fbpx

Active Vs Passive Income…

think

Hmmmmmmmmmmmmmm………

Active Income – is a form of income for which labor services were performed, such as for self-employment or for another entity.This form of income includes wages, salaries, fees, commissions, and any income from self-employment in which services were performed.

Passive income -on the other hand, is income that does not require your direct involvement. Some kinds of passive income you may be familiar with include owning rental property, royalties on an invention or creative work, and network marketing.

So basically,

Active income is a situation when  “WE WORK FOR MONEY” but…

Passive income is a situation when ” MONEY WORK FOR US ” hmmmm….

For me, even dulu i pun pernah bekerja makan gaji jugak…tapi dalam pada bekerja tu i terfikir..katekanlah i umur 5o nanti i dh pencen, cane i nk survive yeh pastu…duit EPF i dont think tahan lame…maybe setahun or 2 tahun dh habis…if org yg keje government nasib baiklah ade pencen….tapi tu pun dapat half dr gaji kite…and i believe mase tu hutang rumah still belum habis,anak2 dh masuk Uni…maksudnye perbelanjaan makin bertambah…hmmm..lagi satu yang paling best ni…kalau badan still sihat takpelah….kalau sakit cane ek…aaaaaaaaa……perlu ke masetu i baru nk cari duit lebih…Ya Allah…seramnye pulak i…thats why fikir2 ni semua balik…i think i need to start something to develop Passive income…

Alhamdulillah, now im slowly developing my own passive income…orang kate sikit2, lame2 jadi bukit..now resultnye so far i boleh kate Alhamdulillah…but one thing i believe, my future dah terjamin…InsyaAllah…

Hmmm…if nk tanye lebih lanjut cane i buat…email i k…salha2910@gmail.com


Join the discussion 2 Comments

  • nora says:

    Yup.. salha, skrg kita cari pekerjaan yang ada jaminan pd ms akan datang .. Iaitu, pencen.. 🙂 bukan pencen rm200-300. Tp.. Sendiri yg pilih pencen mcm mana nak?
    Tak gitu.. So, salha.. best of luck .. Bersama2 kita bekerja utk ke arah itu. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.