Tag

Corset

Tips Kejayaan : KFC

By Business No Comments

DO IT ONCE AND DO IT RIGHT!!!

Alang-alang buat bisnes, buat dengan betul, buat sampai jadi..

Elakkan pemikiran, aku try-try dulu bisnes ni, kalau tak jadi aku buat bisnes lain..

Kalau macam tu pemikirannya, buat bisnes ape pun takkan jadi..!

Kalaulah Colonel Sanders owner KFC cakap macam tu dulu, dah tentu KFC takkan wujud sekarang..

Dan bile selalu fikir macam tu, bisnes yg die ade akan buat suam-suam kuku sahaja.. Dan bile tak jadi, keluarlah ayat-ayat fatwa kt wall dan mula salahkan orang lain dek kerana mau memujuk hati atas kesilapan sendiri..

My advice is, dah jumpe peluang, there’s no turning back.. Dont ever give yourself options..terus yakin pada peluang yg ade depan mata dan ikut saja jejak orang berjaya..!! Pasti anda pun akan tergolong dalam kumpulan orang yg berjaya juga!!
Bukan orang yang memujuk hati ditepi bucu tangga..

Have a great Monday everyone!!

  


Premium Beautiful Testimonial

By Premium Beautiful No Comments

Ini antara gambar-gambar Premium Beautiful Testimonial..

Ramai wanita di Malaysia mengeluh nak kurangkan berat badan dan mencari jalan untuk nak kurus cepat..

Mane taknya, asyik sibuk bekerja sampai tak sempat nak hirau tentang badan sendiri.. Bila makan pulak, tak kira waktu.. Ikut mane sempat je.. Dan paling selalu berlaku, makan nasi di waktu malam.. Yelah, balik kerja nak makan malam sama-sama dengan suami dan anak-anak.. Suami tambah nasi, kite pun tambah sekali.. Macam mane nak kawal?

Bila bercita-bercita tinggi pergi gym, tahan seminggu je.. Mane taknya.. Lari atas treadmill 40 minit macam nak pengsan, sekali tengok monitor baru bakar 100 kalori je.. Frust lahai.. Last-last stop jelah.. Sambung makan nasi lagi sebab geram..!! Habis punah cita-cita nak dapat badan Miranda Kerr!

Eh ha’ahla!! Macam same je dengan kisah aku? Haha!! Bukan u ols sorang je.. Semua pun same!!!

Malas nak pikir panjang-panjang, terus call PB Expert, beli satu set PB, sarung je kat badan!!! Settle kerja!! Tak kisahla harga brape pun, bayar gym lagi mahal!! Consume milk shake setiap bulan kononnya nak kurus cara murahla kan, tapi kalau sebulan dah rm500, setahun dah rm6000.. Dah muak minum, teringin pulak makan nasi lauk tempoyak ikan patin, akhirnya badan pun naik balik tapi kali ni naik double pulak!! Oh laaahaiii!!

First-first pakai Premium Beautiful, target kalau dapat hilang seinci dua jadilah kan.. Takpun hilang 2-3kg pun kira syukur dah..

Sekali dah pakai, ya Allah mane lelemak aku? Berat hilang 10kg? Hah 20kg? Wow punggung mantap macam JLO! Wooh, breast pulak dah macam Kim Kardashian!! Double chin gue gi mane lohh!! Haritu bukan kt lengan ni ade lemak melambai-lambai ke? Lipatan-lipatan maut kat belakang badan ni pergi mane? Lelendut perut bekas bersalin macam dah takdek je!! Selulit yang melilit kt peha ni dah hilang, ajaibla!! Badan mase i anak dara pun tak cemni skali tau!!

Bukan setakat tu je.. Heh! Mane pi migrain aku? Aik, bukan haritu stretch mark dah macam google map ke atas perut ni? Mane google map tu pergi? Pagi tadi rase period, tapi nape takde period pain yek? Sengal-sengal tulang belakang aku alih-alih takdek ni, biar betol! Nape susu aku melimpah ruah ni, puasla anak aku minum nanti! E’eh, lancar je buang air besar..takde sembelit-sembelit lagi..yay!

Tulah antara dialog-dialog normal dari beribu-ribu pengguna Premium Beautiful kami satu dunia ni!!

Punyalah terkejut dengan result diorang sampai demam Tsunami PB kakak-kakak kat bawah ni!!! Tengok jelah ni!

