Tag

salha

Beautiful Breast..

By Premium Beautiful 2 Comments

Breast yang cantik memang jadi idaman setiap wanita..inilah mahkota yang paling penting kite kene jage..sebab, bukan kite je yang suka..kalau kita ade breast yang cantik..suami laaagi suke..betul tak suami2 sekalian..??

Cube tgk ni..

breast size kecik..(pakai dh sexy..tapi alamak size kecik pulak)

breast jatuh..(cantikkan model ni…tak berkelip tgk muke die..tapiii…hmmm)

breast leper..(wanita if meningkat usia majority akan jadi camni…)

tapi nak tak camni…

or camni..

tak terlampau kecik or terlampau besar…breast yang proportion, firm and sexy…..

nk breast camni, tak payah pergi suntik or buat breast implant…

pakai je Premium Beautiful…confirm u all nampak resultnye…

Premium Beautiful dapat membentuk semula breast kite jadi lebih cantik..paling best..secara naturally…tak payah nk tahan sakit atau menyeksa diri…

sarung je PB…then just tunggu je resultnya…

banyak dah testimoni yang kami dapat…

now, turn u all pulak…hehe…

if u want to know the magic of PB, just call:

me 012-2229453

and for Singapore and Johor

Alfie +60122307430

Premium Beautiful : Natural Way For Breast Enlargement.

By Business, Premium Beautiful No Comments

Tengok model ni..bile breast cantik..pakai baju ape pun cantek...

Premium Beautiful is a natural way for breast enlargement…

Baru2 ni Salha dapat byk testimonial from my clients..

“Salha, i seriously perasan my changes especially that part…dulu memang mase i menyusu anak, agak saggingla..siap ade stretch mark..mule2 i memang cam tak persan my changes..but bile i continously pakai, day by day…month by month..i memang nampak my breast dah reshape…lemak kat bwh ketiak kurang and at my back dh tak berlapis2..memang my body nmpak makin kemas..then i ingat mase pakai je my breast camtu…bile tak pakai pb pun shape die camtu jugak…i sendiri pun rase my breast makin cantik…i pun now rase makin confidence and happy sangat..believe it or not..not just me yang perasan…my hubby pun…thanks salha for introducing me this PB…i memang seriously happy sangat ni…luv ya darl!!”……

Nama my client ni terpakse dirahsiekan k..hehe…Yup! i pun luv you jugak…so happy for you dear….
I think bukan my clients je..i pun cam perasan jugakla the changes…heehe…mane taknya..size pun dh tukar..hehe…

So what are you waiting for…

Enhance your BIGGEST ASSET!!!!

Say no to breast implants!…Enlargement pills!…or hormone injection!

U don’t have to harm yourself or suffer from any pains to have a beautiful and sexy breast…

Just wear Premium Beautiful 8 hours a day continuously and effortlessly..

And you will be surprise!!

Try it THEN u believe it!!

012- 222 9453

The Grand Red Carpet Event

By Success Story No Comments

Alhamdulillah..

Sabtu yang lepas pada 9hb November, kami baru saje selesai menghadiri event “Red Carpet” sempena Majlis Anugerah CDM 2013…

Seperti biase, majlis memang sangat-sangat meriah and tahun ni, our Theme is Bridging People Across Boundaries..Congrats to our beloved company!!!!

Dan seperti biasa, setiap tahun our group, TOP LEADERS CIRCLE (TLC) mesti akan lahirkan THE HIGHEST ACHIEVER yang berjaya mencapai sales tertinggi sebanyak RM 2,000,000.00 dan bergelar CROWN DIAMOND MANAGER dan tahun ini ialah giliran our beloved protege CDM Izyan Liyana. 

Congratulationsss Izyan!!! TLC so proud of you!!!

InsyaAllah, tahun depan TLC akan lahirkan barisan CDM lebih ramai lagi dan jumlah akan bertambah setiap tahun…

555951_473390249441090_937520404_n

Thank u soooo muchhh to my talented photographer Khairil Khairuddin aka KK for the great photos!!!!!

993746_473383982775050_1908194069_n

Thank u soooo much to my beloved make up artist Echenta Fadzil for your magic touch!!! Love ya!!!

