fbpx
Tag

hai-o Archives - SALHA ZAIN

Halal atau Haram???

By Business, Uncategorized 21 Comments

Semakin lama semakin banyak spekulasi yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai-O…dan makin lama spekulasi ini makin menjadi sampai tak masuk akal…ramai orang berdasarkan atas andaian yang dibuat oleh link dibawah ini…

Ni cerita tahun 2007

Print screen seperti dibawah.

http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/567-perbincangan-hukum-uptrend-a-hai-o.html

isu_zaharuddin_vs_haio_01

Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah…………”

–  Zaharuddin tahun 2007

Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dh kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O…beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan2 dari orang ramai tentang perkara ini…siap buat forum lagi and macam2 lagi…

So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini…ini bukti yang kami dapati..

TERKINI as at 31 Mei 2010.

http://www.sc.com.my/eng/html/icm/sas/sc_syariahcompliant_100531.pdf

isu_zaharuddin_vs_haio_02

P/s: Mane yang still tak puas hati boleh bukak link tu sendiri…atau call security commission sendiri..

Satu dokumen penuh mengenai semua senarai syarikat yang patuh syariah termasuk terma-terma syarat untuk diklasifikasikan dalam patuh syariah, semuanya ada di nyatakan di sini…

dan bukti yang paling kukuh yang kami dapati, antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-o sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH….

DAN

Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam…

DAN

Syarikat Hai-o ialah satu-satunya syarikat di Malaysia yang mendapat sijil

“PERNIAGAAN PALING BERETIKA”

OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI….

DAN

Salha sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti anda semua juga kerana Salha ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T….

Jadi, fikir-fikirkanlah….

P/s: Pada semua yang bekerja di syarikat2 MNC atau syarikat yang disenaraikan dalam BSKL tak kirala papan pertama ,kedua ,ketiga dan tak kirela syarikat itu dari malaysia or dari luar negara…tak kirela syarikat tu besar seperti oil and gas or syarikat kecik pun….u all dh yakin syarikat tempat u all bekerja tu ialah syarikat patuh syariah??????

Sila periksa dengan Security Commision ye….

DAN…

Hanya Majlis Fatwa sahaja yang boleh menentukan mengenai issue halal atau haram ini…

Jadi jangan pandai membuat andaian dan spekulasi yang bukan2 lagi !!!!k…

Miss me..??

By Business, My story, Premium Beautiful, Uncategorized One Comment

Salha minta maaf sebab lame sangat dah tak update blog…

Salha tengah bantu rakan kongsi yang baru join the business and berjuang untuk capaikan impian rakan kongsi untuk ke Perth Australia…

Pada blog-blog reader Salha and sesiape di luar sana yang nak tahu dan berkongsi peluang business ini bersama-sama..Boleh call je Salha on my mobile 012-2229453…

Jom kite berjaya bersama-sama…!!

Utk sesiape2 yang berminat untuk membeli PB,

Promo still ON!!

Cepat2 rebut peluang….!!

Call me..

And last but not least…pada sesiape yang rindukan sayee (hehe…perasankan i…), cepat2 hilangkan rindu tuu dengan membuka channel TV9 malam ni yee…

tv9

Dekat Di Hati...

Jangan salah channel pulak ye..hehe…

Salha di jemput untuk ditemuramah di rancangan:

‘Hujah’

Siaran Langsung

pada pukul 10.30pm

P/s: So sesiape yang boleh rekod nanti tolong rekodkan ye…takpun upload kt You Tube ke then let me know k..So Salha boleh tengok jugak nanti…k…

Jangan rindu-rindu Salha k…

Kite jumpe malam ni tau…!!


swisshotel

Muaahhss!!

Love,

Salha Zain

SM & SSM Seminar Was Awesome!!

By Activities, Business 2 Comments

Last month we had seminar untuk young entrepreneur kt Tropicana…Seminar ni beri segala guideline untuk sesiape yang bakal usahawan (jutawan) baru untuk mantapkan lagi skill and knowledge diorang dalam biz ni…InsyaAllah, dengan adanya seminar ni…lebih banyak lagi jutawan yang kami akan lahirkan pada tahun 2010 ni…

_dsc1840

Barisan speaker..

_dsc1852

woh..takut ni..pasni my turn...

_dsc1855

amirah..ko wat ape tuh...haha...

_dsc1853

kusyuk tuh my biz partners...

_dsc1857

kak min...mc yang styleeeee...suke pantun kak min...

_dsc1888

pak ya CDM otai..

_dsc1926

mak..tolong...turn saye...btw, enjoy sebenarnye atas stage...

_dsc2085

kak ros..my idola...nmpak..semangat tuh...

_dsc1994

ber cam-whoring...sempat lagik...

_dsc19671

pemimpin hebat!!saluteeee!!

_dsc2155

_dsc1972

abg zul..kak ros's hubs..pemimpin idola saye juge..

_dsc2102

yeahh!!

_dsc2059

_dsc2146

birthday partyyyy!!!!

_dsc2224

_dsc2013

cute tak...hihi..

_dsc1996

_dsc20841

peluk...jgn tak peluk...ambik aura jutawan sket..

_dsc2233

haha..posing maut..

_dsc2234

My dearest leaders!!!!!!!!!

_dsc2248

hahaha....

salha_time_magazine

The Next Millionnaire...perasan sket...tapi takpe...harap2 jadi kenyataan...haha...

It was AWESOMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PB..help meee!!

By Premium Beautiful 4 Comments

Oh PB help me!!! I’ve gained too much weight after raye ni…manetaknye…every rumah yang kitorang visit, i melantak tak hengat..ketupat, rendang, nasi beriyani, nasi ayam, kuah kacang, kuih-muih lagi…hasilnye sungguh menakjubkan…huaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Start from tomorrow i nak pakai balik my PB secare sangat2 disiplin and i nk balik pade my figure yang this one..huhuu….

sal

Nanti i update my pictures before and after…okies…just gimme a few weeks or at least a month…

Oh PB!!

lingeries01