Browsing Category

Personal




Personal

Iklan Raya 2017

1 June, 2017

When it comes to Raya, one thing that Salha always look forward to is IKLAN RAYA. And iklan raya kat Malaysia ni memang best dan variety. Ada yang kelakar, ada yang ceria-ceria dan ada yang boleh menitiskan air mata lagi menginsafkan… So here are some of my favorite Raya TV Commercials.

Please share, which one do you like most in the comment below. And if you any other nice commercials, feel free to share it in the comment. 🙂

PALING FAVORITE!!!

SelamatKan Hari Raya Anda | Iklan Raya Premium Beautiful Elegance 2017

Ke Pangkuan Bonda | Iklan Raya Petronas

Adik | Iklan Raya TM

Sentiasa BersamaMu | Iklan Raya TNB

Roti | Iklan Raya Pas Gombak

Kasih Seorang Ayah | Iklan Raya Pas Gombak

Atuk | Nostalgia Raya Nissan

ecard-salhazain-raya2014-alfaath

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

Kisah Ngeri Bibik Indonesia

25 May, 2015

Pernah tak anda panggil bibik cleaner untuk cuci rumah? 

Mesti ade yang pernahkan.. Ok berapa bibik tu charge u all? Kalau yang Salha pernah panggil, ade yang charge 3 jam RM 70 .. Tapi rasenya tu paling murahla.. Ade yang kate RM100, RM150.. 3 jam tau bukan 8 jam pun.. 

And pernah tak tanye, berapa rumah yang bibik tu boleh cuci dalam sehari? Rata-rata yang Salha tanya, kadang-kadang 3 rumah, kadang-kadang sampai 5.. 

Bayangkan, rm100x5 rumah = RM500 sehari.. 

RM500x30 hari = RM 15,000 sebulan ke gaji bibik tu!!! Ya Allah ngeriii!!!

Gaji sapa tuu?? Bukan ke gaji Jusa ataupun General Manager ke? 

Dahla makan, minum, tol, parking, minyak semua majikan tanggung.. Siap ade ubat gigi, prepaid handphone pun majikan belikan! Yang mane kita pulak bekerja susah payah nak sara hidup anak-anak dan keluarga, kene tanggung semua tu.. Last-last nak hantar duit mak ayah kt kampung pun takda.. Bibik tu pulak boleh hanta duit bulat-bulat kat kampung.. 

Adakah kite deserve dapat income yang sama dengan bibik.. Tu kalau income rm15,000.. Rata-rata majoriti penduduk Malaysia income purata sekitar rm3000.. 

Haishh!! Macam mana tuu?

Agaknya kalau dulu Salha tak decide buat bisnes PB ni, maybe Salha pun jadi pening jugak nak fikir.. Tapi nasib baik bila buat bisnes ni Salha dah dalam category 6 angka.. Tak berapa sakit hatila bile fikir gaji bibik tu tadi.. 

Syukurlaa Allah kurniakan jalan bisnes PB ni kat Salha.. If not mesti Salha pun rasa tertindas.. Hishh..! 

012-2229453 / salha2910@gmail.com 

  

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

What “Merdeka” Means to Me…

31 August, 2014

It has been 57 years since Tunku proclaimed “MERDEKA” at the Dataran Merdeka.  For all the young generations who never knew how our parents and grandparents struggled before the Merdeka, we can easily ignored the blessing we have now.

So, what does MERDEKA means to me?

#1. Merdeka means great blessing from Allah and for that I am always thankful to HIM every seconds of my everyday. Without Freedom, we are no difference from our brothers and sisters in Gaza, whose life everyday is under threat.

#2. Merdeka also means freedom of choice. Choice to choose our own Faith, to be whoever we want to be and choice to pursue whatever dreams our heart desire. Since I was a child, I always wanted special someones to love, fun things to do, luxurious stuff to own, places to visit, a business to grow and be somebody. Alhamdulillah, Malaysia is the best place to achieve whatever my hearts desire.

#3. Merdeka means living and raising my children and my family peacefully in my Baiti Jannati. We might not be living in our own dream home yet (InsyaaAllah soon – Mama promise), but we know wherever we lived in this country, our home is where our heart is.

For that, thank you Allah, thank you to all Malaysia freedom fighters. Malaysia Tanah Tumpahnya Darahku.

Happy Merdeka Malaysia. Disini Lahirnya Sebuah Cinta.