1412628_473373906109391_1488677101_o

With the Highest Achiever, CDM Izyan Liyana and her hubby Mr. Sayuti together with our beloved Malaysian No.1 Multi-Millionaire Biz Mentor CDM Hajah Siti Rohana Yusuf…

1401277_473366792776769_1521920425_o

With our TLC Family…we’re so blessed to be in this big family.. Everything we do, we will do it together…For us, “TEAMWORK MAKES A DREAM WORK!!!”..We always believe that, working together with the RIGHT GROUP , the RIGHT PEOPLE and the RIGHT ATTITUDE, we can achieve extraordinary things and we will not just win games, but we will win championships..InsyaAllah…

1395962_473354902777958_915825671_n

With our beloved and very humble company CEO, Mr Tan Kai Hee..

1468574_473354892777959_30730612_n

With our beloved Company General Manager, Mr Teoh Nee Siang.. Thanks so much for all your endless support to TLC and to all of us in this industry..

1391730_473354939444621_1035747121_n

With our Master Multimillionaire Sifu, CDM Chan and Cikgu Zakry..

883202_473366576110124_762780459_o

1450098_473355012777947_2072390533_n

1404570_473366572776791_1802992214_o

1403660_473366729443442_286500352_o

901676_473370646109717_601250339_o

1399071_473370489443066_2096275744_o

1470180_473354886111293_470203575_n

1395928_473354669444648_2133787503_n

1468582_473354742777974_110124626_n

1403235_473366789443436_301472308_o

1397730_473370566109725_207891867_o

1385425_473366559443459_1390925040_n

977321_473370486109733_212344600_o

1454813_473354779444637_2028294498_n

1397187_473373792776069_1500718532_o

1458630_473382306108551_1402905217_n

941292_473370369443078_1969402541_n

1469904_473354719444643_47521172_n

902650_473373849442730_1355481942_o

580798_473387899441325_480421669_n

1450678_473383026108479_1398723024_n

Congratulation to all, congratulation to Top Leaders Circle!!

 

 

 

Millionaire Mind

By Business No Comments

Selama almost 4 years Salha dalam bisnes ni, macam-macam jenis manusia yang salha jumpe..maybe kalau diibaratkan macam sijil belajar, kirenya Salha dah boleh dapat sijil PHD dah..Dah sangat mahir tentang mengenal sikap and telatah manusia..

But today nak share satu tips untuk berjaya…

Sebab semua orang nak berjaya, jadi jutawan, financial freedom and etc tapi ramai yang tak dapat capai..and yes..ramai jugak yang capai..

Ok now, senang jer.. Tips nya ialah “BUANG SEGALA ALASAN“..

SENANG KANNN?? Itu je tips nyaaa..

Sebab, ramai yang datang kat Salha and tanye…”Salha, macam mane nak berjaya macam u?”..

tapi bila salha dah cerita macam mane Salha berjaya..ade yang come out dengan macam-macaaaam alasan…

Antaranyaaa…

Anak saye kecik lagi, takde kereta, tak reti cakap, suami tak kasi, saya busy, mak tak kasi, takde modal, takut nak menjual, takut takde orang beli, takut orang kata ape, saya dah cukup selesa, nanti dulu, saya itu, saya ini, takut itu, takut ini and yang paling teruk dalam dunia SAYA TAKUT KOT-KOT TAK BERJAYA…

Oh myyyyyy…. tak rase pelik ke u all bace semua alasan kat atas ni…? is this the right attitude untuk nak jadi orang yang berjaya…??

Cuba tanye diri anda, semua orang yang berjaya ni takde anak ke? takde keluarga? semua suami sporting? semua ade mase lapang? ada berjuta2 modal?

Cuba u all bayangkan Donald Trump, Tan Sri Sheikh Mokhtar Al-Bukhary, Steve Jobs, Richard Branson, Doc Azizan, Doc Irfan Khairi.. agaknya, mereka semua ni kasi tak alasan kat atas tu? Tentu skali jawapannya TAK kan??

So semua orang yang berjaya kat dunia ni, tak kisah samada mereka ni jutawan or billionaire sekalipun, mereka buang segala alasan…sebab ALASAN IALAH PEMBUNUH IMPIAN anda…

935893_10151641285084773_1126044354_n

Kalau nak ikutkan, Salha boleh kasi semua alasan kat atas tadi.. but Salha fikir macam ni…Time is running soo fast…buat alasan hanya buang masa je..umur makin lama makin tua..so grab aje peluang ape yang ade depan mate and buat sampai jadi…sampai berjaya…takde orang nak buat bisnes untuk gagal.. itu bukan bisnes namenya…so jangan buang mase…nanti dah tua, dah tak larat, baru rase nak berjaya..? takut nnti menyesal tak sudah…there’s no right timing kalau nak berjaya…the right timing is NOW… NOW or NEVER!! Rezeki Allah dalam bentuk peluang, and peluang yang baik tak datang banyak kali…kalau kite buang peluang tu maknanya kite buang rezeki yang Allah nak kasi..

