fbpx

KL Best Foods!!

Last week..sambil berbisnes and jumpe my biz clients, biz partners and my PB customers..sambil2 i buat aktiviti jalan2 cari makan…banyak betul food best2 kt KL ni rupanya..kene pandai explore je…so antara banyak2 i makan last week..i letakkan food2 ni at my TOP OF THE LIST….

Tadaaaa….

Victoria Mushroom Steak at Victoria Station..

Sempena celebration Adliza jadi CDM..thanks Adliza..sangat sedap ok..the best steak ever..coz before this i makan steak mesti ade je tak kene coz daging die kadang2 keras ataupun marinate die tak sedap..so..nila yg paling perfect so far..

Soto at Chawan Bangsar..

My craze sejak daru dulu lagi…susah nk cari soto yang sedap kt kl ni..coz soto pun originally not from here..soto is from JB..so i want to give credit to Chawan sebab dapat create soto yang sesedap soto kt jb and this is the best soto i’ve ever eat in KL..

Avocado Accent Salad Marmalade at Bangsar Village..

My craze and my crave…i always have this during lunch..coz mase lunch tanak rase kenyang sgt coz i normally heavy breakfast..so this one is just nice..salad ni memang sedap and im pun avocado lover..susah nk jumpe salad sedap..but this one..i tabikk springgg!!

Macaroon Harrods at KLCC

My newest discovery!!…believe it or not.. i tak pernah suke macaroon…bile nampak kt FB ade orang jual macaroon pun i tak order..i admit the color memang cantik but i mmg tak suke…Taaaapi, bile i makan je macaroon ni..macam orang jakun tau tak depan Harrods tu..wah sedappnyeer…kalahla swiss macaroon mase i makan kt Swiss dulu…i paling suke flavour coffee..tapi gambar kt bawah blueberry..coffee tak sempat amik gamba sebab dh habis…hehehe…u shud try…gi serang Harrods ye esok ye..hehe..

Garret Caramel and Almond Popcorn at KLCC

I love popcorn..sebab suke beli popcorn mase tgk movie…tapi..u all pun tau kan..beli popcorn kt movie..name caramel popcorn tapi caramel nipis2 je…ade kadang2 tak rase papepun…

kalau u ols nk REAL Caramel Popcorn…korang cube niiii!!!!sedap tahap taktau nak cakap ape…dhla tu almond banyak pulak die letak dalam tu…mau sekati kot…die ade macam2 flavour…next time i nk try cheese flavour pulak…dahla hantu cheesekan..so better u all cube…!!

and last but not least..

Post Cereals at any Cold Storage nearest to your place..

I love this cereals…this is my breakfast…a good start for the day…kadang2 buat u kenyang sampai ke petang…i love it so much sampai i tgh tulis ni pun rase nk gi makan cornflakes ni…how about u all breakfast ni pulak..hehehe…sedappp!!

Enjoy your week ok!!

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.