Category

Fashion

Rizalman Ibrahim | Special Message to Salha Zain

By Fashion, Premium Beautiful 2 Comments

Rizalman Ibrahim meet Salha Zain. Siape tak kenal Rizalman Ibrahim..pereka fashion tersohor Malaysia..such a multi-talented and a genius and he is definitely one of Malaysia’s Legend..

I feel really happy when i finally meet him in person..before this…there’s always be my dream to meet him or talk to him and definitely wanted to wear one of his greatest creation..

I love everything about him..his dress is like an art..every piece is a masterpiece..timeless and classy…


It’s gonna be my 3rd dress by Rizalman in 3 months. So addicted to his design. So this time, it is for my Raya dress. Tak sabar nak first Raya wearing Rizalman..

Oh, by the way… I got a SPECIAL Message by Rizalman Ibrahim. It’s like a dream come true to have this special wish by him. Enjoy the video!

Rizalman I LOVE YOU! 🙂

For those who DREAM to have your FIRST Rizalman, you can now. Checkout 20 by Rizalman at TESCO. Now everyone can wear Rizalman. 🙂

P/s: Wear your DREAM DRESS by your DREAM DESIGNER with your DREAM CORSET…

Bukan corset sebarang yee..NO..NO..NO…

Biar menang membeli, menang memakai..

aaaanddd jgn lupa ambik gamba sepuas hati pagi raya nnti okies ladies…

Last but not least..

For this Raya..every corset comes with a SPECIAL GIFT!!!seriouslyyyyy???

Yes, it is…

Till then..

xoxo

012-222 9453

salha2910@gmail.com

Salha Zain by Rizalman Ibrahim

By Fashion, Motivation, My story One Comment

Salam and Hi ols…

Before Salha sambung update pasal my Holland/Belgium trip, Salha nak update sikit my visit to Rizalman Sposa to see my beloved childhood dream designer, none other than RIZALMAN IBRAHIM himself, nak finalise and fitting dress for Diamond Night 2012.

Ok dah sampai… mula dah berdebar2. Almaklumlah… Tak sabar nak tgk my dress and jumpa my favorite designer.

For those yang belum lagi berkesempatan ke rizalman sposa ni, here is a sneak peek. Memang best feeling masuk butik rizalman ni. Very classy, elegant and clean design.

My protege Dewi pun tempah dress dengan rizalman jugak. Happy sangat bila my business partner pun sama-sama merasa apa yang Salha rasa. Lepas ni kalau boleh lagi ramai tempah dress kat sini. 🙂

Dream Comes True! Time ni actually paling best. Ketawa tak berhenti. Hanya yang ada kat situ jer tau. Tak sangka Rizalman boleh layan kitorang camni. LOL!
HAPPY! To all the my readers out there, who share the same dream with me, one day you can also be in this picture. I still remember few years back, kalau tengok artis-artis, kerabat-kerabat pakai dress Rizalman, telan air liur ajerla. Tapi I selalu berangan, selalu pasang impian, yang satu hari nanti Salha nak jugak tempah baju dengan my Dream Designer ni. Alhamdulillah, kalau Salha boleh, you all pun boleh.

The important thing is to dare to dream big, then take action to make it come true.

Love,
XOXO
Salha Zain

Rizalman

By Fashion One Comment

Finallyyyy,

after tunggu sangaaaaaaat lame untuk nk jumpe ngan my dream designer, Rizalman Ibrahim..

Akhirnya..my dream come true…i’ll be meeting him at his luxurious boutique at Bukit Bintang and i really cant wait to see him…oh im so excited!!!

I adore him so much for his creation…It’s unique and timeless..and one thing for sure…if once Rizalman design a dress for u…it will be the one and only and takkan same dengan yang lain…wow!! Tak sabarnya...!!!

P/s: Baru i tersedar yang actually my passion is in collecting Designer’s Dress….dulu mula dari satu je but now dah hampir 10 dress..and i sangat sayaaaang dengan dress2 ni…

 

My Wishlist of 2011…

By Business, Fashion, Premium Beautiful 4 Comments

Dulu, wishlist Salha nk jadi CDM, nk beli BMW, and nk beli designer handbag dah jadi kenyataan…

So ni my wishlist utk tahun ni…

Bulan depan…..

RM8000++

 

Bila my income dh reach 100k per month…

(actually bulan depan kot income dh camni..i dah tempah dah kat Chanel….

i amik latest design for Maxi jumbo..ade double flap..ngeeeee…)

RM14,000++

 

and bile my saving dah reach rm1 million

(oh ni memang tak sabar….target dapat kumpul by Januari 2012…weeee…!!)

 

RM30,000++

 

 

Barulah rase cam Victoria Beckham..hehe!!!


 

Uuuhhhhh shinin’..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


CHANEL

By Fashion, My Fav's, My story, Premium Beautiful 2 Comments

Last Friday, i dengan my biz partner Iffa pergi KLCC…i nak personal touch iffa sambil nk bincang strategy coz dalam bisnes ni memang pemimpin akan sentiasa bersama rakan kongsi untuk bimbing dan memberi tunjuk ajar dan kami sentiasa bekerja secara teamwork..

