fbpx
Category

Uncategorized

Halal atau Haram???

By Business, Uncategorized21 Comments

Semakin lama semakin banyak spekulasi yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai-O…dan makin lama spekulasi ini makin menjadi sampai tak masuk akal…ramai orang berdasarkan atas andaian yang dibuat oleh link dibawah ini…

Ni cerita tahun 2007

Print screen seperti dibawah.

http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/567-perbincangan-hukum-uptrend-a-hai-o.html

isu_zaharuddin_vs_haio_01

Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah…………”

–  Zaharuddin tahun 2007

Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dh kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O…beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan2 dari orang ramai tentang perkara ini…siap buat forum lagi and macam2 lagi…

So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini…ini bukti yang kami dapati..

TERKINI as at 31 Mei 2010.

http://www.sc.com.my/eng/html/icm/sas/sc_syariahcompliant_100531.pdf

isu_zaharuddin_vs_haio_02

P/s: Mane yang still tak puas hati boleh bukak link tu sendiri…atau call security commission sendiri..

Satu dokumen penuh mengenai semua senarai syarikat yang patuh syariah termasuk terma-terma syarat untuk diklasifikasikan dalam patuh syariah, semuanya ada di nyatakan di sini…

dan bukti yang paling kukuh yang kami dapati, antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-o sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH….

DAN

Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam…

DAN

Syarikat Hai-o ialah satu-satunya syarikat di Malaysia yang mendapat sijil

“PERNIAGAAN PALING BERETIKA”

OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI….

DAN

Salha sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti anda semua juga kerana Salha ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T….

Jadi, fikir-fikirkanlah….

P/s: Pada semua yang bekerja di syarikat2 MNC atau syarikat yang disenaraikan dalam BSKL tak kirala papan pertama ,kedua ,ketiga dan tak kirela syarikat itu dari malaysia or dari luar negara…tak kirela syarikat tu besar seperti oil and gas or syarikat kecik pun….u all dh yakin syarikat tempat u all bekerja tu ialah syarikat patuh syariah??????

Sila periksa dengan Security Commision ye….

DAN…

Hanya Majlis Fatwa sahaja yang boleh menentukan mengenai issue halal atau haram ini…

Jadi jangan pandai membuat andaian dan spekulasi yang bukan2 lagi !!!!k…

Azam Baru!!

By Business, My story, UncategorizedNo Comments

money_jar

Starting November Salha berazam nk save duit banyak-banyaaaakkk…

Alhamdulillah…baru dapat income!!

So bulan ni nk save RM10,000…

Ka-chingg!!

RM 10,000 solid for saving only…duit shopping dah memang put aside awal-awal daaah…

Bulan depan berazam nk simpan RM15,000 pulak….

Then 20,000 then 30,000 then 50,000 then 100,000…huhu..

And i akan pastikan amount tu increase tiap2 bulan…

Coz akhir tahun depan i want to have my 1st

RM 1,000,000.00

Wooohooo!!!

Think Big-Donald Trump..

By Business, UncategorizedNo Comments

” If u want to be success, you have to get used to frequently hearing the word NO and IGNORING IT. When your mother told you no,your father told u no,your husband told you no, the teacher told you no or the coach told you no..if you were a good little girl or boy, you will listened to the word no and stop doing it..

That is why 98% of adults are conditioned to stop when they hear the word no…Quitters do not get anywhere..You will not be successful if u listen to NO..

Successful people have to get real…successful people is not little girl or boy who cant make decision..To be success, we are the one who make the decision…not someone else even they are close to us..

The people that said no to you is actually said no to themselves..Maybe we think that they said no because they know whats the best for us..But how do they know when they don’t experience it yet..Actually,they do that just because to further their own ends..

We are the one who want to be success and why must we let someone else to decide for us…

And if you want to be success…you must dare to do it..eventhough you don’t even know the outcome…

Successful people is just 2% of  the world’s population

So to be that 2%…you must be extraordinary..you must be bold..you must dare to take any challenges..

So do not let people stop you!!! ” -Donald Trump..

Im so Happyyy!!

By My story, UncategorizedNo Comments

Saye sungguh happyyyy!!!

Happy..happy..happy…!!

Firstly because…i qualify to Perth…Yeayyyyyyyyyy!!!!!

Perth…. here i comeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

perth1

Tak sabar nk explore the city at night!!

perth2

ambik gamba and sunbathing kt beach...ceehh!! perasan...

perth-shop

aaaannddd...shopping!!!!

Tak sabarnyeeeeee!!!!!


