fbpx
All Posts By

Premium Beautiful by Salha Zain

Shape Up 2nd day

By Uncategorized 2 Comments

Today’s  menu are….

Breakfast

-Positrim, Fruit & Vege tablet, Lecithin E

Snack

-Betik

Lunch

-Bihun sup, betik lagi, Fruit & Vege tab

Dinner

– 2 slices of wholemeal bread (Gardenia Breaktrough), 1 slice of cheese, Fruit & Vege tab

Tido………….kroh..kroh….

* Bihun sup aka my style..hentam jek asal minyak jgn over2..dapat wantan sup chics lagi enak (hint..hint)

Beauty Secret To All Women

By Uncategorized 3 Comments





Kebaikan Premium Beautiful:

  • Stretchmark gone
  • Selera makan kurang
  • Kerap buang air kecil & besar
  • Kerap buang angin
  • Gastric pain tak ada
  • Lebih bertenaga
  • Berat turun
  • Sakit kepala berkurangan
  • Nip breast warna cerah
  • Girdle tidak bergulung spt yg terdapat di pasaran
  • Breatheable material (aquatek & aquadyne)

PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.
Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh (FIR) yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.


Kebaikan FIR (Far Infrared Rays)

What is Far Infrared therapy (FIR) and what does it do:

Far Infrared Ray are waves of energy, totally invisible to the naked eye, capable of penetrating deep into the human body, where they gently elevate the body’s surface temperature and activate major bodily functions.

Benefits:

Far Infrared expands capillaries which stimulates increased blood flow, regeneration, circulation and oxygenation.

2) Far Infrared is excellent for detox. Scientists in Japan report that in the FIR treatment of clogged capillary vessels, heat expands the capillaries and then initiates the start of a process to dissolve hidden toxins. Far Infrared thereby promotes elimination of fats, chemicals and toxins from the blood: Poisons, carcinogenic heavy metals – toxic substances from food processing – lactic acid, free fatty acids, and subcutaneous fat associated with aging and fatigue – excess sodium associated with hypertension – and uric acid which causes pain. Furthermore, if sebaceous glands are activated, accumulated cosmetics in pores can be eliminated through the skin (sweat and oil glands) rather than by the kidneys.

3) Far Infrared stimulates enzyme activity and metabolism – One hour under the HotHouse burns over 900 calories by raising the metabolism and body temperature. FIR heat also breaks down cellulite – trapped water, fat and waste.

4) Far Infrared promotes the killing of many pathogenic (disease causing) bacteria, viruses, fungi and parasites.

5) Far Infrared promotes rebuilding of injured tissue by having a positive effect on the fibroblasts (connective tissue cells necessary for the repair of injury). Furthermore, it increases growth of cells, DNA syntheses, and protein synthesis all necessary during tissue repair and regeneration. Excellent for healing burns, scar tissue and skin problems.

6) Far Infrared relieves nervous tension and relax autoneuro muscles thereby helping the body make the most of its intended healing abilities. FIR reduces soreness on nerve endings and muscle spasms, as muscle fibers are heated.

7) Far Infrared strengthens the Immune System by stimulating increased production of white blood cells (leukocytes) by the bone marrow and killer T-cells by the thymus.

8) Far Infrared strengthens the Cardiovascular System by causing heart rate and cardiac output increase, and diastolic blood pressure decrease – Extensive research by NASA in the early 1980’s led to the conclusion that far infrared stimulation of cardiovascular function would be the ideal way to maintain cardiovascular conditioning in American astronauts during long space flight.
PREMIUM BEAUTIFUL

Terdiri daripada 3 bahagian iaitu:

Long Bra

Fungsi:
1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.

2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.

3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coil dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.

4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.

5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.

6. Rekaan bentuk ‘ U ‘ pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.

7. Perhiasan berlian berbentuk rama – rama menonjolkan keunggulan produk.

8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


Bengkung


1.Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.

2.Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.

3.Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.

4.Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
5.Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

6.Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.

Long Girdle

Fungsi:
1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.

2.Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.

3.Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.

4.Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.

5.Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
6.Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.

7.Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.

8.Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.

9.Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

Testimonials:

“ Saya telah berputus asa untuk menguruskan badan, malah tidak tefikir dapat menurunkan berat badan sebanyak 8kg dalam masa 3 bulan.”

“Saya mula rasa rendah diri dan tercabar apabila rakan –rakan, saudara mara terutamanya suami menegur keadaan tubuh saya, sehingga ada yang menyatakan saya kelihatan lebih berumur dari usia sebenar!. Sebaik sahaja pulang dari US, saya berazam untuk menguruskan badan tetapi tidak kesampaian. Sehinggalah seorang rakan meperkenalkan saya dengan PB. Alhamdullilah selepas 5 bulan memakainya, tubuh saya mula kembali terbentuk (shaping), dan berat dari 66kg kini turun ke 58kg. Apa yang membanggakan saya ialah, suami juga telah memuji bentuk saya sekarang” .

“Selain memiliki bentuk badan yang semakin menarik saya juga berasa lebih cergas dan sihat kerana penyakit-penyakit seperti lelah, migraine, gastric, tonsil dan sengal badan semakin berkurangan.”

“Pada pendapat saya, walaupun ada yang menyatakan harga pakaian PB ini tinggi, tetapi untuk memiliki bentuk tubuh yang menarik dan kesihatan fizikal yang berpanjangan adalah asset yang paling berharga dan tidak ternilai dari wang ringgit. Lagipun PB ini terdapat 3 keistimewaannya jika diamalkan dna berdisiplin memakainya iaitu 1) ia membantu membentuk tubuh 2) untuk kesihatan 3) membantu dalam hubungan intim suami isteri” jelas Wan panjang lebar yang mendisiplinkan diri memakai PB selama 8 jam sehari bagi mendapatkan hasil yang memuaskan dalam masa yang singkat.

