fbpx

Kadang2 terfikir tak, tiap2 hari kite bangun on Monday morning, kite just follow our normal routine which, mandi..siap2..mekap2..then terus gi keje…without realising that we doing it (if age like me) for 6-7 years now…pernah tak encounter this situation pulak dimana kite belajar dulu amik degree lain tapi bile dh keje end up keje lain…cthnye, amik degree biochem but keje bank…boleh??tapi adakannnn….maksudnye…tak semue orang dalam dunie ni dapat buat kerje yang mereka betul2 suke…yang mereka betul2 passion dlm pekerjaan tu….

Do we realize that ape yang kite buat itu ialah kite just follow rutin harian je…nk tau tak symptom2 nye…ok…kalau kite gi keje kan…ade tak rase nk lameeeeeeeeeeee sangat nk tunggu 5.30pm (waktu balik)….pernah tak macam ckp dalam hati…hish…cepatla balik..cepatla balik…ataupun iisshhhh…byknyee kerje…cane aku nk balik ni…

hmmmm….itu memang contoh orang yg dh terkena symptom tula jawabnye…so..persoalannye…nape kite buat camni…why…why…??

Senang je jawapannye….sebab “tanggungjawab” and yup…obviously, ialah sebab nk cari “duit”…that’s all…

Disebabkan kite memang kene kerje disebabkan 2 bende ni…so why not kite pilih yang berbaloi sikit….sebab we still have options…lagipun, kite dh belajar dari darjah satu sampaila Uni adela nk dekat 17 tahun konon dgn harapan dapat bekerja dgn gaji yang best2…tapi…bile kite dh dalam dunie pekerjaan ni…kite sendiri yang tau…so why not kite bukak sikit diri kite ni dgn option2 yang lain jugak…at least…orang kate…berbaloi sikit….betul tak…17 tahun tu…bukan sikit…hmmm….

so… as for me, i pun dari dulu sampai sekarang…tak pernah dapat buat atau kerje bende yang i betul2 suke…bukan tanak…tapi tak pernah dapat peluang pun nk buat…cthnye…bende yang i betul2 suke ialah anything yang berkaitan dgn muzik…(hah..pelik tak, mesti semua orang tak sangke kan)…i suke dgr orchestra, composing, singing…uhh…i love singing…, main instrument cthnye piano, dancing and macam2 lagila…but…tak berpeluang buat semua ni becoz i realise, as we grow older..we need to change our life decision supaya bersesuaian dgn keadaan kite ketika itu…sebab kenape??sebab 2 bende tadila…tanggungjawab and duit…i think..ramai kt luar sane share the same experience like me…betul tak…

but dont worry…like i said..we have options…katela kite bangun gi keje hari2 for the sake of money…why not, kite cari more money…katelah gaji rm3000…kite tambah sket ngan side income rm3000 so agak berbaloi tak untuk kite yg dh belajar 17 tahun…berbaloikan at least…so biz ni pulak bukan stop pada rm 3000 je…boleh dapat lebih lagi…lame2…bukan setakat berbaloi je but..memaaaaaaaaaaaang berbaloi…and puas hati kite terus…17 tahun belajar, hah nk hambik…baru kite rase hidup kite complete…betul tak…jadi bile kite dh stable financially, agak2 kite dapat balik tak buat bende2 yang kite suke…dapatkan..hmmmm…completekan…

Nasib baik i tak tutup options i utk berbisnes…i think, i dah on the track already…InsyaAllah hidup i akan complete…

So…ingat…we still have options…..this is our life, so we decide..not anyone else..

Anyone who seek for consultation regarding the above subject, yup u can email me salha2910@gmail.com..or call me…boleh hangout sambil berdiscuss…

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.