fbpx
Tag

business opportunity Archives - SALHA ZAIN

Change

By Business, Motivation, My story 3 Comments

Mase baru2 kahwin, masing2 baru nk mula hidup..ingat lagi gaji salha dan hubby dlm lingkungan 2000-3000 je camtu..so duduk rumah flat kos rendah je mampu..sewa rm500 sebulan…ingat lagi..tempat2 sgt2 high density and parking sempit and kene bergaduh dulu baru jumpe..and lift cume ade satu je untuk flat 18 tkt ni…bayangkan..

But dulu salha pernah terbaca satu quote from Robert Kiyosaki (Financial Guru)..”We’re just BROKE, but we’re not POOR”..BROKE is situation and POOR is mentality…and i dont want to be categorized in POOR MENTALITY…coz nnti tanak anak2 kite pun jadi camtu..and dalam Islam pun, Allah sayangkan hambaNya yang berusaha..so starting from here lah..i started to change…

Any opportunity yg dtg, salha ambil and salha cube..i dont mind if i fail few times coz its a sign of success…takde org yg berjaya yg tak pernah gagal.. Sehingga la salha jumpe biz ni and now Alhamdulillah dah pegang 6 angka sebulan…maybe berkat dr salha sentiasa berusaha, Allah beri rezeki ni untuk salha..

Maksudnya kat sini…kite jangan cepat kalah dgn diri kite sendiri or kalah dgn alasan yang kite create sendiri..semua orang boleh berubah..kene buang perasaan takut sebab perasaan takut just mainan minda kite je..

Ramai org tanye ape petua kejayaan salha.. and my answer is…

I DONT HAVE ANYTHING,
ALL I HAVE IS COURAGE TO CHANGE

Premium Beautiful Next Top Leaders

By Business No Comments

Alhamdulillah, happy sangat semalam me and my leaders dapat PERSONAL COACHING from our Great Leaders none other than CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain. Special thanks to these Power Couple.

Eventhough it was such a short meeting but the points covered are so crucial for us to DEVELOP and EXPAND our business even further. It was such a privilege to be personally touch by those who have done it. As the quote truly captured the essence…

.
“If I have seen farther than others, it is because I was standing on the shoulder of giants.”
.

All we need to do now is to FOLLOW. And here is another quote…

.
“Before you can lead, you must learn to follow.”
.

Thanks also to all my leaders yang hadir semalam, semoga kita semua dapat FOLLOW and PRAKTIKKAN semua ilmu yang kita dapat semalam yer. I wish you all the BEST! Next year when we do this meeting again InsyaAllah SEMUA dah bergelar CDM yang penuh kepuasan okay.. 🙂

“Leaders aren’t born, they are made. And they are made just like anything else, through hard work. And that’s the price we’ll have to pay to achieve that goal, or any goal.” – Vince Lombardi

 

Live in your Dreams

By Premium Beautiful No Comments

Dulu2 Salha sentiasa mencari..ape agaknya satu career yang boleh ada banyak masa and at the same time dapat income yang solid (lebih kurang cam financial freedom)..yelah..kalau kite tgk movie ke tv series or reality show cam Kimora Life in Fab Lane or Keeping up with the Kardashian rase seronok tengok lifestyle diorang…they’re not celebrities pada asalnya..Kimora is a model and Kim Kardashian mulakan career die dengan jual brg kt Ebay..tapi tengokla diorang sekarang…they’re all successful businesswoman..

Keeping up with the kardashians

Kimora life in a fab lane

Itulah yang membuatkan i start berangan and mencari2 career apekah itu…coz my criteria i nk cari something yang:

Tanak terikat ngan waktu bekerja, tanak kerja under orang, tanak asyik kene bambu ngan boss, tanak asyik kene kipas orang coz i memang tak pandai kipas pun, tanak ade conflict office politics, tanak suke nk gaduh2 kejar naik pangkat, tanak orang lain yang tentukan gaji i, tanak asyik keje dalam ofis je…

Memang at first agak payah jugakla kan nk cari peluang career camni…

Taaaaaaaaaaaaaapiiiiiii…berkat kesabaranku mencari2 selama ini..telah ku jumpa…yess!!!

