fbpx

Premium Beautiful: Crown Diamond Manager

By 7 February, 2011March 11th, 2012My story

Alhamdulillahhhhhhhh…

Berkat keyakinan yang tinggi, usaha yang berterusan dan bimbingan oleh barisan pemimpin yang hebat akhirnya Salha berjaya di anugerahkan sebagai….

CROWN DIAMOND MANAGER….

Yeeeeaaaaaaaaaa!!!!!!!

crown diamond manager

Crown Diamond Manager (CDM) ialah pangkat yang tertinggi di dalam bisnes ini…dan Salha dah berjaya mencapainya….

Lagi best bile dapat CDM dengan bonus2 lain…

Bonus Wawasan…(pencapaian yang besar untuk seorang pemimpin)

Bonus Car Fund…(kereta adalah FREE….yeeeeaa…)

Bonus melancong…(Perth 2 tiket VIP for FREE)..After this gi Hong Kong, Jakarta and Venice…wehhuuuuuuuu…semua dalam tahun ni….hehe….

Handbag…(designer handbag for FREE oleh our stokist)

dan macam-macam lagi….

Selain tu, Salha pun nk hadiahkan untuk diri sendiri…yelaa…penat2 bekerja mestila kene reward diri sendiri…

ni diaaaa….

my Black Fendi…..

cdm fendi

my Black BMW….

cdm bmw

Both pun hitam…Hitam itu menawan ok…hehehe…..

Alhamdulillah….

Selain tu…before Salha naik CDM haritu pun salha niat nak buat majlis doa selamat and sembahyang hajat untuk doakan semua rakan kongsi yang lain…Alhamdulillah…majlis tu pun dh terlaksana..thanks to Adliza and Ashraf sebab meminjamkan rumah anda yang sangat cozy untuk majlis ni…and terima kasih yang tak terhingga pada my leader yang tercinta CDM Hanis & family dan semua rakan kongsi yang hadir pada malam tu….syukur sgt ade majlis macam ni sebab merapatkan lagi hubungan kami sebagai sebuah keluarga dalam bisnes…

And satu lagi niat Salha…Salha akan mengadakan majlis bersama anak2 yatim di Kuantan…InsyaAllah majlis ini akan kami jayakan bersama2 keluarga di sana….Salha tak sabar betul nk bertemu dgn semua anak2 yatim ini….Moga majlis ini pun berjalan dgn lancar..insyaAllah…doakan Salha…

cdm salha dsm alfaath

Dulu Salha fikir…Boleh ke aku sampai kat sini….Boleh ke aku jadi CDM…Boleh ke aku pegang income 5 angka…Boleh ke aku merasa naik kereta BMW…Boleh ke..boleh ke..boleh ke….

Jawapannye….

MEMANG BOLEH!!!!

SEMUA ORANG BOLEH!!!

Takde orang yang tak boleh….sebab kite bukan dilahirkan untuk jadi seorang yang biasa ataupun seorang yang gagal…Biasa atau gagal ialah atas diri kite sendiri…Kita yang mencorakkannya….

Orang yang berjaya ialah orang yang cepat2 ambil peluang dan usaha yang berterusan…bile kite jumpe satu peluang yang baik…jangan sesekali kite tangguh atau mengabaikannya…nanti diri kite sendiri yang rugi…

Cuba bayangkan kalau salha cume hanya berfikir jee…boleh ke ni..boleh ke tu….boleh ke..boleh ke..tanpa buat pape..

Rase2 Salha boleh hidup macam sekarang ke….

atau..Salha asyik buat alasan…saye ni surirumah, takde contact, takde kawan,takde modal,nanti dulula, tunggula bile saye dah bersedia….

Agak2 kalau salha nk tunggu bersedia dulu..boleh ke salha sampai macam sekarang ni…bile agaknya nk bersedia tuuuu…….

Takkan kite nak tunggu bile kite dh pencen..atau dah tua…masetu mesti dh tak larat kite nk achieve impian kite…Hasilnya…impian hanya setakat mimpi saje…

atau..bile kite dh jumpe peluang…kite ckp..aku tak bolehla jadi cam hanis..aku tak bolehla jadi cam kak ana…ala biarla aku buat style aku sendiri…memang confirm tak jadi…

Concept business ni ialah Follow The Leader…kite buat ape yang perlu bukan buat sesuka hati…

Follow jeee…senangkan…??

So ape kate, Salha seru semua supaya kita bangkit…kite ambil peluang ni…kite buat bersama2…jgn putus asa dgn hidup kita…kita masih ade waktu…peluang masih terbuka untuk kita…jom kite berjaya bersama2…

Mungkin sekarang Salha dah berjaya capai impian Salha….now, giliran anda pulak…dan Salha sentiasa akan ada untuk membimbing anda….

Jangan malas, jangan tunggu, jangan buat seribu alasan…nanti kite tak kemana2…

Jom kite ubah hidup kita bersama2…

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa yang pada diri mereka ”- surah Ar-Ra’ad ayat 11

Sesungguhnya, Allah sangat sayangkan hambaNya yang sentiasa berusaha…

InsyaAllah…

Join the discussion 21 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.