Tag

glam Archives - SALHA ZAIN

Change Your Life Now or Never

By Motivation One Comment

You will never know ‘When is the right time for you?’

Agree??

Ingat dulu-dulu 3 tahun yg lepas mase Salha baru-baru start business ni…After dah dengar peluang biz ni dari my mentor, Hanis..Salha memang tak sabar sangat nk start…

TAPI…mengenangkan yang Salha ni surirumah..memang takde modal…dalam account bank Salha ade balance RM14.60…itulah hasil bekerja selama hampir 6 tahun tapi tak pernah dapat saving..sebab macamana nk saving…income sebulan kalau  bahagi 30 hari memang just cukup-cukup je..orang panggil income makan gaji ni mmg cukup untuk hari-hari..bukan income untuk saving..so modal mmg takde…masetu pulak..ingat nk pinjam husband tapi die tak kasi Salha buat biz ni..hmm….camane nk start nih???

Selain tu, macam2 halangan lain lagi before salha nk start biz ni…

Anak kedua Salha Irfan baru usia 2 bulan…tengah menyusu lagi..amin pulak baru 1thn setengah…masetu mmg takde bibik..nk ambik bibik pun tak mampu..and taktau nursery mane nk hanta my kids..sebab i tanye2 nursery memang mahal and yelah bile kite dah lame jadi surirumah and jage anak kite sendiri, mmg rase kalau boleh tanak orang lain jage anak kita…hati risau sgt..


Lagi satu, kereta cuma ade satu je…itulah our family car…dulu ade 2 kelisa tapi terpaksa jual satu untuk nk jimat kos..salha fikir camanela aku nk gerak kalau satu kereta ni…husband nk pakai kereta gi kerja..then aku nk buat biz…so howwww?..

Macam2 yang bergelumang dalam fikiran Salha..sampai Salha buntu…i almost give up..tanye pendapat kawan2 salha and a few family members, semuanya tak kasi salha start dulu…”belum lagi..”..”ko tunggulah dulu..” “alah biz ni aku dengar (macam2 bende negative keluar)”..

Bile Hanis tanye, Salha jawab maybe Salha tak dapat nk start lagi coz salha mmg takde modal and keadaan tak mengizinkan…i fikir maybe its not the right time for me..i jawab kat hanis..”nntilah, bile i dah ready i bagitau’..


After that Salha fikir balik…agak2 bila aku ready?? nnti kalau aku lambat, semangat aku pun dah hilang..hanis camane pun akan tetap kedepan and aku pulak kat mane?…takkan asyik duduk and bace blog hanis je…dari aku asyik bace je baik aku follow die..sampai bile aku nk jadi surirumah..sampai bila aku takde saving..anak2 aku makin lame makin besar..nursery, sekolah semua mahal..nk belanje pun cukup2 makan…apa persediaan aku untuk hari tua nnti…bile badan dah tak larat nk bekerja?

Aku takde financial back up langsung…kalaula terjadi ape2 kt suami aku..sakit pening, ajal maut kite tak tau…ish..ape agaknya yang aku ade? mak ayah aku dah nk pencen..siape nk jage diorang nnti..Ya Allah…kuatkanlah hatiku ni Ya Allah…

 From that moment..Salha tanamkan sifat degil…Kalau kite nk berjaya memang kene ade sifat degil ni…Salha terus mintak husband buatkan loan untuk dapatkan modal even mase tu husband still tak kasi..salha tak peduli…sebab yang nk buat bisnes salha..bukan husband salha..so salha ckp..”u tak payah risau, i will make sure takkan sentuh duit gaji u untuk bayar loan u ni” even mastu kepala nk pecah fikir..yeke aku ckp nih…aaaahhh…tak pedulila…buat jee.. and even macam2 obstacle nk dapatkan modal untuk salha start…tapi salha keraskan hati salha untuk buat jugak…kalau tak sekarang then bile lagi…??kannn??

After macam-macam cabaran, perit getir nk mendapatkan modal..Alhamdulillah…akhirnya salha berjaya kumpul modal and terus tak tunggu lagi untuk mula bisnes ni..

I always believe that, “Journey of a thousand miles begin with the first step….”

So inilah langkah pertamaku..

 

Let’s make a CHANGE!!!

