fbpx

Biz..Biz…Biz..

Ramai orang tanye, biz ape yang Salha buat…hmmmmmmmm….

U all nk tau tak…Biz yang salha tengah buat sekarang ialah SATU-SATUNYA biz yang betul2 kasi Salha income yang sangat solid dan konsisten…

Before this, salha dah try macam2 biz…sebut je la…segala bentuk and jenis biz salha dah try…

Salha dh try 10 MLMs kt M’sia nih..

Salha pernah pergi kursus kt MeCD untuk bukak biz franchise Secret Recipe dan Mcdonald..

Salha pernah bid tender kt KL Sentral nk bukak biz makanan dan minuman..

Salha pernah daftar kursus keusahawanan untuk nk bukak petrol kiosk..

Salha pernah daftar untuk dapatkan gerai untuk nk berniaga bukak booth kt dalan shopping complex..

Salha pernah berniaga pasar malam…

Salha pernah jual kain..

Salha pernah jual brooch..

Salha pernah jual kuih…

Kesimpulannya…salha pernah buat macam2 dah…boleh around the world gitu…jadi kire nasib baik korang dh takyah nk round the world cam salha lagi…huhu…

Mungkin biz2 yang salha masuk before this,

Pelan marketing die agak sukar, lambat sangat and income tak konsisten, modal yang diperlukan sangat2 besar (franchise, petrol kiosk, gerai,restaurant), kalau yg bermodal kecik pulak pulangan yang dapat pun kecil jugee dan kene jual barang by bulk utk nk dapat income besar..

Sebab itulah, Allah nmpk usaha Salha yang berterusan ni and niat Salha sebab nk bantu keluarga and tingkatkan pendapatan sendiri…Allah kurniakan jalan untuk salha buat biz ni…

Kalau ikutkan brape bulan je salha buat dah memang nmpk hasil…

Bukan je income yang stabil and konsisten every month(u know wat i mean….kite tanak stabil je tapi tak konsisten)…

Salha ade saving yang kukuh…

Salha mampu untuk pakai kereta besar dan selesa…

Salha rase beruntung sebab dapat bantu mak ayah and keluarga salha…

Kalau nk ikut income salha…salha mampu untuk beli rumah yang hargenye hampir RM600k di JB..InsyaAllah mase2 terdekat ni…

Salha mampu untuk adakan segale yang salha and anak2 salha suke…

dan macam2 lagi InsyaAllah selepas ni…

“Alhamdulillah Ya Allah…sungguh besar rahmatmu Ya Allah…Aku bersyukur atas rahmatMu yang Maha Besar ini Ya Allah…”

Tapiiiiiiiiiiiii…………………


Kalau boleh…Salha tanak kalau salha sorang je dapat….salha nk anda yang kt luar sane pun akan dapat ape yang salha dapat jugak…kite same2 tingkatkan kebajikan keluarga dan kita sendiri…Kite usaha same2…InsyaAllah, kite mesti berjaya…ingat…Allah sentiasa nmpk usaha kite…yang paling penting kite jgn brenti usaha…macam ape yang berlaku kt salha…salha tak pernah putus usaha…akhirnya Allah dorongkan jalan untuk kita…

Bukan salha je…tapi anda juge…Sesungguhnya..Allah Maha Pemurah dan Maha Penyayang…

Yakin pada diri……Capai peluang yang ade depan mate…Jangan buang peluang yang ade..

” This entry is dedicated to everyone out there and to all my beloved biz partners…”

” I love you all!!!..Jadikan tahun 2010 satu perubahan!!”

-Salha Zain 012-222 9453-

Join the discussion 9 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.