Tag

Business Archives - SALHA ZAIN

Kisah Ngeri Bibik Indonesia

By Personal No Comments

Pernah tak anda panggil bibik cleaner untuk cuci rumah? 

Mesti ade yang pernahkan.. Ok berapa bibik tu charge u all? Kalau yang Salha pernah panggil, ade yang charge 3 jam RM 70 .. Tapi rasenya tu paling murahla.. Ade yang kate RM100, RM150.. 3 jam tau bukan 8 jam pun.. 

And pernah tak tanye, berapa rumah yang bibik tu boleh cuci dalam sehari? Rata-rata yang Salha tanya, kadang-kadang 3 rumah, kadang-kadang sampai 5.. 

Bayangkan, rm100x5 rumah = RM500 sehari.. 

RM500x30 hari = RM 15,000 sebulan ke gaji bibik tu!!! Ya Allah ngeriii!!!

Gaji sapa tuu?? Bukan ke gaji Jusa ataupun General Manager ke? 

Dahla makan, minum, tol, parking, minyak semua majikan tanggung.. Siap ade ubat gigi, prepaid handphone pun majikan belikan! Yang mane kita pulak bekerja susah payah nak sara hidup anak-anak dan keluarga, kene tanggung semua tu.. Last-last nak hantar duit mak ayah kt kampung pun takda.. Bibik tu pulak boleh hanta duit bulat-bulat kat kampung.. 

Adakah kite deserve dapat income yang sama dengan bibik.. Tu kalau income rm15,000.. Rata-rata majoriti penduduk Malaysia income purata sekitar rm3000.. 

Haishh!! Macam mana tuu?

Agaknya kalau dulu Salha tak decide buat bisnes PB ni, maybe Salha pun jadi pening jugak nak fikir.. Tapi nasib baik bila buat bisnes ni Salha dah dalam category 6 angka.. Tak berapa sakit hatila bile fikir gaji bibik tu tadi.. 

Syukurlaa Allah kurniakan jalan bisnes PB ni kat Salha.. If not mesti Salha pun rasa tertindas.. Hishh..! 

012-2229453 / salha2910@gmail.com 

  

Tips Kejayaan : KFC

By Business No Comments

DO IT ONCE AND DO IT RIGHT!!!

Alang-alang buat bisnes, buat dengan betul, buat sampai jadi..

Elakkan pemikiran, aku try-try dulu bisnes ni, kalau tak jadi aku buat bisnes lain..

Kalau macam tu pemikirannya, buat bisnes ape pun takkan jadi..!

Kalaulah Colonel Sanders owner KFC cakap macam tu dulu, dah tentu KFC takkan wujud sekarang..

Dan bile selalu fikir macam tu, bisnes yg die ade akan buat suam-suam kuku sahaja.. Dan bile tak jadi, keluarlah ayat-ayat fatwa kt wall dan mula salahkan orang lain dek kerana mau memujuk hati atas kesilapan sendiri..

My advice is, dah jumpe peluang, there’s no turning back.. Dont ever give yourself options..terus yakin pada peluang yg ade depan mata dan ikut saja jejak orang berjaya..!! Pasti anda pun akan tergolong dalam kumpulan orang yg berjaya juga!!
Bukan orang yang memujuk hati ditepi bucu tangga..

Have a great Monday everyone!!

  


Premium Beautiful Testimonial

By Premium Beautiful No Comments

Ini antara gambar-gambar Premium Beautiful Testimonial..

Ramai wanita di Malaysia mengeluh nak kurangkan berat badan dan mencari jalan untuk nak kurus cepat..

Mane taknya, asyik sibuk bekerja sampai tak sempat nak hirau tentang badan sendiri.. Bila makan pulak, tak kira waktu.. Ikut mane sempat je.. Dan paling selalu berlaku, makan nasi di waktu malam.. Yelah, balik kerja nak makan malam sama-sama dengan suami dan anak-anak.. Suami tambah nasi, kite pun tambah sekali.. Macam mane nak kawal?

