fbpx

Congrats Lily!!

By 24 August, 2011February 23rd, 2012Success Story

Congrats Dear!!

Just dalam mase yang sangat singkat dah achieve macam2 dalam business…

Lily dah dapat pangkat Diamond Sales Manager(DSM)..and now she preparing herself for Double Diamond Manager (DDM) which just around the corner sajeee…DDM bermaksud , satu je step lagi to the highest level in the biz..and paling best is…bawah pimpinannya, lily juga bakal melahirkan 3 orang pemimpin yang berpangkat DSM…hebaaatt!!

And Alhamdulillah…Lily bakal diterbangkan ke Holland dan Belgium..Qualified fully sponsored trip from syarikat…Lily, i tak sabar nk tengok how happy u are bile sampai sane…sebab trip ni TAKKAN sama dgn trip 5 star yang yg u pernah pergi before…trust me..hehe…

so inilah Lily…

Lily ni…hmmmmmmmmmmmmmmmmm………….

U ols nk tau tak???….(suspense tak bunyik)………..

Sebenarnya, lily ni bukan calang-calang orang…she a Senior General Manager di sebuah syarikat gergasi kt Malaysia ni…she’s a very important person dalam merangka strategic planning utk syarikat beliau..kalau ckp dari segi income dah memang 5 angka setiap bulan…and as far as know…her father and her hubby pun is a very important person too…dekat syarikat gergasi juge..kalau ckp dari background her family mmg gerunla….

and lily seorang yang i rase memang dh ade cukup everything…ckp je semua ade…kereta yg besar, rumah yang besaaaaarrrrr….i really adore her house…and sampai i lantik lily jadi my interior designer kalau nnti i dh dapat rumah idaman i nnti…masuk rumah lily tetibe cam rase masuk rumah bukan kt malaysia..ala2 Classic English gethuuu..pastu kt her backyard siap ade jacuzzi lagikk…haih…gambar kat atas nih mase lily buat tea party kt her house and definitely we all enjoy sakan mase ni…

In summary, she has everything already, but one thing yg i kagum about her…Lily still consider utk join Premium Beautiful business coz she said, ” bile kite berada kat atas sekalipun, we still dont have enough time with our kids..” tu senior general manager ckp tuu…so just imagine kalau ade diantara kite yang still tgh climb the ladder…and bercita2 utk pegang title paling tinggi kt syarikat… hmmm….she said “bila kita buat biz, mase kite fleksible…kite yang tentukan masa kita, kite yang tentukan how many hours kite nk bekerja and kite tentukan kat mane kite nk set up office kite (jumpe client)..kat pavillion, klcc or wherever yang kite suke…yang paling best…the income solid mcm income kite bekerja…

Yup, income lily dh nk same cam income mase beliau bekerja and malah beliau akan capai tahap income lebih tinggi lagi iaitu income 6 angka sebulan…insyaAllah…

ni kawan2 lily…terdiri dari orang2 yang hebat juge…semuanya position tinggi di syarikat and background lebih kurang same ngan lily…

dekat booth lily and linda bersama rakan2 kongsi yang lain…and InsyaAllah…Lily and her group akan lebarkan sayap business ke London dengan kerjasama bakal rakan kongsi beliau disana…

lily and hubby…so lovely couple…

Macam Bella ngan Edward Cullen…huhu…

Her lovely kids…

so lovelyyy…hmmmm…

Oh what a lovely life she had…Alhamdulillah…this is what we called a perfect life…

Income and saving yg mantap, time freedom ngan anak2, time freedom dlm business…

Salha doakan lily mencapai kejayaan demi kejayaan…insyaAllah…

i really inspired dengan lily, memang betul langkah yang lily ambil walaupun die dh ade hampir everything tapi still keep on improving herself, her life and her family..

sebab betul…kite hidup hanya sekali…kalau kite boleh pilih hidup yang lebih baik…kenape kite masih sanggup stay dgn keadaan sekarang…kite hanya perlu berubah…

dan apabila kite berubah…kita hanya perlu berusaha…dan jgn berhenti untuk usaha…dan setiap usaha, kita berdoa padaNya agar Allah memperkenankan permintaan kita…sesungguhnya Allah cintakan hambaNya yang sentiasa berusaha…

insyaAllah kehidupan yang lebih baik atau terbaik…akan jadi milik kita…

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.