fbpx

Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak Yatim

By 14 September, 2009October 7th, 2009Activities

Sabtu lepas, i attend satu majlis berbuka puasa dengan Anak-Anak Yatim Darul Izzah….Alhamdulillah, ramai jugak anak yatim yang dapat pergi ke majlis ni dalam seramai 50 orang…i tak taula nape…pada i, antara banyak2 dinner yang i pergi..nila dinner yg paling i tak sabar nk pergi…seminggu suntuk i asyik terfikir je pasal dinner ni..and bile dh pergi tak tau nk ckp happynye tu cane…sebab i happy sangat tengok wajah2 anak yatim ni happy…tapi dalam hati sedih Tuhan je yg tau…

I try jugakla nk hide tapi adela satu ketika ni..my brother dukung sorang budak lelaki anak yatim ni yang baya2 amin¬† kt meja i..comelnye budak tu…dhla cerdik..petah betul cakap..my brother kate ayah budak tu dh meninggal sakit..mak die pulak tak mampu nk jage then tinggalkan budak tu kt rumah anak yatim since baby lagi then terus lari ntah kemane…

I dengar je rase gugur gak jantung ni sebab sedih sgt…tapi boleh bertahan lagila…tapi bile part nk bubye budak tu..i kissla pipi and dahi budak tu…dengan automaticnye lah kan air mata aku ni keluar….yelah…kenangkan nasib die yang still baya amin tapi dh putus kasih sayang mak ayah…die sendiri tak pernah rase belaian and kasih sayang mak ayah…memangla ade penjage diorang tapi confirmla tak same…bile my brother nmpk je air mate i dh keluar die pun panik terus dukung budak gi tempat lain…mane taknye panik…tengah2 majlis bolehla i nk nangiskan…sedih ok…huhuuu….

Btw…didalam kesedihan yang melanda of coursela i sempat jugak mengambik gamba (tau jelah i ni kan) nk share dgn u all semua…so nila gambarnye2…enjoy…!!!

dsc_6042

nila budak yang buat i nagis tu..nampak mate i dh merah...tgh tahan tuuu...

dsc_6068

ni 2 orang lagi anak yatim yang buat aku sebak...yang tudung purple tu minat sangat ngan irfan..hihii...

dsc_6081

budak ni suka share makanan ngan i..ape yang i makan semua die suruh i suap kt mulut die...hihii...

dsc_6153

Performance by Nowseeheart (betulkan eja ni??).Best giler vocal diorang..

dsc_6121

Amin and new friends...

dsc_6122

Tak sangke amin suke nasyid..bagus nih..

dsc_6168

Sesi joget lambak amin and the group kt tepi pentas..

dsc_6140

I ngan my brother kat meja blakang pun tak habis2 posing lagi...

dsc_6114

Naili pun posing gak...nk framela gmba ni..hihi..

dsc_6165

ok now...amin...wat are u trying to do...??

dsc_6179

Amin mintak mic kat bro nowseeheart..mak... anak sape ni..tolong..

dsc_6181

amin nk pegi mane lagi tuh...?hellooo....

dsc_6183

Watt???amin...siap nk jadi lead singer lagii...OMG!!

dsc_6184

Oh tidak!!..anak aku..cane takde langsung stage fright nih...ikut sape tah.....

dsc_6193

ramai-ramai atas pentas..

dsc_6220

sesi bersalam-salaman sambil dapat duit raye...

dsc_6232

sesi bergambar...

dsc_6234

Ummiku..a.k.a mak angkat a.k.a personal counselor..hihihi..

Alhamdulillah…majlis selesai dgn sempurna…tak sabar nk pegi majlis camni lagi…harap2 tahun depan dapat pegi lagi banyak lagi majlis camni…tak sabar sungguh…kadang2 i terfikir jugak…bile kumpul2 saving kat dunia, saving kat akhirat belum banyak lagi ni..sedangkan saving kt akhirat tu yang kekal…haih…cepatla jadi millionaire… mau aku tubuh Yayasan Salha Zain gitu..boleh?…pastu anak2 yatim tu semua jadi anak angkat aku kan senang..dah takyah nak sedih2 lagi…huhuhu..

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.