fbpx
Tag

hanis Archives - SALHA ZAIN

Tribute to Salha Zain…

By Premium Beautiful, Uncategorized 5 Comments

Hi all…sori dh lame tak update…haritu dah lame ingat nk buat entry pasal ni…

Memang Salha terkejut after baca ni kat blog Aishah Shamsudin..She wrote about me…huhu terharu i bace…

” a tribute to my leader, Salha 😉

just read my leader, SalhaZain’s blog, anddd…i just cant help being inspired by her…she blogged about her New Year’s resolutions and what caught my eyes the most is the part where she wants to send her parents to perform Haji this year…I dont know about you guys but I think its every child’s dream to be able to send their parents to Tanah Haram…perform haji…and she being able to do that in her 20’s…bigggg salute!!!

I first met Salha when she came to my house, promoting PB and presenting the marketing plan…she had that confidence in her that made me drawn to join this business, she was only a SM at that time, with an income of rm3k…. and now…after only 1 year plus, she is already owning RM40k/month…going to be CDM insyaAllah next month…wow right??”……

continue reading..pls click this link..

Thanks to Aishah…terima kasih banyak-banyak…Salha memang kagum dengan Aishah ni coz die selalu berfikiran positive…bile kite duduk sebelahnya, kita dapat rase aura positive beliau…Aishah seorang yang berimpian besar…and seorang yang yakin dan berani dan tak pernah beralasan…Inilah ciri2 yang perlu ada pada seorang pemimpin..Salha doakan Aishah dan semua rakan kongsi berjaya menjadi CDM dan menjadi jutawan..insyaAllah…

Dalam business ni, bile kite betul2 bulat hati dengan pemimpin, tiru cara beliau, selalu rapat dengan beliau, sentiasa rujuk dan belajar dengan beliau, sentiasa menghadiri semua aktiviti yang beliau anjurkan, menjadi kawan rapat dan sahabat beliau..insyaAllah kite pun akan jadi macam beliau…contohnya Salha and Hanis..orang siap panggil kembar…..padahal tak pernah kenal pun before…tapi dengan business ni Salha rapat dgn beliau…and dengan business ni la Salha baru jumpe seorang yang bernama SAHABAT…benar2 sahabat…susah senang, kami tempuh bersama…banyak betul experience yang kami lalui sampai rasenye kalau cerita kat sini memang tak habis…dalam biz ni la baru Salha tahu…erti seorang sahabat..sungguh tinggi nilai persahabatan sampai tak boleh nk ucap dengan kate2…

Bisnes ni bukan sahaja hanya untuk mendapat kemewahan, tapi banyak nilai-nilai yang kami pelajari….kami semua ibarat sebuah keluarga..sebuah keluarga yang benar2 rapat…Nilai inilah yang diterapkan oleh pemimpin hebat kami…CDM Kak Ana…Salha dan semua rakan kongsi pun dh macam adik beradik walaupun kami hanya kenal di blog…memang indah pengalaman kami berada dalam bisnes ni….tak boleh nk digambarkan melalui kata…

Kalau sesiapa yang dh jumpe peluang ni atau yang baru jumpe atau masih tercari2…jom kongsi pengalaman ni sama2…then, baru anda faham ape yang Salha nak cube sampaikan…

P/s: my official no now is 016-3229453….

im using my new BB….

call me anytime…k..

xoxo

Premium Beautiful

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful 3 Comments

Announcement!!!!

To all beloved ladies out there…

Good news for you…

Promo still ON…we haven’t received any final notice from the company yet…

Maybe it can ends anytime..

So grab the chance when it still ON…

U can save up to RM800…i repeat RM800 tau bukan RM80 ok…

Aaaaaaand……..

Pada sesiape yang beli Premium beautiful akan berpeluang untuk dapat VIP tiket FREE ke Hong Kong

Everything is F.O.C!!

So ape tunggu lagi…nk tau lebih lanjut??

