fbpx

Home Office…hmmmm…

Okies…first of all…sorry for the long silence…ini semue disebabkan pc i yg rosak…bilela pc baru nk sampai…

Sambil2 tunggu pc baru sampai…i berangan untuk me ‘revamp’ my home office yg now ni tgh nazak berselerak dgn buku2…disebabkan after buat biz ni , boleh dikatekan 85% mase i adalah di rumah and my office adalah di rumah juge…..so i rase adalah sgt harus i mengorbankan satu bilik untuk transform into my ‘new home office’…

Last monday..i saje2 gi ikea untuk cari idea nk buat home office…ade jugak cari2 idea from internet…

Antara criteria2 yg i nk untuk my home office ialah:

– modern like

– bright and girlish

– bile masuk my home office cam masuk office ala2 manhattan gitu..(perasan tak)

– cozy but bukan cozy tahap sampai boleh tetido

– ade sket element ‘english’

so antara gmba2 home office yg i suke macam kt bawah ni…

Homes Office Basics

yup...i suke the deco...lagi2 bile ade gmba Eiffel Tower...

home-office-white-green

Ni pun i suke...rase cam semangat berkobar2 buat keje..

6a00d83452b82f69e2011571988ddd970b-800wi

ni pun best...but maybe meja kene besar sket..

clx0807idea003-de

ofiice camni cantik but cozy sgt...ade yg tido sedap tak bangun2..

clx010109_078_1_0-de

nice..ala2 country..cume i prefer wall peper yg plain sket...

093008_sz_leahsoffice

this one pun ok...

hgtv-red-room-m

ini sgt cozy and sophisticated...tapi rase cam tua pulak..

2328843287_ee17bf28ed

haa...ni bestkan...simple and sweet...

2397314736_77b87d7683

ni..cantik and a bit skema...

perfecoffice0072-dc3

ni color die dull sket...kene tambah lagi color kan...

unclutter-home-office-land

ni cantik cume..meja sempit...i adalah penggemar meja yg besar...kalau pakai meja makan pun takpe...

tak sabar betul nk buat home office cam ni…barulah semangat buat bisness…hihii….

i think..i paling suke no 1 and 2…kan..betul tak?…

Join the discussion 7 Comments

  • yana malek says:

    waa cntik nye..me too suke yg no 1 n 2..wall color green very cool laa..nti i dh kawin n ade umah sendiri will 1 room for green studio…heheheh berangan2

  • Razali Zain says:

    I tatau nape, but I like the pic no.4!

  • nora says:

    Iye Lah salha.. mmg u kene ada office di rumah. Senang nak urus mcm2 kan.. Hmmm.. No 2 tu cantik. Nora pun suka.. Boleh tpt belajar sekali kan.. Mcm nora pun.. kalo nak wat small office, termasuk bilik study.. Ada ke… ? study+biz room.. Mcm mana la agaknya ya.. hahaha. Selamat berjaya salha… nnti dah siap bilik tu, jgn lupa published tau..

    • Salha Zain says:

      no 2 cantikkan…i pun suke….tulah…kene buat pelan2…byk gak keje2 nk menyiapkan home office nih…contohnye…kosongkan bilik dulu…nk kosongkan tu cabaran tuh…terukla nk mengemas…huhuhu…

  • kikie says:

    thanks a lot for sharing ideas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.