Category

My Fav’s

KL Best Foods!!

By My Fav's 2 Comments

Last week..sambil berbisnes and jumpe my biz clients, biz partners and my PB customers..sambil2 i buat aktiviti jalan2 cari makan…banyak betul food best2 kt KL ni rupanya..kene pandai explore je…so antara banyak2 i makan last week..i letakkan food2 ni at my TOP OF THE LIST….

Tadaaaa….

Victoria Mushroom Steak at Victoria Station..

Sempena celebration Adliza jadi CDM..thanks Adliza..sangat sedap ok..the best steak ever..coz before this i makan steak mesti ade je tak kene coz daging die kadang2 keras ataupun marinate die tak sedap..so..nila yg paling perfect so far..

Soto at Chawan Bangsar..

My craze sejak daru dulu lagi…susah nk cari soto yang sedap kt kl ni..coz soto pun originally not from here..soto is from JB..so i want to give credit to Chawan sebab dapat create soto yang sesedap soto kt jb and this is the best soto i’ve ever eat in KL..

Avocado Accent Salad Marmalade at Bangsar Village..

My craze and my crave…i always have this during lunch..coz mase lunch tanak rase kenyang sgt coz i normally heavy breakfast..so this one is just nice..salad ni memang sedap and im pun avocado lover..susah nk jumpe salad sedap..but this one..i tabikk springgg!!

Macaroon Harrods at KLCC

My newest discovery!!…believe it or not.. i tak pernah suke macaroon…bile nampak kt FB ade orang jual macaroon pun i tak order..i admit the color memang cantik but i mmg tak suke…Taaaapi, bile i makan je macaroon ni..macam orang jakun tau tak depan Harrods tu..wah sedappnyeer…kalahla swiss macaroon mase i makan kt Swiss dulu…i paling suke flavour coffee..tapi gambar kt bawah blueberry..coffee tak sempat amik gamba sebab dh habis…hehehe…u shud try…gi serang Harrods ye esok ye..hehe..

Garret Caramel and Almond Popcorn at KLCC

I love popcorn..sebab suke beli popcorn mase tgk movie…tapi..u all pun tau kan..beli popcorn kt movie..name caramel popcorn tapi caramel nipis2 je…ade kadang2 tak rase papepun…

kalau u ols nk REAL Caramel Popcorn…korang cube niiii!!!!sedap tahap taktau nak cakap ape…dhla tu almond banyak pulak die letak dalam tu…mau sekati kot…die ade macam2 flavour…next time i nk try cheese flavour pulak…dahla hantu cheesekan..so better u all cube…!!

and last but not least..

Post Cereals at any Cold Storage nearest to your place..

I love this cereals…this is my breakfast…a good start for the day…kadang2 buat u kenyang sampai ke petang…i love it so much sampai i tgh tulis ni pun rase nk gi makan cornflakes ni…how about u all breakfast ni pulak..hehehe…sedappp!!

Enjoy your week ok!!

 

Premium Beautiful Business

By Business, My Fav's, My story, Premium Beautiful 6 Comments

Business ni sangat2 beautiful…every single day me and my group mesti ade beautiful moments together…dahla takde pressure..we all boleh tentukan mase kita sendiri…boleh buat keje or discuss about business kat mane2 yang kami suke contohnya kt KLCC ke, Pavi , Empire, The Curve, OU…and apart from that we can enjoy our favourite food together..Teh Tarik Place ke, Wong Solo, Sakae Sushi, Ole2 Bali,Chillies,Dome,Ikea Cafe or enjoy our favourite drink /dessert together cthnya kat Starbucks,Dome,Coffee Bean, Tutti Fruity, Delicious (i suke red velvet) and macam-macam lagila…selain tu, takkala makan minum jekan..of coursela gi shopping…and kadang2 sempat tgk movie dulu (tu activity i ngan hanis dulu2)…

Dahla business ni memang enjoy and takde pressure..we all pulak bekerja in a team…and bukan setakat team je..dah macam sisters dah kami ni…rasenya lagi rapat dari adik beradik…

