Category

Activities

Global Mentoring Walk

By Activities No Comments

TLC is proud to be invited as mentors among the distinguish figures of the country. 

6 orang Master Trainer dari TLC telah terpilih dalam event ini.. Event ni bertujuan untuk membantu wanita seluruh pelusuk Malaysia dari semua lapisan masyarakat dan pelbagai jenis golongan, dari suri rumah hinggalah ke CEO syarikat, untuk kami sharekan tips-tips bagaimana mereka ingin berjaya di dalam business.. 

Bila Salha tengok barisan mentor yang terpilih, memang agak terkejut jugak.. Bukan calang-calang orang.. Dari tokoh- tokoh terkenal Malaysia, sampailah ke selebriti.. Dato’ Sri Sharizat Abd Jalil, Dato’ Tom Abang Saufi, Dato’ Ruby Khong, Neelofa, Sharifah Shahira, Azah 3R dan ramai lagi lah!! 

Cuba tengok ni… Dato Sri, Dato, Datin.. Tiba-tiba Salha terdetik kat hati ni.. Bilalah aku nak jadi Dato’ Paduka ke.. Haha!!    

Bergambar dengan Dato’ Seri Sharizat sekali lagi.. Masa first time bergambar ngan beliau, masa Salha and TLC diangkat jadi Ikon Sohonita Malaysia.. Masa jumpa beliau haritu, saja Salha tanya.. Dato’ still ingat saya ke? Beliau kata, mau tak ingat! Salhakan.. Tudung ni beli mane ni!! Dari dulu i duk tanya pasal tudung u.. Haha!! Nasib baik Dato’ ingat..!! 

   


Wajah-wajah TLC Master Trainer dan nilah wajah-wajah future Multi-Millionaire dan Malaysian Business tychoon satu masa nanti.. InsyaAllah.. Tak jauh dah tu!! Aminnn… 

                           

Mission accomplish!! We really enjoy the experience!! Banyak kenangan manis yang kami dapat!! Syukur pada Allah atas segala nikmat yang dianugerahkan..Moga kami akan sentiasa dapat peluang untuk memberi inspirasi pada semua rakyat Malaysia malah dunia.. Aminn ya rabb!! 

Austria and Hungary Here We Come!!!!!

By Activities 3 Comments

Alhamdulillah, berkat usaha bertungkus lumus kami di TLC, pada September ini, kami berjaya bawa hampir 30 qualifiers ke Shanghai, China.. Kalau ade orang kate bisnes ni susah nak buat, susah nak berjaya, ramai yang gagal.. fikir semula… Kalau seramai ini yang berjaya kami bawa maksudnya bisnes ini ialah sangat DOABLE!!.. Siapa buat dan ikut saja, CONFIRM JADI!!!

And our next destination ialah ke Austria dan Hungary… WOW!!!! Inilah dia rezeki yang tak disangka-sangka… mungkin orang yang menceburi bisnes kata, saya mahu income sahaja, tapi dalam bisnes ini, anda akan dapat lebih dari itu…

Nak income 4 angka – tapi boleh dapat 5, 6 malah 7 angka..

Tak terfikir nak melancong – tapi dapat melancong ke serata dunia..

Tak termimpi nak pakai kereta idaman – tapi syarikat kasi insentif, ambik sajalah..

Tak rase boleh buat saving banyak – anda nak ratus ribu, juta? boleh saja..

Tunggu pencen baru pergi Haji – tapi dengan bisnes peluang pergi haji awal diusia muda…boleh dapat free lagi..

Tak terfikir nak tinggal rumah besar – dah ade saving berjuta, beli sajalah!!

dan macam-macam lagi…

Itu yang terjadi pada kami semua di TLC… bayangkan sikit tapi dapat berganda-ganda MasyaAllah banyaknya…

So, apa yang BEST di Austria and Hungary… jom kite tengok!!!

Scenery Yang Terlalu Cantik!!! Oh myy!!!

800px-Eilean_Donan_in_snow  alps_in_austria

Budapest-Hungary-Chain-Bridge

Hallstatt-in-Winter-Austria

HotelSalzburg-GetreidegasseHD

image2

l13_RTR1B6XO

 

 

movingto_vienna_austria_culture2

neuschwanstein_castle_bavaria_germany_-_sun__snow

o-BUDAPEST-570

Pallas-Athene-Fountain-Parliament-Building-Vienna-Austria

Famous Restaurant & Cafe and Signature Food Yang Terlalu Sedap!!! Yumsss!!

Ni yang saya sukaaa!!!

coffee_house_feeling_in_vienna_by_pingallery-d487lyr

cafemozart_5

Café_Sperl_Wien

apple-strudel7

flyingwheels.dobosh

Echte-Salzburger-Mozartkugel

dsc03966

photo64

p1020380  Hungarian_Gulyás

Salzburger Nockerl

Shopping Heavennn!!!!

