fbpx
Category

Uncategorized

Tribute to Salha Zain…

By Premium Beautiful, Uncategorized 5 Comments

Hi all…sori dh lame tak update…haritu dah lame ingat nk buat entry pasal ni…

Memang Salha terkejut after baca ni kat blog Aishah Shamsudin..She wrote about me…huhu terharu i bace…

” a tribute to my leader, Salha 😉

just read my leader, SalhaZain’s blog, anddd…i just cant help being inspired by her…she blogged about her New Year’s resolutions and what caught my eyes the most is the part where she wants to send her parents to perform Haji this year…I dont know about you guys but I think its every child’s dream to be able to send their parents to Tanah Haram…perform haji…and she being able to do that in her 20’s…bigggg salute!!!

I first met Salha when she came to my house, promoting PB and presenting the marketing plan…she had that confidence in her that made me drawn to join this business, she was only a SM at that time, with an income of rm3k…. and now…after only 1 year plus, she is already owning RM40k/month…going to be CDM insyaAllah next month…wow right??”……

continue reading..pls click this link..

Thanks to Aishah…terima kasih banyak-banyak…Salha memang kagum dengan Aishah ni coz die selalu berfikiran positive…bile kite duduk sebelahnya, kita dapat rase aura positive beliau…Aishah seorang yang berimpian besar…and seorang yang yakin dan berani dan tak pernah beralasan…Inilah ciri2 yang perlu ada pada seorang pemimpin..Salha doakan Aishah dan semua rakan kongsi berjaya menjadi CDM dan menjadi jutawan..insyaAllah…

Dalam business ni, bile kite betul2 bulat hati dengan pemimpin, tiru cara beliau, selalu rapat dengan beliau, sentiasa rujuk dan belajar dengan beliau, sentiasa menghadiri semua aktiviti yang beliau anjurkan, menjadi kawan rapat dan sahabat beliau..insyaAllah kite pun akan jadi macam beliau…contohnya Salha and Hanis..orang siap panggil kembar…..padahal tak pernah kenal pun before…tapi dengan business ni Salha rapat dgn beliau…and dengan business ni la Salha baru jumpe seorang yang bernama SAHABAT…benar2 sahabat…susah senang, kami tempuh bersama…banyak betul experience yang kami lalui sampai rasenye kalau cerita kat sini memang tak habis…dalam biz ni la baru Salha tahu…erti seorang sahabat..sungguh tinggi nilai persahabatan sampai tak boleh nk ucap dengan kate2…

Bisnes ni bukan sahaja hanya untuk mendapat kemewahan, tapi banyak nilai-nilai yang kami pelajari….kami semua ibarat sebuah keluarga..sebuah keluarga yang benar2 rapat…Nilai inilah yang diterapkan oleh pemimpin hebat kami…CDM Kak Ana…Salha dan semua rakan kongsi pun dh macam adik beradik walaupun kami hanya kenal di blog…memang indah pengalaman kami berada dalam bisnes ni….tak boleh nk digambarkan melalui kata…

Kalau sesiapa yang dh jumpe peluang ni atau yang baru jumpe atau masih tercari2…jom kongsi pengalaman ni sama2…then, baru anda faham ape yang Salha nak cube sampaikan…

P/s: my official no now is 016-3229453….

im using my new BB….

call me anytime…k..

xoxo

Salha Zain-Congrats to me…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 2 Comments

Alhamdulillah….Salha tak sangka dari surirumah and dulu salha orang biase je tapi after setahun lebih perubahan Salha benar2 luar biase…berubah 360 darjah dari semua segi…diri sendiri, kewangan, family…alhamdulillah syukur…

Dengan berkat and tunjuk ajar pemimpin Salha, and usaha yang tak pernah putus, salha berjaya sampai ke tahap ni…Kalau dalam biz ni Salha dah berjaya capai semua bukti iaitu jam, pen, melancong, kereta and now…

BONUS WAWASAN….

Ok lagi satu achievement yang Salha capai dari bulan November hingga sekarang…

Bonus Wawasan ialah simbolik pada kejayaan besar seorang pemimpin…dan income boleh mencecah ke 6 angka…

Alhamdulillah sangat dan insyaallah salha akan kekalkan Wawasan throughout my biz…

Dan Salha berharap agar semua biz partner Salha akan capai juga InsyaAllah…

Yang penting, kite kene kuatkan impian kite, and buat berterusan…kalau kite jatuh, bangkit semula kerana ingat!!sekali kite jatuh tak mungkin kite jatuh selama-lamanya…Hanya ikut jejak pemimpin yang dh berjaya,rapat dengannya dan sentiasa rujuk padanya…setia dan commited pada pemimpin…insyaAllah kejayaan akan datang pada kite…macam Salha and Hanis siap orang panggil adik beradik lagi…and ade org panggil kembar…

and..

Sentiasa percaya pada diri yang kite ade kekuatan masing2..jgn selubungi diri dan minda kite dengan perkara2 negative…Segala perkara yang berunsur negative kalau boleh kite buang jauh2 sebab NEGATIVE BUKAN KITE KASI KITE DUIT, TAPI KASI KITE PENYAKIT je…so kenapala kite nk pilih hidup berpenyakit kan…unsur2 negative dari banyak segi…kdg2 first dari diri kite, family,kawan2,forum2 atau blog negative di luar sane dan bermacam2 lagi…especially ade satu blog tu, penuh dgn hatred…hari2 di bangun keje nk mengutuk and nk menjatuhkan kaum sendiri…kalau boleh kite jauhkan la diri kite dari bende2 tu…Nauzubillah…

So now…Salha nk semua dari kita percaya yang kite ade kekuatan masing2…jom kite bangkit bersama2 dan berjaya bersama2…k…

I nak dedicate this song to all my beloved Biz Partners and semua yang berada di luar sane…

I love you all…!!

P/S: maybe this gonna be my CDM song…hehe…tak sabar nih…

NEVER SAY NEVER by JUSTIN BIEBER…

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It’s my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I’m strong enough to climb the highest tower.
And I’m fast enough to run across the sea.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

XOXO…muahss!!!

Salha Zain-Hong Kong..Here we come…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Hong Kong trip still on until March…

So sesiape yang berminat untuk dapat tiket FREE ,bertarat VVIP, or nk dapat treatment bagaikan anak sultan Brunei…

Hah…jom ape lagi….jgn tunggu sampai March yeh….lagi cepat lagi bagus…boleh qualify banyak2 tiket coz seorang boleh dapat 4 tiket…mesti u all nk bawak family member or kawan2 kan…yang baru2 kahwin tu jom honeymoon 2nd time..or yg baru nk kahwin pulak…boleh dapat honeymoon FREE…

Nk tau cane??

Buzz me 016-3229453…

or

012-2229453


Ni list qualifier Hong Kong yang dh berjaya pegang 2 tiket…Congrats dearr!!!!

1) Yours truly…

2) Alfath my hubby

3) Adliza

4) Ashraf

5) Hane

6) Hannan


Untuk biz partner yang dh sebelah kaki dah nk sampai HK:

1) Ayu

2) Aishah

3) Hidayah

4) Ejay

5) Izyan

6) Iffa

7) Eray

8)Ainul

9) Ainil

10) Anna

11) Jaja

12) CT

13) Sya

14) Norros

15)Emma



Untuk yang dh sebelah kaki dah tu.. baik dua2 belah kaki terus jejak Hong Kong…

Walaupun sesiape yang dah selalu melancong, tapi melancong dalam group ni memang different…u all takkan boleh imagine until u all sendiri yang pergi…

And pada sesiape kt luar sane, yang nk ke HK secara VVIP and First Class…jgn lepaskan peluang…grab this opportunity…!!

Cane nk dapat??

Senaaaang jee…

Call me now!!!

XOXO….


Congratulations..

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Congratulations to Adliza and Hane kerana qualify jam tgn…Jam ialah simbolik of something…which orang tu dah capai 100,000 sales dalam mase sebulan and income besaaaaaar dalam biz…nk tau besar mane???…

Sila tanye tuan empunya diri yee…hehe…

Ini die qualifier Jam Tangan..

Adliza qualify on December….

Heeee…gorgeousla uuu ni…suke tgk u mekap…cantekk..

and…

Hane qualify on January…

Hane memang ratu handbag…tiap2 bulan memang bertukar handbag die……cantikkan her Ferragamo…

So who’s next????


Kite tengok bulan depannnn yee…..hehe….

Sayang…I Miss You….

By My story, Uncategorized No Comments

My kids now kt JB…Mase tolong my one of my biz partner expand her biz in JB, me and hubby hanta my kids kat rumah nenek and atuk diorang…(konon2 sempena cuti sekolah…tapi belum start sekolah lagi)…I really2 miss them so much…Miss their laughter, miss lawak amin and adik (kecik2 pun dh pandai buat lawak ok), miss dengar suare diorang, miss nk tgk diorang lari2 kat rumah ni…haih…sob..sob…

This weekend, me and my hubby tak sabar nk amik diorang..nak bawak diorang jalan2…makan sushi (amin and adik suke sushi), nk bawak gi toys r us…(amin and adik mintak beli transformers and gelongsor nk main dalam bilik die), nk gi tgk movie..nk bawak mandi swimming pool(kite tido japla kt bukit tinggi ke or watever hotel…tak pun gi Terengganu ke Penang ke jalan2…naik flight je..jap dh sampai)….heeeeee…tak sabar…waaaaaaa…………

Sayang… i miss you both dear……tak sabar nk jumpee…

P/s: Mama dah beli baju byk2 untuk amin and adik…tak sabar nk tgk amin ngan adik pakai…

Tea Time With Rina Salleh..

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful, Uncategorized No Comments

rina salleh gadis melayu

Siape yang tak kenal dengan Rina Salleh… Juara / Pemenang Gadis Melayu 2010…Salha and biz partners..Ida and Nurul berjumpe dengan Rina 2 minggu lepas di Alamanda…Rina sangatla lembut orangnye…cantik and manis je…memang Salha sokong betul Rina menang Gadis Melayu..

Rina pun salah seorang pecinta PB…(welcome to our PB Lovers Club) dear…

She said, 1st time die pakai PB ni die terus jatuh cinta….Love at first sight namenya…

Even Rina berbadan slim, tapi she said…badan die rase tak cantik if tak pakai PB….sangat2 beza..pakai PB dgn tak pakai…

She said..after pakai je..

She luuuurveeee her posture…terus tegak and rase confident sgt2..

She luuuurve her curves….even rina slim tapi dulu badannya tak se-curvy bile pakai PB…

She feels energetic!!..Tak kisahla bekerja 24 jam sehari pun…badan bertenaga jee….tak letih lesu bile balik keje…

Aaaanddd…

The BEST THING is badan Rina sihat dari penyakit2 yang biase berkaitan dgn wanita…especially migrain and cramp perut….!!So..to all single ladies out there…anda pun tak terkecuali untuk pakai PB ni k…PB bukan untuk orang yg dh kahwin jeee….

So that’s why she really loooovveeeeee it!!!

rina salleh gadis melayu

rina salleh gadis melayu

rina salleh gadis melayu

And now, Rina is one of Premium Beautiful Lover dan juga one of our Biz Partner…

Rina dengan berbesar hati ingin mengadakan GATHERING/Hi-Tea khas EXCLUSIVELY to all PB buyers Rina.

Aaaandd….bukan tu je…

Rina juga akan mengadakan Mini Grooming Workshop and Rina akan kongsi pelbagai tips grooming and termasuk fesyen tips 🙂

Kalau ada yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai PB and the BUSINESS boleh hubungi:


admin@rinasalleh.com

0123939692(Ida)/idafahani@yahoo.com

or

Yours truly,

016-3229453


p/s: credit to IDA and NURUL

Premium Beautiful….

By Premium Beautiful, Uncategorized One Comment

Call out to all beautiful ladies all around he world…


PB promo will ends on this 31 December…

This is FINAL call!!


Because of overwhelming demand everyday…

Kat sini i nak explain all the details about the promo..


Normal price RM2600 but promo price ialah RM2000-2200 ikut size..

On top of that u will get RM225 cash rebate

Let me know your measurement:

-bust
-under bust
-pinggang
-pinggul

Semua in cm tau….

Then, this promo is for cash and installment by CC and Rhb Easy

1) For cash payment..

Please bank in to my acc:

Salha Zain
Maybank
1621 0658 7478

Please email me your payment receipt at salha2910@gmail.com..

2) For installment by CC…

Please let me know your email or fax no and i will fax the CC online form…

3) For installment by Rhb Easy…

U can go to any Rhb Easy counter all around Malaysia including Sabah and Sarawak…

Memang banyak sangat counter die..memang betul2 EASY!!

This is THE OUTLET LISTING


Further enquiries….

Please contact or sms my PA on this no.

010-2651695

Cepat book your set now…

After this promo takkan ulang lagi…

Thanks all…

XOXO!!!

Premium Beautiful-One Happy Customer…

By Premium Beautiful, Uncategorized One Comment

Sitiiii….I’m happy for you dearrrr….!!!

Dahla orangnye cantik, bersopan santun, and now body pulak mantapp…aiyooo…

Kalau u masuk pertandingan Gadis Melayu confirm menang nih!!!

ct

“…setelah sebulan memakai PB.. amazing! dh boleh pakai baju lama blk, baju masa berat badan 44kg uolls…
…lps ni kena cari blk baju2 lama lah hehe. sebabbbb baju yg ada skrg besar+gelebeh2 belako..rimas jer pakai, jap2 bahu jatuh la, ni la tu la..mcm2! xsedap pakai kan…”
Tengok this link utk cerita selanjutnya…

http://cikwhite.blogspot.com/2010/12/pb-my-result.html



PREMIUM BEAUTIFUL-Mane lagi Sexy??

By Uncategorized No Comments

Kenape perlu bengkung beginiii??


beng1

begini..

beng2

dan beginiii…

beng3

Tau tak ape kesan pakai bengkung seperti  ini..:

– sakit tulang belakang

-susah untuk bergerak atau menyusukan bayi..

