Browsing Category

Success Story




Success Story

Protege Sales 2 Juta

11 November, 2016

ALHAMDULILLAH!!

Congrats to TLC Highest Achievers!
2 orang lagi Protege TLC berjaya capai RM2,000,000.00 sales dalam business ini.

protegesales2juta095
Dan Alhamdulillah, TLC dah berjaya melahirkan hampir 10 orang CDM iaitu protege yang berjaya capai RM2 juta sales dan berpuluh-puluh lagi Protege TLC yang sedang on the way untuk capai kejayaan yang sama.

protegesales2juta064

Dan secara keseluruhan, Team TLC berjaya capai hampir RM100 juta sales. Alhamdulillah. Ni semua berkat kami ikut je mentor kami CDM Hj. Azlan Deraman.

Bila anda dalam TLC ni, masing-masing akan ada mentor. Kerja anda, ikut sahaja mentor anda. Sebab mentor-mentor dah berjaya and dah tau cara nak buat anda berjaya.

protegesales2juta032

Dalam business ini, tak mustahil langsung untuk buat ratus ribu dan juta-juta sales.
Kami ada caranya dan semuanya kami diajar oleh mentor kami.

protegesales2juta067
Senangnyerrr business yang ade mentor ni, jalan dah terang lagi jelas. Semak samun semua dah kene tebas. Kita tinggal buat saja dan ikut apa saja yang mentor suruh.

Tak perlula nak fikir-fikir strategy yang belum tentu jadi, sebab kami dah memang ade strategy yang boleh buat business menjadi-jadi.

protegesales2juta082
Kalau kat luar, maybe ramai yang rase.. Aduhhh!! Susahnyerr nak capai sales puluh ribu, dapat sales ribu pun nak pengsan. Apetah lagi sales juta-juta.

Hmmmm.. Kalau anda salah seorang yang ada masalah yg sama ??, dan anda lah yg sedang baca wall post Salha ni, kiranya anda dah jumpe jawapan daaaaah. Salha nak ucapkan Tahniahhhh! ????????

protegesales2juta099
Allah dah bagi peluang untuk anda besarkan lagi sales anda dengan business kami ni.. Jomlah buat sales juta-juta pulak kali ni.

Dan bukan tu je, kite dapat lagi melancong FREE 3 kali setahun, insentif kereta starting dari RM2000 sebulan, dan macam-macam lagi bonus tambahan sepanjang berada dalam business ni.. Company tempat kerja kita pun tak bagi bende ni. Huhu.

Untungnyaa Salha dan Protege TLC terjumpa business ni. Tapi anda pun akan jadi orang yang beruntung jugak kalau anda pun nak mula berbusiness dengan TLC. Senanggg sangatlah. Tinggal buat jerr..

Nak tau lebih lanjut lagi?

Meh ?? 012-2229453 ??

Nak tengok gamba kami melancong dan bawak kereta impian kami?

www.salhazain.com

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Success Story

TLC CHANEL CHALLENGE

23 May, 2015

Congratulations Cik Inn! Our first Chanel Challenge aka RM100,000.00 sales achievement! Enjoy selfies with your new Chanel Brooch!

  

In TLC, we will always celebrate success and reward you along the way!

    

Pose baby Chanel dengan mak Chanel.

Last but not least, chup tempat masing-masing dalam kapal terbang. Tak sabar nak dengar Captain announce “Selamat datang para usahawan SHOM yang cemerlang ke penerbangan Thai Airways menuju ke Bangkok!”

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Business, Success Story

TLC Red Carpet 2015

19 April, 2015

Alhamdulillah. All Praise to Allah. For the 3rd year in a row, TLC was given the honor to grace the stage as Guest Speaker for the Diamond Night (2013, 2014 and 2015). Syukur sangat-sangat kerana kami tahu, untuk mencapai pengiktirafan sebegini bukanlah mudah. Terima kasih kepada SHOM kerana mempercayai kami, dan terima kasih pada mentor kesayangan kami Networking Ikon dan Multimillionare CDM Azlan Deraman kerana tanpa bimbingan anda, tiadalah kami.

To my beloved protege, CDM Nurfadzliah, I was speechless when I read this post. You make me proud not just as your mentor, and I will always be glad to support my protege for as long as I live. Because that is what a mentor should do. Lets keep on moving forward. Remember this, “Winners focus on Winning, Losers focus on Winners”
Screen Shot 2015-04-22 at 10.19.34 AM

To all my beloved readers, here are some of yours truly OOTD for the night. Enjoy!

