My story

Jalan-jalan Cari Makan : Jaslyn Cakes, Bangsar

22 May, 2015

Petang ni, kita nak jalan-jalan cari makan kat satu tempat yang tengah viral kat Instagram. Jom ikut Salha pegi ke Jaslyn Cakes, Jalan Telawi 2, Bangsar.

Actually ni percubaan kali kedua, sebelum ni pernah datang waktu weekend, boleh tak kek semua habis sold out! Dahsyat kannn… Mesti sedap!


Ok dah sampai. Sugar & Spice, here I come.


Yeay! Happy sangat sebab masuk jer kek semua penuh lagi. Tak sabar!


Red Velvet at RM13.90 per slice

Salty Brownies. RM10.80 per slice

Pricelist for Jaslyn Cakes menu.

 


Muka-muka excited nak tunggu kek.


So hari ni kita try Peanut Butter cakes, Salty brownie and Butter Loaf…


Tadaaa… Wah Fateh, tengok tu. Nyum nyum…

      

Sebab semua cakes yang Salha try tadi 4-5 bintang, kita beli pulak Red Velvet bawak balik for supper. Gittew..

All in all, highly recommended. Taste all good. Ambience very nice. And good service.

Kalau Kuantan ada Kula Cakes, Bangsar definitely have its signature in Jaslyn Cakes.

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business, Success Story

TLC Red Carpet 2015

19 April, 2015

Alhamdulillah. All Praise to Allah. For the 3rd year in a row, TLC was given the honor to grace the stage as Guest Speaker for the Diamond Night (2013, 2014 and 2015). Syukur sangat-sangat kerana kami tahu, untuk mencapai pengiktirafan sebegini bukanlah mudah. Terima kasih kepada SHOM kerana mempercayai kami, dan terima kasih pada mentor kesayangan kami Networking Ikon dan Multimillionare CDM Azlan Deraman kerana tanpa bimbingan anda, tiadalah kami.

To my beloved protege, CDM Nurfadzliah, I was speechless when I read this post. You make me proud not just as your mentor, and I will always be glad to support my protege for as long as I live. Because that is what a mentor should do. Lets keep on moving forward. Remember this, “Winners focus on Winning, Losers focus on Winners”
Screen Shot 2015-04-22 at 10.19.34 AM

To all my beloved readers, here are some of yours truly OOTD for the night. Enjoy!

With the Lady of the Night. XOXO.

TLC MasterTrainers. CDM Izyan Liyana, CDM Yours Truly, CDM Nurfadzliah, CDM Salleha Roslan.

CDM Salleha Roslan. Another Amazing Transformation. From Perodua Alza to Mercedes C-Class. What a WINNER! Siapa sangka dengan hanya business Premium Beautiful Corset sahaja boleh dapat merasa kereta idaman?

Last but not least, Fast and Furious 4 (3 more to go, and we can do FF7). Wanna join US? Call Me!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business, Success Story

RM60,000 & RM100,000 Award

17 April, 2015

We Work Hard, and We Play Hard! Congratulations to All RM60,000 & RM100,000 Award Achievers! You guys rawk!

Kalau nak tahu, kalau dah buat sales RM100,000 sebulan ni, income oklah… dalam lebih kurang RM10,000 jer… boleh lah lepas duit belanja 2-3 bulan. Kannnnn….. Sebab tu lah ramai yang buat bisnes PB ni…

  Congrats Rusty Mommy!

  Congrats Arni!

  Congrats Aadila!

  Congrats Miera!

BIG CONGRATS to Mother QBs! Upcoming CDM Lin!

  BIG CONGRATS to DDM Ana! Follow Mother Tiger CDM Salleha!

NEXT “C” Challenge! Let’s see who are the WINNERS?

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Premium Beautiful

Premium Beautiful Testimonial

6 April, 2015

Ini antara gambar-gambar Premium Beautiful Testimonial..

Ramai wanita di Malaysia mengeluh nak kurangkan berat badan dan mencari jalan untuk nak kurus cepat..

Mane taknya, asyik sibuk bekerja sampai tak sempat nak hirau tentang badan sendiri.. Bila makan pulak, tak kira waktu.. Ikut mane sempat je.. Dan paling selalu berlaku, makan nasi di waktu malam.. Yelah, balik kerja nak makan malam sama-sama dengan suami dan anak-anak.. Suami tambah nasi, kite pun tambah sekali.. Macam mane nak kawal?

Bila bercita-bercita tinggi pergi gym, tahan seminggu je.. Mane taknya.. Lari atas treadmill 40 minit macam nak pengsan, sekali tengok monitor baru bakar 100 kalori je.. Frust lahai.. Last-last stop jelah.. Sambung makan nasi lagi sebab geram..!! Habis punah cita-cita nak dapat badan Miranda Kerr!

Eh ha’ahla!! Macam same je dengan kisah aku? Haha!! Bukan u ols sorang je.. Semua pun same!!!