Then, semalam saye jumpe 3 orang client…semuanye my blog reader…happy sangat jumpe diorang….to Siti, Lily, and Baizura…seronok sgt jumpe u all k!!Selama ni just email2 je…then bile jumpe and sembang macam2 cerita keluar…memang cool la u all!!!

So semalam lagi best bile Baizura cakap…Salha…u dah kecik dari gamba baju biru TV9 tu…i dalam hati..melonjak2 happyyy ok…..hehehe…..so nantikan gamba terbaru ku yeee…..Misi harus diteruskan…yes Salha…u can do it!!!


So today…i happy jugak…i tgh dok kat my home office and tgh browse..kata mane tempat yang nk bermanja-manjakan diri…u all tau tak Spa mane2 yg best….yang boleh massage and facial…i really nk pamper myself selepas penat berbisnes…(penat ke?hehe)..

So please u all mane tempat best utk pamperkan diriku ini…

massage

Oh sedapnye orang massage badan...

massage11

rendam2 kaki kt air....best nye...

massage2

orang urut muke..mesti tertido terus i...

Kalau korang ade suggestion, bagitau k!!!

Anything call and sms me…

012-2229453

salha2910@gmail.com

Special Gift!!

By Premium Beautiful, UncategorizedOne Comment

Untuk yang beli PB dengan i..

Ape agaknye i nk kasi u all as my

“SPECIAL GIFT” yeh…

Well..well..well…

Hmmmm…..

bimba_lola

logo1

logo3

logo14

logo11

logo4

logo5

logo9

logo10

logo6

logo8

aaaaaaaanddddd…..

.

.

.

.

.

.

Kalau beli 10 PB i kasi special sikit…

logo12

or

logo21

or ni lagi best kot…

logo13

well…well..well…

Ape kate korang vote…!!


p/s: Lagi banyak u all beli…lagi special u all dapat…cepat!!…ajak kawan2 or family member beli pb jugak…hehe…anddd….

bukan tu jee tau…u all dapat rebate jugak tau…the more u purchase the more rebate u’ll get!!

012-2229453

Premium Beautiful..

By Premium Beautiful, Uncategorized2 Comments

Another gorgeous mama who wears PB!!!

Just after 3 months!!

In only 3 weeks she lost 7kg!!


Before

ejay

After

ejay1

Tanpa pill diet, tanpa exercise and tanpa berlapar…

but..

She still lost her weight naturally!!!


Call us now while promo still ON…

Save up to rm600 + rebate rm225 + “special gift from ME”

Cash and installment accepted!!

Contact us now!!


Ejay

013-9268307

or

Yours truly

012-2229453


Love,

Salha Zain

e

TV9 Dekat Di Hati…

By Business, My story, Premium Beautiful, Uncategorized2 Comments

Sorry lambat update pasal ni…memang busy sangat lately sempena pakej Perth..sebab Perth dh nk closing…

Rabu lepas Salha cam tak percaye alih2 dapat call from producer TV9 nk jemput temuramah di program Hujah…

Tajuk untuk episode kali ni ialah Fenomena Facebook…

I was started using Facebook with zero knowledge…but kerana perniagaan Premium Beautiful lah kehidupan Salha banyak berubah….Alhamdulillah….sekarang dh jadi tempat rujuk pulak untuk orang2 yang nk berniaga secara Facebook….

But anyway, untuk semua blog reader kesayangankuu…

Enjoy the piccas of my journey ke program TV9 ni…hehe…(best sangat…sampai tak boleh tido malam dibuatnyee..)

_dsc3113

ok...ni baru tibe di Sri Pentas....this is my 1st time sampai disini sebenarnye..

_dsc3148

Ni lah die Nurul..Producer untuk Rancangan Hujah...die tgh kasi briefing on slot timing and all..

_dsc3160

Kat bilik make up...kakak ni make up sepantas kilat..tapi hasilnya sungguh memuaskan...thanks kak...u make me feel beautiful all nite...

_dsc3175

dh masuk studio...tgh soundcheck and setting microphone....mase ni debaranku dh mule dah...aiyoo...

_dsc3183

mase ni lagi 3-4 minutes before On air..siaran langsung tuuu...takuuutt...aaaa...

_dsc3195

30 second before on air....jantung berdebar tuhan je yang tahu...tapi buat2 cool je hakuuu...

_dsc3193

Last pose before start the show...mase ni producer dh countdown dh...5,4,3,2,1...OMG!!

_dsc3211

Ok start!!!tapi bile start je takut semua hilang....jadi cam enjoy pulak...best sgt....lupe daratan kan camni..