So dah tau tipsnya…ape tunggu lagi..grab peluang tu and buang segala alasan…

Orang yang berjaya tak perlu cakap, die just perlu buat saja…

All the best to u!!!

Enjoy this video!!

 

Live in your Dreams

By Premium Beautiful No Comments

Dulu2 Salha sentiasa mencari..ape agaknya satu career yang boleh ada banyak masa and at the same time dapat income yang solid (lebih kurang cam financial freedom)..yelah..kalau kite tgk movie ke tv series or reality show cam Kimora Life in Fab Lane or Keeping up with the Kardashian rase seronok tengok lifestyle diorang…they’re not celebrities pada asalnya..Kimora is a model and Kim Kardashian mulakan career die dengan jual brg kt Ebay..tapi tengokla diorang sekarang…they’re all successful businesswoman..

Keeping up with the kardashians

Kimora life in a fab lane

Itulah yang membuatkan i start berangan and mencari2 career apekah itu…coz my criteria i nk cari something yang:

Tanak terikat ngan waktu bekerja, tanak kerja under orang, tanak asyik kene bambu ngan boss, tanak asyik kene kipas orang coz i memang tak pandai kipas pun, tanak ade conflict office politics, tanak suke nk gaduh2 kejar naik pangkat, tanak orang lain yang tentukan gaji i, tanak asyik keje dalam ofis je…

Memang at first agak payah jugakla kan nk cari peluang career camni…

Taaaaaaaaaaaaaapiiiiiii…berkat kesabaranku mencari2 selama ini..telah ku jumpa…yess!!!

Memang best…totally my dream career…i fall in love in this biz coz:

Masa flexible, i control my time..kite yang tentukan brape jam kite nk bekerja, kite jadi our own boss, income bulanan kite yang tentukan nk brape, ofis i kat pulak kat rumah, tapi when meeting up with clients and biz partner boleh jumpe kat mane2 yang kami suke, already drive my dream car, already have my dream handbag, dream income and savings, and the most important thing is living in my dream lifestyle..iaitu sambil bekerja, sambil ade mase banyak bersama2 dengan anak and family…dan bukan tu je, dapat membalas jasa mak ayah, and beri sumbangan pada family dan masyarakat..Alhamdulillah i dah hampir capai semuanya…Baru hidup lebih balance..betul tak?

Yup memang sejak i buat biz ni..it turns me 360’…dulu i just ordinary person yang hanya berimpikan jadi extraordinary..tak sangka impian i benar2 jadi kenyataan…Alhamdulillah..syukur pada Allah…

Dulu i seorang surirumah with no income and savings…

Mase ni raya kt singapore…frankly speaking, baju raya i..my auntie yang belikan…kt Mustafa Centre harga 25 dollar..sebab i tak mampu beli baju raya cantek2 sebab masetu kt tangan cuma ade berape puluh ringgit je…and baju my hubby and amin kami beli kain dari kamdar..itu je yang kami mampu..

Berkat usaha yang berterusan dan tak pernah give up…i sentiasa fikir “Aku boleh ubah nasib ku sendiri..kalau tak aku yang ubah, siape lagi dan bila lagi??Aku boleh hidup senang dan serba mencukupi seperti orang lain..sesungguhnya Allah akan memberi ganjaran pada hamba2Nya yang sentiasa berusaha..insyaAllah…”

Gamba mase jadi speaker baru2 ni…with my dream bag…telah ade di tanganku..

Me with Rizman Ruzaini (Malaysian No.1 Designer)…he design my CDM dress and this dress one or his masterpiece…Alhamdulillah..tercapai jugak impian nk pakai masterpiece Rizman Ruzaini..my dream dress already came truee..

Kalau Salha mampu berubah…SO CAN YOU…..!!Salha yakin ramai kt luar sane yang masih tercari2 jalan untuk memperbaiki kualiti hidup masing2..pada yang dah bace entry…InsyaAllah, anda dah jumpe JALANNYA!!!

Let us be extraordinary let us make some changes in 2012!!!

salha2910@gmail.com

012-222 9453

 

 

 

CONGRATULATIONS WANIE!!!

By Success Story One Comment

Congratulations Bakal DSM Wanie…!!!!!!!!

Kagum sungguh dengan kejayaan wanie…an extraordinary and outstanding performance…!!