                  

                

          

 

Berbaloikan beli Premium Beautiful ni.. Mau tak! Beli skali, pakai sampai bila-bila!

Harga PB ikut size.. Range harga dari 2400-2600 jee!!

Payment thru cash, credit card, rhb easy, aeon, ar-rahnu and etc semua kami accept!!

Paling best bile anda beli, PB Expert akan guide u ols dari cara ukur, fitting sampaila ke cara sidai PB.. Kelas kan!!

Kalau bayar cash, lagilah best! Dapat FREE GIFT dan “RAHSIA” kurus cepat dengan PB ni!!

Beli handbag beribu cecantek Coach, Gucci, Prada, Chanel pun ada tapi badan tak cantek cemana??! Adoiilaa.. Biarla badan cantek, pakai beg plastik pun orang tak kisah tauu!! Alah kalau dedua cantek kan lagi best!! Biar menangis teresak-esak orang tengok!! Hahaha!!

Nak pakai cepat, sila watsapp PB Expert kat bawah ni..

Salha Zain / 012-2229453

Dah pakai Premium Beautiful, nak tau cara nak travel keliling dunia free and teringin nak buat puluh ribu sebulan pun boleh Salha ajarkan skali..! Jomsss!

Salha Zain’s Photoshoot in Hungary

 

GST

By Business No Comments

Nak taknak, kita Malaysians will face this! Even we are ready or not, mentally or financially but this GST akan mula jugak April ni.. 

Most of harga di bumi Malaysia ni akan naik.. Tapi gaji tak naik-naik juga.. Memang kita ni agak ditekan jugalah.. Tapi ape yang kita buat to prepare for this?

Marah atau complain memang takkan jadi apa-apa.. Keadaan financial tetap sama.. 

So nak taknak kite kene cari duit lebihlah.. Nak cari duit lebih kene berniagalah..

Banyak perniagaan kat luar sana, ade yang untung besar or ade yang untung kecil, ade pulangan cepat and ade yang lambat..

I have nothing to offer if u want to find for a perfect one..

Tapi kalau nak income stable RM 5000 monthly tu ada lah.. At least boleh buat tambah-tambah sikit beli barang dapur ke, susu anak or pampers..

Fatin Liyana Premium Beautiful Story

By Premium Beautiful No Comments

Today I wanted to share with you about one of Malaysian top blogger Ms. Fatin Liyana and her Premium Beautiful Story: Towards an Elegant Body Posture.

fatinliyana-daradotcom

As we all know, Fatin has a very petite and slim figure. Many would have thought, there is no need for her to wear Premium Beautiful corset. But here is where many of us were wrong.

Have a look at Fatin’s picture before she starts wearing PB set.

fatinliyana-premiumbeautiful-before
Look at her body posture. As written by herself in her blog:

“Jadi walaupun aku kurus, tetapi tidak bermakna posture aku cantik. Nak nak.. haa aku ni memang ada satu habit buruk. buruk nm. buruk nak mamp. Aku gemar membongkok. Faham tak bila aku duduk, aku boleh form bentuk ‘C’. Kadang-kadang bila aku berdiri, bahu dan perut aku kedepan, chest aku kebelakang. Haa pening tak kepala otak korang nak membayangkan?” – Fatin Liyana

Surprisingly, Fatin is not alone. Lately, I have so many enquiries from slim and petite women wanted to wear this corset to fix their slouchy posture problem.

And Alhamdulillah, you guys can check out the picture below, which is after she wears Premium Beautiful corset. Check out her posture. So ELEGANT!

fatinliyana-premiumbeautiful-after

“6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk…. Which I am so happy right now! – Fatin Liyana”

Last but not least, if you have a friend or relatives who share the same problem and need help, do call me for personal consultation. I will do my very best to help. I can be contacted by Whatsapp: 012-222 9453. Or you can press the “Contact Me” button on top left of this blog.

If Fatin Liyana fixed her posture issue with Premium Beautiful, so can we.

Towards an Elegant Body Posture that every women dreamed of… I’ll wait for your call. 🙂

P/S: Check out her original writing at her blog at this link => http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/09/menuju-ke-arah-postur-badan-yang-cantik.html

Salha Zain at Dior Event

By Personal No Comments

LADY-DIOR-SPRING2013_SP1 (1)

I’ve been invited to a VVIP Private Invitation for Special Preview of Latest Dior 2015 Winter Collections at Starhill Kuala Lumpur..

