fbpx
Tag

hanis haizi Archives - SALHA ZAIN

Premium Beautiful – Back Pain

By Premium Beautiful 3 Comments

Ouuucccchhhhhhhhhhhhhhh!!!!

Rupe-rupenya ramai wanita kat luar sane yang suffer penyakit ni…sepanjang i kt biz ni…ramai jugak my customer yang kene back pain…

Semalam i berjumpe dengan sorang customer pb yang memang dah lame suffer back pain..dulu my customer ni sampai pakai wheel chair..memang back pain yang severe…sampai husband pun dah taktau nk buat cane lagi…bertahun2 jugak beliau suffer ngan back pain ni…and my customer ni cakap, yang buatkan die lagi sedih bile die nk dapat nk dukung anak beliau…

Alhamdulillah, baru after sebulan je pakai pb…back pain makin lame makin hilang and the happiest moment die cakap bile dia boleh dukung baby die sambil jalan and siap die boleh bendkan badan and die tak rase sakit lagi…

Alhamdulillah…semakin hari semakin banyak feedback yang kami dapat from pengguna Premium Beautiful yang dulunya back pain memang dapat result yang positive…

So, sesiape ade masalah yang same..cube experience sendiri the magic of Premium Beautiful…

Contact our top agent now..

Salha 012-222 9453

Alfie 012-230 7430

Get your Magic PB now!!!!

RM100,000 Award, DDM and CDM – September 2012

By Premium Beautiful, Success Story No Comments

ALHAMDULILLAH.
Pertama kali dalam sejarah, pencapaian CEMERLANG
GREEN LEADERS GROUP diraikan secara EKSKLUSIF.
FULLHOUSE, JAMMED PACKED and SPIRIT ALL TIME HIGH!

Antara pencapaian CEMERLANG September 2012
dibawah pimpinan CDM Salha Zain ialah:

Excellent Sales Award (RM100,000 in a month)
1. DSM Salleha
2. DSM Zawiyah
3. SSM Lynn Shukor

New Double Diamond Manager
1. DDM Izyan Liyana
2. DDM Nur Fadzliah
3. DDM Azlinda
4. DDM Azween

TAHNIAH KEPADA SEMUA!
Tahniah juga pada CDM terbaru GLG iaitu CDM Adibah Karimah!

Ok, pictures time! Enjoy!

Tahniah DSM Salleha! RM100,000 Sales Award kini dalam genggaman!

With some other RM100,000 Sales Award from GLG

Wakil DDM Izyan Liyana. Tahniah!

Our beloved Great Leader CDM Hanis Haizi giving out IMP speech before the Grand CDM Award.

Officially another New GLG CDM – CDM Adibah Karimah!

Yours truly with CDM Adibah Karimah. Welcome to the Club my dear!

Some highlights about CDM Adibah Karimah:
– She came from a Conventional Business background
with RM100,000 monthly turnover.
– Started to do PB business, with other group but failed.
– Rejoin under GLG and STRONGLY BELIEVE the importance
to be in THE RIGHT GROUP!
– Now started to ENJOY 5-figure income, and
first bonus as CDM was RM60,000!

With some of my protege during Ogroup session! THE POWER OF GREEN LADIES!

With my protege SSM Lynn Shukor (right) whom also RM100,000 Sales Award achiever! You GO GIRL!

Last but not least, CONGRATULATIONS to all ACHIEVERS.

With GREEN LEADERS GROUP,
whatever background you came from,
as long as you have the BURNING DESIRE,
you can be sure that SUCCESS is GUIDED
every step of the WAY.

BE IN THE RIGHT GROUP.

I’ll see you on TOP!
XOXO
CDM Salha Zain

Hijabista September 2012

By Media, Premium Beautiful No Comments

Salam Ramadhan yang kian berakhir dan Salam Syawal yang bakal menjelang. Apa khabar persiapan Raya you ols? Salha sentiasa doakan agar Raya semua readers blog Salha meriah lagi diberkatiNya.

Ok, just nak share penampilan sulung Salha in magazine!! Alhamdulillah, syukur pada Allah SWT and thanks to Hijabista editor Suziana Zulkifli and team for such a lovely opportunity.  Special thanks to my beloved mentor in the Premium Beautiful business Hanis Haizi for the invitation. Bertuahkan berada dalam kumpulan GLAM? Bukan mentor jer yang GLAM, business partners pun GLAM jugak. (Morale of the story: Be In The Right Group OK!)   🙂

So without further ado, lets have a look at the magazine…

Hijabista Cover – Natasha Hudson. OMG she is so beautiful!!

