fbpx

Alhamdulillah….

Alhamdulillah…my babies dh sihat..ya Allah, syukur sgt…

Kami dah pun dibenarkan discharge..yeay!! Doc Azizi sampai heran how my babies can be fully recovered from this illness…its like a miracle!! Just after my babies amik the medication then esoknye terus sihat…mane tak terkejut doctor kan..

Anyway, there’s no word to describe how happy i am..Doc Azizi advised us to take care of them for few more weeks..sebab babies ni are very prone to all kind of illness…bukan macam kite yg adult ni..antibody dh kuat….i tanak my son kene lagi…tak sanggup dh i tgk my baby sakit…

So nasihat saye yg dh experience this thing:

– Sesape pun kt luar sane yang ade selsema and demam tak kisahla yang besar ke kecik ke..tolong amik MC and tinggal kat rumah until korang betul2 sihat..jgn ingat pakai mask tu dh cukup!!gi klinik cepat!!(aku marah giler nih!!)

– Yg hanta anak nursery, bile anak dah kene selsema tu tolong amik cuti and jage anak kt rumah..nanti berjangkit habis satu nursery..jgn amik mudah ok bende nih..nk keje, keje jugak..anak lagi penting..majikan, sila amik perhatian!!

H1N1 = SELSEMA BABI…so kalau dh tau bende alah ni pembawa penyakit kronik so tolong boikot bende alah ni…bende ni ibarat time bomb..so sesape kt luar sane yg makan bende ni…i nk tanye satu soalan…korang suke ke makan time bomb hah??so please boikot this thing..ok!!supaya penternakan die pun dihentikan..ke korang nk rase kene H1N1 dulu baru stop makan..??mase selsema burung kite bunuh and simbah acid kat semua ayam semalaysia nih…kenape tak bunuh je babi2 semalaysia pulak!! selagi bende ni ade kt malaysia selagi tula H1N1 tak boleh stop..Ingat! bende ni boleh berjangkit melalui airborne..bukan berjangkit dari orang yg dh infected jeeee..at least, bile bende ni dh takde dh kurang satu risiko..mane nk handle risiko orang keluar masuk oversea lagi…so risiko yang ade depan mate ni tolong stopkan dulu la woi…

So i seru..sesape yang keje wartawan tak kisahla newspaper or majalah, tolong masuk issue ni…ok..orang yang kene H1N1 semakin meningkat..kematian pun dh banyak…tak payahla keluar iklan prevention ape segale if punca die tak dihapuskan…membazir duit jelah..

Sorry if i emo..i believe if  korang dh kene sendiri pun korang emo jugak…ini lagikan kene kt anak2 sendiri..lagila emo…kan..so bertindakla…ape nk tunggu!!

Join the discussion 9 Comments

  • elya says:

    selamat baby kak sal ok..pelik kan…skang bnyk org tgh saket2 ney..ade lagi org duk mkan babi lagi…hari tu ade chinese wat wedding kat tingkat atas umah i..derang siap angkut dr kerete babi yg br half-panggang …time tu betol2 jijik…hu3.ngerii betol tgk derang ney!!taktau ke binatang tu bleh bwk penyakit!!

    • Salha Zain says:

      elya,serious gross kan camtu….dh tentu diorang tau h1n1 tu selsema babi…nape diorang still neglect yeh…geram sungguh…

  • Liyana says:

    Alhamdulillah..sihat pun anak2 akak..
    saya setuju ngan akak if setakat buat iklan tapi x hapuskan punca dia memang lah susah..
    anyway, thanks 4 following my blog.. and do come again..
    i’ll link u in my list and my link in yours..thanks ya!
    i’ll come again.. =)

    • Salha Zain says:

      liyana, yup alhamdulillah…betul tuh…nape diorang still take this for granted….kak salha pun tak paham…kene tunggu diorang kene dulu baru padan muke…

  • cikayu says:

    alhamdulilah….the boys dah beransur baik. sabar ye salha. ujian ALLAH.

  • Razali Zain says:

    Alhamdulillah, cepat sembuh, syukur…

  • mai says:

    babe..alhamdulillah anak kau dah sihat.happy to hear that…kita jumpa wed nanti ya..:-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.