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

Salha Zain at Dior Event

12 August, 2014

LADY-DIOR-SPRING2013_SP1 (1)

I’ve been invited to a VVIP Private Invitation for Special Preview of Latest Dior 2015 Winter Collections at Starhill Kuala Lumpur..

One thing i love about this private invitation is because i will get to see all their limited edition collections that never been displayed at the boutique sambil dihidangkan coffee and macarons…I love Lady Dior because the handbag looks elegant and sophisticated for business and any special occasion..

Cant wait to see them all!!

Lady Dior, here i come!! 😉

timthumb

Lady-Dior-Embroidered-Floral-Small-Bag-Cruise-2014

Lady-Dior-with-Sequins-and-Beads-Bag-Spring-2014Hmmmmmmmmm..

Baju apa nak pakai niiii??

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

Selamat Hari Raya 2014 – Aidilfitri 1435 Hijrah

27 July, 2014

ecard-salhazain-raya2014

 

Ja alanallahu wa iyyakum minal aidzin wal faidzin (Semoga Allah menjadikan kami dan anda sebagai orang-orang yang kembali dan beruntung)

Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalan kamu, amalan puasa saya dan kamu)

Eid Mubarak (Hari Raya yang berkat)

Kullu ‘amin wa antum bikhair  (Sejahteralah kamu sepanjang tahun)

ecard-salhazain-raya2014-alfaath

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

Iftar Anak-anak Yatim Rumah Nur Kasih Bestari, Kepong

10 July, 2014

KEPONG: Alhamdulillah, last Thursday (10/7/2014) Top Leaders Circle (TLC) together with Malaysia Premium Beautiful Top Agents successfully organised ‘The One Heart Project’ which we manage to donate a sum of almost RM17,000 to the orphanage of Rumah Nur Kasih Bestari, Kepong. The collection together with other goodies we given to the school manager at the Iftar event. Here are some of the highlights for the event.

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful1

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful2

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful3

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful5

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful6

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful7

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful8

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful11

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful10

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful12

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful13

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful14

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful15

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful18

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful16

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful20

“Mereka juga memberi makan sebarang makanan yang dihajati dan disukainya kepada orang miskin, anak yatim dan tawanan (sambil berkata dengan lidah atau hati): Sesungguhnya kami memberi makan kepada kamu semata-mata kerana Allah dan kami langsung tidak inginkan sebarang balasan daripada kamu atau ucapan terima kasih.” [Surah al-Insan: 8-9.]

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful19

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful22

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful23

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful25

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful24

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful26

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful28

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful27

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful29

“Sesiapa yang menjamu makanan untuk berbuka bagi orang yang berpuasa, pahalanya sama seperti pahala orang yang berpuasa, iaitu pahala orang yang berpuasa yang tidak dikurangkan walau sedikit.” [Hadis riwayat al-Tirmizi].

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful32

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful33

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful35

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful36

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful38

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful37

rumahnurkasihbestari-premiumbeautiful39

Sekiranya anda juga turut mahu menyumbang kepada anak-anak yatim di Rumah Nur Kasih Bestari ini, boleh lah berhubung dengan pihak sekolah.

PUAN KAYROL – 019-250 2663

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

Sesuci Lebaran 1434H

19 July, 2013

Lebaran semakin hampir dah…kalau time2 macam ni, Salha masih ingat lagi..mesti Salha tengah bertungkus lumus tolong mak Salha promote kuih…kumpul order dari customer yang nk order kuih raya…tiap2 hari kerja Salha kumpul order, upload gamba kuih raya kt FB and Blog, and kasi sample kt kawan2…

Kuih Raya Salha ZainTaktaula kenapa…maybe sebab makin nk raya ni semangat nk cari income lebih…boleh raya meriah sikit kalau ade lebih untuk buat belanja…Maklumla..mase raye ni, nak beli baju raya anak-anak, nak kasi mak ayah dan anak saudara duit raya, nak buat belanja beli bahan masak untuk nak jamu tetamu, nak shopping last minute malam raya kt Geylang….macam-macamla..sebab tu memang Salha semangat nk buat duit lebih sket…lagipun bulan puasa bulan berkat…rezeki melimpah ruah…Alhamdulillah…

photo2


kuih-raya-salhazainTerharu jugak bila tengok gamba kuih ni…ni lah hasil kerja keras Mak Salha untuk sara kami adik beradik…berkatnya rezeki Ramadhan ni..rezeki sebulan cukup setahun…Alhamdulillah…Tapi hati Salha ni Allah je yang tahu…kalau la Salha boleh buat lebih…dapatla Salha bantu ringankan beban mak ayah Salha sikit…lagi-lagi nak raya ni…banyak nak pakai duit..