Malas nak pikir panjang-panjang, terus call PB Expert, beli satu set PB, sarung je kat badan!!! Settle kerja!! Tak kisahla harga brape pun, bayar gym lagi mahal!! Consume milk shake setiap bulan kononnya nak kurus cara murahla kan, tapi kalau sebulan dah rm500, setahun dah rm6000.. Dah muak minum, teringin pulak makan nasi lauk tempoyak ikan patin, akhirnya badan pun naik balik tapi kali ni naik double pulak!! Oh laaahaiii!!

First-first pakai Premium Beautiful, target kalau dapat hilang seinci dua jadilah kan.. Takpun hilang 2-3kg pun kira syukur dah..

Sekali dah pakai, ya Allah mane lelemak aku? Berat hilang 10kg? Hah 20kg? Wow punggung mantap macam JLO! Wooh, breast pulak dah macam Kim Kardashian!! Double chin gue gi mane lohh!! Haritu bukan kt lengan ni ade lemak melambai-lambai ke? Lipatan-lipatan maut kat belakang badan ni pergi mane? Lelendut perut bekas bersalin macam dah takdek je!! Selulit yang melilit kt peha ni dah hilang, ajaibla!! Badan mase i anak dara pun tak cemni skali tau!!

Bukan setakat tu je.. Heh! Mane pi migrain aku? Aik, bukan haritu stretch mark dah macam google map ke atas perut ni? Mane google map tu pergi? Pagi tadi rase period, tapi nape takde period pain yek? Sengal-sengal tulang belakang aku alih-alih takdek ni, biar betol! Nape susu aku melimpah ruah ni, puasla anak aku minum nanti! E’eh, lancar je buang air besar..takde sembelit-sembelit lagi..yay!

Tulah antara dialog-dialog normal dari beribu-ribu pengguna Premium Beautiful kami satu dunia ni!!

Punyalah terkejut dengan result diorang sampai demam Tsunami PB kakak-kakak kat bawah ni!!! Tengok jelah ni!

                  

                

          

 

Berbaloikan beli Premium Beautiful ni.. Mau tak! Beli skali, pakai sampai bila-bila!

Harga PB ikut size.. Range harga dari 2400-2600 jee!!

Payment thru cash, credit card, rhb easy, aeon, ar-rahnu and etc semua kami accept!!

Paling best bile anda beli, PB Expert akan guide u ols dari cara ukur, fitting sampaila ke cara sidai PB.. Kelas kan!!

Kalau bayar cash, lagilah best! Dapat FREE GIFT dan “RAHSIA” kurus cepat dengan PB ni!!

Beli handbag beribu cecantek Coach, Gucci, Prada, Chanel pun ada tapi badan tak cantek cemana??! Adoiilaa.. Biarla badan cantek, pakai beg plastik pun orang tak kisah tauu!! Alah kalau dedua cantek kan lagi best!! Biar menangis teresak-esak orang tengok!! Hahaha!!

Nak pakai cepat, sila watsapp PB Expert kat bawah ni..

Salha Zain / 012-2229453

Dah pakai Premium Beautiful, nak tau cara nak travel keliling dunia free and teringin nak buat puluh ribu sebulan pun boleh Salha ajarkan skali..! Jomsss!

Salha Zain’s Photoshoot in Hungary

 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business, Success Story

Diamond Night Speaker 2015 Revealed

4 April, 2015

Alhamdulillah, for the past 2 years, Cdm-cdm dari Top Leaders Circle telah dipilih syarikat sebagai speaker pada Diamond Night.

 

Agak-agaknya siapakah pula speaker pilihan syarikat untuk Diamond Night 2015?

  

Tahniah TLC! Dan Tahniah Cdm Nurfadzliah kerana dipilih syarikat sebagai speaker Diamond Night 2015!

  

Tak sabar nak tunggu Diamond Night nanti. 18 April 2015 bertempat di Setia City Convention Center, Shah Alam.

 Jumpa kami di sana!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business

GST

30 March, 2015

Nak taknak, kita Malaysians will face this! Even we are ready or not, mentally or financially but this GST akan mula jugak April ni.. 

Most of harga di bumi Malaysia ni akan naik.. Tapi gaji tak naik-naik juga.. Memang kita ni agak ditekan jugalah.. Tapi ape yang kita buat to prepare for this?

Marah atau complain memang takkan jadi apa-apa.. Keadaan financial tetap sama.. 

So nak taknak kite kene cari duit lebihlah.. Nak cari duit lebih kene berniagalah..

Banyak perniagaan kat luar sana, ade yang untung besar or ade yang untung kecil, ade pulangan cepat and ade yang lambat..

I have nothing to offer if u want to find for a perfect one..

Tapi kalau nak income stable RM 5000 monthly tu ada lah.. At least boleh buat tambah-tambah sikit beli barang dapur ke, susu anak or pampers..

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Business

Tips Jutawan 

28 March, 2015

Morning semua!!! Inilah activity Salha everyday. Bangun pagi, terus siap-siap and duduk depan pc at my home office. Update blog, Fb and IG sementara nak tunggu appointment..