With the Lady of the Night. XOXO.

TLC MasterTrainers. CDM Izyan Liyana, CDM Yours Truly, CDM Nurfadzliah, CDM Salleha Roslan.

CDM Salleha Roslan. Another Amazing Transformation. From Perodua Alza to Mercedes C-Class. What a WINNER! Siapa sangka dengan hanya business Premium Beautiful Corset sahaja boleh dapat merasa kereta idaman?

Last but not least, Fast and Furious 4 (3 more to go, and we can do FF7). Wanna join US? Call Me!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Business, Success Story

RM60,000 & RM100,000 Award

17 April, 2015

We Work Hard, and We Play Hard! Congratulations to All RM60,000 & RM100,000 Award Achievers! You guys rawk!

Kalau nak tahu, kalau dah buat sales RM100,000 sebulan ni, income oklah… dalam lebih kurang RM10,000 jer… boleh lah lepas duit belanja 2-3 bulan. Kannnnn….. Sebab tu lah ramai yang buat bisnes PB ni…

  Congrats Rusty Mommy!

  Congrats Arni!

  Congrats Aadila!

  Congrats Miera!

BIG CONGRATS to Mother QBs! Upcoming CDM Lin!

  BIG CONGRATS to DDM Ana! Follow Mother Tiger CDM Salleha!

NEXT “C” Challenge! Let’s see who are the WINNERS?

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Business, Success Story

Diamond Night Speaker 2015 Revealed

4 April, 2015

Alhamdulillah, for the past 2 years, Cdm-cdm dari Top Leaders Circle telah dipilih syarikat sebagai speaker pada Diamond Night.

 

Agak-agaknya siapakah pula speaker pilihan syarikat untuk Diamond Night 2015?

  

Tahniah TLC! Dan Tahniah Cdm Nurfadzliah kerana dipilih syarikat sebagai speaker Diamond Night 2015!

  

Tak sabar nak tunggu Diamond Night nanti. 18 April 2015 bertempat di Setia City Convention Center, Shah Alam.

 Jumpa kami di sana!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Success Story

The Grand Red Carpet Event

11 November, 2013

Alhamdulillah..

Sabtu yang lepas pada 9hb November, kami baru saje selesai menghadiri event “Red Carpet” sempena Majlis Anugerah CDM 2013…

Seperti biase, majlis memang sangat-sangat meriah and tahun ni, our Theme is Bridging People Across Boundaries..Congrats to our beloved company!!!!

Dan seperti biasa, setiap tahun our group, TOP LEADERS CIRCLE (TLC) mesti akan lahirkan THE HIGHEST ACHIEVER yang berjaya mencapai sales tertinggi sebanyak RM 2,000,000.00 dan bergelar CROWN DIAMOND MANAGER dan tahun ini ialah giliran our beloved protege CDM Izyan Liyana. 

Congratulationsss Izyan!!! TLC so proud of you!!!

InsyaAllah, tahun depan TLC akan lahirkan barisan CDM lebih ramai lagi dan jumlah akan bertambah setiap tahun…

555951_473390249441090_937520404_n

Thank u soooo muchhh to my talented photographer Khairil Khairuddin aka KK for the great photos!!!!!

993746_473383982775050_1908194069_n

Thank u soooo much to my beloved make up artist Echenta Fadzil for your magic touch!!! Love ya!!!

1412628_473373906109391_1488677101_o

With the Highest Achiever, CDM Izyan Liyana and her hubby Mr. Sayuti together with our beloved Malaysian No.1 Multi-Millionaire Biz Mentor CDM Hajah Siti Rohana Yusuf…

1401277_473366792776769_1521920425_o

With our TLC Family…we’re so blessed to be in this big family.. Everything we do, we will do it together…For us, “TEAMWORK MAKES A DREAM WORK!!!”..We always believe that, working together with the RIGHT GROUP , the RIGHT PEOPLE and the RIGHT ATTITUDE, we can achieve extraordinary things and we will not just win games, but we will win championships..InsyaAllah…

1395962_473354902777958_915825671_n

With our beloved and very humble company CEO, Mr Tan Kai Hee..

1468574_473354892777959_30730612_n

With our beloved Company General Manager, Mr Teoh Nee Siang.. Thanks so much for all your endless support to TLC and to all of us in this industry..

