Hilang Akal Ke Ape????!!!

Hah ape pulak la tajuk pepagi buta ni camni tetibe kan…kontroversi sunggguh…

Heehe…sorila kacau u ols pepagi ni…mlm tadi baru balik kelas…dapat semangat luarbiase…tu yang jadi camni…

Takde..sebenarnya entry kali ni..Salha nk share satu ilmu yang salha belajar mlm tadi dengan CDM Abg Lan..

“Kalau kite nk berimpian, jgn fikir yg logik..Kite kene fikir luar kotak atau luar sedar”…

Luar sedar = luar kotak = luar jangka.. barulah dapat luar biasa..

Contohnya..

U ols pun tau..dulu before salha start bisnes..salha seorang surirumah biase…

Surirumah with no savings AT ALL..berkereta Kelisa (hasil keje 5 tahun lepas tu pun tak habis byr lagi masetu), and taktau langsung about designer clothes,handbags,kasut ke hape…

Tapi Alhamdulillah sangat bile jumpe peluang ni, memang salha pegang betul2…sebab dh ramai yang buktikan..kenape tak i yang buktikan pulak, betul tak?

So baru masuk2 bisnes je dh berangan terlebih daaaaahhhhhh….

Boleh capai ke tak  tolak tepi dulu…janji kene ade dream and matlamat yg jelas ape yg kite nak capai..

Nak tau Salha berangan ape??

1) Nak pakai BMW 3 series..

2) Nak pakai handbag LV Multicolor hampir RM10k, even before this Carlo rino pun tak pernah.. (over ok..)

3) Nak gi Europe..(nk baring kt rumput and tgk pemandangan gunung salji lebih kurang cam dlm gamba ni)

 

4) Nak pakai baju designer

5) Nk masuk TV jadi penalist..

6) Nk Jadi CDM

7) Nak income 6 angka

8) Nak saving ratus ribu..


Kalau fikir balik…hilang akal ke hape kan…baru masuk bisnes berangan sampai camni…

Takpelahkan…name pun DREAM..So dare to dream…sape nk marah kan..so berangan jeee..takpe…

Bile berangan kite letak kene gamba2 to make it more PRECISE…

So ini hasil dari salha yang kuat berangaannn ni…


1) Nak pakai BMW 3 series..

 

2) Nak pakai handbag LV Multicolor

3) Nak gi Europe..(nk baring kt rumput and tgk pemandangan gunung salji)

4) Nak pakai baju designer (Ezuwan Ismail, my official designer)..


5) Nk masuk TV jadi penalist..

6) Nk Jadi CDM

7) Nak income 6 angka..Dah capai…

8) Nak saving ratus ribu..yup..ni pun dah capai…


Alhamdulillah….Semua dah jadi kenyataan…


So nak tau what is my next tahap hilang akal DREAM???

ini dia…..jeng..jeng..jeng..

 

1) Ferrari 458 Challenge

Price hampir rm 2 juta

 

 

 

2) Hermes Birkin

Price RM 30k++

 

3) Naik Private Jet. Boleh?

Yup…agak hilang jugak kan…

Tapi insyaAllah bolehhh (walaupun rase cam..boleh ke niii)..

Tapi dulu dah banyak kali buktikan..kenape yang ni tak boleh…

Kan best pakai Ferarri merah dengan birkin merah…baru matching…

Capai tak capai belakang kire…janji letak dulu gamba..hehe..

Salha target dalam mase 5 tahun ni…and of coursela after savings salha dah 7 angka…

InsyaAllah..InsyaAllah..

So ape DREAMs u ols??

Care to share with me…

012-222 9453

salha2910@gmail.com

 

 

Join the discussion 5 Comments

  • 1) Saving 6 figure…
    2) Bawak mak ayah pegi Haji
    3) PORSCHE PANAMERA TURBO S KALER MERAH…

    Sekian terima kasih.

  • yanti says:

    CDM rohana dah ada porsche+birkin+jet peribadi ke since dengar cite CDM rohana dah lama monthly income 1juta++?

  • emy rosli says:

    Hye Salha,

    i really impressed with your achievement! SALUTE!
    anyhow, i have a suggestion that you could be able to maximize your money as well with Unit trust. Im a Public Mutual Unit trust consultant, that happy to share this with you. If ure interested, free to give me a buzz 🙂 0193505428

  • emy rosli says:

    What i mean is you can save by doing investment with Unit Amanah Public Mutual. Im the one will take charge to monitor your investment. 😉 Hope to hear a good news from you. Thanks Salha for your time

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.