“Saya telah berkahwin selama 3 tahun dan tidak dikurniakan cahayamata. Alhamdullilah setelah 3 bulan saya mencuba PB ini saya disahkan mengandung! PB bukan sahaja untuk menurunkan berat badan malah membantu wanita yang sukar mengandung”

Interested? Call me at 019-2516237 or email salha2910@gmail.com

Nk jmpe pon boleh..i’ll bring the demo set.

p/s:Nanti forwardla kt semue kawan2 perempuan kt ofis..kawan2 laki pun boleh..mane ker tau nk beli for wife kan..tul tak..sedare mare pon jgn lupe tau..Sharekan kebaikannye k..

BYE!!!!……………….

XOXO

Shape Up

By Uncategorized No Comments

My shape up diet starting today.. and today my menu are….

Breakfast

-Positrim, boiled egg (1 whole), Lecithin E

Snack

-Betik

Lunch

-Positrim, betik lagi, Lecithin E

Dinner

– 2 slices of wholemeal bread (Gardenia Breaktrough), 1 slice of cheese, boiled egg (1 whole)

Tido………….kroh..kroh….

* aku amik gardenia breaktrough reason die coz kandungan carb die paling rendah..

Shape Up -Episode 2

By Uncategorized 4 Comments

Esok ialah hari shape up ku… so this is my pic before shape up.

dsc_6552

berat sekarang 60kg…

dsc_6548

…set Shape Up aka my Personal Trainer…

dsc_6657

…isi kandungan shape up..

Positrim…..checked!

Lecithin E…..checked!

Carbo Blocker…..checked!

Fruit and Vegetable…..checked!

Meal plan……….checked!

Workout CD…….checked!

Leighton Meester

Leighton Meester

My target figure (the perasan version)……….

Wish me luck!!!!!!!

Twilight…Novel vs Movie!!

By Movie review No Comments
mv5bmjeynzm5mjm4m15bml5banbnxkftztcwmtywotmwmg_v1_sx600_sy400_

Edward Pattinson, Kristen Steward -Twilight

After i read the novel, i really agree with some people that said, read the novel is far more better than watch the movie..you can find so many love scenes and romantic conversation between both lovers when u read the novel..what makes me so upset is why they not 100% convert it into film..this is suppose to be Bella and Edward story  and they shud more emphasize on that..actually..tak puasla aku tgk die dorang ni..they’re too gorgeous and talented and tak patut scene2 diorang ni sket..banyakkanla lagi..aku sukeeeeeee….tak sabar nk tgk The New Moon pulak..hihihiii..

Jessica dah gemuk kan…tul tak??

By My story 2 Comments
1633341182_21584965441

Jessica Simpson

Celebrity ataupun tidak actually same je…gemuk atau kurus bergantung bukan pade org tu kaye or tidak..ia hanya bergantung pade kemahuan and kesungguhan seseorang…bile nk diet, kene diet betul2..fokus pada goal yg nk kite achieve..contohnye..”aku nk turunkan sebanyak 10kg” (cubaan memperli diri sendiri)..bukan sikit ok..kalau tak buat betul2 mau tak jadik pape..stay jelah gemok camni ..haa..nak…-segale2 di atas ini hanyalah untuk memotivasi diri saye..jadi sile abaikan..ngeh..ngeh..ngeh..

p/s: tapi jessica mmg dh gemuklah..kahkah..

Tik tok.tik..tok..the clock is ticking…

By Uncategorized No Comments

Finally..i got my shape up set iaitu weight loss program yg ade dimentionkan dalam blog yg lepas2..so i will start this program on this monday..exited dh aku nih..but nervous pon ade…sebab 10kg kene turunkan nih..bukan sikit tul tak..from 60kg nk turun 50kg, giler banyak ok but who knows this program will create me wonders..duration to complete this program is in 6 weeks..hergh dh tak sabar dah..

tiktok..tiktok…

Humor of the day..

By Uncategorized 2 Comments

I got this from one of my cousin’s entry (pojan).After being one of UK citizen (sebab duduk UK lame sgt) and already being Robert Pattinson neighbor (ade unsur keperlian juge..ngeeee..), he is now a bit confuse in conversing both language between malay and english (mallish..boleh ke camni..)and hasilnye adalah seperti di bawah ini..

Kaba de’ Destroyer: nanti blek mesia tapau sket salji bwak blek
kews: ahaha bleh2
kews: lu nak kuah asing ka
Kaba de’ Destroyer: aaa banjir la best
Kaba de’ Destroyer: wakakaka
kews: siap!
kews: ahaha siot je

Now let us see that again in English:

Kaba de’ Destroyer: Pack me some snow when you visit Malaysia
kews: ahaha can..can
kews: Do you want separated gravy?
Kaba de’ Destroyer: aaa best experienced if it’s flooded
Kaba de’ Destroyer: wakakaka
kews: done!
kews: ahaha just bloody hell
Hahahahahaaaaa!!!!!!!!

ermm..pojan, kalau makanan malaysia yg pelik2 ditranslate english camne pulak eh??seperti contoh..

Budu=?

Tempoyak=?

ini kak a tau..

otak-otak = brain-brain (kannn..)

kahkahkah!!!!!!!!!!!!!!