Tag

Premium Beautiful

Terukir di Bintang versi Holland & Belgium (VIDEO)

By Travelling No Comments

Harini Salha nak share 2 video yang latest for our trip to Holland & Belgium. I am sure as you all know, this trip is FREE, All-Expense-Paid-Trip. And we travel 3 times a year for FREE. Best tak? So, if I can, if all the faces you see in the videos can, SO CAN YOU! Contact jer I, nanti I fill you in with the details.

P/S: Our next trip is gonna be PARIS & LONDON. Dont miss out!

Holland & Belgium from Razali Zain on Vimeo.

Beautiful country, beautiful people. A video showing our short trip to 1 day trip to Brussels and 3 Days in Holland. It’s a good feeling…

Holland & Belgium March 2012 from alfaath on Vimeo.

Dreams Do Come True. Watch Salha Zain travel to Europe, this time it’s Amsterdam and Brussels.

Lots of love… ­čÖé

www.salhazain.com

Change

By Business, Motivation, My story 3 Comments

Mase baru2 kahwin, masing2 baru nk mula hidup..ingat lagi gaji salha dan hubby dlm lingkungan 2000-3000 je camtu..so duduk rumah flat kos rendah je mampu..sewa rm500 sebulan…ingat lagi..tempat2 sgt2 high density and parking sempit and kene bergaduh dulu baru jumpe..and lift cume ade satu je untuk flat 18 tkt ni…bayangkan..

But dulu salha pernah terbaca satu quote from Robert Kiyosaki (Financial Guru)..”We’re just BROKE, but we’re not POOR”..BROKE is situation and POOR is mentality…and i dont want to be categorized in POOR MENTALITY…coz nnti tanak anak2 kite pun jadi camtu..and dalam Islam pun, Allah sayangkan hambaNya yang berusaha..so starting from here lah..i started to change…

Any opportunity yg dtg, salha ambil and salha cube..i dont mind if i fail few times coz its a sign of success…takde org yg berjaya yg tak pernah gagal..┬áSehingga la salha jumpe biz ni and now Alhamdulillah dah pegang 6 angka sebulan…maybe berkat dr salha sentiasa berusaha, Allah beri rezeki ni untuk salha..

Maksudnya kat sini…kite jangan cepat kalah dgn diri kite sendiri or kalah dgn alasan yang kite create sendiri..semua orang boleh berubah..kene buang perasaan takut sebab perasaan takut just mainan minda kite je..

Ramai org tanye ape petua kejayaan salha..┬áand my answer is…

I DONT HAVE ANYTHING,
ALL I HAVE IS COURAGE TO CHANGE

Diamond Night 2012

By My story, Premium Beautiful, Success Story One Comment

First sekali, Salha nak ucapkan setinggi-tinggi kesyukuran, ALHAMDULILLAH, Malam Anugerah Diamond Night 2012 pada kali berlansung dengan penuh kepuasan kerana dapat meraikan hampir 30 awards yang diterima oleh business partners Salha pada malam itu.

Happy jugak kerana Diamond Night kali ini, my mentor CDM Hanis Haizi telah dipilih menjadi wakil kumpulan dari B32 untuk menjadi salah satu speaker jemputan pada majlis. Memang terasa aura Green Group Leaders dan aura B32.

Ok, that is that… now lets enjoy the pictures from the night! ­čÖé

Kali ni Salha dimakeup oleh Chika Laurielle Mendez, dress oleh Rizalman Ibrahim. Tempat bersiap ialah di Palace of the Golden Horses.

Turut bermekap dilokasi yang sama ialah my proteges from the ‘Perfect Cut’ DDM Dewi dan DSM Farihah. Mereka dimakeup oleh the Legendary Nurul Shukor. Dress Dewi pun ialah dari Rizalman Ibrahim.

Setiba di MIECC, memang MERIAH sangat! Bermacam-macam designer dress ada… From Rizalman, Radzuan Radziwill, Rizman Ruzaini, Ezwan Ismail, Jovian Mandagie semua ada… You name it! Dah macam ABPH dah, tapi yang ni semua beli sendiri ok, no sponsor! ­čÖé

Majlis bermula dan CDM-CDM berarak masuk melalui Red Carpet ke atas pentas.

Memang MERIAH! About 7000 if not more turn up for that night!

Some of my business partners yang menerima anugerah for that night. Betul kata-kata my multi-millionaire mentor CDM Kak Ana, memang puas bila datang ke majlis anugerah dan bila kita sentiasa sibuk meraikan ramai rakan kongsi yang ambil award. Alhamdulillah, tak putus rakan kongsi yang turun naik pentas malam tu from Tabung Kereta, Double Diamonds dan Diamond Sales Manager. ­čÖé

My mentor CDM Hanis Haizi giving her speech. Siapa sangka, 3 tahun lepas waktu kami masih SM, SSM datang majlis ni 2-3 orang jer sekarang dah jadi macam ni. Alhamdulillah, syukur sgt..