One thing i love about this private invitation is because i will get to see all their limited edition collections that never been displayed at the boutique sambil dihidangkan coffee and macarons…I love Lady Dior because the handbag looks elegant and sophisticated for business and any special occasion..

Cant wait to see them all!!

Lady Dior, here i come!! 😉

timthumb

Lady-Dior-Embroidered-Floral-Small-Bag-Cruise-2014

Lady-Dior-with-Sequins-and-Beads-Bag-Spring-2014Hmmmmmmmmm..

Baju apa nak pakai niiii??

I Love To Travel The World

By Travelling 2 Comments

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367

Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752

My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

Shanghai 2013

By Business, Travelling One Comment

It is OFFICIAL, after LONDON & PARIS
we are going to SHANGHAI, CHINA this 2013!

For those who have been following my blog,
you know that this trip is a 5-star VIP Package Trip
and best of all FREE OF CHARGE!
All you have to do is qualify
and ENJOY the trip!

corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-00 corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-02corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-03corset-premium-beautiful-salhazain-shanghai-01

Many have QUALIFIED for our previous trips, so can YOU!
It is EASY if you know HOW
and with a MENTOR who already guided so many,
YOU CAN TOO!

XOXO
Salha Zain
012-222 9453

My Premium Beautiful Travel Schedule

By Travelling No Comments

A nice start for 2012…boleh kate every month travel…

Starting with…

March – VIETNAM

April – HOLLAND and BELGIUM

May – MAKKAH

and next GUANGZHOU CHINA

It’s truly a “Beautiful” business…Dari tak pernah langsung melancong gi oversea…paling jauh pun Thailand and Singapore…tapi sedar2 je ntah2 dah keliling dunia dah…coz total up semua dah 10 countries already…yang paling best..semuanya F.O.C…ape yang kite kene buat just qualify certain target yang sangat-sangatla senang…janji nak je… confirm boleh…

Memang sesuai sangat pada yang suke travel…i mean…sape yang tak suke travel ye tak??dahla tu FREE…kalau guna duit sendiri mau ratus2 ribu dah habis…tapi ni semua company tanggung…best2!! Kite just cuma bawak duit shopping…

hmmm…talking about shopping…i want to add my handbag collection…

im targeting this…

 

 

That’s all for now…

012-222 9453

salha2910@gmail.com

 

Seminar SM/SSM II @ Eastin Hotel

By Success Story 2 Comments

Yeaayyyy!!! Seminar SM/SSM kat Eastin Hotel hari Sabtu lepas..was a success…punyela ramai usahawan baru from different background..tak kirela dari golongan surirumah hinggalah ke golongan professional..Doctors, GMs, Lawyers, Lecturers and Professors, Engineers dari multinational companies semuanya dah mula nampak peluang business ni yang boleh create a very solid income and also future..Alhamdulillah semuanya datang dengan satu tujuan iaitu to achieve FINANCIAL FREEDOM AND TIME FREEDOM….

Inilah kata2 keramat kami utk tahun 2012..Matlamat dan Impian kami menjadi CDM yang penuh kepuasan…mencapai segala yang kami mimpikan…kehidupan yang lebih cukup selesa tanpa hutang, rumah dan kereta idaman, savings yang mantap utk satu keluarga,melancong seluruh dunia dan yang paling best ialah melahirkan lagi rakan2 kongsi yang berjaya bersama2 kami…insyaAllah…


Barisan CDM aka speaker for that day…Muka2 legend…:))

biz partnerss…

Speakers cool je tunggu giliran masing2…hehe…

nampak tuh…..ramai tak…hampir 400 orang….Eastin Hotel pun cakap tak pernah diorang handle seminar yang seramai ni lagi…

Orang kuat majlis…CDM Raz..

Fazi…MC bidan terjun…dah sarat preggie…tapi tetap ambil tangungjawab and she was amazing that day…iron lady!! Inilah antara orang2 yang hebat….

CDM Raz…seronok sgt dgr talk Raz…memang lawak…memang boost up the day…

my biz partner…tekun Nur…salin jangan tak salin…bakal CDM 2012…hebat!!