Baru je join biz and at the same month terus qualify Jam Tangan….100,000 sales a month…woo!!!superb!!!

and bukan tu je…her first income terus dapat almost RM 12k…amazing!!! Plus, jam tangan stokist pun bukan jam biase2…hampir RM 1k…and bakal menghitung hari je nk terus naik DSM..pangkat ketiga so maksudnya..lagi 2 tahap je nk CDM…

Seorang lagi professional dan bekerja di syarikat oil and gas terbesar di Malaysia, dan berpendapatan tinggi..juga ambil peluang untuk join the business…

Makin lame makin ramai golongan professional tak kire usia yang join the biz coz they really believe that their income in this biz can go even further and faster as compared to their yearly bonus..

Dah banyak yang terbukti…dalam biz ni..professional people can create solid income thru the biz for example: extra income almost RM10,000-RM50,000 a month…(can actually go further than this)..

for example:

CDM Adliza almost RM40k monthly

 Bakal CDM Hane almost RM30k monthly

 Bakal CDM Dewi almost RM20k monthly

 Bakal DDM Lily almost RM20k monthly

 Bakal DDM Linda almost RM 20k monthly

 Bakal DDM Ween almost RM20k monthly

 Bakal DDM Aishah almost RM10k monthly

 Bakal DDM Izyan almost RM15k monthly

 Bakal DDM Ismalina almost RM10k monthly

 Bakal CDM Intan almost RM15k monthly

 Bakal DDM Nur almost RM10k monthly

and the list go on……

Just imagine if memang income u all dah RM10,000 or even RM25,000 a month…dapat lagi extra camni…mesti meriahkan…boleh tambah lagi savings kt Tabung Haji…

We already have the solutions and very strong base to get u to that stage…

And now..waiting for you to decide…

p/s: Congrats Wanie and semua pemimpin2 yang terlibat..Izyan and Ismalina..so lets fly EVEN higher this time..!!!KEEP IT UP!!

KL Best Foods!!

By My Fav's 2 Comments

Last week..sambil berbisnes and jumpe my biz clients, biz partners and my PB customers..sambil2 i buat aktiviti jalan2 cari makan…banyak betul food best2 kt KL ni rupanya..kene pandai explore je…so antara banyak2 i makan last week..i letakkan food2 ni at my TOP OF THE LIST….

Tadaaaa….

Victoria Mushroom Steak at Victoria Station..

Sempena celebration Adliza jadi CDM..thanks Adliza..sangat sedap ok..the best steak ever..coz before this i makan steak mesti ade je tak kene coz daging die kadang2 keras ataupun marinate die tak sedap..so..nila yg paling perfect so far..

Soto at Chawan Bangsar..

My craze sejak daru dulu lagi…susah nk cari soto yang sedap kt kl ni..coz soto pun originally not from here..soto is from JB..so i want to give credit to Chawan sebab dapat create soto yang sesedap soto kt jb and this is the best soto i’ve ever eat in KL..

Avocado Accent Salad Marmalade at Bangsar Village..

My craze and my crave…i always have this during lunch..coz mase lunch tanak rase kenyang sgt coz i normally heavy breakfast..so this one is just nice..salad ni memang sedap and im pun avocado lover..susah nk jumpe salad sedap..but this one..i tabikk springgg!!

Macaroon Harrods at KLCC

My newest discovery!!…believe it or not.. i tak pernah suke macaroon…bile nampak kt FB ade orang jual macaroon pun i tak order..i admit the color memang cantik but i mmg tak suke…Taaaapi, bile i makan je macaroon ni..macam orang jakun tau tak depan Harrods tu..wah sedappnyeer…kalahla swiss macaroon mase i makan kt Swiss dulu…i paling suke flavour coffee..tapi gambar kt bawah blueberry..coffee tak sempat amik gamba sebab dh habis…hehehe…u shud try…gi serang Harrods ye esok ye..hehe..

Garret Caramel and Almond Popcorn at KLCC

I love popcorn..sebab suke beli popcorn mase tgk movie…tapi..u all pun tau kan..beli popcorn kt movie..name caramel popcorn tapi caramel nipis2 je…ade kadang2 tak rase papepun…

kalau u ols nk REAL Caramel Popcorn…korang cube niiii!!!!sedap tahap taktau nak cakap ape…dhla tu almond banyak pulak die letak dalam tu…mau sekati kot…die ade macam2 flavour…next time i nk try cheese flavour pulak…dahla hantu cheesekan..so better u all cube…!!

and last but not least..

Post Cereals at any Cold Storage nearest to your place..