Memang best…totally my dream career…i fall in love in this biz coz:

Masa flexible, i control my time..kite yang tentukan brape jam kite nk bekerja, kite jadi our own boss, income bulanan kite yang tentukan nk brape, ofis i kat pulak kat rumah, tapi when meeting up with clients and biz partner boleh jumpe kat mane2 yang kami suke, already drive my dream car, already have my dream handbag, dream income and savings, and the most important thing is living in my dream lifestyle..iaitu sambil bekerja, sambil ade mase banyak bersama2 dengan anak and family…dan bukan tu je, dapat membalas jasa mak ayah, and beri sumbangan pada family dan masyarakat..Alhamdulillah i dah hampir capai semuanya…Baru hidup lebih balance..betul tak?

Yup memang sejak i buat biz ni..it turns me 360’…dulu i just ordinary person yang hanya berimpikan jadi extraordinary..tak sangka impian i benar2 jadi kenyataan…Alhamdulillah..syukur pada Allah…

Dulu i seorang surirumah with no income and savings…

Mase ni raya kt singapore…frankly speaking, baju raya i..my auntie yang belikan…kt Mustafa Centre harga 25 dollar..sebab i tak mampu beli baju raya cantek2 sebab masetu kt tangan cuma ade berape puluh ringgit je…and baju my hubby and amin kami beli kain dari kamdar..itu je yang kami mampu..

Berkat usaha yang berterusan dan tak pernah give up…i sentiasa fikir “Aku boleh ubah nasib ku sendiri..kalau tak aku yang ubah, siape lagi dan bila lagi??Aku boleh hidup senang dan serba mencukupi seperti orang lain..sesungguhnya Allah akan memberi ganjaran pada hamba2Nya yang sentiasa berusaha..insyaAllah…”

Gamba mase jadi speaker baru2 ni…with my dream bag…telah ade di tanganku..

Me with Rizman Ruzaini (Malaysian No.1 Designer)…he design my CDM dress and this dress one or his masterpiece…Alhamdulillah..tercapai jugak impian nk pakai masterpiece Rizman Ruzaini..my dream dress already came truee..

Kalau Salha mampu berubah…SO CAN YOU…..!!Salha yakin ramai kt luar sane yang masih tercari2 jalan untuk memperbaiki kualiti hidup masing2..pada yang dah bace entry…InsyaAllah, anda dah jumpe JALANNYA!!!

Let us be extraordinary let us make some changes in 2012!!!

salha2910@gmail.com

012-222 9453

 

 

 

My New Year Resolutions..

By Premium Beautiful One Comment

Pejam celik, pejam celik kite dah sampai penghujung tahun 2011..cepat sungguh masa berlalu..if i terkenang balik 2 tahun yang sebelum ni…Alhamdulillah…macam2 yang dah i capai…syukur…impian i nk capai Financial Freedom and Time Freedom at my age of 30, akhirnya dah pun tercapai…Alhamdulillah, i already drive my dream car, i live in my dream lifestyle, i ade income dan savings yang stabil dan mantap, and dapat travel to my dream place which is Switzerland dan berjaya sampai ke puncak gunung salji..satu pengalaman yang salha tak dapat lupakan..and bukan tu je..travel ke negara2 lain juge..

Bile teringat balik zaman i dulu2..at my lowest point…i am nothing..i am nobody..im just a fulltime housewife with no savings..if kalau adepun kt my Maybank account is RM14.60…but, i taktau apelah agaknya perkara baik yang i buat dulu2 sehingga Allah anugerahkan i jalan dan peluang untuk i capai semua ni..

Kalau nk ikutkan..boleh jer Allah lorongkan i biz lain…or boleh jer i tolak..tapi biz ni jugak yang Allah kurniakan..Hanya Allah yang Maha Mengetahui segala yang terbaik untuk hambaNya..Sesungguhnya aku bersyukur Ya Allah..Maha Pemurah dan Maha Pengasih..

Ingat lagi, mase Hanis present kt i biz ni…i tak ambil masa yang lame untuk fikir..i terus kata “Ya”..even i taktau ape akan jadi selepas ni..but i yakin..Berjaya atau tidak, semua di tangan kita sebenarnya..and confirmla i nk berjaya…walaupun i dapat tentangan hebat dari semua family member, dan even suami sendiri..tetapi hati i tetap kuat untuk nk teruskan juga…inilah ayat yg i pegang..”Salha, kalau kau tak berubah sekarang, bila lagi?…jadi i just buat je..and yang bestnya..biz ni ade mentor yang sentiasa guide kita..my mentor ialah CDM Hanis and Raz..kalau kita nak berjaya…Follow jer orang yang dah berjaya..Sebab i yakin, kalau orang yang berjaya datang bukak peluang kt kite..die confirm nk buatkan kita pun berjaya sama2..if we’re willing to follow and willing to learn..insyaAllah kejayaan milik kite..

Alhamdulillah..oleh kerana niat nk ubah hidup and i bukak pintu hati i untuk buat biz ni..Now, I dah capai impian i..berkat sabar dan usaha yang berterusan..i dah achieved segalanya dalam masa 2 tahun je..syukur sangat2…

So, this is my next new year resolution of 2012…

Inilah destinasi yang i akan tuju buat masa terdekat ni…tak sabar Salha nk pergi Mekah..InsyaAllah, Salha dan suami akan jejakkan kaki kami ke tempat suci ini untuk umrah..dan Salha nk capaikan hajat ibu dan ayah Salha untuk mengerjakan haji hujung tahun ni…insyaAllah…..

A bungalow with swimming pool…teringin sangat nk bungalow camni…and ade private swimming pool..boleh tgk amin and adik berseronok mandi tak payah share ngan orang lain..mesti kene pasang impian..baru boleh dapat…kalau tak pasang2 lagi..sampai bile pun tak dapat…betul tak?

BMW 5 series F10..

Haritu dah gi test drive…yup memang i suke…satu sebab kereta ni cantek and sesuai untuk i sebagai businesswoman..lagi semangat nk berbisnes..:))..then, safety features die pun power…then, if travel jauh pun selesa rase cam naik flight gethuu…;p…so we plan to buy this car buat masa2 terdekat ni…

Nak convert semua biz partner i yang datang seminar SM/SSM untuk jadi pangkat seterusnya iaitu pangkat DSM and nk qualifykan mereka untuk join seminar DSM oleh kumpulan kami on April ni…insyaAllah..

Tahun ni..insyaAllah…Salha target nk lahirkan 10 orang CDM…memang dah buat pun senarai name dan segala planning untuk biz partner yang akan dapat CDM tahun ni 2012 ni..insyaAllah..doakan kami…

Nak capaikan impian rakan2 kongsi Salha untuk mereka dapat bawak dream car masing2…

Leaders2 semua dah planning nk bawak seberapa ramai rakan kongsi kami for the whole group utk pergi melancong secara FREE…dulu 2 bus…now maybe satu flight pulak…insyaAllah..

Menambah kawan2 my Louis Vuitton Multicolor and Totally pada tahun ini..hehe:))

My dream watch…Chopard with happy diamonds…bile tengok je jam ni…dah tak pandang jam lain dah…huhu…

Nak create bilik master bedroom i camni..biar balik rase cam balik hotel 5 star gethuu…cozy dan ade katil yang empuk…aahhhh bestnyee..coz a nice sleep is very important for me…untuk energize balik my mind and body for the next day…baru biz makin lancar and enjoy..