Buzz me 016-3229453

or

012-2229453

or email me at

salha2910@gmail.com


P/S: i received so many positive feedback from my customer..

I lost 2 kg in a week, my waist drop 3 inches,i punye back pain gone, pinggang akak ade shape dah..dulu tegak je…..

and my result that other people say…kak salha memang serious different..byknyeee turun (baru smlm my adik ipar ckp)….and etc…

Oh im so happy!!!

Muahs…!!

XOXO

Salha Zain-Congrats to me…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 2 Comments

Alhamdulillah….Salha tak sangka dari surirumah and dulu salha orang biase je tapi after setahun lebih perubahan Salha benar2 luar biase…berubah 360 darjah dari semua segi…diri sendiri, kewangan, family…alhamdulillah syukur…

Dengan berkat and tunjuk ajar pemimpin Salha, and usaha yang tak pernah putus, salha berjaya sampai ke tahap ni…Kalau dalam biz ni Salha dah berjaya capai semua bukti iaitu jam, pen, melancong, kereta and now…

BONUS WAWASAN….

Ok lagi satu achievement yang Salha capai dari bulan November hingga sekarang…

Bonus Wawasan ialah simbolik pada kejayaan besar seorang pemimpin…dan income boleh mencecah ke 6 angka…

Alhamdulillah sangat dan insyaallah salha akan kekalkan Wawasan throughout my biz…

Dan Salha berharap agar semua biz partner Salha akan capai juga InsyaAllah…

Yang penting, kite kene kuatkan impian kite, and buat berterusan…kalau kite jatuh, bangkit semula kerana ingat!!sekali kite jatuh tak mungkin kite jatuh selama-lamanya…Hanya ikut jejak pemimpin yang dh berjaya,rapat dengannya dan sentiasa rujuk padanya…setia dan commited pada pemimpin…insyaAllah kejayaan akan datang pada kite…macam Salha and Hanis siap orang panggil adik beradik lagi…and ade org panggil kembar…

and..

Sentiasa percaya pada diri yang kite ade kekuatan masing2..jgn selubungi diri dan minda kite dengan perkara2 negative…Segala perkara yang berunsur negative kalau boleh kite buang jauh2 sebab NEGATIVE BUKAN KITE KASI KITE DUIT, TAPI KASI KITE PENYAKIT je…so kenapala kite nk pilih hidup berpenyakit kan…unsur2 negative dari banyak segi…kdg2 first dari diri kite, family,kawan2,forum2 atau blog negative di luar sane dan bermacam2 lagi…especially ade satu blog tu, penuh dgn hatred…hari2 di bangun keje nk mengutuk and nk menjatuhkan kaum sendiri…kalau boleh kite jauhkan la diri kite dari bende2 tu…Nauzubillah…

So now…Salha nk semua dari kita percaya yang kite ade kekuatan masing2…jom kite bangkit bersama2 dan berjaya bersama2…k…

I nak dedicate this song to all my beloved Biz Partners and semua yang berada di luar sane…

I love you all…!!

P/S: maybe this gonna be my CDM song…hehe…tak sabar nih…

NEVER SAY NEVER by JUSTIN BIEBER…

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It’s my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I’m strong enough to climb the highest tower.
And I’m fast enough to run across the sea.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

XOXO…muahss!!!

Salha Zain-Hong Kong..Here we come…!!

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Hong Kong trip still on until March…

So sesiape yang berminat untuk dapat tiket FREE ,bertarat VVIP, or nk dapat treatment bagaikan anak sultan Brunei…

Hah…jom ape lagi….jgn tunggu sampai March yeh….lagi cepat lagi bagus…boleh qualify banyak2 tiket coz seorang boleh dapat 4 tiket…mesti u all nk bawak family member or kawan2 kan…yang baru2 kahwin tu jom honeymoon 2nd time..or yg baru nk kahwin pulak…boleh dapat honeymoon FREE…

Nk tau cane??

