Category

Travelling

I Love To Travel The World

By Travelling 2 Comments

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367

Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752

My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

Happy – TLC in Gold Coast

By Travelling No Comments

Inspired by  Pharrell Williams No.1 Billboard hits Happy, here is TLC version of Happy!

Ni actually trip kedua Salha ke Gold Coast, Australia. Walaupun kali kedua, surprisingly kali ni lebih meriah dan pada Salha itinerary kali ni lagi best! InshaaAllah, Salha akan share details apa yang best di Gold Coast dalam next entry, but for now, enjoy this short MTV first. Turn up the volume, and press the play button!

————

This and the rest of TLC Travelog Videos are FREE travels all EXPENSES PAID trip. Go to Instagram and check #tlctravelog for more.

TLC in Korea Video

By Travelling No Comments

The Official video for the latest #tlctravelog is up! TLC in Korea. Check out the video below.

Shanghai 2013

By Business, Travelling One Comment

It is OFFICIAL, after LONDON & PARIS
we are going to SHANGHAI, CHINA this 2013!

For those who have been following my blog,
you know that this trip is a 5-star VIP Package Trip
and best of all FREE OF CHARGE!
All you have to do is qualify
and ENJOY the trip!

corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-00 corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-02corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-03corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-01

Many have QUALIFIED for our previous trips, so can YOU!
It is EASY if you know HOW
and with a MENTOR who already guided so many,
YOU CAN TOO!

XOXO
Salha Zain
012-222 9453

Good Time in Guangzhou!

By Travelling No Comments

Remember in June 2012, Salha went to Guangzhou? Finally, our group video was published. Check it out!

And… By the way, I heard there is another similiar travel package opening up next month, in January 2013. If you want to be part of this FREE TRAVEL, 5-stars PACKAGE ALL EXPENSES-PAID TRIP, click the Orange button on the left or dial 012-2229453.

Good Time in Guangzhou 2012 from alfaath on Vimeo.

PARIS & LONDON CONFIRMED

By TLC, Travelling 2 Comments

Alhamdulillah…. WE MADE IT! We are coming to Paris & London next March 2013. So let’s wait for all the Beautiful updates later okay! 🙂

Official group photo… Imagine group photo like this at Eiffel Tower, Arc de Triump, London etc… CANT WAIT!!!

Our Mentor CDM Hanis Haizi with some of us who made it for the Majlis Kesyukuran London & Paris GLG.

With Green Leaders Group, we don’t just talk, we show you how to do it. Just like how we did it. So come on now and be part of US!

XOXO
Salha Zain
012-2229453