Yeess…i want this sexy tummy…mase zaman uni dulu2 i memang pengamal sit up yang tegar…i buat 500 sit ups a day…and my tummy ala2 camni..tapi i tak kire…even dah ade 2 baby pun takkan tak boleh dapatkan semula kan…ini perkara wajib i in 2012..

Nak create my kidsnye playroom…mesti Amin and Irfan happy…dulu mase belum buat bisnes..kurang mampu la nk dapatkan camni…beli mainan pun kt tesco je…tapi after berbisnes..mase nila kite boleh beri yang terbaik utk anak2 kite…

ok rasenye…thats for now…nnti kalau ade lagi salha akan add day by day…

So….

What’s your new year resolution pulak?? Jom share with me….:)))

salha2910@gmail.com / 012-2229453

 

 

 

 

 

 

Seminar SM/SSM II @ Eastin Hotel

By Success Story 2 Comments

Yeaayyyy!!! Seminar SM/SSM kat Eastin Hotel hari Sabtu lepas..was a success…punyela ramai usahawan baru from different background..tak kirela dari golongan surirumah hinggalah ke golongan professional..Doctors, GMs, Lawyers, Lecturers and Professors, Engineers dari multinational companies semuanya dah mula nampak peluang business ni yang boleh create a very solid income and also future..Alhamdulillah semuanya datang dengan satu tujuan iaitu to achieve FINANCIAL FREEDOM AND TIME FREEDOM….

Inilah kata2 keramat kami utk tahun 2012..Matlamat dan Impian kami menjadi CDM yang penuh kepuasan…mencapai segala yang kami mimpikan…kehidupan yang lebih cukup selesa tanpa hutang, rumah dan kereta idaman, savings yang mantap utk satu keluarga,melancong seluruh dunia dan yang paling best ialah melahirkan lagi rakan2 kongsi yang berjaya bersama2 kami…insyaAllah…


Barisan CDM aka speaker for that day…Muka2 legend…:))

biz partnerss…

Speakers cool je tunggu giliran masing2…hehe…

nampak tuh…..ramai tak…hampir 400 orang….Eastin Hotel pun cakap tak pernah diorang handle seminar yang seramai ni lagi…

Orang kuat majlis…CDM Raz..

Fazi…MC bidan terjun…dah sarat preggie…tapi tetap ambil tangungjawab and she was amazing that day…iron lady!! Inilah antara orang2 yang hebat….

CDM Raz…seronok sgt dgr talk Raz…memang lawak…memang boost up the day…

my biz partner…tekun Nur…salin jangan tak salin…bakal CDM 2012…hebat!!

Yours truly…my turn…kali ni talk memang cool je…tak berdebar2…seronok lagi adela…siap buat lawak tapai…sape datang taula maksudnya…

 

turn Mai…Follow up..jgn tak follow up…

Ni pun bakal CDM  2012 jugak…Farihah…mentornye Dewi…bakal CDM jugak 2012…mak hebat, anak pun hebat…

Sya…thanks sya…ambik tajuk aku tahun lepas..haha..CDM around the corner je nih…

Save the best for last…CDM Hanis…orang yg tarik tangan Salha dalam business ni…Business jadi mudah je if kite bulat hati and ikut je nasihat pemimpin…ramai orang panggil kami kembar…yess…memang betul…kalau kembar betul pun i suke…inilah..powerfulnya FOLLOW THE LEADER….nk berjaya and nk jadi jutawan dlm business ni sentiasa bersama2 our mentor and leader…senaaaang je…mentor akan guide kite along the way to the top…


bergambar ngan group Linda…semuanya bakal terbang ke Vietnam..CONFIRM!!Profile Linda and Kak Ween memang amazing and extraordinary….tak sampai 5 bulan…masing2 dh nk DDM, bakal CDM 2012, qualify jam, Holland and Car fund…now nak bawak hampir 20 orang ke Vietnam…FUHH!!!hebat…mentornye Lily, CDM 2012 tu dah for sure…Mak borek anak rintik…