Oh Girls… We just wanna Have Fun! With Hanis Haizi, Salha Zain, Echenta and Maisarah Ibrahim

I love the setting of this shoot. Very vibrant!

Ok, so nak baca details and other articles, sila beli Hijabista ye. Let’s support this AWESOME magazine! Go go Hijabista.. 😉

Love,
XOXO
Salha Zain

Welcome to Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)

By Business No Comments

It started with a DREAM.
Then the DREAM became a REALITY!!
Because WE MAKE IT HAPPEN!

Alhamdullilah, berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLAM Team hari ini.

After 2 years Salha berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Click this entry :
https://www.salhazain.com/hong-kong-trip-was-awesome/

Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!

The bigger the BETTER tapau 2 flight!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast!

“We are the NO 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online!

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! 🙂 To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life and how it can change our life... Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody use the “workable method”, including other group too! 🙂 ” CDM Hanis Haizi

The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!!

Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social Media Marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini.

Masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader! Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur

Be a part of our TEAM today!!

Be in the Right Group!

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed EVERY STEP OF THE WAY!

xoxo..

SALHA ZAIN
012-222 9453
salha2910@gmail.com

 

SM/SSM Award 2012

By Success Story One Comment

Alhamdulillah…selesai sudah SM/SSM Award pd Sabtu lepas dengan penuh gilang gemilang…Award ni adalah untuk meraikan usahawan baru yang berpangkat SM/SSM…

Majlis penuh glamorous and memang terserlah wajah happy and berseri-seri rakan-rakan kongsi Salha yang naik pentas haritu…Semuanya pakai cantek2 belaka…I really proud and happy for them…;))

40 orang semuanya yang naik pentas haritu…Alhamdulillah..Our group is getting bigger and biggerr…

So next, InsyaAllah..kite naik pentas lagi for Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager and Car Fund Achiever on April nanti…Majlis Diamond confirm lagi meriah…so get ready to shine on the red carpet ok!!!

With my mentor, bestie and some of them call us twins..hmmm..whatever they call us..i like all of them..;))

 

January Achievers!!!

By Success Story No Comments

Alhamdulilah ….Berakhir sudah bulan Januari 2012 dan syukur kerana dikurniakan permulaan tahun ini dengan pencapaian rakan-rakan kongsi yang sangat membanggakan! Iaitu seramai 4 orang bergelar Jam Tangan Achievers (for achieving RM100,000 sales in a month) achieve jam ni means income memang dah cecah RM10k ke atas..

Baru tak sampai brape bulan je diorang buat bisnes ni dah cecah income puluh ribu…

Kagummm!!!

Muda2 dah genggam income camtu..

And Alhamdulillah…bulan lepas hasil usaha yang bersungguh2 dari semua rakan kongsi under my group, kami semua dah mencecah hampir 700 set / 1.4 million sales. 

Congrats all and let’s fly even higher this time…

It’s a signal for u all utk achieve camni pulak…

So congrats to all the winners untuk bulan ni.

DSM Hazelin, DSM Ismalina, DSM Noraida and DSM Nurul Ashikin

Amazing biz partners aka future great leaders..

Lepas ni sambung kejayaan pada rakan kongsi pulak ye…

Congrats jugak to other winners from the Green Group. We are all winners and always be the winners!!

Ok. All Together NOW!

AUUUMMM!!

Guangzhou CONFIRM!!!

Sebenarnya, kalau you all mmg blog reader Salha yang setia, you all mesti perasan, everymonth mesti ada wajah2 baru yang dapat Jam Tangan ni. So apa yang significant nyer? Jawapan dia senang jer… THIS BUSINESS CAN BE DONE by ANYBODY! Tak kira apa background skali pun, surirumah ker, student ker, makan gaji ker, IF YOU WANT IT, YOU CAN HAVE IT! Leaders/mentors are here to help and guide you (FOR FREE!) All you have to do is contact me with an Open Heart and abundance of Desire to change your life.

Call me 012-222 9453 or
click the Orange button on the left of this screen. 🙂

Tribute to Salha Zain…

By Premium Beautiful, Uncategorized 5 Comments

Hi all…sori dh lame tak update…haritu dah lame ingat nk buat entry pasal ni…

Memang Salha terkejut after baca ni kat blog Aishah Shamsudin..She wrote about me…huhu terharu i bace…

” a tribute to my leader, Salha 😉

just read my leader, SalhaZain’s blog, anddd…i just cant help being inspired by her…she blogged about her New Year’s resolutions and what caught my eyes the most is the part where she wants to send her parents to perform Haji this year…I dont know about you guys but I think its every child’s dream to be able to send their parents to Tanah Haram…perform haji…and she being able to do that in her 20’s…bigggg salute!!!