The best part is…at the end of the month..dapat income…kalau ckp income ni memang luarbiase sket..dhla best buat bisnes enjoy2 je..if utk orang bekerja buat waktu weekends je..taaaaapi….income paling kurang pun rm4000 and Alhamdulillah kalau biz partner Salha kebanyakannya, dah capai income 5 figure…Alhamdulillah syukur…and ramai lagi yang dalam proses nk dapat 5 figure jugak…insyaAllah…

Tu baru kat malaysia je salha cerita…tak masuk cerita nk pegi melancong oversea…untuk tahun ni kami akan berlepas ke Perth on April and next will be Hong Kong and Venice…aiyooooo, Venice ke….mau i tido dalam Gondola tu kan tak bangun2!hehe…paling best if pegi pulak same2 ngan kawan2 business..memang enjoyla..macam untuk Hong Kong ni insyaAllah salha akan bawak satu bas…tak ke best tu pandang kiri kanan semua kawan rapat kite,adik bradik kite…bestnyeeee!!!!confirm kat Hong Kong nanti..turun bas je masing2 lari marathon gi shopping kan…wooo…tak sabar…

Me at KLCC...sambil berbisnes sambil buat Chanel Makeover..siap photoshoot lagikk!!


I di personal touch oleh my leader aka best buddy..dah macam kembar dah kami..hanis pun join makeover jugak..hehe...

 

Ngan iffa kt KLCC...maseni kat Chanel jugak...nk borong Chanel...konon nk beli satu je barang...terbeli lapan...haih!

 

Ngan Aishah at Teh Tarik Place...Kami amat menyukai roti canai garing die ok!!sgt setappp!!

 

With Dina, biz partner Aishah...hmmm...sweetkan diorang...macam adik beradik...

 

With CT and Aida kat Wong Solo...ayam die memang fav..nampak tak baju merah tu..anak dh dua tapi cunsss!!yang biru tu pulak still single uu...

 

With Izyan and Aishah...dh bincang bisnes..gi shopping pulak...maseni i jadi izyan punya image consultant..habis semua baju kt Forever21 tu kitorang try..

 

with afzan...my dear biz partner kt jb...sweet orangnye...sian die kt jb..tapi u bukan keseorangan tau dear...kami sentiasa ade kt kl ni utk uu...

 

muka kekenyangan kt Wong Solo...Alhamdulillah!!go Aida!Bakal jam!

 

Hehehe…sesiapa nk join our beautiful journey, jomla…best sangat tau…kite tengah2 muda2 ni la mase nk rase semua ni…kan..kan…hehe…jom2!
XOXO!!

016-3229453

salha2910@gmail.com

 

CHANEL

By Fashion, My Fav's, My story, Premium Beautiful 2 Comments

Last Friday, i dengan my biz partner Iffa pergi KLCC…i nak personal touch iffa sambil nk bincang strategy coz dalam bisnes ni memang pemimpin akan sentiasa bersama rakan kongsi untuk bimbing dan memberi tunjuk ajar dan kami sentiasa bekerja secara teamwork..

I nak pastikan iffa berjaya dalam bisnes ni dan iffa target nak pergi Hong Kong and nk dapat jam bulan ni…and bile iffa dapat Hong Kong and jam confirmla income RM 10k….Go Iffa!!!

Bile kite sentiasa yakin, rujuk pemimpin, bulat hati dengan pemimpin, never ever give up, CONFIRM jadi….

So bile dh habis, apelagikan…nampak tengah2 KLCC buat promo makeover…so kite berdua pergila serbu…

I plan just nk beli satuuuu jeee foundation tapi disebabkan CHANEL Le Blanc sangat menerujakan hatiku..mane tak teruja…pakai je skin care die and make up base sangatla memflawlesskan kulit…siap glowing2 lagi…oh i sukeee..

So im officially CHANEL lover..yup im so in loooveee with it…now, i have a complete set of  CHANEL make up…

Yeaaaay!!

