fbpx

Buang 6000 Pekerja?

By 27 May, 2015May 25th, 2016Business

Ya Allah, bermacam-macam berita orang forward pada Salha.. Satu berita yang amat sedih bila terbaca ramai sahabat-sahabat seislam kita akan diberhentikan kerja dari syarikat gergasi..

Salha tak boleh imagine macam mane mereka nak survive setiap bulan kalau mereka ialah the only ‘bread winner’ in the family.. Wife pula surirumah, anak-anak pula masih bersekolah.. Macam mana keadaan mereka nak raya nanti..? Hutang rumah yang belum selesai macam mana pula?

Adakah itu hakikat bekerja di syarikat gergasi? Bila dah sampai masa company nak restructure, beribu-ribu pekerja dibuang walaupun pekerja itu dah berkhidmat berpuluh tahun dan dgn hanya diberi pampasan VSS yang rasenya tidak sebanyak yang mereka benar-benar perlukan..

Dan kalau di usia 40 tahun keatas, diberhentikan kerja, bukan mudah untuk nak dapat pekerjaan lain..
Interwiew sana sini pun tak dapat sebab kene berlawan pula dengan beribu-ribu graduan yang baru keluar university..

Im so upset to hear this..
And i willing to help those yang ade masalah seperti ini.. Maksud salha bukan bantu beri duit, tapi ajar untuk sustain dan increasekan lagi income anda dari masa ke semasa..

Kami cuba beri yang terbaik..dan kami tak buang pekerja sebab semua pekerja kami, mereka berkerja atas kaki sendiri dan mereka yang tentukan income mereka sendiri!!

012-2229453
salha2910@gmail.com

 
IMG 2601 1
IMG 2602 1

IMG 2603 1

Leave a Reply