm20 sahaja? 

Boleh ke mintak orang-orang yang pandai sangat kasi advice kt kita tadi atau mereka pandai cakaaaaap saja.. Tapi keadaan kita yang sebenar mereka tanak ambik tau pun.. 
Jadi macam salha dulu, pekakkan saja telinga, ape orang nak kata-kataalah.. Tak sampai manepun.. 
Dan salha terus buat sahaja.. Memang tak toleh kiri kanan.. 

Cuma fikir nak siapkan tabungan RM1 juta waktu masih tengah muda ni.. Malas nak tunggu lama-lama.. Takkanla dah tua baru nak buat tabungan.. I would rather do it now and start enjoy my life at 40..! 

At 40 dah bebas hutang, bebas kewangan. Takyah nak fikir kerja-kerja lagi!! Nak redah jam pagi-pagi. Nak mengadap muka bos lagi. Urghhh! 

I want to control my time!! Enjoy my life with my kids.

Tabungan siap! Tabungan pendidikan anak siap! 

Rumah dan kereta keluarga siap! 

Elaun bulanan dan haji mak ayah siap! 

Hutang pun selesai! 

Fuuuuuhhhh hidup dalam keadaan legaaaaaaaaaaaa tak terkata..!!! 
For me, better DO IT NOW OR NEVER!!

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business

Buang 6000 Pekerja?

27 May, 2015

Ya Allah, bermacam-macam berita orang forward pada Salha.. Satu berita yang amat sedih bila terbaca ramai sahabat-sahabat seislam kita akan diberhentikan kerja dari syarikat gergasi..

Salha tak boleh imagine macam mane mereka nak survive setiap bulan kalau mereka ialah the only ‘bread winner’ in the family.. Wife pula surirumah, anak-anak pula masih bersekolah.. Macam mana keadaan mereka nak raya nanti..? Hutang rumah yang belum selesai macam mana pula?

Adakah itu hakikat bekerja di syarikat gergasi? Bila dah sampai masa company nak restructure, beribu-ribu pekerja dibuang walaupun pekerja itu dah berkhidmat berpuluh tahun dan dgn hanya diberi pampasan VSS yang rasenya tidak sebanyak yang mereka benar-benar perlukan..

Dan kalau di usia 40 tahun keatas, diberhentikan kerja, bukan mudah untuk nak dapat pekerjaan lain..
Interwiew sana sini pun tak dapat sebab kene berlawan pula dengan beribu-ribu graduan yang baru keluar university..

Im so upset to hear this..
And i willing to help those yang ade masalah seperti ini.. Maksud salha bukan bantu beri duit, tapi ajar untuk sustain dan increasekan lagi income anda dari masa ke semasa..

Kami cuba beri yang terbaik..dan kami tak buang pekerja sebab semua pekerja kami, mereka berkerja atas kaki sendiri dan mereka yang tentukan income mereka sendiri!!

012-2229453
salha2910@gmail.com

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Personal

Kisah Ngeri Bibik Indonesia

25 May, 2015

Pernah tak anda panggil bibik cleaner untuk cuci rumah? 

Mesti ade yang pernahkan.. Ok berapa bibik tu charge u all? Kalau yang Salha pernah panggil, ade yang charge 3 jam RM 70 .. Tapi rasenya tu paling murahla.. Ade yang kate RM100, RM150.. 3 jam tau bukan 8 jam pun.. 

And pernah tak tanye, berapa rumah yang bibik tu boleh cuci dalam sehari? Rata-rata yang Salha tanya, kadang-kadang 3 rumah, kadang-kadang sampai 5.. 

Bayangkan, rm100x5 rumah = RM500 sehari.. 

RM500x30 hari = RM 15,000 sebulan ke gaji bibik tu!!! Ya Allah ngeriii!!!

Gaji sapa tuu?? Bukan ke gaji Jusa ataupun General Manager ke? 

