fbpx
Category

Activities

PREMIUM BEAUTIFUL

By Activities, Health and Beauty, Premium Beautiful 3 Comments

How to get your perfect figure for Hari Raya???

We have 4 more months to go!!


1) First of all, wear your Premium Beautiful!!

pre

The first thing in the morning that u should do…because it is so comfortable so u can wear it throughout the day…Make sure that u wear it for 8 hours a day…just perfect for working ladies!! And for Stay at Home Mum, you have more flexible time!!


2) Eat healthy foods..


food

food1

food2

Start your day with cereals or protein shakes…and be creative in preparing your foods that includes every nutrients with high protein and low carbs…eats lotsa lotsa fruits…


3) Do some exercises


run

ballroomdancers

U can start to register yourself to gym near to your place…or maybe u like to jogging or even dancing…just do whatever exercise that you love and enjoy…everything will works…u can even wear your Premium Beautiful to gym,to jog or dance coz its so comfortable… Plus, the F.I.R (far infrared rays) that was embedded in Premium beautiful will help to increase you metabolic rate so u can double the effect and of course double the results!!


So lets try starting today coz we have 4 months more before Raya…

Just follow the 3 steps above and you will definitely  get your perfect body!!

For those who still dont have Premium Beautiful yet…don’t worry coz the sale still ON!!Book your set now!!

016-322 9453 / 012-2229453

salha2910@gmail.com

Premium Beautiful

By Activities, Business, Fashion, Health and Beauty, My story, Premium Beautiful No Comments

“If this business like other MLM, i may not consider it coz i dh masuk 10 MLM dah before and i’m being so skeptical all this while…But, after the 1st time i saw and go thru the business module, this business is different from the others!! As a former Wealth Manager in HSBC, who dealing with investment throughout my life…I did some research about it but what i can see is.. Yup!! This biz can definitely generate solid income..and its proven!! And the best part is, its proven by me…And i want to share it with everybody..”

– Salha Zain…


P/s: salha2910@gmail.com / 012-2229453

Puncak Kejayaan di Puncak Alps..

By Activities, Business, My story, Premium Beautiful, Uncategorized 2 Comments

Alhamdulillah, dengan business ni Salha tak sangka yang salha dah sampai ke puncak Alps…

3-41

Business ni memang ubah myself 360′..Dulu2 Salha orang yang biase je…im not a brightest student mase study dulu…jealous jugak tengok orang grad dengan 4 pointer…Dalam hati salha, mesti mak ayah die bangga dapat anak pandai camtu…yang aku ni just pegang ijazah pun jadilah…asalkan grad on time..tanak extend2….sebab nk kerja cepat2 sebab nk bantu mak ayah…tapi kadang2 terfikir jugak, apelah yang ade pade aku nk banggakan hati mak ayah aku pulak….mungkin nanti mase aku kerjela kot…

3-2

Mase kerja pulak, i was started working as International Sales Executive in Pharmaniaga Shah Alam…Wah!! title memang dh gempak…taaaaaapi, gaji salha dulu2 rm1700 je…tolak ape semua tinggal rm1400 je..hidup pulak kt kl…tu tak tolak sewa rumah, api air, kereta…tiap2 bulan adela rm150 nk buat makan…tak dapat langsung nk hulur kat mak ayah…aduuuh…tak boleh jadi…

3-3

So salha tukar pulak ke Hsbc…Salha jadi Wealth Manager..lagi gempakla kan title..siap ade cubicle sendiri…besar pulak tu…space besar, kerusi besar, meja office pun besar…segala-galanya besar…cume gaji je tak besar…adela naik sikit jadi rm2000…nasib baik ade commision…tapi gaji bertambah, commitment pun bertambah coz masetu amin dh lahir dah…gaji naik baru rm300 tapi nk kene ketepikan rm500 sebulan…cane tuh??…lagi satu yang tak tahan…dulu dok cheras,keje kt kepong…hari2 travel meredah jam..gi kerje kul 7am balik kul 9pm…hari2 macam tu..kesian amin…tiap2 dapat jumpe die sejam je before die tido…

