fbpx

Impian dan Matlamat Kene Jelas!!!

I tetibe phsycho bangun pagi ni and tak sabar tul  nk share ni ngan you all..

Ok…ape2pun yang kite buat kalau nk berjaya kene tetapkan matlamat kite..biar betul2 jelas..matlamat bukan sekadar di mulut je…tapi biar dari hati, di minda dan kalau boleh matlamat kite tu biar mengalir  dalam darah kite…baru kite betul rasa sampai ke tulang belulang kite nih yang kite MEMANG boleh capai matlamat yg kite set kan tuh…

ok..dulu mase first2 time i join biz ni i just said to myself, i join this biz because i want more money…thats all..ok yes..memang betul…now i dah dapat dah pun..yes…i have more money now..

BUT how much do you want..if you want to set a goal for yourself, do it PRECISELY..

Cth:

i join biz coz i nk duit———————-tapi berape u nak??? amount??kenape aku nk amount mcm tuh??….

i nk pakai kete baru————————-kete ape???jenis kete??..kenape nk kete tu jugak?

i nk beli handbag baru——————–handbag ape u nk??brand ape??kenape u nk yang tu??

kalau macam tula skali kite tetapkan impian kite…i berani jamin…KITE MESTI DAPAT!!!CONFIRM DAPAT…!!

“Alah, salha u senangla cakap..U bolehla..” (pernah tak kite gune ayat compare2 camni)

ok my answer is..ape2 pun BUAT dulu THEN baru nk cakap ke bebel ke hape..sukati..

yang penting NEVER GIVE UP!!!..and DONT STOP…JUST KEEP ON DOING IT!!!

JANGAN BUAT DIRI KITE KETINGGALAN NGAN ORANG LAIN..

JANGAN CAKAP..AKU NK TENGOK KO BERJAYA DULU..hadui..ni serius kene buang nih..

SELALU SEBUT AKU BOLEH…AKU BOLEH..AKU MEMANG BOLEH..AKU MESTI DAPAT PUNYE..MESTI…..

lagi satu nk share…

T. Harv Eker the author of  ‘Secrets of the Millionaire Mind’ said about the way rich people think and act compared to the poor people………

Rich people believe ” i create my life”, poor people believe ” life happens to me”..

Rich people focus on “opportunities”, poor people focus on “obstacles”..

Rich people “act in spite of fear”, poor people “let the fear stop them”..

Rich people are “bigger than their problems”, poor people are “smaller than their problems”..

Rich people “admire” other rich and succesful people, poor people “hates” rich and succesful people..

ni paling penting nih………

Rich people “never stop to learn”, poor people “thinks they already know”..hoooooo…

last but not least…

Money is not everything!!!yup betul, BUT… Everything needs money NOW!!..

Buang istilah “cukup-cukup makan” and tukar pada “cukup..cukup sangaaaaaaat dah nk makan”..

Buang istilah..alah..“i tak boleh buat biz sebab i itu..i ini”…tukar pada..“ADE AKU KISAAAAH!! (style azwan ali)..aku nk buat jugak lantakla ape nk jadi..aku redah jer…”

ok…dah…sorryla atas ke-phsycho-an i ni…

i hope, ke-phsycho-an i ni can give u a wake up call…

hmmmmmmmmm…….

outing_duduk

Join the discussion 15 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.