I love this cereals…this is my breakfast…a good start for the day…kadang2 buat u kenyang sampai ke petang…i love it so much sampai i tgh tulis ni pun rase nk gi makan cornflakes ni…how about u all breakfast ni pulak..hehehe…sedappp!!

Enjoy your week ok!!

 

Life is about making choices..for better or for worse?

By Business 2 Comments

Pernah tak kite terfikir…kenape agaknya kite bekerja?

Bangun pagi2…kadang2 still ngantuk lagi…kelam kabut gosok baju kerja…siapkan anak…buat breakfast…hanta anak gi nursery or sekolah…then redah jam…baru masuk ofis…

Then kat ofis…meeting sane sini…kadang2 kene hadap office politics, kadang2 kene marah boss, kerja pun kadang2 bile musim dtg kerja menimbun sampai kene overtime kt ofis…then balik kerja, kene redah jam lagi…kalau kerja kl and duduk shah alam ke or vice versa…aiyohhh…federal, mrr2, kesas memang cannot escape..memang anak kt nursery pun terpaksa overtime…purata kebiasaannya masa amik anak mesti kul 7.30 or 8pm…

Ok now…cube kire brape jam kite sebenarnya bekerja…

Sepatutnya : 9am-5pm…kan?8 jam..ye keee….?betul ke?…cube kire balik…

Keluar dr rumah kul 7am..(kadang2 lepas subuh) balik around kul 8pm (kadang2 lagi lambat)…13 jam….or kadang2 terlebih masa….ade yang sampai 15 jam ke atas….hmmm…

And anak u ols selalu tido kul brape? kul 10pm? so ade 2 jam je masa dgn anak sbb esok nk hanta die sekolah lagi..cukup tak 2 jam…?

and perkara ni berulang sampai umur kite pencen nnti…umur pencen 55 tahun…and now ade org extend lagi nk pencen lambat…

so if calculate dgn umur kite sekarang…ade brape puluh tahun lagi before kite pencen?

20 tahun, 15 tahun , 10 tahun….???

Ade orang income besar, ade orang income sederhana…bende ni subjective pada masing2..

Cuma setiap orang yang bekerja ade satu persamaan which everyone nk climb the ladder…nk jadi manager,senior manager,GM or even CEO..

Pangkat mane yang actually u ols boleh capai dalam tempat kerja u ols sekarang?coz u should know better…i believe GM and CEO maybe tak ramai…majority manager or senior manager…brape agaknya income manager and s.manager? rm5000-rm8000++ am i rite?tapi semua dok kl income camni ke??

Talking about increment pulak, brape banyak increment yang kite predict throughout 20 tahun,15 tahun,or 10 tahun before kite pencen?if orang kerja swasta maybe banyak sikit compare to org government…but is it enough….??

I mean…IS IT ENOUGH???

Enough? reallly?seriouslyyy?

not enough?hmmm…i dont know..i guess so….

ok, kite continue tengahari karang….

coz i nk gi breakfast jap and do some exercise routine…(yelah, dh nk hari anugerah nihh..)

lepas exercise baru masuk ofis balik…takpe ofis i tak jauh…kt dlm rumah jeee…

 

Cara Nabi Muhammad S.A.W Berniaga…

By Business 8 Comments

1. Keuntungan Adalah Sasaran Ke-2

Seseorang peniaga muslim itu, sewajarnya tidak menjadikan keuntungan sebagai sasaran utama perniagaan beliau. Sebaliknya, beliau perlu menjadikan keredhaan Allah SWT itu sebagai punca beliau menjalankan perniagaan.

Dengan menjadikan keredhaan Allah SWT sebagai sasaran pertama perniagaan, peniaga-peniaga muslim akan mampu untuk melakukan perkara-perkara terpuji lain di dalam perniagaan mereka dan pastinya perniagaan akan mendapat keberkatan dan bertambah maju.

“Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mukmin, diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka. Mereka berperang pada jalan Allah; lalu mereka membunuh atau terbunuh.(Itu telah menjadi) Janji yang benar dari Allah di dalam Taurat, Injil dan Al Quran. Dan siapakah yang lebih menepati janjinya (selain) daripada Allah? Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar.” (Surah At Taubah, Ayat 111)

2. Berniaga Mengikut Sunnah

Perniagaan mengikut sunnah junjungan besar Rasullullah SAW adalah perkara yang perlu diikuti oleh kita semua sebagai seorang peniaga muslim. Rasulullah dahulu ketika berniaga, tidak pernah menyakiti hati peniaga lain dan tidak pernah pula berlaku kurang jujur dengan pelanggan. Hal ini diakui oleh mereka yang pernah berurusan dengan baginda SAW sebelum baginda diangkat menjadi rasul lagi.

