Congrats Adliza!!

By 27 May, 2011 February 23rd, 2012 Success Story

Congratulations!!!!!

To Adliza and hubby for her new car…!!!

Alhamdulillah…

 

Adliza.. i really proud of u..!!Just 9 bulan je berbisnes, dah pegang income rm45,000 sebulan and dah pakai kereta idaman…and now just menghitung hari je untuk naik CDM iaitu pangkat tertinggi dalam bisnes ni..

Nk tau lebih lanjut about adliza tak?

Ok..Adliza ni dulu one of Best Student Malaysia and menyambung pelajarannya di USA…hampir 4 tahun adliza kat sane..and bile die balik Malaysia..adliza bekerja di Petronas selama hampir 7 tahun…

Mase first2 dulu, adliza nk buat bisnes ni just nk cari additional income je…die kate if dapat rm1000 pun oklah…tapi since die masuk je..income terus mula dengan rm3000 and meningkat ke rm5000 then¬† rm10,000 dan seterusnya sampai sekarang rm45,000 and now dah bawak kereta idaman…

Adliza pernah ckp..”if i tak buat bisnes ni or i still terfikir2 lagi…i think 2 tahun lagi i bekerja maybe belum boleh pakai Merc lagi..”

and Adliza pun ckp, ” i think dengan income camni, i rase berbaloi i blaja 4 tahun kt US…”..

Yup..i think most of us pun ade pendapat yg same…memang rase berbaloi usaha kite blaja bertahun2 bile pegang 5-6 angka..

lagipun kite dok kt KL ni memang nk cari rezeki…and WHY NOT if kite betul2 cari rezeki…supaya bukan cukup untuk kite je…malah untuk mak ayah,keluarga and untuk masyarakat sekeliling jugak…

Kan hidup lebih bermakna…

So anyway, congrats again for both of u..!! I really2 proud of u my dear!!

 

Join the discussion 4 Comments

  • adliza says:

    tq salha!!!! for giving me the opportunity and showing me the way :). Love you!!!

    hehe btw, i rasa u terbalik fakta ;P… i kat US 4 tahun, kat Petronas 7 tahun :).. heheheheee

    now i pun berazam nak make my biz partners’ dreams come true pulak!!! ayuhhhhh…!!!

  • lala says:

    salam…very proud for all of you!
    salha i’m just sad about your oufits lately..mcm xsesuai je u pakai..yela dulu i tgk u pakai xde la ketat mcm nie..skrg nie pakai legging..u kan bertudung..not nioce la..n u pkai dress u pun dh ketat skrg…tutupla yg mana patut…i tau u byk duit tapi jgn disebabkan byk duit kita berubah drastic kan..better u pkai jeans but not legging with tight dress…no kind hearted ya…just advice..salam

    • Salha Zain says:

      thanks lala….really proud of u…saling ingat mengingati sesama muslim….insyaAllah i’ll improve ya dear…luv ya!!!

  • lala says:

    welcome my dear…that’s the beauty of Islam rite???alhamdulillah i’m also try to be a better muslim..insya-Allah..good luck yeah

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.