Salha Zain: Perth Australia

By 20 April, 2011March 11th, 2012Travelling

Alhamdulillah…baru selesai our journey ke Perth…this is my 2nd time melancong dengan business…

Seperti biase..memang best…but gi Perth ni lagi best coz lagi ramai rakan2 kongsi yang ikut…taktaula cane Hong Kong nanti…2 bas terus…confirm gempak habis…memang lain melancong sendiri ngan melancong dgn kawan2…of course melancong dgn kawan2 lagi enjoy…hehe…

So, our first day..sampai di KLIA pukul 7am coz our flight kul 9am..(mengantuk banget)..mane taknye..satu malam kemas beg tak tido…

First day kt klia theme  hiphop ala2 “ya-a-aww”..(betul ke aku eja nih)…kitorang pakai hooded jacket by famous designer..Ed Hardy..(michael jackson, britney and madonna pun pakai tau..bangga haku jap)…

ya-a-aw with our new shades!!

 

With all qualifiers!!!

 

 

With my beloved hubby and bakal CDM this year!

 

With my beloved biz partner a.k.a best buddy adliza...bakal CDM this year!!

 

Dah masuk departure...bye2 u olss!

Bace itinerary...hah ape?...1st day free and easy...woo!

da' fooood...i seriously enjoy the food...memang sedap...siap makan ice cream lagikk..

 

dah makan tidoo…kroh..kroh…

qada tido...dah sampai nanti nk rat race!

 

dah sampai...adeh...penat nyeh...

 

muka2 tak sabar nk berjalan...

 

pemandangan kt perth...rumah die cantek2!!!kalau i billionnaire confirm beli satu kat sini...

 

sampai tempat first utk bergambar!!canteekkkk....pemandangan Perth city kt blakang tu...nampak tak...memang superb!!..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lepas amik2 gamba…then we had our dinner at one of the top indonesian restaurant in Perth…

after makan…ni tempat pertama melabur duit…hehe…

beli souvenir utk semua family and rakan kongsi tersayang…

penat shopping..kita minum dulu….susu M yang MMMMMM!!!!

 

 

 

jalan balik ke hotel…hehe..

 

our room…sgt besar ok…best sgt!!

ni part paling i suke…tgh2 bandar Perth ternampak name i kt screen…welcome note from Citigate Hotel…

ms lagik…awwwww…..

dah check in kitorang keluar lagik coz laparla pulak…

we all lapek kt Fast Eddy 24 hours diner…best gilerr…

the menu…Fish and Chips after convert rm60++ sepinggan…oh ok….

cantekkan….kitorang lepak sampai kul 3 pagi pun tak sedar…

back to our hotel…

 

 

ok peace all…mase untuk tidoooo….esok nk kumpul tenaga gi shopping lagikk…!!

adios!!

Join the discussion 9 Comments

  • zai says:

    Syoknya dapat gi jalan ramai2 macam ni kan, congrates on your achievement and also the team. I nak tanya sikit, lari topik sikit, u pakai product apa ye for your face? kulit u sangat cantik, bersih …

    • Salha Zain says:

      chanel dearie…i memang suke…kulit i mmg different sgt now…nanti if u nk beli ajakla i…i’ll show u…

  • ainul says:

    bestnyer kak salha..

  • Nisa says:

    salam. nak kongsi pengalaman bercuti di perth baru baru ni. kami sekeluarga 10 org semuanya menginap di mahira holiday homes. owner org islam malaysia. memang berbaloi dan harga berpatutan sebab saya dah puas survey harga hotel dan semuanya mahal belaka. mereka juga ada car rental. boleh contact 012330098. anak owner ada di kl. saya ambil fullboard pakej dari mereka. memang servis bagus. semuanya diuruskan. kita cuma naik kapal terbang dan jumpa org yang akan jemput kita di airport perth. pakej pun murah sahaja. puas saya survey., memang ni yg paling berbaloi. rasanya diaorg ada buat lagi full board pakej untuk tahun 2014. cubalah tanya 

    • Salha Zain says:

      wow thanks dear…u ade contact kereta sewa kt gold coast jugak tak…coz im going to gold coast february ni…kalau ade, can u watsapp me at 012-2229453..

  • liza aziz says:

    salam. i dah pernah ke perth 4 kali alhamdullilah dan setiap kali i ke perth with family mesti stay kat mahira holiday homes. muslim malaysian owner. start stay kat tmpt diaorg tahun 2010. memang very good la service ke rumah ke apa apa saja yg mereka tawarkan. then pada tahun 2012 my parents ni teruja sgt nak ke nz and then we found out mahira ni rupanya memang ada travel company di kl juga. so my parents pun engaged la dgn mereka. dan keputusan nya?? my parents balik je dari NZ terus tak sabar2 dah plan next trip to tmpt lain dengan mahira. mereka kata memang terlampau best dan pakej dan tempat yg mahira travels bawa sgt sgt menarik, lain dari travel agent lain.

    so nak di jadikan cerita i pun ikutla trip mereka ke europe..terbukti memang bestttttttt!!! i memang highly recommend kan mahira ni. dah lah holiday bungalows pun sendir punya ( bukan broker untuk rumah org lain ye) masyaAllah seronok tgk org malaysia muslim yg berjaya. semogo mereka akan leboh sukses sebab they deserve it!!

    boleh contact mahira holiday homes and car rental pty ltd / mahira travel and tours sdn bhd. tel 0123360098 /0362765610

    just to share!!

  • Zalita says:

    Hai sis.. nak tanya mana sis beli your shoe.. cantik sgt nmpak stylo.. selesa x klau jalan or berdiri lama2?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.