Tapi sekarang syukur Alhamdulillah…nikmat Allah begitu besar… semakin lame kehidupan Salha dan family semakin berubah…Syukur sangat-sangat Allah temukan Salha dengan bisnes ni.. Hidup salha satu family mmg betul-betul berubah dari tahun ke tahun..

Tahun ni mak tak payah susah-susah nk buat kuih banyak-banyak…lagipun umur mak makin lama makin tua.. keadaan kesihatan pun tak macam masa muda-muda dulu…

InsyaAllah tahun ni semua perbelanjaan dapur, persiapan raya, duit raya untuk sanak saudara semua dah siap awal2..Moga tahun ni hari raya makin meriah…bukan ape, niat Salha nak tengok mak ayah dan family gembira, ceria di hari raya nanti..

Dan Salha syukur sangat pada Allah, hati ni happy sangat bile tengok semua protege-protege baru di TLC untuk bulan ni, bawak RM 5000++ raya ni…ada yang RM 8000… Salha doakan raya anda makin meriah tahun ni…Jangan lupa hulurkan pada mak ayah yang dah banyak bersusah payah besarkan kita ye…moga lebih berkat rezeki kita nanti…

3456x2538_Malay_Rice_Dumpling

Bukan ape, memang lain sangat rasanya kalau kita balik ke kampung bawak RM500 jika dibandingkan dengan bawak RM5000…kan? Nanti raya tahun depan bawak lebih lagi ok..

Lebih banyak kita memberi InsyaAllah bertambah-tambah rezeki kita…

Pada yang masih tertanya dan tercari-cari macam mana nk buat duit raya untuk persiapan raya tahun ni…boleh email dan watsapp Salha ok dear…

salha2910@gmail.com / 012-2229453

salhazain@gmail.com / 012-2307430

Selamat berpuasa semua!! 😉

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Personal

Red Lipstick Alert

19 July, 2012

 

Red lipstick FEVER comes agaaain!!!

Im so in loooove with it!!..Very CLASSY, SEXY, HOT and EDGY!!

Even ramai Hollywood Celebrities pun pakai…

Kim Kardashian

Kristen Steward

Leighton Meester

Taylor Swift

Megan Fox

Natalie Portman

Rihanna

Charlize Theron

Angelina Jolie

Selena Gomez

Jessica Alba

Blake Lively

Scarlett Johanson

Last but not least…

Yours truly…hehe…

Yup..just imagine…Di pagi raya…

wear your red lipstick with your elegant baju raya..(tak sabar tunggu my baju raya sebenarnyee..Mr. Rizalman buat cantek-cantek ye..)

uhhh!!what a perfect raya!!

oooppsssssss…

but please..please..

purrleaseeeeeeeeeee…!!!!

jgn lupe wear your Premium Beautiful Corset…

If tak pakai PB corset bile pakai baju raya…habis rosak baju raya korang nanti….

Make sure PB corset ya…corset lain confirm jadi lain pulak nanti…uhuk..uhukk..!!

So have the perfect raya this year ok ladies!!!

xoxo..

012-222 9453

salha2910@gmail.com

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Business, Personal

Gerak Gempur Pantai Timur with Green Leaders Group

6 July, 2012

Tomorrow 7.7.2012 (Saturday), InsyaAllah Salha together with my business partners
will be in Terengganu for the next installment of
‘Motion Attack East Coast with Green Leaders Group‘.
As usual I’ll be one of the speaker for the session covering
HOT TIPS on how to expand this business.

Location is at Ri-Yaz Heritage Marina Resort & Spa, Pulau Duyong, Kuala Terengganu.

P/S: We had such a blast during the ‘Motion Attack with Green Leaders Group’ in Johor and InsyaAllah tomorrow will be the same if not BETTER.

Gerak Gempur Green Leaders Group Riyaz Pulau Duyung

See you there!


XOXO
CDM Salha Zain
Premium Beautiful *Top Agent

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent