Browsing Category

My story




My story

Hermes Birkins Are The Best Investment

10 March, 2016

birkin

‘“Investment” is a word that gets thrown around a lot when it comes to luxury fashion, but when it comes to actual, annual increases in value, Hermès Birkin are the gold standard. According to a data evaluation recently done by resale platform Baghunter, that might be even truer than bag lovers previously thought. Baghunter looked at investment returns over the past 35 years on S&P 500 stocks, gold and Hermès Birkins and found that Birkins were the safest bet, with an average annual return of over 14%. Stocks and gold, by comparison, both failed to match that mark, with an average annual return of 11.66% and 1.9% in that period, respectively.’ – PurseBlog

 

birkin pink

 

Ahhh!!! What a good info.. Its time for me to own a Birkin.. I’m not a handbag person but when it comes to Hermes Birkin, i’m so crazy thinking about it. Macam orang jatuh cinta. The color, the shape and design, the exclusivity, i love everything about it! Plus, bila dapat tau, the value can give us a good return on investment, lagi rasa tak sabar nak beli!

 

Hermes-Birkin-Etoupe

 

Maybe Salha dulu, cuma berangan je la nak pakai Birkin ni. Asyik google tengok gambar Victoria Beckham and Kim Kardashian je la pakai bag ni. I merangkap fulltime housewife ni, memang takde harapan la kan. Sebab bila tau harganya pun dah cecah RM50K-RM70k, maybe orang yang super rich jela yang pakai.. Tak pun, Datin Paduka or Permaisuri Agong jela yang berani beli. Tapi berkat jumpa bisnes Premium Beautiful ni..rupanya tak payah jadi Permaisuri Agong pun boleh beli. Alhamdulilah!!!

Yup, Birkin gonna be my handbag raya tahun ni.. I nak B35 in Rubis Red or Rose Tyrien. Im gonna rock my Birkin di pagi raya, even taktau lagi nak beraya rumah sapela sampai nak bawak Birkin ni..haha.. Ahhh!! I don’t care!!

gettyimages-85889050-cf7b9f81a6e3afc75fa8636cbb52887afe40e7bc-s900-c85

 

Untuk housewife- housewife di luar sana.. teruskan berangan nak pakai Birkin ni. Sape tau impian u all tercapai jugak pakai Birkin macam Salha..ye tak? Dare to dream and work hard for it! Even u all housewife, but sambil-sambil la buat bisnes. Kalau buat bisnes dengan income RM 40K – RM 70K sebulan, sure boleh pakainye lah!! Bayangkan, title tetap “Fulltime Housewife” tapi kite tambah satu lagi title, Fulltime Housewife aka “Businesswoman” and boleh pakai Birkin lagi.. barulah class!! Fuh!

Ok, nanti tunggu update Salha about my first Hermes Birkin ni yeh..! See ya in the next post!!! Hugs!

 

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story

Jalan-jalan Cari Makan Ramadhan: KL Tower

3 July, 2015

The occasion was Iftar with TLC CDM. Tahun ni kita nak try Iftar kat tempat yang lain dari biasa. So kita decide nak Iftar “Dari Restoran Rebung ke KL Tower” by one of the best Celebrity Chef that is Chef Ismail.

Salha bagi 5 Bintang for the food choices, taste and ambience. Definitely one of the best Iftar Masakan Melayu 200 feet above the ground.

  
      

 

       
  
  
  
  
  
  
IMG_1886.JPG

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story

Jalan-jalan Cari Makan : Jaslyn Cakes, Bangsar

22 May, 2015

Petang ni, kita nak jalan-jalan cari makan kat satu tempat yang tengah viral kat Instagram. Jom ikut Salha pegi ke Jaslyn Cakes, Jalan Telawi 2, Bangsar.

Actually ni percubaan kali kedua, sebelum ni pernah datang waktu weekend, boleh tak kek semua habis sold out! Dahsyat kannn… Mesti sedap!


Ok dah sampai. Sugar & Spice, here I come.


Yeay! Happy sangat sebab masuk jer kek semua penuh lagi. Tak sabar!


Red Velvet at RM13.90 per slice

Salty Brownies. RM10.80 per slice

Pricelist for Jaslyn Cakes menu.

 


Muka-muka excited nak tunggu kek.


So hari ni kita try Peanut Butter cakes, Salty brownie and Butter Loaf…


Tadaaa… Wah Fateh, tengok tu. Nyum nyum…

      

Sebab semua cakes yang Salha try tadi 4-5 bintang, kita beli pulak Red Velvet bawak balik for supper. Gittew..

