Millionaire Mind

By 6 November, 2013 August 31st, 2016 Business

Selama almost 4 years Salha dalam bisnes ni, macam-macam jenis manusia yang salha jumpe..maybe kalau diibaratkan macam sijil belajar, kirenya Salha dah boleh dapat sijil PHD dah..Dah sangat mahir tentang mengenal sikap and telatah manusia..

But today nak share satu tips untuk berjaya…

Sebab semua orang nak berjaya, jadi jutawan, financial freedom and etc tapi ramai yang tak dapat capai..and yes..ramai jugak yang capai..

Ok now, senang jer.. Tips nya ialah “BUANG SEGALA ALASAN“..

SENANG KANNN?? Itu je tips nyaaa..

Sebab, ramai yang datang kat Salha and tanye…”Salha, macam mane nak berjaya macam u?”..

tapi bila salha dah cerita macam mane Salha berjaya..ade yang come out dengan macam-macaaaam alasan…

Antaranyaaa…

Anak saye kecik lagi, takde kereta, tak reti cakap, suami tak kasi, saya busy, mak tak kasi, takde modal, takut nak menjual, takut takde orang beli, takut orang kata ape, saya dah cukup selesa, nanti dulu, saya itu, saya ini, takut itu, takut ini and yang paling teruk dalam dunia SAYA TAKUT KOT-KOT TAK BERJAYA…

Oh myyyyyy…. tak rase pelik ke u all bace semua alasan kat atas ni…? is this the right attitude untuk nak jadi orang yang berjaya…??

Cuba tanye diri anda, semua orang yang berjaya ni takde anak ke? takde keluarga? semua suami sporting? semua ade mase lapang? ada berjuta2 modal?

Cuba u all bayangkan Donald Trump, Tan Sri Sheikh Mokhtar Al-Bukhary, Steve Jobs, Richard Branson, Doc Azizan, Doc Irfan Khairi.. agaknya, mereka semua ni kasi tak alasan kat atas tu? Tentu skali jawapannya TAK kan??

So semua orang yang berjaya kat dunia ni, tak kisah samada mereka ni jutawan or billionaire sekalipun, mereka buang segala alasan…sebab ALASAN IALAH PEMBUNUH IMPIAN anda…

935893_10151641285084773_1126044354_n

Kalau nak ikutkan, Salha boleh kasi semua alasan kat atas tadi.. but Salha fikir macam ni…Time is running soo fast…buat alasan hanya buang masa je..umur makin lama makin tua..so grab aje peluang ape yang ade depan mate and buat sampai jadi…sampai berjaya…takde orang nak buat bisnes untuk gagal.. itu bukan bisnes namenya…so jangan buang mase…nanti dah tua, dah tak larat, baru rase nak berjaya..? takut nnti menyesal tak sudah…there’s no right timing kalau nak berjaya…the right timing is NOW… NOW or NEVER!! Rezeki Allah dalam bentuk peluang, and peluang yang baik tak datang banyak kali…kalau kite buang peluang tu maknanya kite buang rezeki yang Allah nak kasi..

So dah tau tipsnya…ape tunggu lagi..grab peluang tu and buang segala alasan…

Orang yang berjaya tak perlu cakap, die just perlu buat saja…

All the best to u!!!

Enjoy this video!!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.