Special thanks also to our Top Leaders, CDM Kak Ana & CDM Abg Lan yang sentiasa melakarkan impian besar dalam minda kami serta merancang strategi group kami dan Sifu┬áCDM Chan & Madam Lam yang sentiasa┬ámemberikan bimbingan dan tunjuk ajar pada kami. Terima kasih… Tak terbalas jasa kalian.

Selesai majlis, its time for Group Photos! Tapi ni tak semua pun, sbb ada lagi yang tertinggal kat dalam dewan. Bergambar dgn mana yang sempat gara-gara team Official Photographer yang kena balik awal. Haish…

Pictures with the Green Leaders Group… and last but not least yours truly on the Red Carpet (pictures credit to marvelous photographer Abg Sam)

Sekali lagi, TAHNIAH pada semua penerima anugerah! Next step is CDM pada Majlis Ulang Tahun ke-20. For those yang belum, next round is gonna be YOU!

Jumpa Anda Di Puncak Kejayaan!
Love,
XOXO
Salha Zain.

Premium Beautiful Next Top Leaders

By Business No Comments

Alhamdulillah, happy sangat semalam me and my leaders dapat PERSONAL COACHING from our Great Leaders none other than CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain. Special thanks to these Power Couple.

Eventhough it was such a short meeting but the points covered are so crucial for us to DEVELOP and EXPAND our business even further. It was such a privilege to be personally touch by those who have done it. As the quote truly captured the essence…

.
“If I have seen farther than others, it is because I was standing on the shoulder of giants.”
.

All we need to do now is to FOLLOW. And here is another quote…

.
“Before you can lead, you must learn to follow.”
.

Thanks also to all my leaders yang hadir semalam, semoga kita semua dapat FOLLOW and┬áPRAKTIKKAN semua ilmu yang kita dapat semalam yer. I wish you all the BEST! Next year when we do this meeting again InsyaAllah SEMUA dah bergelar CDM yang penuh kepuasan okay.. ­čÖé

“Leaders aren’t born, they are made. And they are made just like anything else, through hard work. And that’s the price we’ll have to pay to achieve that goal, or any goal.” – Vince Lombardi

 

Rizalman

By Fashion One Comment

Finallyyyy,

after tunggu sangaaaaaaat lame untuk nk jumpe ngan my dream designer, Rizalman Ibrahim..

Akhirnya..my dream come true…i’ll be meeting him at his luxurious boutique at Bukit Bintang and i really cant wait to see him…oh im so excited!!!

I adore him so much for his creation…It’s unique and timeless..and one thing for sure…if once Rizalman design a dress for u…it will be the one and only and takkan same dengan yang lain…wow!! Tak sabarnya...!!!

P/s: Baru i tersedar yang actually my passion is in collecting Designer’s Dress….dulu mula dari satu je but now dah hampir 10 dress..and i sangat sayaaaang dengan dress2 ni…

 

Annoucement to all!!!

By Premium Beautiful No Comments

Dear all,

Alhamdulillah…memang ramai sangat dan bertalu2 salha terima email dari blog readers Salha yang bertanyakan about business…and ade jugak yang dah jumpe Salha in person for biz discussion…ok pada yang pernah email Salha, boleh tak check whether u got reply from me..sebab takut email bounce back and buatkan u all tak dapat reply from me…pada yang dah dapat, nnti boleh tak let me know that u already received..and pada yang belum dapat my reply let me know as well…

U can also call me directly to book our date…

012-222 9453 or 012-230 7430

Thanks all..

Salha Zain..

Seminar DDM 2012

By Business 4 Comments

Selesai sudah ‘Seminar Double Diamond Manager 2012’ selama 2 hari 1 malam bertempat di Awana Genting semalam. Syukur yang tak terhingga sebab banyak sangat peringatan dan persoalan yang selama bermain di minda dan di hati terjawab. Banyak juga ILMU-ILMU baru yang selama ini tak tahu diserap. Terima kasih yang tak terhingga pada semua speakers pada seminar kali ini yang memang CONFIRM semuanya IDOLA ┬áSalha sejak mula menggorak langkah dalam bisnes.

Bukan calang-calang ilmu yang diperturunkan pada seminar kali ni. ILMU yang telah jadikan ramai usahawan-usahawan bukan sahaja dapat INCOME puluhan malah ratusan ribu, tapi PEGANG income macam tu saban bulan, saban tahun. ILMU yang membentuk bukan sahaja minda USAHAWAN CEMERLANG tapi HATI terus MEMBARA! Pendek kata, MEMANG TAK KAN DAPAT ilmu macam ni kat tempat lain. Dah tahap macam Top Secret gitu. RUGI SANGAT siapa yang tak masuk seminar ni!!!!

So, kalau you all semua NAK TAHU apa yang Salha dan leaders lain dapat, SENANG jer… JOIN BISNES dan biar SALHA CANAI u ols sampai BERJAYA. Boleh? Tahun depan u ols sendiri yang boleh masuk dewan seminar ni serap sebanyak mungkin. Bisnes bermentor, berstrategi… Buat CONFIRM jadi!