Buzz me 016-3229453…

or

012-2229453


Ni list qualifier Hong Kong yang dh berjaya pegang 2 tiket…Congrats dearr!!!!

1) Yours truly…

2) Alfath my hubby

3) Adliza

4) Ashraf

5) Hane

6) Hannan


Untuk biz partner yang dh sebelah kaki dah nk sampai HK:

1) Ayu

2) Aishah

3) Hidayah

4) Ejay

5) Izyan

6) Iffa

7) Eray

8)Ainul

9) Ainil

10) Anna

11) Jaja

12) CT

13) Sya

14) Norros

15)Emma



Untuk yang dh sebelah kaki dah tu.. baik dua2 belah kaki terus jejak Hong Kong…

Walaupun sesiape yang dah selalu melancong, tapi melancong dalam group ni memang different…u all takkan boleh imagine until u all sendiri yang pergi…

And pada sesiape kt luar sane, yang nk ke HK secara VVIP and First Class…jgn lepaskan peluang…grab this opportunity…!!

Cane nk dapat??

Senaaaang jee…

Call me now!!!

XOXO….


Congratulations..

By Business, Premium Beautiful, Uncategorized 3 Comments

Congratulations to Adliza and Hane kerana qualify jam tgn…Jam ialah simbolik of something…which orang tu dah capai 100,000 sales dalam mase sebulan and income besaaaaaar dalam biz…nk tau besar mane???…

Sila tanye tuan empunya diri yee…hehe…

Ini die qualifier Jam Tangan..

Adliza qualify on December….

Heeee…gorgeousla uuu ni…suke tgk u mekap…cantekk..

and…

Hane qualify on January…

Hane memang ratu handbag…tiap2 bulan memang bertukar handbag die……cantikkan her Ferragamo…

So who’s next????


Kite tengok bulan depannnn yee…..hehe….

Azam Tahun baru 2011…

By Business, Motivation, My story, Premium Beautiful 3 Comments

Salam semua…sorry sgt lame tak update coz salha busy betul lately…ok kite mulakan dengan Azam Tahun Baru..

Apa azam tahun baru anda????

Heehe…as for me…

Alhamdulillah, syukur pada Allah ke atas keberkatan usia yang dikurniakan kepada Salha sekeluarga..Memang banyak perubahan yang berlaku pada Salha sepanjang tahun 2010 until now..

Dulu2…ingaaaat lagi….setiap kali tahun baru je..rasenye macam biase saje…Tapi bile Salha masuk biznes, i sentiasa ade target dan focus…Bile ade target, kite akan jadi semakin sharp dan berani hadapi segala cabaran semata2 untuk capai impian kita..

Jadi tahun 2011 ni Salha benar2 berazam agar semakin banyak lagi perubahan positif yg berlaku…InsyaAllah…

Tahun ni Salha berazam..

1) Pangkat CDM

Just around the corner…i nk jadikan sebagai pembuka tirai tahun 2011 ni…salha nk jadi macam my leader CDM Hanis…very inspiring leader…InsyaAllah..i will be like u dear…

2) Dream car..

Ini adalah H.A.R.U.S!!!

Dah lame i idam nk bawak kete bmw…sampai naik Vios rase cam naik BMW…tengah tunggu ni mane tah tak sampai2…!!

3) Nak jadi seorang leader yang akan melahirkan ramai leader yang boleh dapat income 5-6 angka..

Hanis (my leader) RM150k

Adliza -RM 18k

Me -RM40k

next will be..(dh hampir dah)

1.Hane

2.Ayu

3.Aishah

4.Izyan

5.Hidayah

4) Hong Kong trip..

Nak bawak ramai2 ke HK…Girls!Let’s do it together!!

Setakat ni baru 6 orang- and ramai yang dah sebelah kaki lagi nk gi HK…so teruskan usaha..