3-5

Lepastu salha decide berhenti kerja supaya banyak mase nk spend ngan amin…masetu tu pun preggie baby no.2..alhamdulillah, memang banyak mase salha dgn amin…besst sgt…tgk tv ngan die…tido ngan die..main ngan die..tapi yang tak sanggup bile die mintak mainan, tu la bab paling sedih…tak dapat nk beli mainan macam orang lain..disney,fisher price ape2 lagila…even toys r us pun tak masuk…sebab dalam purse memang langsung takde duit…adepun untuk nk buat gi pasar untuk masak makan…so bile amin mintak mainan, aku selalu kasi alasan…mainan ni tak bestla, mainan ni itu inila…dalam hati terdetik,sabar ye nak…insyaAllah ade rezeki nanti mama belikan mainan…aku fikir, duit bukan segala2nya…tapi segala2nya perlukan duit….lagi2 dok kl ni…

3-6

Memang sejak pada tu salha berazam, nk cari duit banyak2…even taktau bisnes ape lagi…cari and cari and cari…salha jumpe peluang business ni…even salha tak tau ape ala agaknya result die tapi cube je la…salha dapat tentangan dari macam2 pihak…dahla di tentang, di kutuk lagi….kalau ikut memang semua ni can drag me down…but salha tak mengalah…sebab salha tanak kembali pada diri salha dulu2…dan salha berpegang pada kata2 ni..”Winner never quit, Quitters never win!!” so i dont wanna be a quitter…coz i know how bad my life before…so i push myself even its very hard..tapi salha yakin..sesuatu yang besar takkan kite dapat dengan mudah…so im ready for whatever it takes coz salha yakin ade sesuatu yang besar menanti salha di hadapan…sebab ramai dh yang buat business ni dh berjaya…Kak Ana dan Abg Lan dh buktikan…takkan aku tak boleh….so salha just ikut je jejak pemimpin2 ni…ape kate hanis salha ikut je…sebab salha yakin pemimpin sentiasa nk yang terbaik untuk kite….

alps

At last, salha dh berada di puncak kejayaan…lagi best puncak kejayaan salha ialah di puncak Alps pulak tu…habis terlupe semua susah payah selama ni…bile sampai atas tu yang salha rase betul2 puas…segala usaha salha selama ni betul2 terbalas…bukan itu je…alhamdulillah, impian salha nk membahagiakan keluarga, mak ayah, anak2 semuanye tercapai….alhamdulillah, syukur…

alps-2

Now tugas salha nk capaikan impian rakan kongsi salha pulak….Salha nk semua pun turut same rase ape yang salha rase….seronoknya masyaAllah…InsyaAllah…kalau kite nk berjaya, cekalkan hati, usaha bersungguh hingga ke titisan darah terakhir,jangan banyak buat alasan sebab alasan lah yang akan bunuh impian kite, usaha tak kenal penat dan jangan sesekali putus asa…dalam diari salha takde perkataan putus asa ataupun down atau ape2 yang sewaktu dengannya…buang segala halangan ketepi…jangan biarkan halangan itu membunuh impian kite…

alps-3

Maybe this is just the beginning, mungkin sekarang salha dah conquer the Alps but after this kite same2 conquer the world…insyaAllah…semua dengan izin Allah….Salha yakin, Allah sayangkan hamba-hambaNya yang sentiasa berusaha….

3-11

” Lalu ku bangkit, tegak berdiri..mengatur langkahku terus mandaki…cita-cita ku…di mercu…”


alps-4

Love,

Salha Zain

From Swiss With Love….

By Activities, Business, Premium Beautiful, Uncategorized 2 Comments

Subhanallah!!!!! Ciptaan Allah yang Maha Agung…

Setiap sudut and setiap inci pemandangan di Swiss sangat2 cantik…

Setiap kali kitorang amik gamba rase macam super imposed or blakang kitorang ade green screen jer..