 

 

With Iffa…Bakal Jam Tangan + Hong  Kong + Income RM10k…

Go Iffaaaaaaaaaaaa!!!!!!

 

 

 

 

Uuuuhh…. im so in loveeee……

XOXO

Eclipse…

By My Fav's 2 Comments

ec

jacob-and-bella

My Putrajaya’s appointment tukar hari lain..and tak tau nk buat ape…i gi tgk Eclipse….

Ok now, i have to declare myself that im officially  Team Jacob…!!!

I love hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!

I dont know why but i just love everything about him…

Not just he’s handsome, muscular (tu semua orang pun tau) but he’s such a nice human being (even he’s not really human). Jacob is so loving and caring, kind and warm..simple and funny…i sangat suke part yang dalam bengkel motor die when he try to express his feeling to bella but bella buat2 taktau…masetu whatever that he try to say, sampai menusukla kt dalam hati ni…cara die nk britau bella yang die cintakan bella really sincere and deep sangat sampai i yg tgk ni macam sayu la…lagi satu part mase bella freezing dalam tent…and jacob peluk die…alaaa bestnye…and lagi satu of coursela mase bella suruh jacob kiss die…haih…rase cam nk suruh je orang movie ni ulang that part banyak2 kali…

I ingatkan i just suke jacob ni mase The New Moon coz masetu die baru2 nk muncul..tapi rupenye tak…sampai ke Eclipse pun i suke die…maybe Breaking Dawn pun suke die jugak…i just love him and his character….baik sangat..hiiiii….sukelaaaa…taktau nk cakap ape dh…

Mane yang belum tengok tu…gi tengok cepat2…hihi…

Amin and Adik..

By My Fav's, My story One Comment

Inilah activity amin and adik lately….diorang sangat suke ambik gamba…bile nmpk ayah die pegang camera terus diorang pose…takyah suruh2 pun….ayahnye pulak photographer…kalau suruh mama die posing mama die taknak…nasib baik dh ade model lain kt rumah nie…hehe…location ni sekitar dalam rumah je…rumah pun jadiiikk…

Nk tau lebih lanjut tentang Mr Photographer click ni….

al

al2

al3

al4

al5

al6

al7

al8

DEAR JOHN……….

By My Fav's 8 Comments

Dear John………

If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck,
the warmth of your lips on my cheek,
the touch of your fingers on my skin,
and the feel of your heart beating with mine…
Knowing that I could never find that feeling
with anyone other than you.

Cehhhhhhhh!!!ihikhik….perasan tak i…ihihik….bukan i je tau…sape2 yang tengok confirm korang perasan cam i tau…ntah2 angau terus…ok dah cut the crap…hohohh!!

Anyway, i really love to watch romantic movies…and recently yg i tengok ialah cite ni…selain citenye yang sangat sweet, seperti biaselah kan…heronye confirmla sangat2 handsome…and ganding pulak dengan heroin yang match chemistry nye…ohhh wow…segala masalah pun boleh terus hilang melayang-layang bile tengok cite2 camni…mane taknye after tengok confirm angau jap kan…

ls4

Cite ni memang best ok…mamat ni memang sayang sangat kt girlfriend die sampai die gi perang pun asyik ingat pasal girlfriend die (agak2 ade lagi ke orang yang hopeless romantic camni)…and dalam movie ni character die sangatla macho tak la lembik cam hero2 lain….and girlfriend die sangat sweet, manja and for me die cantik…something about her yg i boleh kate die ni cantik…maybe her smile kot…suke tengok…

Story line die mantap…kite yang tengok ni confirmla boleh rase how loving they are…maksudnya, betul2 love storyla bukan like sesetengah yg claim love story tapi alahaaaaaiii…malehla nk cakap…

Sometimes, bukan sebab hero and heroin yang cantik je…its all about chemistry…cube bayangkan if cite Twilight tu heroin die Paris Hilton..mesti tak kene kan…tak kisahla if Paris tu cantik pun…tul tak…

Selain cite ni, banyak juge romantic movies yang menjadi favourite i sepanjang zaman..contohnya :

yang paling terdekat of coursela..

ls2

Twilight...ape lagi kan...i love Robert Pattinson!!

ls

hmmm...cite ni boleh jadi legend...

ls11

Titanic...hooo ini i tgk dh masuk 7 kali....legend jugak!!

ls31

Atonement...best jugak but hero die lembik sket...huhu...

ls6

Mr and Mrs Smith...dua2 sexy tak tau nk kate apelakan...