-stretch-mark tak hilang

-sometime tersalah bengkung buatkan rahim boleh jatuh…

-menekan peranakan kerana kainnya tidak stretchable and flexible..

-panas dan berpeluh buatkan tidak selesa..

-terjadi perpeluhan yang boleh mengakibatkan pertumbuhan bacteria dan kulat pada alat sulit dan pangkal rahim..

-sometime mengakibatkan perut jadi hitam…

dan macam2 lagi…

So kenape perlu berbengkung macam ni kalau kite boleh pakai bengkung macam ni…

premium-beautiful

or cam yours truly…chewahh..

sal222

Tak ke lagi sexy….

Abang kite pun tergoda ok…

Kebaikan PB ni u all semua pun dah tau kan…

So jom kite berpantang secara sexy…

Kan lagi sexciting!!

Promo still on until 31 Dec ni..

Call me at 016-3229453 (my BB phone)

or

email me at salha2910@gmail.com

Free Trip-Hong Kong…

By Uncategorized No Comments

Free trip kembali lagi…Kali ni Hong Kong pulak…

Seperti biase…Trip ini ialah F.O.C….VVIP treatment and semuanya 5-6 stars…

Even sesiape yang dh pernah tinggal di 5 star hotel di Malaysia tapi if  join under this trip memang sangaaaaaatt different..confirm tak same ok!!

Contohnya mase Salha gi Swiss dulu…

Rase cam anak Sultan Brunei jap…

U all akan tinggal di hotel yang paling mahal kat situ..

hk00

hkk

hk0

hk01

hkht

Makan kat tempat yang paling mahal…and menu makanan die pun yang mahal2..(mana salha tak gemuk balik swisskan)..


hk1

hk2

hhk3

Korang akan di bawa berjalan2 di tempat2 yang best2!!FREE OK!!

hk5

hk6

hk7

hk8

Ambil gamba with biz partners a.k.a sisters macam bandar tu korang yang punye…

Aaaand last but not least, shoppingggg!!!..Kalau shopping kat oversea and kat Malaysia sangatla lain ok….memang enjoy…macam rat-race gitu…sebab semua boutique pun nak masuk…happy sakan ok!!!

hk9

hk10

hk11


So what are you waiting for!!

Untuk sape yang berminat..

Call me 012-2229453

or

email me at

salha2910@gmail.com..

And to all my beloved biz partners pack up your things and….

WE ARE GOING TO HONG KONG!!!!!!!!

WOOOOOOO!!!!!!!

Personal Image Consultant…

By Fashion, Uncategorized One Comment

Chewah….!!

Transform jadik image consultant pulak…hehe…lepas ni transform jadik Kim Kardashian pulak…hehe..(coz dulu Kim pun started dgn jadi image consultant and personal shopper)…

Macam best la pulak kerja2 camni…hehe…

Sambil buat biz sambil window shopping…jadi banyakla nampak barang cantik2 kat mall2 around KL….

Manetaknya…office i everywhere…coz jumpe client paling selalu kt KLCC, Pavillion,Gardens..and lately i suke Empire pulak…

So if u all nk tanye mane ade latest design,new arrival untuk baju, kasut,accessories…just ask me…hehehe…

So for now..semalam my dear biz partner Adliza ade tanye baju yang sesuai for her…

She like something yang fashionable and sesuai untuk jumpe client..

Ini her picture:

ad0

Baju hitam tu eh...bukan yang baju merah tuu...haha..

So my dear…ini yang i found out for you….

Semua from Topshop…

ad1

can wear with jeans..and bangles...(bangles pakai banyak2 sket...)

ad2

ad3

wear with black coat or jacket

ad5

baju ni paling safe and cantekk...senang nk gayekan ngan pape pun...if u wear with skinny jeans..make sure wear high heels...if u wear with straight cut or boot cut jeans wear with wedges...

ad6

pakai ngan jacket hitam and jeans and wedges cam my bimba and lola...sure cantekk!!

ad16

ad7

baju ni little bit heavy but still u look elegant...add simple necklace to complete the style...

ad8

wear with black inner or shirt

ad9

design baju ni sesuai for adliza but kaler die ade yang ni je...

ad10

wear with black pants...so gorgeous...!!

ad11

baju ni can hide any flaw...i think sesiape pakai pun cantik...if nk tambah accessories u can wear with belt as well...

ad13

wear with inner and colorful tudung...can add gold bangles...nampak stylish!!

ad15

black always rite and safe!!

ad171

straight cut pants sesuai for you...

ad18

boycut jeans pun sesuai dgn tops2 kat atas...

Ok Adliza…Enjoy!!!!