5) Income…

Tahun ni salha betul2 nk dapat income rm100k a month…tak sabar sgt..my leader dah buktikan…now its my turn…Kalau hanis boleh, insyaAllah salha pun boleh coz salha dibawah pimpinan beliau..bile kite betul2 ikut orang yang yang dah berjaya..InsyaAllah kite pun akan berjaya…jgn ikut orang yang tak berjaya…memangla kite tak kemana…sentiasa rujuk pada pemimpin yang betul..biz ni its all about Follow The Steps and Follow The Leader!!

6) Bawa mak dan ayah menunaikan haji…

InsyaAllah tahun ni…dah mintak mak ayah daftar dh untuk gi haji tahun ni…itulah impian mak and ayah salha…still teringat dulu2…masetu salha still surirumah..and mak salha dulu jual kuih raya..mak pernah ckp ” nanti kalau mak kumpul2 duit kuih tart ni nanti, tahun depan mak boleh gi haji”…jantung salha rase nk jatuh jap sbb sedih sgt…coz salha tau if dgn kuih tart camanela nk gi haji…mau mak kene tunggu 10 tahun baru boleh pegi…mak pun dh makin tua..tapi tahun ni camanepun salha akan pastikan kaki mak ayah salha akan jejak di masjidil haram…insyaAllah..insyaAllah…

7) Savings

This year target RM500k…and awal next year, tak sabar salha nk bergelar millionnaire….

Hehe…dulu rase cam sampai mati pun nk jadi jutawan tu macam mimpi jelaaaaa…tapi dgn biz ni, impian nk jadi jutawan macam dekat sgt dah…tak sangka a fulltime housewife with ZERO income pun berjaya pegang income 5 figure setiap bulan, berjaya bawa BMW,berjaya luaskan empayar perniagaan hampir 30 negara seluruh dunia and hampir bergelar jutawan…Alhamdulillah syukur pada Allah…

Jadi, kalau salha boleh buat…anda pun boleh juga…WHAT U HAVE TO DO ialah..

FOLLOW  LEADER yang betul..yang dh berjaya…jangan follow org yang tak berjaya or orang yg langsung tak buat biz ni atau forum2 yang tak berfaedah diluar sane…Harus rapatkan diri dgn pemimpin kite…coz diela sifu kite…ikut apa saja yang die buat..sentiasa rujuk die…CONFIRM kite dapat jadi cam die…cthnya memang dh terbukti…salha memang ikut hanis..sampai orang panggil kami KEMBAR…dulu income hanis waktu DDM dalam RM30-40k..now salha pun DDM and dapat income macam tu…bile hanis jd CDM income rm150k…u all rase income i akan jadi macam tu tak bile i CDM…CONFIRM BOLEH….That’s what i call FOLLOW THE LEADER…

MATLAMAT kene firm…jangan berubah2 setiap mase…kalau bulan ni kita nk capai sesuatu.. WORK ON IT…kene ade time frame…jgn delay matlamat anda…bile dh terbiasa delaaaay je…jadi goal kite pun tah kemana…lame2 makin jauhla kite ngan matlamat kite…

ISTIQAMAH…buat berterusan…dont ever give up easily…bile jatuh bangkit semula…salha, hanis,even kak ana pun pernah jatuh..tapi kami tak pernah give up…cuba bygkan if kak ana give up, agak2 kak ana dapat ke jadi multi-millionnaire…income rm1.5 mil a month…jadi one of the most successful multi millionnaire entrepreneur di Malaysia ni…tersenarai dalam Top 10 multi-millionnaire di majalah Personal Money, dapat Award Empowerment of Women of The Year..

BERKORBAN…kalau nk berjaya perlu ade banyak pengorbanan…pengorbanan masa, tenaga, duit…bayangkan yeh…Kite nk berjaya, nk jadi jutawan, nk pegang income juta-juta…tapi tanak korban masa…nk dok relax kat rumah,nk tido golek2 depan tv…rase2, kalau macam ni boleh jadi jutawan tak..hmm…fikirkan…

Anugerah Diamond…

By Business, My story, Uncategorized 7 Comments

Last Saturday i received the award for Diamond Sales Manager…so bulan October anugerah Double Diamond pulak..

