fbpx

My Short Term Achievement..Alhamdulillah….

Alhamdullilah berkat usaha saya dalam masa tak sampai 4 bulan, saya mampu memiliki sebuah kereta Toyota Vios. I know some of you out there rasa ” ala vios je ingatkan BMW or Merc..”  Being a housewife, I think saya takkan mampu untuk memiliki kereta ni, coz my income dulu ZERO. Now even tho belum lagi 5 figure macam my mentor, but alhamdullilah saya rasa cukup2 selesa sekarang. =)..tapi i kire Alhamdulillah la kan..ni baru 4 bulan..kalau setahun…income tiap2 bulan makin increase…?hmmmm……

Before i join this business, kami sekeluarga just mampu pakai kete kelisa yang dibeli sejak kami kahwin dulu. Memang tak penah termimpi dalam masa terdekat ni nak tukar keta baru. Adela dulu.. my husband plan nak upgrade kete…tapi kami just terpikir upgrade to Persona or MyVi je… Serious! Cuba imagine kami 4 beranak bersempit2 balik kampung ke JB & Kuantan.. memang tak selesa. …amin ngan irfan asyik nangis sepanjang perjalanan nk sampai kampung….mane taknye..tido kaki kene lipat2..kalau tak mane nk letak beg ape semua…Tuhan je yang tau..masetu kalau boleh i pun cam nk nangis….tapi i tabahkan hati and bile dh dapat je peluang ni..i buat sungguh2…Syukur sangat dengan perubahan ni…Now dapat kete baru pun rase nk nangis sebab happy sangaaaaaaaaaaat….

Kalau teringat balik 4 bulan dulu..if i follow my hubby and family ckp takyah masuk biz ni (coz die sgt skeptical)…at first macam2 diorang ckp..biz ni takkan menjadi..tipula..hapela.. mesti life i tak berubah kan…same je..income tetap ZERO..nk beli kete maybe dalam 5 tahun lagi baru beli…nasib baik i kuatkan jugak hati i…i buat decision sendiri coz ni biz i..bukan biz org lain..even bukan biz my hubby..bukan biz family kite…diorang just boleh support kite..bukan DECIDE utk kite..bile hanis tunjuk i peluang ni..takde nk fikir lame2 coz i know..if kaji dari segi marketing plan this biz can really work…confirm BOLEH…terpulang kt kite je…and now..hubby i yg tak kasi join dulu jeles pulak kt i sebab income dh nk same ngan die but i balik keje kul 3pm and banyak mase nk rehat ngan anak2 but die balik kul 7.30pm..lagi satu die jeles..workload i sikiiiiiit je..workload die takyah citelaaaaa….Alhamdulillahhhhhh….

I hope sangat raye tahun depan i nk bawak balik kete ni pulak  coz ni sebenarnye my Dream Car…InsyaAllah…I can!!

So people out there yang masih tinjau2.. still ragu2 ..this biznes is real….trust me..memang real…bukan ckp kosong.. serious!!!… Sape tak nak  dapat income 5k-10k sebulan kan? Pulak tu income boleh increase…bukan kt situ je..boleh sampai 6 angka sebulan…tapi tak payah pikir 6 angka lagi…start pikir 4 angka dulu duit lebih tiap2 bulan masuk account kite…then lepas tu 5 then baru 6…. InsyaAllah u can do it too! Just follow me!..I will guide you…

salha2910@gmail.com

012-222 9453

Enjoy the pic!!

dsc_2942

My first car..

dsc_2943

tempat kami yang bersempit2…kalau balik kg barang lagi bykla..

dsc_2947

someway somehow..i sayang kete ni coz kete ni byk sgt kenangan…huhu..

dsc_2915

My new car..

dsc_2924

Alhamdulillah..

dsc_2925

Alhamdulillah…

dsc_29331

spacious sikit…selesa kami anak beranak…alhamdulillah..

dsc_2935

Alhamdulillah..syukur..

edit-no

thankyou-mama-we-love-vios

Happy faces ayah and amin…dh tak tesion nk balik kg…

Alhamdulillah……after this..Allah murahkan rezeki..kami nk tinggal kt rumah yg selesa pulak..InsyaAllah…

Semuenye boleh…just believe in yourself!!

Join the discussion 26 Comments

  • alfath says:

    You GO GO GO girl! I am so proud (also still jeles) of you! 🙂

  • Razali Zain says:

    nice post A’a! and as usual nice pics bro!!!

  • hanis Haizi says:

    Congratz dear!! Im so happy for u!!

    * tak bole jadi ni downline pakai kete lg best dr upline. kekeke

  • ellyn says:

    congrats salha!
    i nk pinjam gbr nk ltak kat blog ai as semangat utk ai n my readers gak eh..

  • Razali Zain says:

    hehe, biz partner pun guna camera lagi power! =P

  • cikayu says:

    salha, congrats..insya’allah after this, you boleh dpt lagi baik…

  • eicah says:

    waduh! dah dpt kete baru la dia..congrats..tlg la bg tips..plsss…

  • hana' Fedora says:

    congrats Salha..Sungguh kagum ngan kesabaran you pakai kelisa ngan anak2 yg ramai.. Congrats n teruskan usaha ye.. Kamu sangat sabar..salute 😀

  • dolly says:

    nak tnye biz nie kene cari downline smpai biler? n klau downline xbergerak mcm mane? coz from my understanding MLM biz nie always start from zero balik..once u dah dpt cari downline dlm masa yg ditetapkan..u akn dpt gaji n downline yg u dah dpt tue pun kene la cari org lagi dan lagi dan lagi…n i tau bizz nie leh wat jadi kaya tp kaya raya tue bertahan smpai biler? coz i tgk bnyk usahawan MLM yg kuar keta besar beli umh besar..tp after 10 or 20years smua nye tergadai balik..n xkekal pun biz nie utk long term..just for short term biz je..n jadi susah n miskin balik..so smpai biler kene trus cari org..coz MLM ny biz nie konsep die utk dpt kan duit kene cari seramai yg boleh masuk bwh kiter..coz duit dorang la yg nk kene tanggung kiter..mcm pyramid gak..coz duit tue bukan nye beranak sendiri..adakah income u akn bertambah every month smpai biler2? n brape tahun u harus bekerja utk cari org?n what happen if u dah xbekerja?income u still jln n increase every month ke?n what happen if downline u pun xbekerja?

    • Salha Zain says:

      wow great dolly…actually i rase u terrer pasal mlm ni…gud2..
      ok for this mlm..i can assure you that it is totally different dgn mlm lain…yup..trust me…ok..i suggest if you ok,maybe we can discuss it over lunch or tea so you will get the clearer picture of the biz….if biz ni same je ngan mlm lain..i’ll be the first person yg decline…to be frank with you ..i masuk mlm ni becoz of the solid marketing plan that had been designed to sustain the income…yup..that make my eyes wide open..next week im quite free…maybe wednesday lunch hour..are you ok with that?..this is my no.012-222 9453 or salha2910@gmail.com

  • nora says:

    hi salha.. semangat yang menakjubkan.. Tahniah ya!! .. perubahan walau sikit.. Tapi, ia tetap perubahan. Sapa nak bagi? Walaupun kita makan gaji, tp.. kita ambil masa untuk berubah betul tak? Keep it up!! .. Kita jumpa 25/7 nih nak? Teringin nk jumpa salha.. 🙂

    • Salha Zain says:

      thanks nora…betul ckp nora tuh…oh nora gi eh dinner tuh…ok nanti sampai sane kite calling2…

  • hanis Haizi says:

    Nora gi la jumpa salha x rugiii! Peluang hanya dtg sekali. 🙂

  • nora says:

    Hanis.. kita sebumbung.. InsyaALlah pergi dgn hubby sekali. Dari ipoh datang jauh2.. Nak sgt2 jmpa.. kan. call nora nnti tau.. 0192604766. Jumpa sekali dgn hanis..

  • ida says:

    I Really impressed bc blog u ni…i bc semua…
    bestnya kalau dpt jd mcm you…
    even i dah bc byk blog u ni..i still tak fhm how this business will change ur life 360..:)
    if you could give me a clear pic about this business…
    what i have to do?
    how to start?
    Seriousely i betul2 bosan dgn (mkn gaji)..i wish i could spend more time with my daughter n family..cook for them, i even dont have time for myself…really feel tired of working..but what to do…i have too…pendapatan 2 org pun cukup makan je..tu pun kdg2 ada gak yg ttgk…
    i setuju sgt dengan kata2 ni (duit bukan segalanya tpi segalanya perlukan duit……
    please advise me…
    i really adore your passion and spirit….

  • Shahira says:

    Salam…nak tau ini MLM apa? Uptrend ker apa ker? You only show the material side my dear tapi tak terangkan apa yang u sebernanya buat….be honest and update with the precise information. This is not the 1st time I’m seeing this type of blog.

    Thanks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.