fbpx

Mase baru2 kahwin, masing2 baru nk mula hidup..ingat lagi gaji salha dan hubby dlm lingkungan 2000-3000 je camtu..so duduk rumah flat kos rendah je mampu..sewa rm500 sebulan…ingat lagi..tempat2 sgt2 high density and parking sempit and kene bergaduh dulu baru jumpe..and lift cume ade satu je untuk flat 18 tkt ni…bayangkan..

But dulu salha pernah terbaca satu quote from Robert Kiyosaki (Financial Guru)..”We’re just BROKE, but we’re not POOR”..BROKE is situation and POOR is mentality…and i dont want to be categorized in POOR MENTALITY…coz nnti tanak anak2 kite pun jadi camtu..and dalam Islam pun, Allah sayangkan hambaNya yang berusaha..so starting from here lah..i started to change…

Any opportunity yg dtg, salha ambil and salha cube..i dont mind if i fail few times coz its a sign of success…takde org yg berjaya yg tak pernah gagal.. Sehingga la salha jumpe biz ni and now Alhamdulillah dah pegang 6 angka sebulan…maybe berkat dr salha sentiasa berusaha, Allah beri rezeki ni untuk salha..

Maksudnya kat sini…kite jangan cepat kalah dgn diri kite sendiri or kalah dgn alasan yang kite create sendiri..semua orang boleh berubah..kene buang perasaan takut sebab perasaan takut just mainan minda kite je..

Ramai org tanye ape petua kejayaan salha.. and my answer is…

I DONT HAVE ANYTHING,
ALL I HAVE IS COURAGE TO CHANGE

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.