Rase macam dalam mimpi… even dh cubit pipi or tampar 40x pun still rase cam mimpi jugak…

Korang bayangkanlah air longkang die pun bersih rase cam nk minum jer air tu…inikan lagi air mineral…

Pemandangan die cantik, bandar die cantik..bukan tu je, orang2 die pun cantik..

Makanan die sedap giler….chocolate, macaroon, cheese, fresh milk…tak reti cane nk describe lagi…

Aiyoo…sampai sekarang tak sangke…dulu tgk swiss hanya di pokad sahaje…pernah jugak ade impian nk baring2 kt rumput hijau kat lereng2 gunung salji tu…tak sangke impian Salha jadi kenyataan…
Alhamdulillah!!!

Lepas gi swiss terlupe segale penat lelah selame ni…sampai situ tau enjoy je…!!!

Ok ni gamba2nyee…enjoy!!


Day 1

swiss-1-1

Thanks to aja, nurul and mastura yg sudi dtg ke klia...takpe...after this turn u all pulak...

swiss1-2

thanks to my hubby's family yang turut menghantar kami ke klia..

swiss1-3

our great leader kak ana..and congrats to adliza!!!

swiss1-4

our flight

qatar

sampai di qatar

qatar1

qatar2

qatar31

nk bertolak dari qatar ke zurich pulak...

qatar4

adliza kate nk tempah seat sebelah i....dh termakbul pun impian die...hehe...

sampai

sampai di zurich

swiss1-5

swiss1-6

sampai2 terus shopping di Bally Factory Outlet

swiss1-7

swiss1-8

swiss1-9

sambung jalan2 di zurich

swiss1-10

swiss1-11

swiss1-12

swiss1-13

sembahyang jap....

swiss1-14

swiss1-15

swiss1-17

swiss1-16

swiss1-18

ooooh....lala....

swiswiss1-19

swiss1-20

swiss1-21

lunch time...our chef...

swiss1-22

hantu shopping sambung aktiviti...

swiss1-23

swiss1-24

swswiss1-25

swiss1-26

swiss1-27

swiss1-28

swiss1-29

swiss1-31

swiss1-32

ngeeeeeeeee....happy!

swiss1-33

pasar malam kt zurich...

susu

susu sedappp!!fresh sangat2...uuuuhhh....sekotak ni i sorang je habiskan...

swiss1-34

dinner time...all 5 star service...wooo!!

swiss1-35

swiss1-36

our 5 star hotel...kami tido sambil dibuai mimpi yang indah...mane taknye...tak boleh bayangkan esok nk naik gunung pulak...wooo!!

ok…esok sambung day 2 pulakkks..pendakian kami ke puncak Alps!!!!!wooo!!!!tungguuuuuuuu…..

Open House Madam..

By Activities, Business, Premium Beautiful No Comments

Open house lagikkk…

The last open house yang kami attend before kami berangkat ke Swiss…i guess…ke ade lagi…pengsan gue…asyik makan jek..hadui…

Open house ni agak special sikit coz beraya bersame2 bizz partner a.k.a best buddies a.k.a sisters yang terchentaaa…yup, our relationship sgtla rapat macam adik beradik since masuk this biz…memang best sgt…susah senang kami kongsi bersama…kita berdoa agar same2 kite menuju puncak kejayaan…yup..we’re millionnaire in the making…we’re gonna make it BIG!…InsyaAllah…

Thanks to Nurul and Mel kerana sudi hadir…sorry coz kak Salha terlambat sket..manetaknye, dari Johor berkejar2 balik Kl sebab nk dtg open house ni gak coz semangat giler dengar Nurul ngan Mel nk dtg…cume tak sempat bergambar je…takpe lain kali kite bergambar…k..

And to Hanis, she’s the birthday girl that nite…Happy Birthday to uuu…(girl lagi kee…hehe)..

Tak lupe juge…Thanks to Madam and CDM Kak Ana for the delicious Nasi Briyani…sedaaap sgt…!!