I first met Salha when she came to my house, promoting PB and presenting the marketing plan…she had that confidence in her that made me drawn to join this business, she was only a SM at that time, with an income of rm3k…. and now…after only 1 year plus, she is already owning RM40k/month…going to be CDM insyaAllah next month…wow right??”……

continue reading..pls click this link..

Thanks to Aishah…terima kasih banyak-banyak…Salha memang kagum dengan Aishah ni coz die selalu berfikiran positive…bile kite duduk sebelahnya, kita dapat rase aura positive beliau…Aishah seorang yang berimpian besar…and seorang yang yakin dan berani dan tak pernah beralasan…Inilah ciri2 yang perlu ada pada seorang pemimpin..Salha doakan Aishah dan semua rakan kongsi berjaya menjadi CDM dan menjadi jutawan..insyaAllah…

Dalam business ni, bile kite betul2 bulat hati dengan pemimpin, tiru cara beliau, selalu rapat dengan beliau, sentiasa rujuk dan belajar dengan beliau, sentiasa menghadiri semua aktiviti yang beliau anjurkan, menjadi kawan rapat dan sahabat beliau..insyaAllah kite pun akan jadi macam beliau…contohnya Salha and Hanis..orang siap panggil kembar…..padahal tak pernah kenal pun before…tapi dengan business ni Salha rapat dgn beliau…and dengan business ni la Salha baru jumpe seorang yang bernama SAHABAT…benar2 sahabat…susah senang, kami tempuh bersama…banyak betul experience yang kami lalui sampai rasenye kalau cerita kat sini memang tak habis…dalam biz ni la baru Salha tahu…erti seorang sahabat..sungguh tinggi nilai persahabatan sampai tak boleh nk ucap dengan kate2…

Bisnes ni bukan sahaja hanya untuk mendapat kemewahan, tapi banyak nilai-nilai yang kami pelajari….kami semua ibarat sebuah keluarga..sebuah keluarga yang benar2 rapat…Nilai inilah yang diterapkan oleh pemimpin hebat kami…CDM Kak Ana…Salha dan semua rakan kongsi pun dh macam adik beradik walaupun kami hanya kenal di blog…memang indah pengalaman kami berada dalam bisnes ni….tak boleh nk digambarkan melalui kata…

Kalau sesiapa yang dh jumpe peluang ni atau yang baru jumpe atau masih tercari2…jom kongsi pengalaman ni sama2…then, baru anda faham ape yang Salha nak cube sampaikan…

P/s: my official no now is 016-3229453….

im using my new BB….

call me anytime…k..

xoxo

Premium Beautiful

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful 3 Comments

Announcement!!!!

To all beloved ladies out there…

Good news for you…

Promo still ON…we haven’t received any final notice from the company yet…

Maybe it can ends anytime..

So grab the chance when it still ON…

U can save up to RM800…i repeat RM800 tau bukan RM80 ok…

Aaaaaaand……..

Pada sesiape yang beli Premium beautiful akan berpeluang untuk dapat VIP tiket FREE ke Hong Kong

Everything is F.O.C!!

So ape tunggu lagi…nk tau lebih lanjut??

Buzz me 016-3229453

or

012-2229453

or email me at

salha2910@gmail.com


P/S: i received so many positive feedback from my customer..

I lost 2 kg in a week, my waist drop 3 inches,i punye back pain gone, pinggang akak ade shape dah..dulu tegak je…..

and my result that other people say…kak salha memang serious different..byknyeee turun (baru smlm my adik ipar ckp)….and etc…

Oh im so happy!!!

Muahs…!!

XOXO

Salha Zain-Congrats to me…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 2 Comments

Alhamdulillah….Salha tak sangka dari surirumah and dulu salha orang biase je tapi after setahun lebih perubahan Salha benar2 luar biase…berubah 360 darjah dari semua segi…diri sendiri, kewangan, family…alhamdulillah syukur…

Dengan berkat and tunjuk ajar pemimpin Salha, and usaha yang tak pernah putus, salha berjaya sampai ke tahap ni…Kalau dalam biz ni Salha dah berjaya capai semua bukti iaitu jam, pen, melancong, kereta and now…

BONUS WAWASAN….