Bila bercita-bercita tinggi pergi gym, tahan seminggu je.. Mane taknya.. Lari atas treadmill 40 minit macam nak pengsan, sekali tengok monitor baru bakar 100 kalori je.. Frust lahai.. Last-last stop jelah.. Sambung makan nasi lagi sebab geram..!! Habis punah cita-cita nak dapat badan Miranda Kerr!

Eh ha’ahla!! Macam same je dengan kisah aku? Haha!! Bukan u ols sorang je.. Semua pun same!!!

Malas nak pikir panjang-panjang, terus call PB Expert, beli satu set PB, sarung je kat badan!!! Settle kerja!! Tak kisahla harga brape pun, bayar gym lagi mahal!! Consume milk shake setiap bulan kononnya nak kurus cara murahla kan, tapi kalau sebulan dah rm500, setahun dah rm6000.. Dah muak minum, teringin pulak makan nasi lauk tempoyak ikan patin, akhirnya badan pun naik balik tapi kali ni naik double pulak!! Oh laaahaiii!!

First-first pakai Premium Beautiful, target kalau dapat hilang seinci dua jadilah kan.. Takpun hilang 2-3kg pun kira syukur dah..

Sekali dah pakai, ya Allah mane lelemak aku? Berat hilang 10kg? Hah 20kg? Wow punggung mantap macam JLO! Wooh, breast pulak dah macam Kim Kardashian!! Double chin gue gi mane lohh!! Haritu bukan kt lengan ni ade lemak melambai-lambai ke? Lipatan-lipatan maut kat belakang badan ni pergi mane? Lelendut perut bekas bersalin macam dah takdek je!! Selulit yang melilit kt peha ni dah hilang, ajaibla!! Badan mase i anak dara pun tak cemni skali tau!!

Bukan setakat tu je.. Heh! Mane pi migrain aku? Aik, bukan haritu stretch mark dah macam google map ke atas perut ni? Mane google map tu pergi? Pagi tadi rase period, tapi nape takde period pain yek? Sengal-sengal tulang belakang aku alih-alih takdek ni, biar betol! Nape susu aku melimpah ruah ni, puasla anak aku minum nanti! E’eh, lancar je buang air besar..takde sembelit-sembelit lagi..yay!

Tulah antara dialog-dialog normal dari beribu-ribu pengguna Premium Beautiful kami satu dunia ni!!

Punyalah terkejut dengan result diorang sampai demam Tsunami PB kakak-kakak kat bawah ni!!! Tengok jelah ni!

                  

                

          

 

Berbaloikan beli Premium Beautiful ni.. Mau tak! Beli skali, pakai sampai bila-bila!

Harga PB ikut size.. Range harga dari 2400-2600 jee!!

Payment thru cash, credit card, rhb easy, aeon, ar-rahnu and etc semua kami accept!!

Paling best bile anda beli, PB Expert akan guide u ols dari cara ukur, fitting sampaila ke cara sidai PB.. Kelas kan!!

Kalau bayar cash, lagilah best! Dapat FREE GIFT dan “RAHSIA” kurus cepat dengan PB ni!!

Beli handbag beribu cecantek Coach, Gucci, Prada, Chanel pun ada tapi badan tak cantek cemana??! Adoiilaa.. Biarla badan cantek, pakai beg plastik pun orang tak kisah tauu!! Alah kalau dedua cantek kan lagi best!! Biar menangis teresak-esak orang tengok!! Hahaha!!

Nak pakai cepat, sila watsapp PB Expert kat bawah ni..

Salha Zain / 012-2229453

Dah pakai Premium Beautiful, nak tau cara nak travel keliling dunia free and teringin nak buat puluh ribu sebulan pun boleh Salha ajarkan skali..! Jomsss!