Dalam satu peristiwa, seorang peniaga bernama Saib bin Ali Saib datang menemui Rasulullah SAW. Melihat Saib datang, Nabi Muhammad berkata, “Mari, mari. Selamat datang saudara saya, dan rakan niaga saya yang tidak pernah bertengkar,” kata Nabi Muhammad.

Saib membalas dengan berkata, “Kita tidak pernah bertengkar sebab tuan peniaga yang sentiasa lurus dan tepat dengan kiraan.” Kisah ini saya petik daripada buku “Cerita Motivasi Untuk Pemimpin” keluaran PTS.

Saya terkenang kembali kata-kata seorang tokoh perniagaan yang berjaya ketika beliau menyampaikan syarahan berkenaan perniagaan beliau, dan salah satu perkara yang dinyatakan oleh beliau berkait dengan teknik Rasulullah berniaga.

Ketika baginda berniaga, baginda menyatakan harga modal yang diperoleh kepada bakal pembeli. Kemudian, baginda menyatakan pula harga jual kepada bakal pelanggan tersebut. Ini merupakan satu contoh perlakuan terpuji Rasulullah yang perlu kita ikuti ketika hendak berniaga.

“Dari Anas Radiallahuanhu berkata Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam : Barangsiapa yang merasa penat kerana bekerja untuk mencari rezeki yang halal, nescaya terampun segala dosanya”.(Riwayat Al-Imam As-Suyuti)

3. Berkata Benar dan Berlaku Jujur

“Dari Abi Sahid dari Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam Baginda bersabda : Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi). Dalam konteks ini, kejujuran ditekankan kerana kejujuran merupakan antara elemen terpenting dalam perniagaan.

Ketika kita berbnicang mengenai perniagaan seorang muslim, kita sebenarnya sedang membincangkan satu konsep perniagaan yang membangunkan hubungan kepercayaan di antara peniaga dan pelanggan, dan piawaian ini tidak boleh dicapai dengan adanya dusta dan penipuan.

Pada suatu hari, Nabi Muhammad berjalan-jalan di kawasan pasar bandar Madinah. Baginda lalu di hadapan seorang peniaga yang menjual buah-buahan yang dilonggok-longgokkan.

Rasulullah memeriksa buah-buahan itu dengan memasukkan tangannya ke dalam satu longgokan.

Kemudian Nabi Muhammad menarik tangannya keluar dan menunjukkan jarinya yang basah kepada peniaga itu.

“Apa ini saudara ?” tanya Nabi Muhammad. “Terkena hujan, tuan,” kata peniaga itu.

“Mengapa saudara tidak letakkan buah-buahan yang basah itu di sebelah atas supaya orang dapat melihatnya ?” kata Nabi Muhammad. Kemudian baginda berkata lagi, “Barang siapa menipu, dia bukan pengikut saya.”

4. Buka Ruang Pada Pandangan Serta Kritikan Yang Membina

Walaupun kritikan daripada pelanggan adalah seperti “pil pahit” yang harus ditelan, setiap peniaga muslim harus ingat bahawa yang pahit itu tidak semestinya racun, manakala manis tidak semestinya penawar. Banyak benar contoh yang boleh mengaitkan penawar itu dengan sifat ‘pahit sedikit’.

Kritikan yang berasas dan membina merupakan keperluan dalam perniagaan yang kadang-kadang tidak dipandang oleh peniaga Muslim. Mereka menganggap kritikan itu lebih membawa keburukan kepada perniagaan mereka. Sebenarnya mereka tersilap. Dengan kritikan yang membina itu, seorang usahawan itu bukan sahaja boleh bertahan lebih lama, bahkan mampu untuk mengembangkan lagi perniagaan beliau ke medan yang lebih luas.

5. Sasarkan Matlamat Yang Lebih Tinggi

Usahawan muslim sewajarnya tidak berada di takuk yang sama. Sewajarnya dengan pelancaran produk baru, target perniagaan bagi jangka waktu sederhana serta jangka waktu panjang juga telah dilaksanakan.

Ini juga bererti, perniagaan yang diusahakan oleh usahawan muslim perlu mempunyai sistem yang mantap. Sistem yang tersusun dan saling melengkapi antara satu sama lain. Bagi menerangkan hal ini, kita semak kembali apa yang telah dinukilkan oleh Allah SWT di dalam surah As-Saff ayat 4 yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah mencintai orang-orang yang berjuang dijalanNya dalam barisan yang teratur, mereka seakan-akan seperti suatu bangunan yang tersusun kukuh.”