If we want to make a change in our life…we must go through a transition period dimana kat situ macam2 cabaran yang kite dapat sebelum nk mula…hati tak tenang, jantung berdebar-debar, semangat hanya kt hujung tanduk je…sentiasa 50-50..nk ke tanak..semua akan lalui bende yang same..and macam2 anasir yang manghasut supaya kite tak berubah…dr orang yang terdekat dgn kite sampaila yang ke jauh…syaitan iblis pun turut menyumbang jugak..manekan tidak, bila ade umat Islam nk memajukan diri mereka and nk bantu umat Islam yang lain…perkara tula paling dibenci Iblis..tapi kalau kita yang keraskan hati and dapat go thru segala cabaran dan bisikan, itulah petanda die nk berjaya..

Ade jugak bile dapat je cabaran camni, terus lemah and they just give up..orang camni memang sampai bile2 pun camnila..same je..tanak berubah…Ade yang lagi best… bile dapat cabaran, die kate maybe itu petunjuk dari Allah untuk jangan buat bisnes ni…what???

Cube tanye semua orang berjaya kt dunia ni…contohnya Donald Trump??

Agak2 beliau takde masalah ke?

Agak2 beliau langsung takde cabaran ke?

Beliau terus jadi billionaire ke?

So kesimpulannya kt sini… Semuanya bermula dari kite… Kalau kite tak mula sekarang, bile lagi??? Kite takkan tau when is the right time for us.. Kalau kite tunggu je…mungkin mase tu cabaran dan halangan lain pulak yg datang…


Rezeki yang Allah datangkan kt kite, ialah tanpa kite sangka..tanpe kite bersedia..Hanya Allah sahaja Maha Mengetahui bile mase yg terbaik untuk kite…TAPI bile rezeki dah datang kt kite and kite tolak, seperti kite dah tolak rezeki Allah..


Bile Salha dah 3 tahun dalam bisnes ni…Macam-macam perubahan yang berlaku kt salha…group salha makin lame makin besar..Salha rase bersyukur sgt coz Salha degilkan and keraskan hati salha mase salha mula-mula nk start biz ni…just dlm 3 tahun je my life change 360’…Alhamdulillah syukurr…


And now, i just want to move forward..i want to go through more beautiful experiences after this.. I believe, there are more to come…

Alhamdulillah..syukur Ya Allah atas segala-galanya…sesungguhnya Engkau Maha Pemurah dan Maha Penyayang…

Time and Tide Wait for No Man.
Sedetik kita bertangguh, Seminggu masa berlalu.
Salha Menanti Anda Semua di Puncak Kejayaan!
Mulakan Langkah Anda dari Sekarang!

XOXO
CDM Salha Zain
012 – 222 9453

The TRUTH About Premium Beautiful Business!

By Premium Beautiful One Comment

Lately ramai betul Salha discover kat luar sana yang ada ‘bad experience’ dengan bisnes. Ada jugak yang nak buat bisnes tapi demotivated lepas baca blog-blog yang kononnya ‘expert’ on giving opinion (actually one-sided review focussing on those yang gagal for watever reason). As for me, Alhamdulillah Salha dijodohkan dengan MENTOR + KUMPULAN yang betul… so ALL these things DID NOT happen in my business group. So kat sini, Salha just nak REVEAL, why in GLAM and B32, we are DIFFERENT.

1) EVERLASTING PRODUCT
Korset PB dah lebih 10 tahun dalam market. Dapat SUPERBRAND. Ada Lifetime Warranty. Thousands of POSITIVE testimonials from clients. Customers yang repeat beli set pun ramai, yang pakai lebih dari 2-3 set pun ramai, and everyday makin ramai yang nak pakai corset ni. And everyday jugak more and more young women yg akan pakai produk ni. Yang nak shape-up, yang nak slimming, yang nak get curvalicious body, yang sakit belakang, yang nak eliminate period pain, yang ikhtiar nak concieve, yang nak sihat, yang nak bengkung after pregnancy… U name it. Pendek kata, SENANG JUAL. Market is wide open and InsyaAllah bersifat longterm.

 2) BUSINESS BER’MENTOR’
From the moment you signup as business partner, until u jadi CDM (and forever), mentor sentiasa ada untuk bimbing. There is no such thing as “Ok, set dah ada, pegila jual sendiri.” No no no… Not in our group. Ilmu produk sentiasa disediakan, ilmu marketing online or offline pun disediakan. Plus ilmu membimbing etc… As long as the student is ready, the teacher will always be ready to teach.