Dahla makan, minum, tol, parking, minyak semua majikan tanggung.. Siap ade ubat gigi, prepaid handphone pun majikan belikan! Yang mane kita pulak bekerja susah payah nak sara hidup anak-anak dan keluarga, kene tanggung semua tu.. Last-last nak hantar duit mak ayah kt kampung pun takda.. Bibik tu pulak boleh hanta duit bulat-bulat kat kampung.. 

Adakah kite deserve dapat income yang sama dengan bibik.. Tu kalau income rm15,000.. Rata-rata majoriti penduduk Malaysia income purata sekitar rm3000.. 

Haishh!! Macam mana tuu?

Agaknya kalau dulu Salha tak decide buat bisnes PB ni, maybe Salha pun jadi pening jugak nak fikir.. Tapi nasib baik bila buat bisnes ni Salha dah dalam category 6 angka.. Tak berapa sakit hatila bile fikir gaji bibik tu tadi.. 

Syukurlaa Allah kurniakan jalan bisnes PB ni kat Salha.. If not mesti Salha pun rasa tertindas.. Hishh..! 

012-2229453 / salha2910@gmail.com 

  

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business

Tips Kejayaan : KFC

25 May, 2015

DO IT ONCE AND DO IT RIGHT!!!

Alang-alang buat bisnes, buat dengan betul, buat sampai jadi..

Elakkan pemikiran, aku try-try dulu bisnes ni, kalau tak jadi aku buat bisnes lain..

Kalau macam tu pemikirannya, buat bisnes ape pun takkan jadi..!

Kalaulah Colonel Sanders owner KFC cakap macam tu dulu, dah tentu KFC takkan wujud sekarang..

Dan bile selalu fikir macam tu, bisnes yg die ade akan buat suam-suam kuku sahaja.. Dan bile tak jadi, keluarlah ayat-ayat fatwa kt wall dan mula salahkan orang lain dek kerana mau memujuk hati atas kesilapan sendiri..

My advice is, dah jumpe peluang, there’s no turning back.. Dont ever give yourself options..terus yakin pada peluang yg ade depan mata dan ikut saja jejak orang berjaya..!! Pasti anda pun akan tergolong dalam kumpulan orang yg berjaya juga!!
Bukan orang yang memujuk hati ditepi bucu tangga..

Have a great Monday everyone!!

  


Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Achievements

TLC CHANEL CHALLENGE

23 May, 2015

Congratulations Cik Inn! Our first Chanel Challenge aka RM100,000.00 sales achievement! Enjoy selfies with your new Chanel Brooch!

  

In TLC, we will always celebrate success and reward you along the way!

    

Pose baby Chanel dengan mak Chanel.

Last but not least, chup tempat masing-masing dalam kapal terbang. Tak sabar nak dengar Captain announce “Selamat datang para usahawan SHOM yang cemerlang ke penerbangan Thai Airways menuju ke Bangkok!”

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
My story

Jalan-jalan Cari Makan : Jaslyn Cakes, Bangsar

22 May, 2015

Petang ni, kita nak jalan-jalan cari makan kat satu tempat yang tengah viral kat Instagram. Jom ikut Salha pegi ke Jaslyn Cakes, Jalan Telawi 2, Bangsar.

Actually ni percubaan kali kedua, sebelum ni pernah datang waktu weekend, boleh tak kek semua habis sold out! Dahsyat kannn… Mesti sedap!


Ok dah sampai. Sugar & Spice, here I come.


Yeay! Happy sangat sebab masuk jer kek semua penuh lagi. Tak sabar!


Red Velvet at RM13.90 per slice

Salty Brownies. RM10.80 per slice

Pricelist for Jaslyn Cakes menu.

 


Muka-muka excited nak tunggu kek.


So hari ni kita try Peanut Butter cakes, Salty brownie and Butter Loaf…


Tadaaa… Wah Fateh, tengok tu. Nyum nyum…

      

Sebab semua cakes yang Salha try tadi 4-5 bintang, kita beli pulak Red Velvet bawak balik for supper. Gittew..

All in all, highly recommended. Taste all good. Ambience very nice. And good service.

Kalau Kuantan ada Kula Cakes, Bangsar definitely have its signature in Jaslyn Cakes.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent