Tag

Premium Beautiful

Fatin Liyana Premium Beautiful Story

By Premium Beautiful No Comments

Today I wanted to share with you about one of Malaysian top blogger Ms. Fatin Liyana and her Premium Beautiful Story: Towards an Elegant Body Posture.

fatinliyana-daradotcom

As we all know, Fatin has a very petite and slim figure. Many would have thought, there is no need for her to wear Premium Beautiful corset. But here is where many of us were wrong.

Have a look at Fatin’s picture before she starts wearing PB set.

fatinliyana-premiumbeautiful-before
Look at her body posture. As written by herself in her blog:

“Jadi walaupun aku kurus, tetapi tidak bermakna posture aku cantik. Nak nak.. haa aku ni memang ada satu habit buruk. buruk nm. buruk nak mamp. Aku gemar membongkok. Faham tak bila aku duduk, aku boleh form bentuk ‘C’. Kadang-kadang bila aku berdiri, bahu dan perut aku kedepan, chest aku kebelakang. Haa pening tak kepala otak korang nak membayangkan?” – Fatin Liyana

Surprisingly, Fatin is not alone. Lately, I have so many enquiries from slim and petite women wanted to wear this corset to fix their slouchy posture problem.

And Alhamdulillah, you guys can check out the picture below, which is after she wears Premium Beautiful corset. Check out her posture. So ELEGANT!

fatinliyana-premiumbeautiful-after

“6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk…. Which I am so happy right now! – Fatin Liyana”

Last but not least, if you have a friend or relatives who share the same problem and need help, do call me for personal consultation. I will do my very best to help. I can be contacted by Whatsapp: 012-222 9453. Or you can press the “Contact Me” button on top left of this blog.

If Fatin Liyana fixed her posture issue with Premium Beautiful, so can we.

Towards an Elegant Body Posture that every women dreamed of… I’ll wait for your call. 🙂

P/S: Check out her original writing at her blog at this link => http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/09/menuju-ke-arah-postur-badan-yang-cantik.html

Salha Zain at Dior Event

By Personal No Comments

LADY-DIOR-SPRING2013_SP1 (1)

I’ve been invited to a VVIP Private Invitation for Special Preview of Latest Dior 2015 Winter Collections at Starhill Kuala Lumpur..

One thing i love about this private invitation is because i will get to see all their limited edition collections that never been displayed at the boutique sambil dihidangkan coffee and macarons…I love Lady Dior because the handbag looks elegant and sophisticated for business and any special occasion..

Cant wait to see them all!!

Lady Dior, here i come!! 😉

timthumb

Lady-Dior-Embroidered-Floral-Small-Bag-Cruise-2014

Lady-Dior-with-Sequins-and-Beads-Bag-Spring-2014Hmmmmmmmmm..

Baju apa nak pakai niiii??

I Love To Travel The World

By Travelling 2 Comments

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367

Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752

My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

Millionaire Mind

By Business No Comments

Selama almost 4 years Salha dalam bisnes ni, macam-macam jenis manusia yang salha jumpe..maybe kalau diibaratkan macam sijil belajar, kirenya Salha dah boleh dapat sijil PHD dah..Dah sangat mahir tentang mengenal sikap and telatah manusia..

But today nak share satu tips untuk berjaya…

Sebab semua orang nak berjaya, jadi jutawan, financial freedom and etc tapi ramai yang tak dapat capai..and yes..ramai jugak yang capai..

Ok now, senang jer.. Tips nya ialah “BUANG SEGALA ALASAN“..

SENANG KANNN?? Itu je tips nyaaa..

Sebab, ramai yang datang kat Salha and tanye…”Salha, macam mane nak berjaya macam u?”..

tapi bila salha dah cerita macam mane Salha berjaya..ade yang come out dengan macam-macaaaam alasan…

Antaranyaaa…

Anak saye kecik lagi, takde kereta, tak reti cakap, suami tak kasi, saya busy, mak tak kasi, takde modal, takut nak menjual, takut takde orang beli, takut orang kata ape, saya dah cukup selesa, nanti dulu, saya itu, saya ini, takut itu, takut ini and yang paling teruk dalam dunia SAYA TAKUT KOT-KOT TAK BERJAYA…

Oh myyyyyy…. tak rase pelik ke u all bace semua alasan kat atas ni…? is this the right attitude untuk nak jadi orang yang berjaya…??

Cuba tanye diri anda, semua orang yang berjaya ni takde anak ke? takde keluarga? semua suami sporting? semua ade mase lapang? ada berjuta2 modal?

Cuba u all bayangkan Donald Trump, Tan Sri Sheikh Mokhtar Al-Bukhary, Steve Jobs, Richard Branson, Doc Azizan, Doc Irfan Khairi.. agaknya, mereka semua ni kasi tak alasan kat atas tu? Tentu skali jawapannya TAK kan??