Ok lagi satu achievement yang Salha capai dari bulan November hingga sekarang…

Bonus Wawasan ialah simbolik pada kejayaan besar seorang pemimpin…dan income boleh mencecah ke 6 angka…

Alhamdulillah sangat dan insyaallah salha akan kekalkan Wawasan throughout my biz…

Dan Salha berharap agar semua biz partner Salha akan capai juga InsyaAllah…

Yang penting, kite kene kuatkan impian kite, and buat berterusan…kalau kite jatuh, bangkit semula kerana ingat!!sekali kite jatuh tak mungkin kite jatuh selama-lamanya…Hanya ikut jejak pemimpin yang dh berjaya,rapat dengannya dan sentiasa rujuk padanya…setia dan commited pada pemimpin…insyaAllah kejayaan akan datang pada kite…macam Salha and Hanis siap orang panggil adik beradik lagi…and ade org panggil kembar…

and..

Sentiasa percaya pada diri yang kite ade kekuatan masing2..jgn selubungi diri dan minda kite dengan perkara2 negative…Segala perkara yang berunsur negative kalau boleh kite buang jauh2 sebab NEGATIVE BUKAN KITE KASI KITE DUIT, TAPI KASI KITE PENYAKIT je…so kenapala kite nk pilih hidup berpenyakit kan…unsur2 negative dari banyak segi…kdg2 first dari diri kite, family,kawan2,forum2 atau blog negative di luar sane dan bermacam2 lagi…especially ade satu blog tu, penuh dgn hatred…hari2 di bangun keje nk mengutuk and nk menjatuhkan kaum sendiri…kalau boleh kite jauhkan la diri kite dari bende2 tu…Nauzubillah…

So now…Salha nk semua dari kita percaya yang kite ade kekuatan masing2…jom kite bangkit bersama2 dan berjaya bersama2…k…

I nak dedicate this song to all my beloved Biz Partners and semua yang berada di luar sane…

I love you all…!!

P/S: maybe this gonna be my CDM song…hehe…tak sabar nih…

NEVER SAY NEVER by JUSTIN BIEBER…

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It’s my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I’m strong enough to climb the highest tower.
And I’m fast enough to run across the sea.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

XOXO…muahss!!!

Salha Zain-Hong Kong..Here we come…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Hong Kong trip still on until March…

So sesiape yang berminat untuk dapat tiket FREE ,bertarat VVIP, or nk dapat treatment bagaikan anak sultan Brunei…

Hah…jom ape lagi….jgn tunggu sampai March yeh….lagi cepat lagi bagus…boleh qualify banyak2 tiket coz seorang boleh dapat 4 tiket…mesti u all nk bawak family member or kawan2 kan…yang baru2 kahwin tu jom honeymoon 2nd time..or yg baru nk kahwin pulak…boleh dapat honeymoon FREE…

Nk tau cane??

Buzz me 016-3229453…

or

012-2229453


Ni list qualifier Hong Kong yang dh berjaya pegang 2 tiket…Congrats dearr!!!!

1) Yours truly…

2) Alfath my hubby

3) Adliza

4) Ashraf

5) Hane

6) Hannan


Untuk biz partner yang dh sebelah kaki dah nk sampai HK:

1) Ayu

2) Aishah

3) Hidayah

4) Ejay

5) Izyan

6) Iffa

7) Eray

8)Ainul

9) Ainil

10) Anna

11) Jaja

12) CT

13) Sya

14) Norros

15)Emma



Untuk yang dh sebelah kaki dah tu.. baik dua2 belah kaki terus jejak Hong Kong…

Walaupun sesiape yang dah selalu melancong, tapi melancong dalam group ni memang different…u all takkan boleh imagine until u all sendiri yang pergi…

And pada sesiape kt luar sane, yang nk ke HK secara VVIP and First Class…jgn lepaskan peluang…grab this opportunity…!!

Cane nk dapat??

Senaaaang jee…

Call me now!!!

XOXO….


Congratulations..

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Congratulations to Adliza and Hane kerana qualify jam tgn…Jam ialah simbolik of something…which orang tu dah capai 100,000 sales dalam mase sebulan and income besaaaaaar dalam biz…nk tau besar mane???…

Sila tanye tuan empunya diri yee…hehe…

Ini die qualifier Jam Tangan..

Adliza qualify on December….

Heeee…gorgeousla uuu ni…suke tgk u mekap…cantekk..

and…

Hane qualify on January…

Hane memang ratu handbag…tiap2 bulan memang bertukar handbag die……cantikkan her Ferragamo…

So who’s next????


Kite tengok bulan depannnn yee…..hehe….