_dsc3209

sapela candid neeehh....hihi..

_dsc3221

hooo ok!!habess dh...lega...Alhamdulillah...saye dapat jawab semua soalan dgn confident...syukur...

_dsc3228

Mr Mazidon...thanks sangat2 coz diela yang buat kitorang semua rase cool je mase tgh ckp...hehe...

_dsc3230

ceehh sempat lagikk..

_dsc3253

nila die...the millionaire sisters antara penalist malam tu...dulu diorang 2 beradik, sekarang dh bertiga dh...ceehh perasankan...tapi ape2 pun rase bangga sangat sbb dulu2 teringin jadi cam diorang tapi tak sangke dpt berdiri sebelah diorang dh...Salha suke sgt tgk diorang nih...dhla cantik and bergaya...kaya pulak tu...haih...nak pakai Porsche jugak boleh tak...hehe...

_dsc3235

Usahawan Premium Beautiful Online....hanya bermula dgn Facebook...

_dsc3247

my dearest hubby...mr photographer of the day...thanks for all your support deariee...love ya!!

Love,

Salha Zain

Miss me..??

By Business, My story, Premium Beautiful, UncategorizedOne Comment

Salha minta maaf sebab lame sangat dah tak update blog…

Salha tengah bantu rakan kongsi yang baru join the business and berjuang untuk capaikan impian rakan kongsi untuk ke Perth Australia…

Pada blog-blog reader Salha and sesiape di luar sana yang nak tahu dan berkongsi peluang business ini bersama-sama..Boleh call je Salha on my mobile 012-2229453…

Jom kite berjaya bersama-sama…!!

Utk sesiape2 yang berminat untuk membeli PB,

Promo still ON!!

Cepat2 rebut peluang….!!

Call me..

And last but not least…pada sesiape yang rindukan sayee (hehe…perasankan i…), cepat2 hilangkan rindu tuu dengan membuka channel TV9 malam ni yee…

tv9

Dekat Di Hati...

Jangan salah channel pulak ye..hehe…

Salha di jemput untuk ditemuramah di rancangan:

‘Hujah’

Siaran Langsung

pada pukul 10.30pm

P/s: So sesiape yang boleh rekod nanti tolong rekodkan ye…takpun upload kt You Tube ke then let me know k..So Salha boleh tengok jugak nanti…k…

Jangan rindu-rindu Salha k…

Kite jumpe malam ni tau…!!


swisshotel

Muaahhss!!

Love,

Salha Zain

Oh Switzerland….

By Fashion, My story, Uncategorized4 Comments

Inilah hasil tangkapanku di Switzerland…Sampai dah excess baggage…Boleh kate ni souvenir utk hampir 30 orang…

Suami, anak-anak, mak, ayah, adik-beradik, mak ayah mertua, adik beradik ipar,auntie2, uncle2, sepupu-sepapat dan rakan-rakan kongsi…

Meroyan shopping souvenir last2..i check balik…barang untuk i cume 2 bende je…huhu…

Boleh gitu..?

U all rase perlu tak i nanges sekarang..?

_dsc2916

_dsc2917

_dsc2926

_dsc2954

_dsc2932

_dsc2959

Hadiah untuk diri sendiri..

Jam Tissot…

_dsc29571

and my Jimmy Choo…

Lain rupenye rase spec murah ngan spec mahal ni kan…(statement apekah ini..)

_dsc1936

Beli dua barang jee untuk i…harus nanges sekarang ok!!….

Puncak Kejayaan di Puncak Alps..

By Activities, Business, My story, Premium Beautiful, Uncategorized2 Comments

Alhamdulillah, dengan business ni Salha tak sangka yang salha dah sampai ke puncak Alps…

3-41

Business ni memang ubah myself 360′..Dulu2 Salha orang yang biase je…im not a brightest student mase study dulu…jealous jugak tengok orang grad dengan 4 pointer…Dalam hati salha, mesti mak ayah die bangga dapat anak pandai camtu…yang aku ni just pegang ijazah pun jadilah…asalkan grad on time..tanak extend2….sebab nk kerja cepat2 sebab nk bantu mak ayah…tapi kadang2 terfikir jugak, apelah yang ade pade aku nk banggakan hati mak ayah aku pulak….mungkin nanti mase aku kerjela kot…