Wah macam ucapan raye la pulak…

ok nah..ni gambar2 kamii…enjoy…

_dsc7753

Tuan rumah....berhati mulia betul Madam ni..walaupun berbangsa cina tapi dh macam org muslim dah...

_dsc7747

Tiga beradik dalam business...hehe...

_dsc7779

even open house, sempat lagi bincang strategy business..

_dsc77801

target rm100k lagikk...gulp! (buat2 terkejut pulak..hehe)

_dsc7771

My Mr. photographer yg tercintaaaa..

_dsc7798

Kembar ke kami?..same ke?

Rugi tak dapat bergambar ngan nurul and mel…nanti kite bergambar kt airport la nak..hehe..

CDM Kak Ana… our idola….

tiramisu birthday girl…

_dsc7805

Love,

Salha Zain

xoxo…

Kak Nish…U’ve made my day!!

By Activities, My Fav's, My story 9 Comments

Thank to Kak Nish from Melthoney coz u really make my day!!

Last week if i not mistaken, i ade order cupcake from one of my husband’s friend…disebabkan perangai hantu i yang terlampau suke cupcake datang kembali, jadi saye pun mengorder cupcake from kak nish…mule mintak cupcake vanilla and tak kisah ape2 decoration pun asal ade krim skit2 sudah…i tak kisah cane pun bentuk..janji masuk mulut, hilang rase gian ku itu…

Jadi, mase cupcake i dh siap, i gi rumah kak nish to pick up the cupcake…masuk2 je…woooowwwwwwwww!!!!!!!!!!!cantiknye rumah kak nish…ala2 english campur italiano gitu…i memang kagum dengan rumah die yang boleh kate layakla untuk masuk magazine2 ID di luar sane…lepastu…dhla rumah cantik…ade bau2 cake and muffin pulak tu….ni baru betul “rumahku syurgaku”…teeehihihi….

Sambil sembang2, kak nish keluarkan pulak blueberry muffin yang lazat and masih hot from the oven….harusla i makan sampai tak ingat orang belakang kan…dhla sembang dengan kak nish and family best betul…diorang sangat peramah and klakar…boleh satu kepale ngan i…sampai dh nk kul 11pm pun tak sedar…then sebelum balik kak nish keluarkan my cupcake…U KNOW WHAT? TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAA……………….

Im so surprised when i saw,

salhazain1

Cuteeee taaak????…Salha Zain with my Blog’s name on it….Fabulous!!

salhazain2

teeehihihi….im so happy…..

salhazain3

Thank you kak nish for everything….it was a great experience spending time with you and family…

Aaaaaaaaaaand bile nk lawan karaoke…jom RedBox…hihiiii….

And  nk tau tak…alih2 kak nish jadi my real estate agent sebab i teringin nk cari rumah dekat2 situ…rase best je dok kt community situ and lagi dekat ngan rumah kak nish…hahaha…boleh singgah makan muffin hari2…hahaha…..

gurau jeee…..

Malaysian Next Top Model…

By Activities, My story 6 Comments

Weekend lepas kitorang buat photoshoot kt rumah…photoshoot suke2 je…bukan i sorang je posing…Amin and Adik pun join skali…..

Yang paling over posing mase tu Amin la…siap pose dari blakangla bagai….macam tak percaya…anak sape ni…huhu…

Adik pulak..pemalu sket…susah jugak nk suruh die amik gamba…tak sabar nk tunggu besar sket…

ok, starting from me……………….

_dsc3378

_dsc3387

_dsc3391

Amin………….

_dsc3394

_dsc3403

_dsc3409

Adik……………………..

_dsc3415

_dsc3425

_dsc34231

okieeeeeeessss…byeee…

A Nite to Remember…………….

By Activities, Business 6 Comments

Ok, today semua tarik nafas….hmmmmmph….aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh…..

Jangan tension2 dah sebab today Salha ade something special nk share ngan korang nih….hihi…

Last weekend, kami ade Malam Anugerah siap ade red carpet bagai…and we totally had a greaaat time….its a blast!!