6. Bekerjasama Dengan Muslim Lain Dalam Pasaran Anda

Ini mungkin perkara yang sangat sulit bagi sesetengah usahawan. Saling tunjuk menunjuk, tuduhan demi tuduhan dan teknik menikam dari belakang sering menjadi pilihan sesetengah muslim yang memasarkan produk yang sama dengan pesaingnya. Tapi ini sama sekali bukan etika ekonomi seorang muslim harus bekerja.

Persaudaraan dalam umat tidak wajar dilupakan. Pertimbangkan untuk membentuk sebuah kesatuan usahawan Muslim yang terdiri daripada peruncit atau pengedar serta boleh sama-sama berkongsi pengalaman, dan belajar untuk bekerja sama. Kerjasama ini tidak lain dan tidak bukan dapat menguntungkan pengguna Muslim itu sendiri, dan akhirnya menguntungkan perniagaan Muslim sendiri.

7.Jangan Menjual Benda-Benda Haram

Harta yang halal membawa keberkatan dalam hidup. Ini merupakan ungkapan yang boleh digunakan untuk menjelaskan tip terakhir ini.

Ingatlah bahawa orang yang mendapat rezeki dari sumber yang tidak halal akan membawa akibat yang buruk seperti rezeki yang diperolehi tiada keberkatan di dalamnya, hilang kepercayaan orang ramai kepadanya, tidak akan diterima doanya, akan mendapat tempat yang hina di sisi Allah Subhanahu Wata’ala dan dimasukkan ke dalam api neraka.

Sabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam maksudnya : “Dari Khaula Al-Ansariah Radiallahuanha ia berkata : Aku mendengar Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda : Bahawasanya orang yang mencampur adukkan harta Allah dengan jalan yang tidak halal, maka mereka akan mendapat seksaan api neraka pada hari kiamat kelak”. (Riwayat Al-Imam Al-Bukhari)

P/S: Jom kite contohi cara Rasulullah berniaga agar kite semua mendapat keberkatan di dunia dan akhirat…InsyaAllah..

Congrats Lily!!

By Success Story One Comment

Congrats Dear!!

Just dalam mase yang sangat singkat dah achieve macam2 dalam business…

Lily dah dapat pangkat Diamond Sales Manager(DSM)..and now she preparing herself for Double Diamond Manager (DDM) which just around the corner sajeee…DDM bermaksud , satu je step lagi to the highest level in the biz..and paling best is…bawah pimpinannya, lily juga bakal melahirkan 3 orang pemimpin yang berpangkat DSM…hebaaatt!!

And Alhamdulillah…Lily bakal diterbangkan ke Holland dan Belgium..Qualified fully sponsored trip from syarikat…Lily, i tak sabar nk tengok how happy u are bile sampai sane…sebab trip ni TAKKAN sama dgn trip 5 star yang yg u pernah pergi before…trust me..hehe…

so inilah Lily…

Lily ni…hmmmmmmmmmmmmmmmmm………….

U ols nk tau tak???….(suspense tak bunyik)………..

Sebenarnya, lily ni bukan calang-calang orang…she a Senior General Manager di sebuah syarikat gergasi kt Malaysia ni…she’s a very important person dalam merangka strategic planning utk syarikat beliau..kalau ckp dari segi income dah memang 5 angka setiap bulan…and as far as know…her father and her hubby pun is a very important person too…dekat syarikat gergasi juge..kalau ckp dari background her family mmg gerunla….

and lily seorang yang i rase memang dh ade cukup everything…ckp je semua ade…kereta yg besar, rumah yang besaaaaarrrrr….i really adore her house…and sampai i lantik lily jadi my interior designer kalau nnti i dh dapat rumah idaman i nnti…masuk rumah lily tetibe cam rase masuk rumah bukan kt malaysia..ala2 Classic English gethuuu..pastu kt her backyard siap ade jacuzzi lagikk…haih…gambar kat atas nih mase lily buat tea party kt her house and definitely we all enjoy sakan mase ni…

In summary, she has everything already, but one thing yg i kagum about her…Lily still consider utk join Premium Beautiful business coz she said, ” bile kite berada kat atas sekalipun, we still dont have enough time with our kids..” tu senior general manager ckp tuu…so just imagine kalau ade diantara kite yang still tgh climb the ladder…and bercita2 utk pegang title paling tinggi kt syarikat… hmmm….she said “bila kita buat biz, mase kite fleksible…kite yang tentukan masa kita, kite yang tentukan how many hours kite nk bekerja and kite tentukan kat mane kite nk set up office kite (jumpe client)..kat pavillion, klcc or wherever yang kite suke…yang paling best…the income solid mcm income kite bekerja…