1391730_473354939444621_1035747121_n

With our Master Multimillionaire Sifu, CDM Chan and Cikgu Zakry..

883202_473366576110124_762780459_o

1450098_473355012777947_2072390533_n

1404570_473366572776791_1802992214_o

1403660_473366729443442_286500352_o

901676_473370646109717_601250339_o

1399071_473370489443066_2096275744_o

1470180_473354886111293_470203575_n

1395928_473354669444648_2133787503_n

1468582_473354742777974_110124626_n

1403235_473366789443436_301472308_o

1397730_473370566109725_207891867_o

1385425_473366559443459_1390925040_n

977321_473370486109733_212344600_o

1454813_473354779444637_2028294498_n

1397187_473373792776069_1500718532_o

1458630_473382306108551_1402905217_n

941292_473370369443078_1969402541_n

1469904_473354719444643_47521172_n

902650_473373849442730_1355481942_o

580798_473387899441325_480421669_n

1450678_473383026108479_1398723024_n

Congratulation to all, congratulation to Top Leaders Circle!!

 

 

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Success Story

Congratulation Nur Fadzliah

30 October, 2013

CONGRATULATIONSSSS!!!!!!!

Congratulation Nur Fadzliah, one of my Top TLC protege yang baru saje capai impian beliau untuk drive her dream car…ikut kate nur, kereta ni pun ialah kereta idaman ayah beliau..and bile drive kereta ni ibarat 2 impian tercapai sekaligus…

558510_714263898601132_799835839_n

Love to see her happy…i really proud of u dear…!!!!!!!!

Nur ialah one of rakan kongsi dan pemimpin idola bukan sahaje di TLC malah dalam dunia internet juga…type saja nama beliau, Nur Fadzliah and memang semua orang tau betapa hebatnya beliau berbisnes..

http://www.nurfadzliah.com/

imagenur

Salha juga as mentor Nur memang sentiasa happy bile bersama beliau…bukan saje Nur seorang protege yg memang ceria and klakar, tapi juga beliau sangat bulat hati pada mentornya dan beliau memang sangat bijak mengatur strategy biz untuk Group Blionth dan TLC…

Kriteria ini memang tepat yang perlu ade pada setiap orang yang nak berjaya…because of her positive attitude,buatkan salha as her mentor 200% kali ganda sangat bersemangat untuk beri segala tunjuk ajar dan bantu beliau dalam mengembangkan bisnes…Bulat hatinya beliau pada mentor membuatkan semuanya jadi sangat-sangat mudah and memang dah jelas ternyata pun…Now, she’s living her dream and i really happy for her!!!..Income puluhan ribu sebulan, drive kereta idaman, melancong macam-macam negara dan biz empire under her wing meluas ke Selatan dan Pantai Timur…

1397415_712122998815222_1351938881_o

1377386_712217562139099_1130919550_n

1403516_712200415474147_1846427969_o

1003972_10201448628400336_676613596_n

1013068_10201448662481188_1837790229_n

Congrats Nur!! i am really proud of u…Kak Salha doakan agar Nur menjadi jutawan internet yang sangat-sangat berjaya bukan sahaja di Malaysia malah di dunia, menjadi seorang yang semakin tinggi makin tunduk ke bumi dan menjadi usahawan yang berjaya dunia akhirat…

Amin ya rabb..

Be one of TLC!!!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Success Story

Worthy Magazine – A worthy hustle featuring Salha Zain

24 October, 2013

A BIG THANK YOU to Worthy Media all the way from New York for featuring me on their cover page. It is an honour for yours truly to share some of my beliefs and views with all the readers around the world. It is one of my dream to inspire not just women from my home country Malaysia, but from everyone in the globe. Thank you!

Reaction from the published issue. 🙂
Screen Shot 2013-10-24 at 6.44.29 PM

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Success Story

Salha Zain’s Story

30 April, 2013

diamond-night-salhazain-speaker

Alhamdulillah… It was such an unexpected letter from the company. I am humbled, grateful and honoured to be chosen by the Company for this opportunity and also thankful to all my great mentors from B32 who have guided me and my Top Leaders Circle team along the journey; namely CDM Chan, Madam Lam, CDM Azlan Deraman and CDM Siti Rohana, together with all the other successful CDMs from B32; for without their guidance, knowledge, support and inspiration I am nobody. Thank you from the bottom of my heart.

InsyaaAllah, I will do my best and share my stories to all who came for that night. Honestly, if an ordinary housewife like me can do this business, ANYBODY can do it, with the RIGHT KNOWLEDGE, MENTORS and PROVEN SYSTEM.

