fbpx

I dapat satu info menarik from one of  Malaysian successful multi-millionnaire entrepreneur which is Kak Ana…

Die kate…Orang yang berjaya hanya perlu FOCUS….focus pada apa yg nk dicapai dalam hidup…

Dalam perjalanan kite nk berjaya tu memang banyak cabaran dan halangan yang boleh kite jadikan alasan untuk tidak berjaya…

Tapi kite kene ingat…banyak jugak peluang dan kejayaan yang  menanti kite yang boleh jadikan impian kite untuk kite berjaya…

Apa yang perlu kite buat ialah FOCUS…atau

F.O.C.U.S

Kalau kite focus pada alasan, hanya alasan lah yang kite dapat…

tapi….

Kalau kite focus pada impian, impianlah yang kita dapat….

Kite tak perlu cari sejuta alasan sebab lagi baik if kite kejar sejuta impian….

Alasan tak bawa kite kemana2 tapi impian yang bawa kite jauh ke hadapan…

Orang yang beralasan akan berada di tahap yang same…tapi orang yg berimpian akan pergi di satu tahap yg lain…

Contoh terdekat ialah pemilik blog ni sendiri…maksudnya saye la tu…

Bukannya salha try nk kate salha dh berjaya but im heading towards it…

But imagine…cube dulu, 1 year back..salha buat seribu alasan and  tak buat ape2 utk ubah hidup, rase2nye..im still surirumah with no income sampai harini…

But,  salha lebih focus pada impian…even im still surirumah sekarang but im also a businesswoman with 5 figure income…how about that??title tetap tak bertukar tapi tambah lagi satu title…best kan…hehee…

“Some men have thousands of reasons why they cannot do what they want to, when all they need is one reason why they can.”

-– Mary Frances Berry

So jom focus pada impian and STOPkan segala alasan and mulakan langkah pertama starting from today…!!!

Focus je tak susahkan pun kan???

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.