All in all, highly recommended. Taste all good. Ambience very nice. And good service.

Kalau Kuantan ada Kula Cakes, Bangsar definitely have its signature in Jaslyn Cakes.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story

Raya Family Portraiture 2014 – Part 2

26 July, 2014

This is Part 2 of our 2014 Raya Family Portraiture (CLICK HERE to check out Part 1)

If you guys are wondering who shot all this beautiful photos,  the answer is Serindit Photo Studio. Excellent professional job I must say. This was taken in their Wangsa Maju studio.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain79

Family of 4. Soon to be 5. InsyaaAllah…

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain72

7 months pregnant. Ramai yang cakap macam tak preggy. Hmmm… Baby gurl kut. 🙂

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain103

My Two Boys. Love you both. Semoga membesar menjadi anak-anak yang soleh dan membesar menjadi pemimpin yang bertaqwa.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain86

All Boys. Anak-anak Ayah.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain101

Pose Pengantin Lama. Rasa macam baru semalam kahwin. Hihi.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain91

Bagus anak-anak Mama ni minta maaf. Kalau boleh maintain macam ni tiap-tiap hari. Ok Mama ampunkan semua kesalahan anak-anak Mama dari baru lahir sampai sekarang. Kalau kenang-kenang balik macam-macam harta Mama rosak. Sabar jer lah…
serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain104

Caption “Eh, Mama ni cantiknya.” “Alah sweet nya lah korang ni, nak duit raya lebih la tu..”

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain92 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain93You guys are our reason to work so hard. We love you so much…

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain94 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain96

May Allah protect our Love for each other till Jannah.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain53Enough lovey dovey pose. Its now time for some ACTION!serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain54serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain102serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain51Last but not least, when our kids put on their new clothes on the morning of Eid, remember this… yang anak-anak di Palestin dan Syria sedang bersedia untuk menyarung kain kafan pada bila-bila masa menunggu Syahid.

Kenangi mereka, doakan mereka. Hantarkan Fatihah. Bacalah Doa Qunut Nazilah. Semoga suatu hari nanti, kemenangan akan tiba juanya.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story

Raya Family Portraiture 2014 – Part 1

26 July, 2014

Salam Aidilfitri semua dari Salha Zain dan keluarga. Semoga Hari Raya tahun ini tetap meriah walaupun negara kita dan juga saudara kita di Gaza, Palestin dan di Syria sedang diuji hebat oleh Allah SWT.

Salha yakin, on personal level, kita juga masing-masing ada ujian kita tersendiri. Doa Salha untuk anda semua, teruskan berjuang dan berjihad untuk mencapai segala impian anda.

Salha juga menyusun sepuluh jari memohon maaf andainya ada tersalah kata dan terlanjur perbuatan yang menyinggung hati anda. Maaf Zahir dan Batin. Kosong-kosong. Eid Mubarak Kullu Am, Wa Antum Bikhair.

Enjoy Part 1 of our Raya 2014 Family Portraiture. This year our theme is Red and Black. 😉serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain1Our little family all together.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain2

From Left: Muhammad Irfan, Salha Zain, Al-Faath Al-Ayubbi, Muhammad Al-Aminserinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain5 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain8 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain12 serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain14

One of many favorite shots.serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain19

Mr and Mrs

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain21

FREE STYLE POSE

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain28

Ampun Maaf di pinta. Mensuci hening dosa. Salah dan silap jangan disimpan.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain30

Pose ala Aaron Aziz & Zizan Razak for JAKEL?

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain98

Boboboi… Ehh.. Al-Amin Kuasa Tiga! Consistent betul anak Mama ni senyum.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain32

OK… Songkok semua dah hilang. Lets have some crazy pose!

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain31serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain33

LOVE YOU DADDY! Thanks for taking care of us.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain34
serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain36

One in the oven. Belum keluar lagi dah shooting. 2 months to go. Cant wait!

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain37serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain40

Me and baby first photo shoot together. Mama loves you and cant wait to welcome you to the family.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain41

Hubby donning the famous Altimet Paisley Sampin. Not bad for a non-songket sampin.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain45

Mr. Webmaster pose. The man behind all the Online Marketing Strategy for our TLC group.

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain50

Ninja Pose!serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain97

Pose Irfan yang dah terover. Censored plisss….

