fbpx

Al- Fatihah to Dr. Haliza…

Al-Fatihah….

Ya Allah..first2 i tau cerita yang dr. haliza dh kembali ke rahmatullah ialah dari kawan FB i..i tak boleh percaya sampai i tanye kawan i maybe diorang ni tersalah dr or watever..mane taknye..macam rase baru je jmpe dr haliza mase my son irfan kene sakit mata…suara dr haliza pun still terngiang-ngiang lagi kt telinga i..i rase sedih sgt dr hgaliza dah pergi..sampai sekarang pun rase cam tak pecaye..dhla i will be seeing her next week utk my son punye next injection..aduh..patah hati dgr berita ni…lagi2 penyudahan dr haliza ni begitu menyedihkan…normally, kite akan dgr orang meninggal sebab sakit but ni like jatuh tergelincir dr bukit tabuh setinggi 200m..terhentak kt pokok2 and batu2 bukit especially bhgn kepala..worst lagi bile..mayat dijumpai after 4 hari..oh my god..u just imaginela..mane aku nk pecaye..ya Allah..Aku bermohon padamu ya Allah…cucurila rahmat ke atas insan yang sgt istimewa ini ya Allah…beliau dh banyak sgt bantu kami sekeluarga..beliau bantu kami sejak zaman amin still baby lagi..dh tak terkire dh banyaknye…hanya Tuhan sahaja yang dapat membalasnye..

cume i masih ingat..hari terakhir i jumpe beliau ni..tak tau kenape..ade satu scene tetibe die letak my son atas katil dlm kilnik die utk check my sonla..and before check my son..tetibe die pegang and peluk my son utk like 15 second gitu and die tenung sharp kt my son tanpa kata ape2 then senyum..i pun heran..sampai my son pun tgk die, terus senyum pastu die kate ” cerdiknye your baby nih…jage die baik2 ye…”bile i dapat ayat nih mule i tanye diri i..dr ni sindir aku ke hape..tapi now i baru realise..its like pesanan terakhir die kat i yang sampai terngiang2 kt telinga ni tak hilang2..ya Allah..ya Allah..sampai sekarang i rase bile teringat je mesti cam nk nangis..

ni mungkin kesudahan hidup beliau..camanela pulak kite ni nanti…”ya Allah..Lindungilah kami, berkatilah hidup dan mati kami..jadikanlah kami dikalangan hamba2mu yang beriman dan diredhaimu ya Allah..tempatkanlah dr haliza ini dikalangan hamba2mu yg hebat, hamba2mu yang kamu kasihi ya Allah..amin..”

…………………….

dr-haliza-shafie

img_5054mmm

img_5049mmm

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.