INGAT! Bukan lama pun nak PEGANG income 5-6 angka kalau BUAT BETUL-BETUL dan BETUL-BETUL BUAT! 1-2 tahun sahaja. Ada yang kat bawah ni just amik masa 4-5 bulan sahaja untuk jadi DDM dan InsyaAllah CONFIRM CDM 2012 bila-bila masa. U ols bila lagi?

Oklah, itu jer dulu untuk update kali ni, kepada u ols yang dah lama meninjau-ninjau blog Salha ni, I challenge you to take a step, make a change in your life… And if you have A BURNING DESIRE and an OPEN MIND, I am more than happy to share the Secret of Success with you. Till then, enjoy the pictures!

CDM Hanis Haizi – My mentor yang belum umur 3 series tapi dah pakai 5 series. Muka tetap LEGEND! ­čÖé

CDM Kak Ana – Pemimpin dan Idola yang amat Salha kagumi. Cantik Chanel Kak Ana. ­čÖé

Bersama DDM Dewi before her speech. DDM in 6 mths, bakal lahirkan 2 DDM dan 5-6 DSM in the coming month. CONFIRM CDM by April 2012!

Makan time with my leaders. CONFIRM CDM 2012!

My hubby and his mentor. InsyaAllah CONFIRM CDM bulan ni!!

SM/SSM Award 2012

By Success Story One Comment

Alhamdulillah…selesai sudah SM/SSM Award pd Sabtu lepas dengan penuh gilang gemilang…Award ni adalah untuk meraikan usahawan baru yang berpangkat SM/SSM…

Majlis penuh glamorous and memang terserlah wajah happy and berseri-seri rakan-rakan kongsi Salha yang naik pentas haritu…Semuanya pakai cantek2 belaka…I really proud and happy for them…;))

40 orang semuanya yang naik pentas haritu…Alhamdulillah..Our group is getting bigger and biggerr…

So next, InsyaAllah..kite naik pentas lagi for Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager and Car Fund Achiever on April nanti…Majlis Diamond confirm lagi meriah…so get ready to shine on the red carpet ok!!!

With my mentor, bestie and some of them call us twins..hmmm..whatever they call us..i like all of them..;))

 

January Achievers!!!

By Success Story No Comments

Alhamdulilah ….Berakhir sudah┬ábulan Januari 2012┬ádan syukur kerana dikurniakan permulaan tahun ini dengan pencapaian rakan-rakan kongsi yang sangat membanggakan! Iaitu seramai┬á4 orang bergelar Jam Tangan Achievers┬á(for achieving RM100,000 sales in a month) achieve jam ni means income memang dah cecah RM10k ke atas..

Baru tak sampai brape bulan je diorang buat bisnes ni dah cecah income puluh ribu…

Kagummm!!!

Muda2 dah genggam income camtu..

And Alhamdulillah…bulan lepas hasil usaha yang bersungguh2 dari semua rakan kongsi under my group, kami semua dah mencecah hampir 700 set / 1.4 million sales.┬á

Congrats all and let’s fly even higher this time…

It’s a signal for u all utk achieve camni pulak…

So congrats to all the winners untuk bulan ni.

DSM Hazelin, DSM Ismalina, DSM Noraida and DSM Nurul Ashikin

Amazing biz partners aka future great leaders..

Lepas ni sambung kejayaan pada rakan kongsi pulak ye…

Congrats jugak to other winners from the Green Group. We are all winners and always be the winners!!

Ok. All Together NOW!

AUUUMMM!!

Guangzhou CONFIRM!!!

Sebenarnya, kalau you all mmg blog reader Salha yang setia, you all mesti perasan, everymonth mesti ada wajah2 baru yang dapat Jam Tangan ni. So apa yang significant nyer? Jawapan dia senang jer… THIS BUSINESS CAN BE DONE by ANYBODY! Tak kira apa background skali pun, surirumah ker, student ker, makan gaji ker, IF YOU WANT IT, YOU CAN HAVE IT! Leaders/mentors are here to help and guide you (FOR FREE!) All you have to do is contact me with an Open Heart and abundance of Desire to change your life.

Call me 012-222 9453 or
click the Orange button on the left of this screen. ­čÖé

My Premium Beautiful Travel Schedule

By Travelling No Comments

A nice start for 2012…boleh kate every month travel…

Starting with…

March – VIETNAM

April – HOLLAND and BELGIUM

May – MAKKAH

and next GUANGZHOU CHINA

It’s truly a “Beautiful” business…Dari tak pernah langsung melancong gi oversea…paling jauh pun Thailand and Singapore…tapi sedar2 je ntah2 dah keliling dunia dah…coz total up semua dah 10 countries already…yang paling best..semuanya F.O.C…ape yang kite kene buat just qualify certain target yang sangat-sangatla senang…janji nak je… confirm boleh…

Memang sesuai sangat pada yang suke travel…i mean…sape yang tak suke travel ye tak??dahla tu FREE…kalau guna duit sendiri mau ratus2 ribu dah habis…tapi ni semua company tanggung…best2!! Kite just cuma bawak duit shopping…

hmmm…talking about shopping…i want to add my handbag collection…

im targeting this…

 

 

That’s all for now…

012-222 9453

salha2910@gmail.com