2626699344_96475c253c_b-Small

shopping_bud_794x386

ricami  HotelSalzburg-GetreidegasseHD

03 a alexander su4a2817

111671-bloomingdales

88407493

3807287527_a0bcf1828c

article-2382601-169CEEA1000005DC-574_634x413

Austria 9

Austria-ski

avenue_at_etihad_towers_04

AvenueMontaigneVersace

breuninger9

 

 

Dior

hamburg_products_teaser

kristallwelten-swarovski-wattens

official_rolex_retailer_bucherer_vienna-942

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

photo64

PRBillaCorso_Ringstrassengalerien

Swarovski-Kristallwelten-Austria-2

yellowtrace_The-Crystal-Dome-at-Swarovski-Kristallwelten_Austria_02

Tak tido malamla Salha jawabnyaa!!!

Boleh pengsan dibuatnya!!!

Excited OVERLOAD!!!

Anda nak ikut Salha…Jomla kita ramai-ramai…!!

I WILL SHOW U HOW!!!!

Watsapp my number cepat.. 012-2229453 !!

Lets go to Austria and Hungaryyy!!!!

AUSTRIA AND HUNGARY… HERE WE COME!!!!!

 

 

Business Preview with Salha Zain & Top Leaders Circle

By Activities No Comments

Salam Aidil Adha Semua.

Sempena Aidil Adha yang mulia ini, Salha dan keluarga akan bercuti sambil berjumpa dengan protege-protege Top Leaders Circle di sekitar kawasan

Kuantan (13-15)

Johor Bahru / Singapura (15-17)

So, pada sesiapa yang ingin berpeluang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Top Leaders Circle dan peluang berniaga secara online dan bagaimana menjana income RM25,000 dalam masa sejam, boleh lah PM/SMS/Whatsapp ke nombor berikut.

XOXO
Salha Zain
012 – 222 9453

Al-Faath
012-230 7430

pahang-wavvy-flagjohorsingapore

Rumah Kasih Harmoni Paya Jaras, Sungai Buloh

By Activities, My story 4 Comments

First sekali Salha nak ucapkan maaf berbanyak-banyak to all my readers, dah lama betul tak update blog sbb busy sangat dengan projek Vietnam, kalau boleh nak capaikan impian semua rakan-rakan kongsi Salha yang tengah fight for this trip. Also Salha baru pindah rumah, baru pasang balik internet.

********

Anyway, Ahad lepas bersama kumpulan kecil dari usahawan-usahawan dari B32, we all collectively ada buat sedikit collection untuk nak donate to one of the selected orphanage, namely ‘Rumah Kasih Harmoni Paya Jaras’ kat Sungai Buloh.

Sebenarnya, Salha SANGAT bersyukur diberikan peluang berjumpa dengan bisnes ni, sebab kalau nak dikenangkan balik sejarah hidup Salha dulu, usahkan fikir nak hulurkan bantuan kepada anak-anak yatim atau golongan yang memerlukan, mahupun ahli keluarga terdekat esp Mak, Ayah dan adik beradik, Salha sendiri yang rasa perlu dibantu. Hidup kat KL ni, kais bulan makan bulan. Cukup-cukup makan jer. Tapi Alhamdulillah, jumpa bisnes macam ni, sedikit sebanyak bila dah mampu tolong diri sendiri, keluarga, sekarang boleh lagi extend untuk bantu masyarakat. Dan Salha cukup bangga bila tengok rakan-rakan kongsi Salha pon mampu menghulurkan sumbangan, meluangkan masa dan tenaga pagi tu utk menjayakan majlis. Alhamdulillah syukur sangat…

So we all started pagi tu gather dulu for breakfast…

So, sampai-sampai terus ke surau untuk sedikit majlis ucapan dan penyampaian sumbangan terkumpul.

Sayu jer bila tengok anak-anak ni. Bila kenang-kenang balik, syukur sangat pada kita semua yang masih dikurniakan kedua ibu bapa yang masih bersama kita hingga ke hari ini. Bayangkan mereka ni, kecik-kecik lagi dah berdikari, tanpa kasih sayang ayah dan ibu… 

Terima kasih to my business partners yang meluangkan masa pagi tu from group Lily, Dewi, Izyan, Aisyah, Salleha and Aida. I’m proud of you all, walaupun semua busy nak kejar Vietnam masih sempat beramal. 🙂

Sedikit sumbangan terkumpul yang disampaikan oleh ketua kumpulan pada hari tu, CDM Razali dan CDM Hanis kepada Pengetua sekolah, Encik Jamal. According to Encik Jamal, Alhamdulillah, total kutipan tu can at least cater for a month of the school expenses.

Thanks jugak kepada semua rakan kongsi yang telah menyumbang kepada dana pada hari tu, semoga Allah SWT membalas jasa kalian semua.

Lepas tu adalah sedikit jamuan, KFC untuk anak-anak semua. Seronok betul dapat jamu diorang ni makan, sbb kalau ikut cakap Cikgu Azam, bukan selalu diorang dapat makan camni. Memang nampak diorang berselera.


Sebelum balik sempat la jugak intai asrama diorang. Nampak kemas dan bersih. Tahniah cikgu-cikgu kat Rumah Kasih Harmoni ni sbb berjaya didik anak2 ni… Tahniah Cikgu!

Last but no least, kepada semua blog reader Salha yang berminat untuk menghulurkan bantuan dan sumbangan, boleh hubungi Pengetua Rumah Kasih Harmoni seperti nombor yang tertera di bawah. Sumbangan anda amatlah dihargai. Selamat beramal. 🙂

En. Jamaludin
012-3942783

(Credit gambar to Ismalina, Raz dan hubby).