We all dress up ade yang gaye Middle east la and ade yang pakai baju2 from Top Malaysian Designer macam Rizalman, Carven Ong, Rizman Ruzaini, and macam2 lagi…mane taknye…nk amik gamba kt red carpet…and hampir 7 ribu orang yang hadir ke dinner tuh…7 ribu ke…ntah2 lebih…

My feeling mase tuh tersangat2la happy sampai teringatkan majlis tu sampai sekarang…so, perasaan happy ni salha nk share ngan anda semua…so peeps…enjoy the photos…..

_dsc3198a

Orang middle east masuk hollywood jap...haha...

_dsc3266a

with my biz partners..thanks for coming...love you all...

_dsc3296a

With hanis...her dress by Rizalman...preparation nk gi dinner ni jer nearly RM10k...wooo...naik DDM nanti maybe nk tempah Rizalman juge...my dream designer...mai, ko pun..hihi...

_dsc3070a

couple ni memang sweet...ala-ala cerite korean gitu...

_dsc3078a

Maiiii....even preggie 4 bulan pon tetap glam ok...DDM mai jom!!

_dsc3082a

sesi hanis sebelum naik pentas...

_dsc3083a

Tadaaa...barisan pemimpin hebat...

_dsc3104a

with CDM Kak Ja and CDM Yati...

_dsc3106a

CDM Kak Ja...kalau gi event pape memang i suke amik gamba ngan kak ja ni taktaula nape...

_dsc3119a

With Diana, kak aina and isora...love you!!

_dsc3162a1

me..posing...

_dsc3167a

Biz partners...love you all...

_dsc3172a

all the husbands and ooops..BF...hihi..

_dsc3188a

With our Inspiration leader a.k.a Multi-millionnaire..kak ana...

_dsc3191a

Madam kesayangan...

_dsc3194a

With CDM Kak ros and CDM Kak Min..

_dsc3226a

posing tangga...

_dsc3234a

Wooooooooo...Tabung kereta...

_dsc3252a

Yeeeessss Switzerland!!Here we come!!!!!!!!!

_dsc3294a

With bakal CDM Hanis....

26806_374948748740_742793740_3765008_8137744_n

Keluarga zebra...hihi...

_dsc3332a

tergelak terbahak2 sambil posing tengah2 dunie....hahaha....

We had a super duper greeeeeeaaaaaat time…Alhamdulillah, semenjak i join biz ni my life turn 360’…i bersyukur sangat berada di bawah group yang hebat….now impian nk jadi jutawan makin lame semakin dekat…saye harap, begitu juge biz-biz partner saye dan anda semua…insyaAllah….Kalau kite ade niat yang betul iaitu nk memajukan diri dan keluarga, dan berusaha tanpa putus asa…InsyaAllah…Allah akan tunjukkan jalan…

SM & SSM Seminar Was Awesome!!

By Activities, Business 2 Comments

Last month we had seminar untuk young entrepreneur kt Tropicana…Seminar ni beri segala guideline untuk sesiape yang bakal usahawan (jutawan) baru untuk mantapkan lagi skill and knowledge diorang dalam biz ni…InsyaAllah, dengan adanya seminar ni…lebih banyak lagi jutawan yang kami akan lahirkan pada tahun 2010 ni…

_dsc1840

Barisan speaker..

_dsc1852

woh..takut ni..pasni my turn...

_dsc1855

amirah..ko wat ape tuh...haha...

_dsc1853

kusyuk tuh my biz partners...

_dsc1857

kak min...mc yang styleeeee...suke pantun kak min...

_dsc1888

pak ya CDM otai..

_dsc1926

mak..tolong...turn saye...btw, enjoy sebenarnye atas stage...

_dsc2085

kak ros..my idola...nmpak..semangat tuh...

_dsc1994

ber cam-whoring...sempat lagik...

_dsc19671

pemimpin hebat!!saluteeee!!

_dsc2155

_dsc1972

abg zul..kak ros's hubs..pemimpin idola saye juge..

_dsc2102

yeahh!!

_dsc2059

_dsc2146

birthday partyyyy!!!!