Yours truly…my turn…kali ni talk memang cool je…tak berdebar2…seronok lagi adela…siap buat lawak tapai…sape datang taula maksudnya…

 

turn Mai…Follow up..jgn tak follow up…

Ni pun bakal CDM  2012 jugak…Farihah…mentornye Dewi…bakal CDM jugak 2012…mak hebat, anak pun hebat…

Sya…thanks sya…ambik tajuk aku tahun lepas..haha..CDM around the corner je nih…

Save the best for last…CDM Hanis…orang yg tarik tangan Salha dalam business ni…Business jadi mudah je if kite bulat hati and ikut je nasihat pemimpin…ramai orang panggil kami kembar…yess…memang betul…kalau kembar betul pun i suke…inilah..powerfulnya FOLLOW THE LEADER….nk berjaya and nk jadi jutawan dlm business ni sentiasa bersama2 our mentor and leader…senaaaang je…mentor akan guide kite along the way to the top…


bergambar ngan group Linda…semuanya bakal terbang ke Vietnam..CONFIRM!!Profile Linda and Kak Ween memang amazing and extraordinary….tak sampai 5 bulan…masing2 dh nk DDM, bakal CDM 2012, qualify jam, Holland and Car fund…now nak bawak hampir 20 orang ke Vietnam…FUHH!!!hebat…mentornye Lily, CDM 2012 tu dah for sure…Mak borek anak rintik…

with Dewi’s group…Dewi bakal CDM 2012 like i mention kt atas tadi…semuanya cantik dan hebat pulak tuuuhhh….Dewi pun dah capai semua bukti syarikat so far…Jam, DDM, Hong Kong, Holland, lahirkan rakan2 kongsi dapat jam…this December will be Cik Da…;)…Amazing!!
Dua group je ade gamba dlm camera En. Hubby…yang lain pakai camera masing2….u all upload okies…:))Ni gambar the whole group…hampir 400 orang SM and SSM….insyaAllah semua akan diterbangkan ke Vietnam…
My group…the last session utk bergambar…ade ramai yang dah balik…tak sangka…dari i sorang2 je dalam business ni jadi camni skali…ni 3 lapis…ok la for CDM baru kan…i baru naik tahun 2011 ni..nak pastikan confirm triple up lepas nih…yess!!!

Alhamdulillah syukur…Moga ramai lagi yang kan maju bersama2 kami…dari beratus, jadi beribu pulak lepas nih!!!InsyaAllah….

CONGRATULATIONS WANIE!!!

By Success Story One Comment

Congratulations Bakal DSM Wanie…!!!!!!!!

Kagum sungguh dengan kejayaan wanie…an extraordinary and outstanding performance…!!

Baru je join biz and at the same month terus qualify Jam Tangan….100,000 sales a month…woo!!!superb!!!

and bukan tu je…her first income terus dapat almost RM 12k…amazing!!! Plus, jam tangan stokist pun bukan jam biase2…hampir RM 1k…and bakal menghitung hari je nk terus naik DSM..pangkat ketiga so maksudnya..lagi 2 tahap je nk CDM…

Seorang lagi professional dan bekerja di syarikat oil and gas terbesar di Malaysia, dan berpendapatan tinggi..juga ambil peluang untuk join the business…

Makin lame makin ramai golongan professional tak kire usia yang join the biz coz they really believe that their income in this biz can go even further and faster as compared to their yearly bonus..

Dah banyak yang terbukti…dalam biz ni..professional people can create solid income thru the biz for example: extra income almost RM10,000-RM50,000 a month…(can actually go further than this)..

for example:

CDM Adliza almost RM40k monthly

 Bakal CDM Hane almost RM30k monthly

 Bakal CDM Dewi almost RM20k monthly

 Bakal DDM Lily almost RM20k monthly

 Bakal DDM Linda almost RM 20k monthly

 Bakal DDM Ween almost RM20k monthly

 Bakal DDM Aishah almost RM10k monthly

 Bakal DDM Izyan almost RM15k monthly

 Bakal DDM Ismalina almost RM10k monthly

 Bakal CDM Intan almost RM15k monthly

 Bakal DDM Nur almost RM10k monthly

and the list go on……

Just imagine if memang income u all dah RM10,000 or even RM25,000 a month…dapat lagi extra camni…mesti meriahkan…boleh tambah lagi savings kt Tabung Haji…

We already have the solutions and very strong base to get u to that stage…

And now..waiting for you to decide…

p/s: Congrats Wanie and semua pemimpin2 yang terlibat..Izyan and Ismalina..so lets fly EVEN higher this time..!!!KEEP IT UP!!