fbpx

Iphone 3gs…Dont Buy From Maxis!!!!

Sorry for the long silence..(even baru 3 hari je..huhu..)

Silence ni disebabkan kesedihan yang melanda oleh kerana iphone saye baru 2 minggu beli dh crash…

Dahla rosak takde warranty cover…they claim “Water Damage”…memang takde dalam warranty…

Tapi…sila terangkan mane ke dtgnya water damage tu if i tak pernah pakai lagi and kalau pakai pun just untuk menyalin nota, guna calculator and amik gamba sikit2…most of the time iphone tu pun i letak kt the safest place kt dalam my handbag yang kalis air and kalis peluru pun boleh(exaggerate yg bab peluru tu..)

or if i keluarkan dr handbag pun i akan letak kt dalam wardrobe i tak tercapai oleh semua orang…bukan¬† kate anak2 i je..malah i juge…so now…MANEKAH DATANGNYE WATER DAMAGE ITU…..???

Baru 2 minggu beli….kalau 2 bulan ok lagi la kan…

And the best part.. Maxis kate if i nk hanta repair yg not under warranty cover..diorang mintak i bayar rm2400…

And siap kene bayar penalty charges if kite nk terminate line tu even iphone dh takleh pakai…

Dah tak reti nk describe how cruel Maxis is?

And how fragile…RIDICULOUSLY fragile iphone is? smart phone la sangat…!!

Whatever it is…i will do what i need to do to stand for my right…

And to everyone out thereeeeeeeeeeeeeeeee…

Tolong fikir 40 juta kali la yeh before beli iphone…

AND DONT BUY FROM MAXIS!!!

Join the discussion 2 Comments

  • nini says:

    salam,

    dear, my hubby said u can write a direct formal letter to Iphone,then CC to CEO maxis n kementerian pengguna.. surely Apple will take note of ur complaint bcoz they take customer’s complaint seriously.. stated ur problem.. just my 2 cent.. kadang2 kene juga buat mcm ni supaya penjual2 kt malaysia ni tahu kita sebagai pengguna ni ada hak..

    • Salha Zain says:

      nini, thanks ya for your info…tulah…geram i…sakit hati betul kene camni…takpe nanti i try cara yg u suggest ni…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.