So semua orang yang berjaya kat dunia ni, tak kisah samada mereka ni jutawan or billionaire sekalipun, mereka buang segala alasan…sebab ALASAN IALAH PEMBUNUH IMPIAN anda…

935893_10151641285084773_1126044354_n

Kalau nak ikutkan, Salha boleh kasi semua alasan kat atas tadi.. but Salha fikir macam ni…Time is running soo fast…buat alasan hanya buang masa je..umur makin lama makin tua..so grab aje peluang ape yang ade depan mate and buat sampai jadi…sampai berjaya…takde orang nak buat bisnes untuk gagal.. itu bukan bisnes namenya…so jangan buang mase…nanti dah tua, dah tak larat, baru rase nak berjaya..? takut nnti menyesal tak sudah…there’s no right timing kalau nak berjaya…the right timing is NOW… NOW or NEVER!! Rezeki Allah dalam bentuk peluang, and peluang yang baik tak datang banyak kali…kalau kite buang peluang tu maknanya kite buang rezeki yang Allah nak kasi..

So dah tau tipsnya…ape tunggu lagi..grab peluang tu and buang segala alasan…

Orang yang berjaya tak perlu cakap, die just perlu buat saja…

All the best to u!!!

Enjoy this video!!

 

Congratulation Nur Fadzliah

By Success Story No Comments

CONGRATULATIONSSSS!!!!!!!

Congratulation Nur Fadzliah, one of my Top TLC protege yang baru saje capai impian beliau untuk drive her dream car…ikut kate nur, kereta ni pun ialah kereta idaman ayah beliau..and bile drive kereta ni ibarat 2 impian tercapai sekaligus…

558510_714263898601132_799835839_n

Love to see her happy…i really proud of u dear…!!!!!!!!

Nur ialah one of rakan kongsi dan pemimpin idola bukan sahaje di TLC malah dalam dunia internet juga…type saja nama beliau, Nur Fadzliah and memang semua orang tau betapa hebatnya beliau berbisnes..

http://www.nurfadzliah.com/

imagenur

Salha juga as mentor Nur memang sentiasa happy bile bersama beliau…bukan saje Nur seorang protege yg memang ceria and klakar, tapi juga beliau sangat bulat hati pada mentornya dan beliau memang sangat bijak mengatur strategy biz untuk Group Blionth dan TLC…

Kriteria ini memang tepat yang perlu ade pada setiap orang yang nak berjaya…because of her positive attitude,buatkan salha as her mentor 200% kali ganda sangat bersemangat untuk beri segala tunjuk ajar dan bantu beliau dalam mengembangkan bisnes…Bulat hatinya beliau pada mentor membuatkan semuanya jadi sangat-sangat mudah and memang dah jelas ternyata pun…Now, she’s living her dream and i really happy for her!!!..Income puluhan ribu sebulan, drive kereta idaman, melancong macam-macam negara dan biz empire under her wing meluas ke Selatan dan Pantai Timur…

1397415_712122998815222_1351938881_o

1377386_712217562139099_1130919550_n

1403516_712200415474147_1846427969_o

1003972_10201448628400336_676613596_n

1013068_10201448662481188_1837790229_n

Congrats Nur!! i am really proud of u…Kak Salha doakan agar Nur menjadi jutawan internet yang sangat-sangat berjaya bukan sahaja di Malaysia malah di dunia, menjadi seorang yang semakin tinggi makin tunduk ke bumi dan menjadi usahawan yang berjaya dunia akhirat…

Amin ya rabb..

Be one of TLC!!!

Anugerah Sales Manager & Senior Sales Manager Hai-O Marketing 2013

By Business, Success Story One Comment

Assalamualaikum and Hi Everybody,

Last week, we celebrate yet another round of new Sales Manager (RM20,000 sales) and Senior Sales Manager (RM60,000 sales) achievers. Congratulations to all! Keep it up, next stop Diamond Night! Enjoy the pictures… 🙂

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20132

With the Special Guest Speaker for the event. Fellow CDM from B32, CDM Natasha Aimee. Congratulations for being selected to be the only speaker for the day, and for such an inspiring speech. Well done Tasha!

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20133

Congrats Lynn, Ziela and Suraya!

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20137

Congrats Erfa, Erlisya and Izyan.

seminar-sm-ssm-haiomarketing-20138

Bravo Fai!

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201312

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201313

 Salleha and Protege

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201315

Ida Amira and Intan

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201316

Annisa Miskon

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201317

 Arifah and Erfa

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201318

Zafinaseminar-sm-ssm-haiomarketing-201320

Hasniza, Jasmin Halim, Shahidah and Siti Alwiahseminar-sm-ssm-haiomarketing-201321

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201322

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201323

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201324

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201325

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201327

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201329

 

Suzana and Azlina Mazwinseminar-sm-ssm-haiomarketing-201331

Jasmin Johanseminar-sm-ssm-haiomarketing-201332

Ieda Raniseminar-sm-ssm-haiomarketing-201333

Tahniah Farihah and Normaseminar-sm-ssm-haiomarketing-201334

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201337

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201338

 Chiqmania

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201339

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201340

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201343

Team Chique

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201344

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201345

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201346

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201347

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201349

seminar-sm-ssm-haiomarketing-201328

Top Leaders Circle

149299_472350816161907_279075050_n (1)

 Shanghai! Yes Yes Yes!