with Dewi’s group…Dewi bakal CDM 2012 like i mention kt atas tadi…semuanya cantik dan hebat pulak tuuuhhh….Dewi pun dah capai semua bukti syarikat so far…Jam, DDM, Hong Kong, Holland, lahirkan rakan2 kongsi dapat jam…this December will be Cik Da…;)…Amazing!!
Dua group je ade gamba dlm camera En. Hubby…yang lain pakai camera masing2….u all upload okies…:))Ni gambar the whole group…hampir 400 orang SM and SSM….insyaAllah semua akan diterbangkan ke Vietnam…
My group…the last session utk bergambar…ade ramai yang dah balik…tak sangka…dari i sorang2 je dalam business ni jadi camni skali…ni 3 lapis…ok la for CDM baru kan…i baru naik tahun 2011 ni..nak pastikan confirm triple up lepas nih…yess!!!

Alhamdulillah syukur…Moga ramai lagi yang kan maju bersama2 kami…dari beratus, jadi beribu pulak lepas nih!!!InsyaAllah….

Alhamdulillah..

By Success Story No Comments

Alhamdulillah…Berkat usaha kami semua dalam satu kumpulan…semakin ramai yang dah mencapai bukti2 syarikat dan insyaAllah akan menjadi pemimpin2 hebat, bakal usahawan jutawan, bakal inspirasi pada semua rakyat Malaysia mahupun rakyat dunia satu hari nnti…insyaAllah..

Tahniah pada:

CDM ADLIZA

DDM HANE

DDM DEWI

DDM ALFATH

DSM INTAN

DSM FARIHAH

DSM NUR

DSM LILY

DSM LINDA

DSM WEEN

DSM KAK SITI

DSM AISYAH

DSM IZYAN

DSM ISMALINA

Dan ramai lagi bakal naik DDM dan DSM bulan ni..dan insyaAllah seorang lagi CDM akan lahir bulan ni juga…so tunggu kemunculannya…

Alhamdulillah… semua pemimpin2 hebat yang disenaraikan kt atas ni telah pun capai income 5 angka…dan ramai diantara mereka ni telah pun capai Bonus Wawasan which means ranking bonus tertinggi, tabung kereta, jam tangan dan qualified trip melancong…Alhamdulillah…segala usaha kami secara berkumpulan, kami berjaya bersama-sama…dan kami sama-sama akan pastikan lebih ramai lagi rakan kongsi kami mahupun semua di luar sane turut berjaya bersama2 kami…InsyaAllah…kami akan beri bimbingan sebaik mungkin untuk anda semua..

Semoga Allah memberkati usaha kami ini…amin…ya Allah..

Premium Beautiful..

By Business, Premium Beautiful No Comments

My beloved biz partners a.k.a Premium Beautiful Experts…

Adliza, Nurul and Ida akan ke Kelantan esok…

Kami akan melebarkan lagi sayap kami ke seluruh pelusuk

Malaysia…

Kami akan berada:


Di Kota Bharu dan Pasir Mas

12 November 2010

Dari 8 am – 9 pm


Kami menyeru pada semua warga Kelantan, blog2 reader,

kawan-kawan FB, Twitterian kami yang tercinta…

Sesiapa yang berminat untuk mencari peluang business untuk

pendapatan 5-6 angka..

Inilah masanya dan rebutlah peluang ini…

Kami sudah buktikannya!!!


swiss1-10

Sekarang giliran anda pula!!!!


Call our experts NOW and book your appointment!!!


Liza

019-2666-160

Nurul

019-2172-608

Ida

012-3939-692



Dream Big!!

By Business, My story, Uncategorized 2 Comments

Hi peeps!!…Tetibe i bangun ni i rase happy sangat today…coz terkenang balik zaman i dulu2 sampaila sekarang…i selalu cakap my life turns 360′ kan…do you know how exactly this thing happen to me? and u know what….this is actually my biggest achievement so far and im so proud of being myself and as a human…

Dulu my life serupe macam everybody else…im a working lady with two kids…my daily routine same saje everyday…salha pernah gi kerja naik train, turun train…berebut2 nk dapat tempat duduk…and bile tak dapat tempat duduk, kene berdiri bawah2 ketiak orang..korang pun tau ketiak orang baru balik kerje cane kan…then diri pulak sampai sakit2 kaki pun tak sampai2 destinasi…rase macam nk marah kt driver train tu napela bawak slow sangat…tapi takut nk buat camtu coz alasan nk marah die pun kurang logik…huhu…

But dalam pada salha naik train tu salha banyak belajar pasal kehidupan…salha taktau la nape…coz, kt situlah tempat salha banyak belajar gelagat manusia…kesimpulannya, semua manusia ni sebenarnya rajin…coz, kalau tak rajin tak pergi kerja hari-hari…betul tak? ade sampai umur 40-50an pun still gagahkan semangat untuk gi kerje…selain rajin actually, semua manusia ni pun penyabar…orang yang bekerja pasti orang yang penyabar coz die akan setiap hari dealing ngan gelagat boss dan rakan sekerja which bende tu bukannya mudah sebenarnya…so tahniah untuk anda semua…tahniah untuk salha jugak coz salha pun berkerja and salha pun rajin and sabar…

So for me, salha luaskan lagi skop rajin and sabar tu kepada konteks yang lebih luas…salha cube untuk try satu bende yang baru iaitu bidang perniagaan…ok…salha akui…mule2 salha nk start berbisnes, bukan senang untuk kite buat decision…bukan senang…hati kite Tuhan jela yang tau…boleh ker aku buat?…boleh ke aku berjaya?..aku nih biar betul?…Boleh balik modal ke? and macam2 lagi……tapi kan……cube fikir if salha ikutkan rase takut salha and salha stop dr mencube…agak2 camane salha nk tau yang salha boleh buat ke tak…betul tak?

Bak kate Donald Trumpla…one of business tycoon kt dunia ni…die nk berjaya and jadi multi billionaire ni..die suke cabar diri die buat sesuatu bende yang die sendiri tak sure yang die boleh buat ke tak…

” Do not worry about whether you can do it, that does not matter. It does not cost anything to dream. Spend your time enjoying your big dreams.”

So, yup..as for me, i have big dreams, but i have worries too…but…i think…sampai bile nk worrynye coz worry lame2 pun tak jadi ape..kalau halangan tu toksah ckpla…ramai betul nk try to drag me down…but salha pekak kan je telinga coz bile fikir balik…”kalau aku susah nanti, takde duit nk beli susu anak aku…ade korang nk bantu aku ke?” tul tak…

So bile dapat je peluang biz ni…salha nekad terus buat je…walaupun dalam keadaan worry…

Believe me, when u’re in the biz…actually worry tu bagus sangat…coz worry will be converted to built up our momentum dalam biz ni…daripada worry, jadi semangat pulak…and bile semangat, tulah yang buat salha jadi macam sekarang…

Now Alhamdulillah salha makin hampir dengan impian salha nk jadi jutawan…rupe-rupenye nk jadi jutawan tu bukanlah cerite dongeng ke ape..bende tu dh semakin dekat dengan salha…tak sesusah mane pun…cume kite kene channelkan RAJIN and SABAR kite tu dalam konteks yang betul…itu saje…

So if kite selalu fikir canela diorang buat..canela itu..canela ini…so my advice is STOP!!..STOP fikir canela itu ini…DO ACTION…dengan ACTION saje jadi jawapan untuk soalan kite tu…

Biz ni memang betul jadikan life salha turn 360’…dulu salha ni biase je tapi now my life agak luar biase…

Manetaknye…income benar2 stable, ofis kt rumah je, i just spend 2 hours a day utk biz and the rest with my kids, kereta yang selesa, simpanan yang benar2 kukuh, and dah boleh inspire wanita2 lain untuk jadi usahawan..

And trust me..this is just the BEGINNING…and i believe that more to come after this…

And believe me..this could happen to you too..follow track orang yang dh berjaya..itu saje..dh beratus dah yang jadi jutawan dgn biz ni…bukan 2..3 orang je…

I really think BIG of this biz…mule2 dekat Malaysia je, tengah tahun ke Brunei pula…then, InsyaAllah akhir tahun ke United Kingdom pulak and salha and biz partners akan kembangkan ia ke seluruh dunia insyaAllah..

Dream big, dont worry about whether u can do it or not. Believe me, it will happen one day…

For all the big dreamers out there, keep on dreaming and i am here to guide you….

Donald Trump – Think Big!!

By Business 2 Comments

” If you want to be success, you have to get used to frequently hearing the word no and ignoring it. As a child, when your mother told you no, your father told you no the teacher told u no, if you were a good little boy or girl, you listened to the word no and stopped what you were doing. That is why 98% of adults are conditioned to stop when they hear the word no. Quitters do not get anywhere. You will not be successful if you listen to nos.


If you want to be in the top 2 % you have to get real. In business you are not dealing with your mother, your father or your teacher. People are not looking out for you. They do not want the best of you. They are looking out for themselves. When most people say no, they are doing it to further their own ends. Do not let somebody’s arbitrary “no” stop you..find a way to turn the “no” into “yes” or find creative way sides step the “no”. Do not let anybody stop you!

– source from Donald Trump book series:

“Think Big-Make it Happen in Business and Life”

Life is short, so make it great!!!

By Business, My story One Comment

Last monday i received a call from Maybank..banker tu ckp my application for ASB Islamic Investment for RM200,000.00 (the highest ASB Investment) has appproved!!!….

I sangat2 tak sangke coz dulu mase zaman i bekerja i pernah mintak jugak but just approved RM 20,000 je…but since berbisnes memang make my life turns 360′ ..

Mane taknye i happy..ok let’s see….

Kalau ASB for 200k, if after maturity misalnye 20 years from now…at my retirement age masetu i 48..

I will get profit around 1.2 or 1.3 million… ASB one of the investment yg secured coz the floor rate is 7.0%..

So then, believe it or not…I’M OFFICIALLY A MILLIONAIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Even pun after 20 years but at least my retirement day is secured already…

And that’s not the only investment yang i ade…i ade insurans and planning to buy the Gold Investment jugak…

Bottomline is, business ni memang betul2 ubah hidup i…i tak pernah terfikir pun yang i akan dapat ni semua dalam mase 7bulan…i mean…i baru 28..this is a BIG achievement for me..

Alhamdulillah….Allah dah bukak jalan untuk i..

So by the age of 30..i planning to have…

– a property of my own (not my hubby’s)

– a car ( Volvo XC60 )

– another investment (i plan to buy shop houses)

– education fund for my kids (takut masetu dh takde PTPTN)

– insurance for my parents

– nk wujudkan yayasan untuk anak-anak yatim (coz i sgt sayang and sensitive hal kanak2 ni)

——————-> lain2 belum fikir lagi….so InsyaAllah, im heading towards it..

” Ya Allah ya tuhanku…..jadikanla aku hambamu yang sentiasa memanfaatkan hambamu yang lain, bimbinglah aku ya Allah…”

Last but not least..untuk semua business partner sekalian…

Sentiasa letakkan impian dan matlamat yang tinggi di hadapan…

Buang segala masalah, ego and fikiran negatif  ke tepi….

Usaha yang tidak putus2..

Jadikan segala cabaran sebagai “a part of process” untuk jadikan kite dekat dgn matlamat yang kite nk capai…

Always think BIG..

Write down weekly goals, yearly goals and lifetime goals and bace hari-hari…

Selalu fikir diri kite berupaya untuk dapat ape yang kite nak..

Selalu fikir diri kite worth more than whatever we have now..

Always love yourself..

And thats why i love myself…

I love to be Salha Zain…

“THE MULTI-MILLIONAIRE IN THE MAKING”

dsc_0435_1