Yup, income lily dh nk same cam income mase beliau bekerja and malah beliau akan capai tahap income lebih tinggi lagi iaitu income 6 angka sebulan…insyaAllah…

ni kawan2 lily…terdiri dari orang2 yang hebat juge…semuanya position tinggi di syarikat and background lebih kurang same ngan lily…

dekat booth lily and linda bersama rakan2 kongsi yang lain…and InsyaAllah…Lily and her group akan lebarkan sayap business ke London dengan kerjasama bakal rakan kongsi beliau disana…

lily and hubby…so lovely couple…

Macam Bella ngan Edward Cullen…huhu…

Her lovely kids…

so lovelyyy…hmmmm…

Oh what a lovely life she had…Alhamdulillah…this is what we called a perfect life…

Income and saving yg mantap, time freedom ngan anak2, time freedom dlm business…

Salha doakan lily mencapai kejayaan demi kejayaan…insyaAllah…

i really inspired dengan lily, memang betul langkah yang lily ambil walaupun die dh ade hampir everything tapi still keep on improving herself, her life and her family..

sebab betul…kite hidup hanya sekali…kalau kite boleh pilih hidup yang lebih baik…kenape kite masih sanggup stay dgn keadaan sekarang…kite hanya perlu berubah…

dan apabila kite berubah…kita hanya perlu berusaha…dan jgn berhenti untuk usaha…dan setiap usaha, kita berdoa padaNya agar Allah memperkenankan permintaan kita…sesungguhnya Allah cintakan hambaNya yang sentiasa berusaha…

insyaAllah kehidupan yang lebih baik atau terbaik…akan jadi milik kita…

Congrats to Intan!!

By Success Story 3 Comments

Woooo!! Congrats to bakal DDM Intan..i sangat impress with her and her group yang sentiasa creative and bersatu hati..semua bende diorang buat secara teamwork…

Diorang always ade idea baru to enhance their PB biz to make it more global…yup..sebab biz ni segala2nya di hujung jari je…and PB pun dh touch hampir 30 countries all around the world..so it’s time to make it BIG!!

Baru2 ni Intan and the group ade sesi photoshoot with her group…curlaaasstttt!!!dah macam American Next Top Model dah….

Tapii…ni bukan model sebarangan okiess…model2 ni semuanya bakal jutawan…totally a ROLE MODEL!!

Mane taknya..baru brape bulan jeee buat biz dah macam2 kejayaan intan and her biz partner dapat…

Intan ni 2nd month dalam biz terus dapat jam tangan…3rd month biz jadi DSM and now die skeeet sgt dah nk DDM…fuuuyoohh!!!and bukan tu je ..bakal lahirkan 2 org DSM this month…iaitu DSM Nur and DSM Zura…Pastu bulan keempat terus qualify gi HK dgn 2 orang rakan kongsi uuuu…wooooo!!! u go girl!!! Mak bangga uuu!!!!And bukan tu je…insyaAllah akhir tahun ni confirm drive BMW uu…

Intan, i really really really proud of you…memang untung sangat semua her biz partner dapat leader camni…

Enjoy the pics!!

The lovely Intan..

Her lovely ladiesss….

Qualify HK ngan 2 orang rakan kongsi Nur and Intan

Rakan kongsi di Terengganu..

Booth di Shah Alam..

Congrats my dear…

Kak salha doakan banyak lagi kejayaan yang bakal menyusul…ok..

 

 

Im a Transformers…!!

By My story, Premium Beautiful 2 Comments

Gimik tak tajuk…hehe…

Ok u ols..Alhamdulillah…dgn PB + Lactolite selama 2 minggu lebih je..i dh transform myself to a NEW ME!!!!Weeee…!!

Me before…

Me After

Weeeeeee!!!!!!

Ni perubahan baru 2 minggu…okla kan…tunggu 2 bulan pulak k..

Alhamdulillah…dgn biz ni bukan body je berubah malah dari segi diri kita everything pun berubah….sifat and kelakuan, perwatakan, cara kita bawak diri kita,pergaulan…semuanyalaahhh…

Alhamdulillah im ONE STEP AHEAD!!

p/s: khas utk blog2 readerku yg sentiasa setia FOLLOW perkembangan and perubahan salha…thank you u olss…