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain46

We are Muslim. We love peace and humanity. We are against TERRORISM. We are against the Genocide by ZIONIST Israel and the killings of Sunni in Syria. #projectiamaMUSLIM #saveGAZA #prayforGAZA

serinditphoto-portraitraya-premiumbeautiful-salhazain44

Keep on sharing this. Keep on spreading the awareness. The whole world must keep on PRESSURING the Zionist Israel and its associate. Keep on BOYCOTT on Israel products.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story

iPhone 5, I HEART YOU!

19 December, 2012


Everybody has been waiting for the thinnest, lightest, fastest iPhone ever and finally it is HERE!

iPhone 5. I finally got my hands on it. Yayyyyy! This thing should last me for a while. Since Apple releases a new model every once a year anyway. So yes!!! Here I go with the latest brand new iPhone 5!

Just a quick review, why I love the new iPhone 5.

First of all, the front camera. Its a brand new and better facetime (aka camwhore) camera compare to the previous version. So, from now on, no more low quality picture when taking the pictures of the gorgeous Ms. Salha Zain. 🙂

Talking about the speed, iPhone 5 is like a Ferrari compared to a Kancil. Sometimes I feel the Apps just launched way before I even clicked the icon. Its that fast! Haha..

Last but not least, it is so much lighter, thinner than iPhone 4. First time holding it, I thought it was just a phone casing. So light… Good job, Apple! 😉

Oh by the way, unlike Androids… I never heard Apple phone corrupted by malware or virus. Peace of mind. Hmmm…

So my final verdict… iPhone 5 is worth every penny, I’m loving  it and I’m pretty sure you will too 🙂

Say goodbye to my iPhone 4 and Hello iPhone 5! 🙂

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story

Suprise Birthday Party @ GLAM!

7 November, 2012

Special thanks to all my beloved leaders yang buat surprise party ni. I memang terkejut. Pandai korang buat konspirasi ye. Hihi. It was one of the best night ever in my life. I love you all. As long as I am still breathing, I will guide and help all of you to be successful and achieve what I have achieved. InsyaAllah. I LOVE YOU ALL SO MUCH!

XOXO
SALHA ZAIN

Pictures Credit to: Hafiz Atan Pictures
** Cantik kan gambar2 Hafiz Atan amik? 🙂





Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Business, Motivation, My story

Change

16 May, 2012

Mase baru2 kahwin, masing2 baru nk mula hidup..ingat lagi gaji salha dan hubby dlm lingkungan 2000-3000 je camtu..so duduk rumah flat kos rendah je mampu..sewa rm500 sebulan…ingat lagi..tempat2 sgt2 high density and parking sempit and kene bergaduh dulu baru jumpe..and lift cume ade satu je untuk flat 18 tkt ni…bayangkan..

But dulu salha pernah terbaca satu quote from Robert Kiyosaki (Financial Guru)..”We’re just BROKE, but we’re not POOR”..BROKE is situation and POOR is mentality…and i dont want to be categorized in POOR MENTALITY…coz nnti tanak anak2 kite pun jadi camtu..and dalam Islam pun, Allah sayangkan hambaNya yang berusaha..so starting from here lah..i started to change…

Any opportunity yg dtg, salha ambil and salha cube..i dont mind if i fail few times coz its a sign of success…takde org yg berjaya yg tak pernah gagal.. Sehingga la salha jumpe biz ni and now Alhamdulillah dah pegang 6 angka sebulan…maybe berkat dr salha sentiasa berusaha, Allah beri rezeki ni untuk salha..

Maksudnya kat sini…kite jangan cepat kalah dgn diri kite sendiri or kalah dgn alasan yang kite create sendiri..semua orang boleh berubah..kene buang perasaan takut sebab perasaan takut just mainan minda kite je..

Ramai org tanye ape petua kejayaan salha.. and my answer is…

I DONT HAVE ANYTHING,
ALL I HAVE IS COURAGE TO CHANGE

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



My story, Premium Beautiful, Success Story

Diamond Night 2012

24 April, 2012

First sekali, Salha nak ucapkan setinggi-tinggi kesyukuran, ALHAMDULILLAH, Malam Anugerah Diamond Night 2012 pada kali berlansung dengan penuh kepuasan kerana dapat meraikan hampir 30 awards yang diterima oleh business partners Salha pada malam itu.

Happy jugak kerana Diamond Night kali ini, my mentor CDM Hanis Haizi telah dipilih menjadi wakil kumpulan dari B32 untuk menjadi salah satu speaker jemputan pada majlis. Memang terasa aura Green Group Leaders dan aura B32.