GOSSIP GIRL

Couple tv series yang i suke...tapi hero dh mati kene tembak...waaaaaa!!!!

Ok, thats for now…and what’s yours??sharela k….

Shopping Before Brunei..

By My Fav's, My story, Uncategorized One Comment

Haritu sempat lagi saye bershopping2…

Beli mekapku yang makin lame macam dh nk pupus…

and beli handbag coz handbag lame dh jadi whiteboard adik tempat adik conteng…

so inilah die…

mekap MAC…sikit2 je buat tambah mane tak cukup…

img_30171

and handbag Chloe Heloise in cobalt blue…

kalau ikut harga retail die…mau boleh buat down payment kete Vios satu..baik beli vios kan..hohohho…

img_3018

and banyak lagila barang tapi ni je gamba sempat nk hapdet….

nanti balik dr brunei i update k….ni dh nk bertolak dah….

Women Love Heels….!!

By My Fav's, Uncategorized 3 Comments

This morning i just found out something really niceeee from Shazwany’s blog…

Do you want to know what??

Click this!!

Hihi…cantik tak…

Nak kate semua i tengok, semua i suke….

Price die pun very affordable..macam price ala-ala Aldo..

see this..

Dinner shoes...

zu

zu1

Wedding shoes..

zu3

Rockin’ chics!!

zu4

Casual wear…

zu5

Boots!!

zu6

Clutch pun ade…cantek..canteeek…!

zu7

zu8

zu9

Beli…beli…jangan tak beli….!!

Kak Nish…U’ve made my day!!

By Activities, My Fav's, My story 9 Comments

Thank to Kak Nish from Melthoney coz u really make my day!!

Last week if i not mistaken, i ade order cupcake from one of my husband’s friend…disebabkan perangai hantu i yang terlampau suke cupcake datang kembali, jadi saye pun mengorder cupcake from kak nish…mule mintak cupcake vanilla and tak kisah ape2 decoration pun asal ade krim skit2 sudah…i tak kisah cane pun bentuk..janji masuk mulut, hilang rase gian ku itu…

Jadi, mase cupcake i dh siap, i gi rumah kak nish to pick up the cupcake…masuk2 je…woooowwwwwwwww!!!!!!!!!!!cantiknye rumah kak nish…ala2 english campur italiano gitu…i memang kagum dengan rumah die yang boleh kate layakla untuk masuk magazine2 ID di luar sane…lepastu…dhla rumah cantik…ade bau2 cake and muffin pulak tu….ni baru betul “rumahku syurgaku”…teeehihihi….

Sambil sembang2, kak nish keluarkan pulak blueberry muffin yang lazat and masih hot from the oven….harusla i makan sampai tak ingat orang belakang kan…dhla sembang dengan kak nish and family best betul…diorang sangat peramah and klakar…boleh satu kepale ngan i…sampai dh nk kul 11pm pun tak sedar…then sebelum balik kak nish keluarkan my cupcake…U KNOW WHAT? TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAA……………….

Im so surprised when i saw,

salhazain1

Cuteeee taaak????…Salha Zain with my Blog’s name on it….Fabulous!!

salhazain2

teeehihihi….im so happy…..

salhazain3

Thank you kak nish for everything….it was a great experience spending time with you and family…

Aaaaaaaaaaand bile nk lawan karaoke…jom RedBox…hihiiii….

And  nk tau tak…alih2 kak nish jadi my real estate agent sebab i teringin nk cari rumah dekat2 situ…rase best je dok kt community situ and lagi dekat ngan rumah kak nish…hahaha…boleh singgah makan muffin hari2…hahaha…..

gurau jeee…..