I nak pastikan iffa berjaya dalam bisnes ni dan iffa target nak pergi Hong Kong and nk dapat jam bulan ni…and bile iffa dapat Hong Kong and jam confirmla income RM 10k….Go Iffa!!!

Bile kite sentiasa yakin, rujuk pemimpin, bulat hati dengan pemimpin, never ever give up, CONFIRM jadi….

So bile dh habis, apelagikan…nampak tengah2 KLCC buat promo makeover…so kite berdua pergila serbu…

I plan just nk beli satuuuu jeee foundation tapi disebabkan CHANEL Le Blanc sangat menerujakan hatiku..mane tak teruja…pakai je skin care die and make up base sangatla memflawlesskan kulit…siap glowing2 lagi…oh i sukeee..

So im officially CHANEL lover..yup im so in loooveee with it…now, i have a complete set of  CHANEL make up…

Yeaaaay!!

 

 

With Iffa…Bakal Jam Tangan + Hong  Kong + Income RM10k…

Go Iffaaaaaaaaaaaa!!!!!!

 

 

 

 

Uuuuhh…. im so in loveeee……

XOXO

Ezuwan Ismail

By Fashion One Comment

Thank youuuu Ezuwan Ismail….

My designer for The Red Carpet event…

He’ s one of top designer in Malaysia..memang ramai dah artis tempah dekat Ezuwan antaranya Nora Danish, Lisa Surihani, Vanida Imran, Diana Daniel and ramaaaaai lagi…Ezuwan pun designer untuk Anugerah ABPH, ASA, EH, Dewi Remaja and macam-macam lagi…Even he’s one of the top designer, but sangat humble and friendly orangnya…What i love about him is he’s really commited to his work, and he’s really-really creative…cakap je whatever yang u nak for your dress, confirm dress tu akan jadi yang the best!!!

Seriously, i really luuuurvve his creation…

He said, dress ni pun one of his Masterpiece…

Cantekks..i sukee sangat!

It’s like my dream come true dress!!

Thank uuuu Ezuwan!!

Enjoy the pics…

 

 

 

 

 

 

XOXO..

PREMIUM BEAUTIFUL-Red Carpet Event..

By Fashion, Success Story 13 Comments

Seperti yang dijanjikan..ini die gamba on our Red Carpet Event yang berlangsung pada hari Sabtu on 26th..on that day ialah Malam Anugerah untuk semua Diamonds..so i dapat anugerah sebagai Double Diamond Manager (walaupun dah CDM), coz i jadi CDM on January meaning sebagai pembuka tirai tahun 2011 ini..but dapat anugerah CDM on Dec 2011 nanti..so kene nantikan my Grand Event akhir tahun nanti…

And congratulations pada semua rakan kongsi Salha yang dapat anugerah malam tu..adliza for DSM and DDM(dua2 sekaligus)..cane tah timing i and adliza amik anugerah mesti samee…hahah klakarkan… and my hubby (for DSM)..Alhamdulillah…So insyaAllah after this lebih ramai lagi yang menyusul..

So Salha tanak cerita panjang2…enjoy the pic…that night memang best sgt..it was a blaaasssstt!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personal Image Consultant…

By Fashion, Uncategorized One Comment

Chewah….!!

Transform jadik image consultant pulak…hehe…lepas ni transform jadik Kim Kardashian pulak…hehe..(coz dulu Kim pun started dgn jadi image consultant and personal shopper)…

Macam best la pulak kerja2 camni…hehe…

Sambil buat biz sambil window shopping…jadi banyakla nampak barang cantik2 kat mall2 around KL….

Manetaknya…office i everywhere…coz jumpe client paling selalu kt KLCC, Pavillion,Gardens..and lately i suke Empire pulak…

So if u all nk tanye mane ade latest design,new arrival untuk baju, kasut,accessories…just ask me…hehehe…

So for now..semalam my dear biz partner Adliza ade tanye baju yang sesuai for her…

She like something yang fashionable and sesuai untuk jumpe client..

Ini her picture:

ad0

Baju hitam tu eh...bukan yang baju merah tuu...haha..

So my dear…ini yang i found out for you….

Semua from Topshop…

ad1

can wear with jeans..and bangles...(bangles pakai banyak2 sket...)

ad2

ad3

wear with black coat or jacket

ad5

baju ni paling safe and cantekk...senang nk gayekan ngan pape pun...if u wear with skinny jeans..make sure wear high heels...if u wear with straight cut or boot cut jeans wear with wedges...

ad6

pakai ngan jacket hitam and jeans and wedges cam my bimba and lola...sure cantekk!!

ad16

ad7

baju ni little bit heavy but still u look elegant...add simple necklace to complete the style...

ad8

wear with black inner or shirt

ad9

design baju ni sesuai for adliza but kaler die ade yang ni je...

ad10

wear with black pants...so gorgeous...!!

ad11

baju ni can hide any flaw...i think sesiape pakai pun cantik...if nk tambah accessories u can wear with belt as well...

ad13

wear with inner and colorful tudung...can add gold bangles...nampak stylish!!

ad15

black always rite and safe!!

ad171

straight cut pants sesuai for you...

ad18

boycut jeans pun sesuai dgn tops2 kat atas...

Ok Adliza…Enjoy!!!!