_dsc2224

_dsc2013

cute tak...hihi..

_dsc1996

_dsc20841

peluk...jgn tak peluk...ambik aura jutawan sket..

_dsc2233

haha..posing maut..

_dsc2234

My dearest leaders!!!!!!!!!

_dsc2248

hahaha....

salha_time_magazine

The Next Millionnaire...perasan sket...tapi takpe...harap2 jadi kenyataan...haha...

It was AWESOMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Its a Loooooooong Weekend!!!

By Activities, My story 2 Comments

Orang Cina tengah raye…saye pun raye jugee…my whole family from jb and singapore turun KL…wahhh best nye…

Macam-macam aktiviti kitorang buat…sampai rasenye..takde satu jam pun yg kitorang duduk rehat…semua penuh ngan program…

Dari subuh gi kuliah subuh kt masjid, breakfast, shopping, swimming, makan lagi, gi shah alam, shopping lagi…pastu ade satu aktiviti yg agak unik sket for me ialah naik cruise…

Kitorang naik cruise kt Putrajaya…walaupun dah berbelas kali gi putrajaya…tapi bile tgk balik scenery putrajaya from cruise macam lagi cantik pulee…bile naik cruise rase cam aman je…walaupun i ni fobia laut tapi ni nasib baik tasik…so tak kisah sgt…hihi…

Ape-ape pun…naik cruise memang supeeeerrrrb!!!rase nk naik lagi….siap nyanyi lagu Titanic ngan amin…haha…

Gamba kitorang amik tak byk sebab just ade camera phone je…bolehla tak bawak camera kan…sebab tak bajet nk naik cruise…

So nanti…uols naikla cruise jugak…memang sesuai nk ambil2 angin ngan family…rase happy sangat2…hihi…

cr6

me and amin...baru lepas nyanyi lagu titanic

cr

bapa-bapa sedare amin...hihi...

cr1

adik...alamak..hingusla...

cr3

ni mabuk laut ke??

cr4

miss photographer of the day...

cr5

Uncle and aunties...thanks for the ride....hihi...

So after this, kite nak cruise mane pulak??…hihi….

My Brother’s Wedding…

By Activities, My story 6 Comments

Last 2 weeks is my brother’s wedding….Kawen jugak akhirnya…Alhamdulillah…walaupun simple tapi sangat meriah…ramai sungguh orang datang…plan nk buat kecik2 je…tapi cane nk kecik..kawan2 my brother je dh beratus…huhu…anyway, Congratulation to Uzai and Emy…semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat..buat anak ramai2…hahaha….

dsc_6489

Pengantin berpeluh..

dsc_6495

detik2 berdebar..

dsc_6518

emy...pengantin perempuan...

dsc_6550

lafaz akad..

dsc_6729

kawan2 uzai...yg rekemen uzai kt emy, faiz tu yang kt atas tu baju coklat muke cam arab2 tu..

dsc_6764

2nd day..rombongan berkumpul kt masjid...konsep batik..

dsc_6774

adik nk jilat mama...

dsc_6800

me and my family tercinta...

dsc_6821

iqbal-bestman uzai...die pun berpeluh jugak..taktau nape...haha..

dsc_6860

dah jumpe sang puteri...

dsc_6851

pak guru silat uzai..uzai pun dh pak guru jugee...

dsc_6909

makan beradab...

dsc_6956

adik boring...

dsc_7027

mama bercam-whoring...

dsc_7033

lagii...

dsc_7038

dan lagi...kami pengantin lamer...

dsc_7117

amin boring...main playground sorang2..

dsc_7234

pengantin arrived..

dsc_7309

rakan same2 silat...ni adam...

dsc_7326

anak murid uzai..ni hamka..

dsc_7377

anak murid lagi...ni ery name die..

dsc_7446

ni adik kami arif...die anak murid uzai jugee...silat penutup...

dsc_7583

Kawan2 uzai...bukan ni je...ade lagi selori sebenarnye...haha...ramai sungguh...

dsc_7882

ok tata all.....