Salha Zain’s Photoshoot in Hungary

 

Austria and Hungary Here We Come!!!!!

By Activities 3 Comments

Alhamdulillah, berkat usaha bertungkus lumus kami di TLC, pada September ini, kami berjaya bawa hampir 30 qualifiers ke Shanghai, China.. Kalau ade orang kate bisnes ni susah nak buat, susah nak berjaya, ramai yang gagal.. fikir semula… Kalau seramai ini yang berjaya kami bawa maksudnya bisnes ini ialah sangat DOABLE!!.. Siapa buat dan ikut saja, CONFIRM JADI!!!

And our next destination ialah ke Austria dan Hungary… WOW!!!! Inilah dia rezeki yang tak disangka-sangka… mungkin orang yang menceburi bisnes kata, saya mahu income sahaja, tapi dalam bisnes ini, anda akan dapat lebih dari itu…

Nak income 4 angka – tapi boleh dapat 5, 6 malah 7 angka..

Tak terfikir nak melancong – tapi dapat melancong ke serata dunia..

Tak termimpi nak pakai kereta idaman – tapi syarikat kasi insentif, ambik sajalah..

Tak rase boleh buat saving banyak – anda nak ratus ribu, juta? boleh saja..

Tunggu pencen baru pergi Haji – tapi dengan bisnes peluang pergi haji awal diusia muda…boleh dapat free lagi..

Tak terfikir nak tinggal rumah besar – dah ade saving berjuta, beli sajalah!!

dan macam-macam lagi…

Itu yang terjadi pada kami semua di TLC… bayangkan sikit tapi dapat berganda-ganda MasyaAllah banyaknya…

So, apa yang BEST di Austria and Hungary… jom kite tengok!!!

Scenery Yang Terlalu Cantik!!! Oh myy!!!

800px-Eilean_Donan_in_snow  alps_in_austria

Budapest-Hungary-Chain-Bridge

Hallstatt-in-Winter-Austria

HotelSalzburg-GetreidegasseHD

image2

l13_RTR1B6XO

 

 

movingto_vienna_austria_culture2

neuschwanstein_castle_bavaria_germany_-_sun__snow

o-BUDAPEST-570

Pallas-Athene-Fountain-Parliament-Building-Vienna-Austria

Famous Restaurant & Cafe and Signature Food Yang Terlalu Sedap!!! Yumsss!!

Ni yang saya sukaaa!!!

coffee_house_feeling_in_vienna_by_pingallery-d487lyr

cafemozart_5

Café_Sperl_Wien

apple-strudel7

flyingwheels.dobosh

Echte-Salzburger-Mozartkugel

dsc03966

photo64

p1020380  Hungarian_Gulyás

Salzburger Nockerl

Shopping Heavennn!!!!

2626699344_96475c253c_b-Small

shopping_bud_794x386

ricami  HotelSalzburg-GetreidegasseHD

03 a alexander su4a2817

111671-bloomingdales

88407493

3807287527_a0bcf1828c

article-2382601-169CEEA1000005DC-574_634x413

Austria 9

Austria-ski

avenue_at_etihad_towers_04

AvenueMontaigneVersace

breuninger9

 

 

Dior

hamburg_products_teaser

kristallwelten-swarovski-wattens

official_rolex_retailer_bucherer_vienna-942

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

photo64

PRBillaCorso_Ringstrassengalerien

Swarovski-Kristallwelten-Austria-2

yellowtrace_The-Crystal-Dome-at-Swarovski-Kristallwelten_Austria_02

Tak tido malamla Salha jawabnyaa!!!

Boleh pengsan dibuatnya!!!

Excited OVERLOAD!!!

Anda nak ikut Salha…Jomla kita ramai-ramai…!!

I WILL SHOW U HOW!!!!

Watsapp my number cepat.. 012-2229453 !!

Lets go to Austria and Hungaryyy!!!!

AUSTRIA AND HUNGARY… HERE WE COME!!!!!

 

 

I Love To Travel The World

By Travelling 2 Comments

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367

Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752

My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

Success Affirmation

By Motivation No Comments

 

Today’s affirmation..

I am a successful internet multi-millionaire, i surround myself with success, i am successful in all areas of my life, i am a money magnet, wealth comes to me from all directions, i am focused, persistent and have unlimited power, i am powerful creator and i create the life that i dream for, i am committed to my passion and my goals, i sparkle with vitality and energy, my life inspires and motivate people, i am optimistic and i believe things will always work out for the best, my life is fun and rewarding, i am receiving wealth, health, intelligence, strength in abundance everyday!!!

symmetrical-French-château-luxury-mansion Luxury Traditional Style Home Entrance Swirl Staircase Chandelier 133019 French-Chateau-Style-Mansion_2 the-true-cost-of-buying-a-super-luxury-home-around-the-world

Tips Untuk Berjaya

By Motivation No Comments

Semua orang di dunia ni nak berjaya.. tapi kadang-kadang tak tahu caranya..dan kadang-kadang juga, diselubungi 1000 alasan diri sampai tak nampak sebenarnya peluang yang datang padanya, benar-benar boleh buat dia berjaya..

Malam ni Salha nak share sedikit tips (even tengah demam), tapi Salha rase penting untuk share juga..

ok..

Tak ada orang yang nak berjaya, negatif mindanya…

Tak ada orang nak berjaya, nak jalan mudah saja..

Tak ada orang yang nak berjaya, yang tak lalui cabaran..

Tak ada orang  yang berjaya, letak 1000 alasan didepan…

Tak ada orang yang nak berjaya, sentiasa mengharapkan kepada orang lain..

Orang yang berjaya, mindanya perlu positive…tak cepat melatah atau buruk sangka pada orang lain..kerana karektor yang sebegini memang hanya bawa pada kegagalan dan kemusnahan dari segi rohaniah…beliau sanggup hadapi segala cabaran dan tak letak langsung alasan didepan..orang yang hidup beralasan takkan kemana…sebab sesiapun di dunia ni boleh kasi alasan..tapi dia perlu faham, kalau benar dia letak alasan di depan, sampai bila pun dia takkan rasa apa itu kejayaan…orang yang berjaya, tak letakkan harapan pada orang lain..kerana, kejayaan ialah atas kaki sendiri…dan jangan sesekali menuding jari kepada orang lain…aku tak berjaya, kerana orang itu..ini..cuba check diri sendiri dan betulkan diri kita sebelum betulkan orang lain..

Dan alang-alang nak jadi orang yang berjaya, jadilah orang berjaya yang luar biasa…sebab ability minda atau potensi seseorang manusia sebenarnya lebih besar dari yang dia sangka..buangkan perasaan takut…sebab takut tak bawak kemana pun…buang masa saje..sebab ingat, kita hanya diberi peluang oleh Allah untuk hidup sekali saja…dan pastikan hidup kita corak hidup kita penuh warna warni, penuh kejayaan, penuh kepuasan dan keredhaan pada Allah…

So lets transform ourselves TODAYYYY!!!!!!!

3-famous-success-quotes-entrepreneurs-should--L-Vkfq4o Success-Inspirational-Quotes-Wallpapers-Images-Pictures 6_famous_inspiring_quotes_for_success Success-Quotes-of-the-day-Famous-Inspirational-Quotes-with-Images success-quotes- Motivational-quote-Success-Wallpapers-Quotes-Picture-Quotes quotes-1308 success-quotes-if-you-want-something-youve-never-had Jim-Rohn-Picture-Success-Quotes Success quotes (4) Bill-Cosby-Success-Quotes index

 

Lets watch this video!!!

We can be beyond our imagination!!!

 

 

Jom jadi orang yang berjaya, dari tak jadi apa-apa…

The Grand Red Carpet Event

By Success Story No Comments

Alhamdulillah..

Sabtu yang lepas pada 9hb November, kami baru saje selesai menghadiri event “Red Carpet” sempena Majlis Anugerah CDM 2013…

Seperti biase, majlis memang sangat-sangat meriah and tahun ni, our Theme is Bridging People Across Boundaries..Congrats to our beloved company!!!!

Dan seperti biasa, setiap tahun our group, TOP LEADERS CIRCLE (TLC) mesti akan lahirkan THE HIGHEST ACHIEVER yang berjaya mencapai sales tertinggi sebanyak RM 2,000,000.00 dan bergelar CROWN DIAMOND MANAGER dan tahun ini ialah giliran our beloved protege CDM Izyan Liyana. 

Congratulationsss Izyan!!! TLC so proud of you!!!

InsyaAllah, tahun depan TLC akan lahirkan barisan CDM lebih ramai lagi dan jumlah akan bertambah setiap tahun…

555951_473390249441090_937520404_n

Thank u soooo muchhh to my talented photographer Khairil Khairuddin aka KK for the great photos!!!!!

993746_473383982775050_1908194069_n

Thank u soooo much to my beloved make up artist Echenta Fadzil for your magic touch!!! Love ya!!!

1412628_473373906109391_1488677101_o

With the Highest Achiever, CDM Izyan Liyana and her hubby Mr. Sayuti together with our beloved Malaysian No.1 Multi-Millionaire Biz Mentor CDM Hajah Siti Rohana Yusuf…

1401277_473366792776769_1521920425_o

With our TLC Family…we’re so blessed to be in this big family.. Everything we do, we will do it together…For us, “TEAMWORK MAKES A DREAM WORK!!!”..We always believe that, working together with the RIGHT GROUP , the RIGHT PEOPLE and the RIGHT ATTITUDE, we can achieve extraordinary things and we will not just win games, but we will win championships..InsyaAllah…

1395962_473354902777958_915825671_n

With our beloved and very humble company CEO, Mr Tan Kai Hee..

1468574_473354892777959_30730612_n

With our beloved Company General Manager, Mr Teoh Nee Siang.. Thanks so much for all your endless support to TLC and to all of us in this industry..

1391730_473354939444621_1035747121_n

With our Master Multimillionaire Sifu, CDM Chan and Cikgu Zakry..

883202_473366576110124_762780459_o

1450098_473355012777947_2072390533_n

1404570_473366572776791_1802992214_o

1403660_473366729443442_286500352_o

901676_473370646109717_601250339_o

1399071_473370489443066_2096275744_o

1470180_473354886111293_470203575_n

1395928_473354669444648_2133787503_n

1468582_473354742777974_110124626_n

1403235_473366789443436_301472308_o

1397730_473370566109725_207891867_o

1385425_473366559443459_1390925040_n

977321_473370486109733_212344600_o

1454813_473354779444637_2028294498_n

1397187_473373792776069_1500718532_o

1458630_473382306108551_1402905217_n

941292_473370369443078_1969402541_n

1469904_473354719444643_47521172_n

902650_473373849442730_1355481942_o

580798_473387899441325_480421669_n

1450678_473383026108479_1398723024_n

Congratulation to all, congratulation to Top Leaders Circle!!

 

 

 

Millionaire Mind

By Business No Comments

Selama almost 4 years Salha dalam bisnes ni, macam-macam jenis manusia yang salha jumpe..maybe kalau diibaratkan macam sijil belajar, kirenya Salha dah boleh dapat sijil PHD dah..Dah sangat mahir tentang mengenal sikap and telatah manusia..

But today nak share satu tips untuk berjaya…

Sebab semua orang nak berjaya, jadi jutawan, financial freedom and etc tapi ramai yang tak dapat capai..and yes..ramai jugak yang capai..

Ok now, senang jer.. Tips nya ialah “BUANG SEGALA ALASAN“..

SENANG KANNN?? Itu je tips nyaaa..

Sebab, ramai yang datang kat Salha and tanye…”Salha, macam mane nak berjaya macam u?”..

tapi bila salha dah cerita macam mane Salha berjaya..ade yang come out dengan macam-macaaaam alasan…

Antaranyaaa…

Anak saye kecik lagi, takde kereta, tak reti cakap, suami tak kasi, saya busy, mak tak kasi, takde modal, takut nak menjual, takut takde orang beli, takut orang kata ape, saya dah cukup selesa, nanti dulu, saya itu, saya ini, takut itu, takut ini and yang paling teruk dalam dunia SAYA TAKUT KOT-KOT TAK BERJAYA…

Oh myyyyyy…. tak rase pelik ke u all bace semua alasan kat atas ni…? is this the right attitude untuk nak jadi orang yang berjaya…??

Cuba tanye diri anda, semua orang yang berjaya ni takde anak ke? takde keluarga? semua suami sporting? semua ade mase lapang? ada berjuta2 modal?

Cuba u all bayangkan Donald Trump, Tan Sri Sheikh Mokhtar Al-Bukhary, Steve Jobs, Richard Branson, Doc Azizan, Doc Irfan Khairi.. agaknya, mereka semua ni kasi tak alasan kat atas tu? Tentu skali jawapannya TAK kan??

So semua orang yang berjaya kat dunia ni, tak kisah samada mereka ni jutawan or billionaire sekalipun, mereka buang segala alasan…sebab ALASAN IALAH PEMBUNUH IMPIAN anda…

935893_10151641285084773_1126044354_n

Kalau nak ikutkan, Salha boleh kasi semua alasan kat atas tadi.. but Salha fikir macam ni…Time is running soo fast…buat alasan hanya buang masa je..umur makin lama makin tua..so grab aje peluang ape yang ade depan mate and buat sampai jadi…sampai berjaya…takde orang nak buat bisnes untuk gagal.. itu bukan bisnes namenya…so jangan buang mase…nanti dah tua, dah tak larat, baru rase nak berjaya..? takut nnti menyesal tak sudah…there’s no right timing kalau nak berjaya…the right timing is NOW… NOW or NEVER!! Rezeki Allah dalam bentuk peluang, and peluang yang baik tak datang banyak kali…kalau kite buang peluang tu maknanya kite buang rezeki yang Allah nak kasi..

So dah tau tipsnya…ape tunggu lagi..grab peluang tu and buang segala alasan…

Orang yang berjaya tak perlu cakap, die just perlu buat saja…

All the best to u!!!

Enjoy this video!!

 

Congratulation Nur Fadzliah

By Success Story No Comments

CONGRATULATIONSSSS!!!!!!!

Congratulation Nur Fadzliah, one of my Top TLC protege yang baru saje capai impian beliau untuk drive her dream car…ikut kate nur, kereta ni pun ialah kereta idaman ayah beliau..and bile drive kereta ni ibarat 2 impian tercapai sekaligus…

558510_714263898601132_799835839_n

Love to see her happy…i really proud of u dear…!!!!!!!!

Nur ialah one of rakan kongsi dan pemimpin idola bukan sahaje di TLC malah dalam dunia internet juga…type saja nama beliau, Nur Fadzliah and memang semua orang tau betapa hebatnya beliau berbisnes..

http://www.nurfadzliah.com/

imagenur

Salha juga as mentor Nur memang sentiasa happy bile bersama beliau…bukan saje Nur seorang protege yg memang ceria and klakar, tapi juga beliau sangat bulat hati pada mentornya dan beliau memang sangat bijak mengatur strategy biz untuk Group Blionth dan TLC…

Kriteria ini memang tepat yang perlu ade pada setiap orang yang nak berjaya…because of her positive attitude,buatkan salha as her mentor 200% kali ganda sangat bersemangat untuk beri segala tunjuk ajar dan bantu beliau dalam mengembangkan bisnes…Bulat hatinya beliau pada mentor membuatkan semuanya jadi sangat-sangat mudah and memang dah jelas ternyata pun…Now, she’s living her dream and i really happy for her!!!..Income puluhan ribu sebulan, drive kereta idaman, melancong macam-macam negara dan biz empire under her wing meluas ke Selatan dan Pantai Timur…

1397415_712122998815222_1351938881_o

1377386_712217562139099_1130919550_n

1403516_712200415474147_1846427969_o

1003972_10201448628400336_676613596_n

1013068_10201448662481188_1837790229_n

Congrats Nur!! i am really proud of u…Kak Salha doakan agar Nur menjadi jutawan internet yang sangat-sangat berjaya bukan sahaja di Malaysia malah di dunia, menjadi seorang yang semakin tinggi makin tunduk ke bumi dan menjadi usahawan yang berjaya dunia akhirat…

Amin ya rabb..

Be one of TLC!!!

Seminar DDM 2012

By Business 4 Comments

Selesai sudah ‘Seminar Double Diamond Manager 2012’ selama 2 hari 1 malam bertempat di Awana Genting semalam. Syukur yang tak terhingga sebab banyak sangat peringatan dan persoalan yang selama bermain di minda dan di hati terjawab. Banyak juga ILMU-ILMU baru yang selama ini tak tahu diserap. Terima kasih yang tak terhingga pada semua speakers pada seminar kali ini yang memang CONFIRM semuanya IDOLA  Salha sejak mula menggorak langkah dalam bisnes.

Bukan calang-calang ilmu yang diperturunkan pada seminar kali ni. ILMU yang telah jadikan ramai usahawan-usahawan bukan sahaja dapat INCOME puluhan malah ratusan ribu, tapi PEGANG income macam tu saban bulan, saban tahun. ILMU yang membentuk bukan sahaja minda USAHAWAN CEMERLANG tapi HATI terus MEMBARA! Pendek kata, MEMANG TAK KAN DAPAT ilmu macam ni kat tempat lain. Dah tahap macam Top Secret gitu. RUGI SANGAT siapa yang tak masuk seminar ni!!!!

So, kalau you all semua NAK TAHU apa yang Salha dan leaders lain dapat, SENANG jer… JOIN BISNES dan biar SALHA CANAI u ols sampai BERJAYA. Boleh? Tahun depan u ols sendiri yang boleh masuk dewan seminar ni serap sebanyak mungkin. Bisnes bermentor, berstrategi… Buat CONFIRM jadi!

INGAT! Bukan lama pun nak PEGANG income 5-6 angka kalau BUAT BETUL-BETUL dan BETUL-BETUL BUAT! 1-2 tahun sahaja. Ada yang kat bawah ni just amik masa 4-5 bulan sahaja untuk jadi DDM dan InsyaAllah CONFIRM CDM 2012 bila-bila masa. U ols bila lagi?

Oklah, itu jer dulu untuk update kali ni, kepada u ols yang dah lama meninjau-ninjau blog Salha ni, I challenge you to take a step, make a change in your life… And if you have A BURNING DESIRE and an OPEN MIND, I am more than happy to share the Secret of Success with you. Till then, enjoy the pictures!

CDM Hanis Haizi – My mentor yang belum umur 3 series tapi dah pakai 5 series. Muka tetap LEGEND! 🙂

CDM Kak Ana – Pemimpin dan Idola yang amat Salha kagumi. Cantik Chanel Kak Ana. 🙂

Bersama DDM Dewi before her speech. DDM in 6 mths, bakal lahirkan 2 DDM dan 5-6 DSM in the coming month. CONFIRM CDM by April 2012!

Makan time with my leaders. CONFIRM CDM 2012!

My hubby and his mentor. InsyaAllah CONFIRM CDM bulan ni!!