Memang best biz ni…ade banyak kali dinner, and high tea…so pada we all yang suke dress up ni..memang tepatla pun buat biz ni…dress up sakan…dah macam Grammy Award dah…ambik gamba kt red carpet semua…hehe…

Yang paling best about the dinner is to strenghten our relationship…like i said before…we’re like sisters….so susah and senang kami tempuh bersama and bangkit same2, motivate same2, berjaya pun same2…InsyaAllah lepas ni turn you all pulak…k…

So here the pictures….Enjoy…!!

_dsc9565

Me...lady in black..

_dsc9561

Mai, hanis and me..

_dsc9514

gamba kt tangga..

_dsc95491

Me and hubby a.k.a professional photographer..hehe..

_dsc9560

me and hanis..

_dsc9502

Me and adliza...

_dsc9526

me and liana...

_dsc9538

me and izyan..

_dsc9531

me and bib..

_dsc9542

me and nurul..

_dsc9534

me and yanie...

_dsc9544

me and mel...

_dsc9488

amik anugerah....

_dsc9498

_dsc9517

_dsc9518

_dsc9547

_dsc95271

_dsc9567

hehe…ok dah…

Thanks to all biz partner yang hadir..thanks for your endless support…

We will make sure that after it will be your turn pulak…

Kite berjaya bersama-sama…InsyaAllah…

One night at Marche’…

By Uncategorized 4 Comments

Last week, i and hanis gi dinner kt Marche The Curve…i mean family i and family hanis…at first kitorang nk dinner kt ikea..tapi sampai2 je cafe die dah tutup..so kenela tukar plan…tapi best jugak tukar plan ni…coz i tak pernah gi Marche (sedih tak)….memang sampai2 kt Marche..masing2 lapar macam singa..jadi agak melantak jugakla kt situ…pakai amik je food dh tak tgk dah…hadui…tapi sampai sekarang cam terliur lagi…sambil makan sempat lagi amik gamba…

so enjoy the pic!!

dsc_2527

Amin buat peaaaaceeee....

dsc_2581

cane bleh same tema baju nih...?

dsc_2593

amin tarzan...aaaaaaoooouuuu.....

dsc_2598

haris...sorok kt mane nih?

dsc_2594

ni ape kes pulaks?

dsc_2614

Haris posing maut...

dsc_2620

antara food yg kami makan..

dsc_2621

hubby punye food..

dsc_2650

Pakcik..beli terung ni pakcik..20 hengget je...hah ape!!!

dsc_2674

adik..pun nk join gak dinner..

dsc_26941

adik terbeliak...

dsc_2754

mama mama posing jugak..

dsc_2795

me and irfan...

dsc_28541

hanis and family..

dsc_2848

me and family...amin mane pegi ntah..

Sometimes..best jugak dapat outing camni…tgk anak2 kite happy je…terase semangat nk kerja keras before diorang ni besar..nk buat education fund so that biar diorang masuk Universiti sok tak payah gune pinjaman cam kite2 dulu..InsyaAllah…

This is totally awesome!!

By Uncategorized No Comments
cek

source from http://h0n3yt0th3b33.blogspot.com/

Hmmm…tengok tu..banyakkan…baru 5 bulan jer tu…

Starting from 3k…5k..6.5k..7k..then 10k..pastu bulan depan i dgr makin bertambah dalam 20k gitu…..best tak if side income camni..

Berbaloikan tiap2 bulan dapat camni…dahla tak susah..

Lets do it together…!!

Email me k..salha2910@gmail.com

Rich people focus on “opportunities”, poor people focus on “obstacles”..

Rich people “act in spite of fear”, poor people “let the fear stop them”..

–by T. Harv Eker..