3) PROVEN LEADERS
Leader pulak bukan rookie or newbies, leaders terdiri dari lapisan leaders yg dah capai semua yg boleh dicapai. Jam Tangan, Tabung Kereta, pangkat CDM, Melancong trip Eropah, income 5-6 angka dan juga simpanan juta. Maknanya, kalau leader dah capai, CONFIRM kami boleh bimbing anda untuk capai benda yg sama. This year alone, Salha dah lahirkan lagi 3 CDM baru under my mentorship even tak sampai 3 tahun pun dalam biz ni..
 4) EXPERIENCE, EXPERIENCE, EXPERIENCE…
Pengalaman lebih 10 tahun dalam bisnes yg sama. Bisnes longterm, bisnes sepanjang hayat. Itulah matlamat yg diterapkan dan dah dibuktikan oleh top leaders kami. Pada Salha ni sangat penting sebab, betapa ramai org yg buat bisnes kat luar sana tapi hanya bertahan jangka pendek. Alhamdulillah Salha sendiri dah nak masuk tahun ke-4 berbisnes PB ni. Semua ni tak mungkin berlaku kalau tiadanya pengalaman dan strategi yang terbukti.


5) FORWARD THINKING

When it comes to business for the future, Salha rasa bertuah sgt dijodohkan dgn GLAM yang merupakan pioneer in online marketing yang dah berjaya generate milllions sales. Dulu nama Irfan Khairi jutawan internet, sekarang kami pun dah berjaya gunakan online generate millions and millions of sales not just from Malaysia but soon all over the World! Nak tahu how? Come, join and stick with us. We dont just teach theories, we show u how u can do what we did.

Sebenarnya ada lagi yg Salha nak share kat sini tapi biarlah Salha simpan utk share dgn u ols on personal basis… Cthnya
– How to sell corset on installment tanpa perlu kejar2, harass customer tiap2 bulan?
– How to sell more than 10 sets in a month?
– How to generate even up to RM10,000 in your FIRST month in business?
– How to qualify to London & Paris trip in 30 days?
– How to rebrand yourself from housewife or corporate exec to succesful entrepreneurs?

So, kalau you nak tau the TRUTH about PB bisnes, refer to the right source. If you nak berjaya in the business, learn from orang yang dah berjaya. Make sense?

I’ll see you soon… XOXO
CDM Salha Zain

Welcome to Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)

By Business No Comments

It started with a DREAM.
Then the DREAM became a REALITY!!
Because WE MAKE IT HAPPEN!

Alhamdullilah, berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLAM Team hari ini.

After 2 years Salha berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Click this entry :
https://www.salhazain.com/hong-kong-trip-was-awesome/

Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!

The bigger the BETTER tapau 2 flight!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast!

“We are the NO 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online!

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! 🙂 To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life and how it can change our life... Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody use the “workable method”, including other group too! 🙂 ” CDM Hanis Haizi

The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!!

Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social Media Marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini.

Masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader! Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur

Be a part of our TEAM today!!

Be in the Right Group!

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed EVERY STEP OF THE WAY!

xoxo..

SALHA ZAIN
012-222 9453
salha2910@gmail.com

 

Rizalman Ibrahim | Special Message to Salha Zain

By Fashion, Premium Beautiful 2 Comments

Rizalman Ibrahim meet Salha Zain. Siape tak kenal Rizalman Ibrahim..pereka fashion tersohor Malaysia..such a multi-talented and a genius and he is definitely one of Malaysia’s Legend..

I feel really happy when i finally meet him in person..before this…there’s always be my dream to meet him or talk to him and definitely wanted to wear one of his greatest creation..

I love everything about him..his dress is like an art..every piece is a masterpiece..timeless and classy…


It’s gonna be my 3rd dress by Rizalman in 3 months. So addicted to his design. So this time, it is for my Raya dress. Tak sabar nak first Raya wearing Rizalman..

Oh, by the way… I got a SPECIAL Message by Rizalman Ibrahim. It’s like a dream come true to have this special wish by him. Enjoy the video!

Rizalman I LOVE YOU! 🙂

For those who DREAM to have your FIRST Rizalman, you can now. Checkout 20 by Rizalman at TESCO. Now everyone can wear Rizalman. 🙂

P/s: Wear your DREAM DRESS by your DREAM DESIGNER with your DREAM CORSET…

Bukan corset sebarang yee..NO..NO..NO…

Biar menang membeli, menang memakai..

aaaanddd jgn lupa ambik gamba sepuas hati pagi raya nnti okies ladies…

Last but not least..

For this Raya..every corset comes with a SPECIAL GIFT!!!seriouslyyyyy???

Yes, it is…

Till then..

xoxo

012-222 9453

salha2910@gmail.com