This is a tribute to all my mentors, and senior CDMs from B32 and to all the TOP LEADERS CIRCLE members.

935116_10151400576956984_1398832360_n66154_10151289595271984_802567678_n485222_10151287202181984_1221337186_nSee you 22/06/2013 at MIECC!

920829_165581843605713_862033549_o

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Business, Success Story

Anugerah Sales Manager & Senior Sales Manager Hai-O Marketing 2013

27 January, 2013

Assalamualaikum and Hi Everybody,

Last week, we celebrate yet another round of new Sales Manager (RM20,000 sales) and Senior Sales Manager (RM60,000 sales) achievers. Congratulations to all! Keep it up, next stop Diamond Night! Enjoy the pictures… 🙂

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20132

With the Special Guest Speaker for the event. Fellow CDM from B32, CDM Natasha Aimee. Congratulations for being selected to be the only speaker for the day, and for such an inspiring speech. Well done Tasha!

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20133

Congrats Lynn, Ziela and Suraya!

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20137

Congrats Erfa, Erlisya and Izyan.

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20138

Bravo Fai!

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201312

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201313

 Salleha and Protege

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201315

Ida Amira and Intan

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201316

Annisa Miskon

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201317

 Arifah and Erfa

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201318

Zafinaseminar-sm-ssm-haiomarketing-201320

Hasniza, Jasmin Halim, Shahidah and Siti Alwiahseminar-sm-ssm-haiomarketing-201321

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201322

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201323

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201324

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201325

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201327

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201329

 

Suzana and Azlina Mazwinseminar-sm-ssm-haiomarketing-201331

Jasmin Johanseminar-sm-ssm-haiomarketing-201332

Ieda Raniseminar-sm-ssm-haiomarketing-201333

Tahniah Farihah and Normaseminar-sm-ssm-haiomarketing-201334

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201337

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201338

 Chiqmania

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201339

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201340

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201343

Team Chique

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201344

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201345

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201346

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201347

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201349

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201328

Top Leaders Circle

149299_472350816161907_279075050_n (1)

 Shanghai! Yes Yes Yes!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent



Success Story

20th Anniversary Celebrations – Majlis Ulangtahun ke-20 – Hai-O Marketing

9 December, 2012

Alhamdulillah. It is year end and it is time for the 20th Anniversary Celebrations for the company @ Stadium Malawati, Shah Alam.

This year also mark another great achievements for my group as we OFFICIALLY CELEBRATE 2 New Crown Diamond Managers by the Company. So, BIG CONGRATULATIONS to CDM Al-Faath Al-Ayubbi and CDM Lily Jasmin for your great achievements. We look forward for more success in 2013.

So without further ado, enjoy the moments from the celebrations…

THE DRESS
Special thanks to my designer Ezuwan Ismail for the beautiful design. I feel like a princess the whole day. Love your work!

THE EVENT

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Minister of Ministry of Domestic Trade, Cooperative and Consumerism officiating the 20th Anniversary Celebrations

With Founders and Co-Founders of Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)

Congrats dearest CDM Al-Faath Al-Ayubbi aka hubby. So happy for him. He started as someone who look down on the business, but now he is my biggest supporter! Love you. XOXO.

Congratz CDM Lily Jasmin! From Top Management in Corporate to become Mumpreneur Extraordinaire. Go Eagles!

So happy that day when 2 of my favorite singers perfomed during the celebration. Love you Shila Amzah and Dayang Nur Faizah!

Lucky Draw Winners! Check out the prize. Next year, be my guest and be in the running to get these prizes!

Happy Anniversary Hai-O Marketing! 20 years and going strong. Truly My Choice for Life!

FRIENDS & PROTEGE

The Gentlemen Club.

Iron Ladies of GLAM.


*
Success is the outcome of thinking, visualizing, planning and taking action.
*
Whatever the minds can conceive, the body can achieve it.
*
Your thoughts and mental images create your circumstances. Master your thoughts and mental images, and you gain power over your circumstances.
*

Thank you EVERYONE who celebrated with us! We hope this small success can INSPIRE you to do the same. We are just ordinary people with a burning desire to ACHIEVE great things in life. If you feel the same, come and join us. I would love to talk to you soon.

XOXO
SALHA ZAIN
012-222 9453

(Pictures credit to Khairil Khairuddin Pictures)

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent