fbpx
Tag

donald trump Archives - SALHA ZAIN

Dream Big!!

By Business, My story, Uncategorized 2 Comments

Hi peeps!!…Tetibe i bangun ni i rase happy sangat today…coz terkenang balik zaman i dulu2 sampaila sekarang…i selalu cakap my life turns 360′ kan…do you know how exactly this thing happen to me? and u know what….this is actually my biggest achievement so far and im so proud of being myself and as a human…

Dulu my life serupe macam everybody else…im a working lady with two kids…my daily routine same saje everyday…salha pernah gi kerja naik train, turun train…berebut2 nk dapat tempat duduk…and bile tak dapat tempat duduk, kene berdiri bawah2 ketiak orang..korang pun tau ketiak orang baru balik kerje cane kan…then diri pulak sampai sakit2 kaki pun tak sampai2 destinasi…rase macam nk marah kt driver train tu napela bawak slow sangat…tapi takut nk buat camtu coz alasan nk marah die pun kurang logik…huhu…

But dalam pada salha naik train tu salha banyak belajar pasal kehidupan…salha taktau la nape…coz, kt situlah tempat salha banyak belajar gelagat manusia…kesimpulannya, semua manusia ni sebenarnya rajin…coz, kalau tak rajin tak pergi kerja hari-hari…betul tak? ade sampai umur 40-50an pun still gagahkan semangat untuk gi kerje…selain rajin actually, semua manusia ni pun penyabar…orang yang bekerja pasti orang yang penyabar coz die akan setiap hari dealing ngan gelagat boss dan rakan sekerja which bende tu bukannya mudah sebenarnya…so tahniah untuk anda semua…tahniah untuk salha jugak coz salha pun berkerja and salha pun rajin and sabar…

So for me, salha luaskan lagi skop rajin and sabar tu kepada konteks yang lebih luas…salha cube untuk try satu bende yang baru iaitu bidang perniagaan…ok…salha akui…mule2 salha nk start berbisnes, bukan senang untuk kite buat decision…bukan senang…hati kite Tuhan jela yang tau…boleh ker aku buat?…boleh ke aku berjaya?..aku nih biar betul?…Boleh balik modal ke? and macam2 lagi……tapi kan……cube fikir if salha ikutkan rase takut salha and salha stop dr mencube…agak2 camane salha nk tau yang salha boleh buat ke tak…betul tak?

Bak kate Donald Trumpla…one of business tycoon kt dunia ni…die nk berjaya and jadi multi billionaire ni..die suke cabar diri die buat sesuatu bende yang die sendiri tak sure yang die boleh buat ke tak…

” Do not worry about whether you can do it, that does not matter. It does not cost anything to dream. Spend your time enjoying your big dreams.”

So, yup..as for me, i have big dreams, but i have worries too…but…i think…sampai bile nk worrynye coz worry lame2 pun tak jadi ape..kalau halangan tu toksah ckpla…ramai betul nk try to drag me down…but salha pekak kan je telinga coz bile fikir balik…”kalau aku susah nanti, takde duit nk beli susu anak aku…ade korang nk bantu aku ke?” tul tak…

So bile dapat je peluang biz ni…salha nekad terus buat je…walaupun dalam keadaan worry…

Believe me, when u’re in the biz…actually worry tu bagus sangat…coz worry will be converted to built up our momentum dalam biz ni…daripada worry, jadi semangat pulak…and bile semangat, tulah yang buat salha jadi macam sekarang…

Now Alhamdulillah salha makin hampir dengan impian salha nk jadi jutawan…rupe-rupenye nk jadi jutawan tu bukanlah cerite dongeng ke ape..bende tu dh semakin dekat dengan salha…tak sesusah mane pun…cume kite kene channelkan RAJIN and SABAR kite tu dalam konteks yang betul…itu saje…

So if kite selalu fikir canela diorang buat..canela itu..canela ini…so my advice is STOP!!..STOP fikir canela itu ini…DO ACTION…dengan ACTION saje jadi jawapan untuk soalan kite tu…

Biz ni memang betul jadikan life salha turn 360’…dulu salha ni biase je tapi now my life agak luar biase…

Manetaknye…income benar2 stable, ofis kt rumah je, i just spend 2 hours a day utk biz and the rest with my kids, kereta yang selesa, simpanan yang benar2 kukuh, and dah boleh inspire wanita2 lain untuk jadi usahawan..

And trust me..this is just the BEGINNING…and i believe that more to come after this…

And believe me..this could happen to you too..follow track orang yang dh berjaya..itu saje..dh beratus dah yang jadi jutawan dgn biz ni…bukan 2..3 orang je…

I really think BIG of this biz…mule2 dekat Malaysia je, tengah tahun ke Brunei pula…then, InsyaAllah akhir tahun ke United Kingdom pulak and salha and biz partners akan kembangkan ia ke seluruh dunia insyaAllah..

Dream big, dont worry about whether u can do it or not. Believe me, it will happen one day…

For all the big dreamers out there, keep on dreaming and i am here to guide you….

Donald Trump – Think Big!!

By Business 2 Comments

” If you want to be success, you have to get used to frequently hearing the word no and ignoring it. As a child, when your mother told you no, your father told you no the teacher told u no, if you were a good little boy or girl, you listened to the word no and stopped what you were doing. That is why 98% of adults are conditioned to stop when they hear the word no. Quitters do not get anywhere. You will not be successful if you listen to nos.


If you want to be in the top 2 % you have to get real. In business you are not dealing with your mother, your father or your teacher. People are not looking out for you. They do not want the best of you. They are looking out for themselves. When most people say no, they are doing it to further their own ends. Do not let somebody’s arbitrary “no” stop you..find a way to turn the “no” into “yes” or find creative way sides step the “no”. Do not let anybody stop you!

– source from Donald Trump book series:

“Think Big-Make it Happen in Business and Life”

The Facts of Life…

By Business 2 Comments

Kalau kite nk pandai mekap, selalu dekatkan diri dengan orang yang suke mekap..


Kalau kite nk bergaya, selalu dekatkan diri dengan orang yang pandai bergaya…


Kalau kite nk berbadan sasa, selalu dekatkan diri ngan orang yang gi gym…


Kalau kite nk panjat gunung, selalu dekatkan diri ngan orang yang panjat gunung…


Kalau kite nk pandai, selalu dekatkan diri dengan orang yang pandai…


Kalau kite nk rajin, selalu dekatkan diri dengan orang yang rajin..


Kalau kite nk jadi usahawan, selalu dekatkan diri ngan usahawan..


Kalau kite nk pakai kete BMW, selalu dekatkan diri ngan orang pakai BMW…


Kalau kite nk pakai handbag LV, selalu dekatkan diri ngan orang yang pakai handbag LV..


Kalau kite nk income 5 angka, selalu dekatkan diri ngan orang yang income 5 angka…


Kalau kite nk berjaya, selalu dekatkan diri ngan orang yang berjaya…


Kadang-kadang…kite tak perasan yang bile kite selalu dekatkan diri orang-orang yang dah capai ape yang kite nak..die sebenarnye ade some sort of kuasa tarikan yang boleh buatkan kite jadi camtu jugak…lebih kurang macam aura la….kalau kite dekat dengan orang-orang ni…Aura diorang kuat sangat tanpa kite sedar…yang bestnye kite pun nanti mesti dapat aura die sekali…

Kalau kite hadir seminar yang dianjurkan oleh orang2 yang berjaya contohnya.. Irfan Khairi (jutawan internet), Azizi Ali (real estate millionaire), Robert Kiyosaki (Rich Dad Poor Dad author), Warren Buffet (Investment tycoon), Bill Gate (the richest man in the world in Microsoft Industry), Donald Trump ( Business tycoon), Anthony Robbin( Successful Motivator)..agak2 kite pun kene tak tempias orang2 ni….mesti kene kaann…mesti kite pun tergolong dalam orang2 yang luar biase jugakkan coz diorang ni semua orang2 yang luar biase…kalau diorang ni biase2 tak sampai jadi camni…betul tak…?

Sebagai contoh, kalau kite nk jadi positive..kite kene dekat ngan orang-orang yang ade aura positive…
ok…cube kalau kite nk jadi positive, tapi kite dekat ngan orang yang asyik bermasalaaaaaaah je…asyik complain itu..ini…asyik tension tak tentu pasal…asyik ngumpat orang itu..ini..asyik keje nk marah orang….
Agak2la kan…boleh tak kite jadi positive…hmmm…mesti sukar sikit la…takut2..kite jadi macam tu jugak…betul tak….Nauzubillah…

Jadi..selalu2lah dekat ngan orang yang ber-aura sesuatu yang kite betul2 impikan…InsyaAllah, kite pun boleh jadi macam tu satu hari nanti….

irfan

Irfan Khairi

Azizi Ali

Azizi Ali

donald-trump

Donald Trump

Warren Buffet

warren buffet

Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki

Last but not least………………………………………………………………

bill-gates

Bill Gates

Bill Gates Car

Bill Gates Car

Bill gates living room...tu bukan frame gambo yee...tu real punye aquarium siap diver nk masuk dalam pun takpe...

Bill gates living room...tu bukan frame gambo yee...tu real punye aquarium siap diver nk masuk dalam pun takpe...