Nilah satu tips nak dapat income puluh ribu sebulan.. Must always on-the-go..
Bestnya biz camni sebab boleh kerja tempat yang kita suka, pakai baju yang kita suka, kasut yang kita suka, handbag yang kita suka, makan tempat yang kita suka, bawak kereta yang kita suka, dan buat income yang macam yang kite betul-betul suka!!! Haha!!

10k, 20k, 30k, 50k, 100k semua dah pernah rase.. Ape kata 200k sebulan pulak? Why not??!!

So lets go LAH!!

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Premium Beautiful

TSUNAMI PB

27 March, 2015

Tsunami PB started HERE! Top Leaders Circle is the No.1 Premium Beautiful Group of Experts. We have trained agents all over Malaysia & Singapore.

TLC pun dah berjaya hantar corset PB ni serata dunia..London, US, Egypt, Dubai, Indonesia, Australia and many more!! Alhamdulillah, semuanya sangat berpuas hati dengan servis kami.. Memang kami akan pastikan, semua customer kami akan dapat servis no.1 juga..

So, ingat Premium Beautiful… Ingat Top Leaders Circle (TLC)! Ok!!!

#tsunamiPB #topagentmalaysia

 

 

10895056_317199421821864_1983061335_n  11005161_862241477155729_2113741867_n    

      

 

 

 

 

 

 

    

            

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Activities

Anugerah SM & SSM 2015

27 March, 2015

Tahniah kepada 50 TLCians yang berjaya mencapai SM dan SSM pada Majlis Anugerah SMSSM 2015 kali ini!

Dari tak tahu berniaga dah mampu buat sales RM20,000 – RM60,000.  Mudahnya berniaga jika tahu cara. Mudahnya berniaga dengan TLC.                         

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Food Review

Jalan-jalan Cari Makan: Kulacakes, Kuantan

27 March, 2015

Must go to if you are in Kuantan! Their bestseller is the MangoCheeseCake.     

Nampak tu menu dia.. Ice cocoa die just rm4 je.. Tau tak sedap camane.. Macam u all minum hot choc Lindt!! Pekat, creamy, truly satisfying!! 

  

Tak pernah makan cake sedap macam ni!!! Freshly baked!! Semua pakai fresh ingredients.. I can see it from the cream tu.. They use vanilla beans instead of vanilla essence.. Sebab ade macam bintik-bintik hitam kt cream tu.. 

  

Ni totally my favourite!! The tastiest Victoria sandwich cake i’ve ever had!!

            

Nampak tak muka puas kami!!! Hmmm.. Brapa bintang ya??

Saya kasi 5 bintaaaang!!  

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent
Activities

Global Mentoring Walk

26 March, 2015

TLC is proud to be invited as mentors among the distinguish figures of the country. 

6 orang Master Trainer dari TLC telah terpilih dalam event ini.. Event ni bertujuan untuk membantu wanita seluruh pelusuk Malaysia dari semua lapisan masyarakat dan pelbagai jenis golongan, dari suri rumah hinggalah ke CEO syarikat, untuk kami sharekan tips-tips bagaimana mereka ingin berjaya di dalam business.. 

Bila Salha tengok barisan mentor yang terpilih, memang agak terkejut jugak.. Bukan calang-calang orang.. Dari tokoh- tokoh terkenal Malaysia, sampailah ke selebriti.. Dato’ Sri Sharizat Abd Jalil, Dato’ Tom Abang Saufi, Dato’ Ruby Khong, Neelofa, Sharifah Shahira, Azah 3R dan ramai lagi lah!! 

Cuba tengok ni… Dato Sri, Dato, Datin.. Tiba-tiba Salha terdetik kat hati ni.. Bilalah aku nak jadi Dato’ Paduka ke.. Haha!!    

Bergambar dengan Dato’ Seri Sharizat sekali lagi.. Masa first time bergambar ngan beliau, masa Salha and TLC diangkat jadi Ikon Sohonita Malaysia.. Masa jumpa beliau haritu, saja Salha tanya.. Dato’ still ingat saya ke? Beliau kata, mau tak ingat! Salhakan.. Tudung ni beli mane ni!! Dari dulu i duk tanya pasal tudung u.. Haha!! Nasib baik Dato’ ingat..!! 

   


Wajah-wajah TLC Master Trainer dan nilah wajah-wajah future Multi-Millionaire dan Malaysian Business tychoon satu masa nanti.. InsyaAllah.. Tak jauh dah tu!! Aminnn… 

                           

Mission accomplish!! We really enjoy the experience!! Banyak kenangan manis yang kami dapat!! Syukur pada Allah atas segala nikmat yang dianugerahkan..Moga kami akan sentiasa dapat peluang untuk memberi inspirasi pada semua rakyat Malaysia malah dunia.. Aminn ya rabb!! 

Salha Zain Premium Beautiful Top Agent