Ok, that is that… now lets enjoy the pictures from the night! 🙂

Kali ni Salha dimakeup oleh Chika Laurielle Mendez, dress oleh Rizalman Ibrahim. Tempat bersiap ialah di Palace of the Golden Horses.

Turut bermekap dilokasi yang sama ialah my proteges from the ‘Perfect Cut’ DDM Dewi dan DSM Farihah. Mereka dimakeup oleh the Legendary Nurul Shukor. Dress Dewi pun ialah dari Rizalman Ibrahim.

Setiba di MIECC, memang MERIAH sangat! Bermacam-macam designer dress ada… From Rizalman, Radzuan Radziwill, Rizman Ruzaini, Ezwan Ismail, Jovian Mandagie semua ada… You name it! Dah macam ABPH dah, tapi yang ni semua beli sendiri ok, no sponsor! 🙂

Majlis bermula dan CDM-CDM berarak masuk melalui Red Carpet ke atas pentas.

Memang MERIAH! About 7000 if not more turn up for that night!

Some of my business partners yang menerima anugerah for that night. Betul kata-kata my multi-millionaire mentor CDM Kak Ana, memang puas bila datang ke majlis anugerah dan bila kita sentiasa sibuk meraikan ramai rakan kongsi yang ambil award. Alhamdulillah, tak putus rakan kongsi yang turun naik pentas malam tu from Tabung Kereta, Double Diamonds dan Diamond Sales Manager. 🙂

My mentor CDM Hanis Haizi giving her speech. Siapa sangka, 3 tahun lepas waktu kami masih SM, SSM datang majlis ni 2-3 orang jer sekarang dah jadi macam ni. Alhamdulillah, syukur sgt..

Special thanks also to our Top Leaders, CDM Kak Ana & CDM Abg Lan yang sentiasa melakarkan impian besar dalam minda kami serta merancang strategi group kami dan Sifu CDM Chan & Madam Lam yang sentiasa memberikan bimbingan dan tunjuk ajar pada kami. Terima kasih… Tak terbalas jasa kalian.

Selesai majlis, its time for Group Photos! Tapi ni tak semua pun, sbb ada lagi yang tertinggal kat dalam dewan. Bergambar dgn mana yang sempat gara-gara team Official Photographer yang kena balik awal. Haish…

Pictures with the Green Leaders Group… and last but not least yours truly on the Red Carpet (pictures credit to marvelous photographer Abg Sam)

Sekali lagi, TAHNIAH pada semua penerima anugerah! Next step is CDM pada Majlis Ulang Tahun ke-20. For those yang belum, next round is gonna be YOU!

Jumpa Anda Di Puncak Kejayaan!
Love,
XOXO
Salha Zain.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Fashion, Motivation, My story

Salha Zain by Rizalman Ibrahim

23 April, 2012

Salam and Hi ols…

Before Salha sambung update pasal my Holland/Belgium trip, Salha nak update sikit my visit to Rizalman Sposa to see my beloved childhood dream designer, none other than RIZALMAN IBRAHIM himself, nak finalise and fitting dress for Diamond Night 2012.

Ok dah sampai… mula dah berdebar2. Almaklumlah… Tak sabar nak tgk my dress and jumpa my favorite designer.

For those yang belum lagi berkesempatan ke rizalman sposa ni, here is a sneak peek. Memang best feeling masuk butik rizalman ni. Very classy, elegant and clean design.

My protege Dewi pun tempah dress dengan rizalman jugak. Happy sangat bila my business partner pun sama-sama merasa apa yang Salha rasa. Lepas ni kalau boleh lagi ramai tempah dress kat sini. 🙂

Dream Comes True! Time ni actually paling best. Ketawa tak berhenti. Hanya yang ada kat situ jer tau. Tak sangka Rizalman boleh layan kitorang camni. LOL!
HAPPY! To all the my readers out there, who share the same dream with me, one day you can also be in this picture. I still remember few years back, kalau tengok artis-artis, kerabat-kerabat pakai dress Rizalman, telan air liur ajerla. Tapi I selalu berangan, selalu pasang impian, yang satu hari nanti Salha nak jugak tempah baju dengan my Dream Designer ni. Alhamdulillah, kalau Salha boleh, you all pun boleh.

The important thing is to dare to dream big, then take action to make it come true.

Love,
XOXO
Salha Zain

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent