fbpx

One More Short Term Achievement..

My dear friend Mai has already achieved her short term goal..im so happy for her..

Dulu…

mai

dulu..die gi mane2 ngan kancil nila...byk dh jase kancil ni..

Now…

mai1

Lancer GT 2.0

mai2

ni gamba die test drive..after test drive terus order kete ni...

Wooo…cantiklah kete…dh macam Fast and Furious dah…congratz Mai!!!

Hmmm…untuk sesiape yang still sceptical about the biz..this is REAL..100% REAL…

Like i said in my previous post…This is our biz…not others…so we are the one who make the decision …for the sake of our life…not others…

If we really want to make a change…we need to take baby-step…dont just wait and see…make some actions…

This biz is like a blank cheque..

cek1

cek2

you are the one who writes the amount that you want…

ok contohnya…utk Hari Raya yg dh semakin dekat ni…kite boleh setkan brape byk yg kite nak unlike if kite bekerja makan gaji macam saye dulu2..nk target bawak lebih sket utk raye memang confirm tak boleh…kejela kuat canepun same jugak jumlah kite bawak balik kampung..unless if amik advance raye company kasi…tapi lepas raye, company potong gaji kite bulan2 sampai habis jumlah yg kit pinjam tuh…betul tak..

hmmm..

terfikir tak kadang2..untuk raye kali ni saye nak:

-belikan mak ayah baju raye baru yang best2 sket..bile mak ayah pakai pun diorang rase diorangla mak ayah yg paling happy dalam dunie..

-belikan baju raye kt anak2 kite biar at least diorang merase pakai baju yg best2 sket..

-kalau mak kite suke Bonia, belikan die handbag Bonia yg paling mahal kt kedai Bonia tu..jangan amik yang sale2 punye..

-pagi raye salam tgn mak ayah terus hulur envelope duit raye rm2000 kt tangan diorang..biar diorang rase happy and sejuk perut ibu mengandung..kite tak tau brape lame lagi kite hidup and brape lame lagi mak ayah kite hidup..biarla at least kite sempat balas jasa dan pengorbanan diorang…

-bawak balik sate kajang 1000 cucuk jamu semua sedare mare..buat barbeque pagi2 raye pun takpe..

-sedekahkan duit raye dekat sanak saudara lebih sket kali ni macam rm 20 ke sorang..

-sedekahkan dekat anak2 yatim dan orang2 yg memerlukan..(ni yang rase terharu nih, i kalau bab2 anak2 ni sensitif..kesian tgk diorang pagi raye takde mak ngan ayah..diorang relax je..haku yang nangis nanti..)

-and beli semue ni biar byr cash bukan swipe credit card…swipe debit card takpe…

tak terdetik ke walau sikiiiiit pun dalam hati kite bende2 ni semue…

mesti terdetikkan..betul tak…tapi kadang2 keadaan kite yg tak mengizinkan…

jadi..saye seru dekat semua…bertindaklah…make a move…beranikan diri…and percaya yg kite boleh..

InsyaAllah…

Join the discussion 11 Comments

  • Razali Zain says:

    dulu raya lain, skang lain insya-Allah… semoga lagi bertambah amalan kita…

  • hanis Haizi says:

    betul this bizz is real! insyaAllah kalau betul2 nak / impikan sesuatu insyaAllah boleh jadi kenyataan.

    tak rugi nak cuba. peluang hanya dtg sekali.

  • lieza says:

    bestnyer tgk achievement u n hanis..wondering bout this bizz.interested jgk..i nk tny nak kena kuar modal bp byk ek?i nie working with gov, gaji kecik jer.even ade dip xleh nak demand..hehe..do i have to buy PB to join this bizz?

    • Salha Zain says:

      thank you..Alhamdulillah..semua ni rezeki Allah…i cume usaha je…
      about the the biz..if talking about modal, modal die just rm30 je..and about whether u need to buy pb or not..yup2..you need to buy it..coz nanti if you sell pb but you dont wear it..emm..people mesti herankan..i can explain more about this..dont worry..u have me and hanis to guide you..if u nk sesuatu..bulatkan hati betul2 and InsyaAllah berjaya…Allah sayang hambanya yang sentiase berusaha..this wednesday im free..if u ok how bout we meet up over lunch hour..?call me dear..012-222 9453..just want to share with u..no obligation at all..

  • lieza says:

    salha, i would love to meet u, but unfortunately my schedule tight skit.this wednesday i ade event. so, i won’t be around..insyaAllah thursday i boleh..lunch hour.my off kat s.alam sec.9..or any other time which is convinient to both of us..lets exchange contact number.016-5938211.hopefully, this is the first move yg akan membawa rezeki kan..:)

    • Salha Zain says:

      hi lieza..thursday should be ok…so far im free…so bolehlah kite jumpe kt plaza masalam nanti…u lunch kul bape dear?…InsyaAllah boleh…u have i and hanis to guide u…if kite nk berjaya..kite kene dekat dgn org yg dah berjaya…InsyaAllah…

  • sarah says:

    congrats to u and hanis, u both have worked so hard to achieve this…

    • Salha Zain says:

      thanks…thanks…btw…not so hard actually…hihihi…i and hanis everyday keje like 3 hours a day je…tu pun bukan hari2…hari yg tak keje siap tgk movie…boleh tak…best sarah…

  • lieza says:

    dear, today on.kul 1 eh, kat plaza massalam.u have my num aite?text me when u r there k!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.