3-2

Mase kerja pulak, i was started working as International Sales Executive in Pharmaniaga Shah Alam…Wah!! title memang dh gempak…taaaaaapi, gaji salha dulu2 rm1700 je…tolak ape semua tinggal rm1400 je..hidup pulak kt kl…tu tak tolak sewa rumah, api air, kereta…tiap2 bulan adela rm150 nk buat makan…tak dapat langsung nk hulur kat mak ayah…aduuuh…tak boleh jadi…

3-3

So salha tukar pulak ke Hsbc…Salha jadi Wealth Manager..lagi gempakla kan title..siap ade cubicle sendiri…besar pulak tu…space besar, kerusi besar, meja office pun besar…segala-galanya besar…cume gaji je tak besar…adela naik sikit jadi rm2000…nasib baik ade commision…tapi gaji bertambah, commitment pun bertambah coz masetu amin dh lahir dah…gaji naik baru rm300 tapi nk kene ketepikan rm500 sebulan…cane tuh??…lagi satu yang tak tahan…dulu dok cheras,keje kt kepong…hari2 travel meredah jam..gi kerje kul 7am balik kul 9pm…hari2 macam tu..kesian amin…tiap2 dapat jumpe die sejam je before die tido…

3-5

Lepastu salha decide berhenti kerja supaya banyak mase nk spend ngan amin…masetu tu pun preggie baby no.2..alhamdulillah, memang banyak mase salha dgn amin…besst sgt…tgk tv ngan die…tido ngan die..main ngan die..tapi yang tak sanggup bile die mintak mainan, tu la bab paling sedih…tak dapat nk beli mainan macam orang lain..disney,fisher price ape2 lagila…even toys r us pun tak masuk…sebab dalam purse memang langsung takde duit…adepun untuk nk buat gi pasar untuk masak makan…so bile amin mintak mainan, aku selalu kasi alasan…mainan ni tak bestla, mainan ni itu inila…dalam hati terdetik,sabar ye nak…insyaAllah ade rezeki nanti mama belikan mainan…aku fikir, duit bukan segala2nya…tapi segala2nya perlukan duit….lagi2 dok kl ni…

3-6

Memang sejak pada tu salha berazam, nk cari duit banyak2…even taktau bisnes ape lagi…cari and cari and cari…salha jumpe peluang business ni…even salha tak tau ape ala agaknya result die tapi cube je la…salha dapat tentangan dari macam2 pihak…dahla di tentang, di kutuk lagi….kalau ikut memang semua ni can drag me down…but salha tak mengalah…sebab salha tanak kembali pada diri salha dulu2…dan salha berpegang pada kata2 ni..”Winner never quit, Quitters never win!!” so i dont wanna be a quitter…coz i know how bad my life before…so i push myself even its very hard..tapi salha yakin..sesuatu yang besar takkan kite dapat dengan mudah…so im ready for whatever it takes coz salha yakin ade sesuatu yang besar menanti salha di hadapan…sebab ramai dh yang buat business ni dh berjaya…Kak Ana dan Abg Lan dh buktikan…takkan aku tak boleh….so salha just ikut je jejak pemimpin2 ni…ape kate hanis salha ikut je…sebab salha yakin pemimpin sentiasa nk yang terbaik untuk kite….

alps

At last, salha dh berada di puncak kejayaan…lagi best puncak kejayaan salha ialah di puncak Alps pulak tu…habis terlupe semua susah payah selama ni…bile sampai atas tu yang salha rase betul2 puas…segala usaha salha selama ni betul2 terbalas…bukan itu je…alhamdulillah, impian salha nk membahagiakan keluarga, mak ayah, anak2 semuanye tercapai….alhamdulillah, syukur…

alps-2

Now tugas salha nk capaikan impian rakan kongsi salha pulak….Salha nk semua pun turut same rase ape yang salha rase….seronoknya masyaAllah…InsyaAllah…kalau kite nk berjaya, cekalkan hati, usaha bersungguh hingga ke titisan darah terakhir,jangan banyak buat alasan sebab alasan lah yang akan bunuh impian kite, usaha tak kenal penat dan jangan sesekali putus asa…dalam diari salha takde perkataan putus asa ataupun down atau ape2 yang sewaktu dengannya…buang segala halangan ketepi…jangan biarkan halangan itu membunuh impian kite…

alps-3

Maybe this is just the beginning, mungkin sekarang salha dah conquer the Alps but after this kite same2 conquer the world…insyaAllah…semua dengan izin Allah….Salha yakin, Allah sayangkan hamba-hambaNya yang sentiasa berusaha….

3-11

” Lalu ku bangkit, tegak berdiri..mengatur langkahku terus mandaki…cita-cita ku…di mercu…”


alps-4

Love,

Salha Zain