fbpx
Tag

harga premium beautiful Archives - SALHA ZAIN

Premium Beautiful Testimonial

By Premium Beautiful No Comments

Ini antara gambar-gambar Premium Beautiful Testimonial..

Ramai wanita di Malaysia mengeluh nak kurangkan berat badan dan mencari jalan untuk nak kurus cepat..

Mane taknya, asyik sibuk bekerja sampai tak sempat nak hirau tentang badan sendiri.. Bila makan pulak, tak kira waktu.. Ikut mane sempat je.. Dan paling selalu berlaku, makan nasi di waktu malam.. Yelah, balik kerja nak makan malam sama-sama dengan suami dan anak-anak.. Suami tambah nasi, kite pun tambah sekali.. Macam mane nak kawal?

Bila bercita-bercita tinggi pergi gym, tahan seminggu je.. Mane taknya.. Lari atas treadmill 40 minit macam nak pengsan, sekali tengok monitor baru bakar 100 kalori je.. Frust lahai.. Last-last stop jelah.. Sambung makan nasi lagi sebab geram..!! Habis punah cita-cita nak dapat badan Miranda Kerr!

Eh ha’ahla!! Macam same je dengan kisah aku? Haha!! Bukan u ols sorang je.. Semua pun same!!!

Malas nak pikir panjang-panjang, terus call PB Expert, beli satu set PB, sarung je kat badan!!! Settle kerja!! Tak kisahla harga brape pun, bayar gym lagi mahal!! Consume milk shake setiap bulan kononnya nak kurus cara murahla kan, tapi kalau sebulan dah rm500, setahun dah rm6000.. Dah muak minum, teringin pulak makan nasi lauk tempoyak ikan patin, akhirnya badan pun naik balik tapi kali ni naik double pulak!! Oh laaahaiii!!

First-first pakai Premium Beautiful, target kalau dapat hilang seinci dua jadilah kan.. Takpun hilang 2-3kg pun kira syukur dah..

Sekali dah pakai, ya Allah mane lelemak aku? Berat hilang 10kg? Hah 20kg? Wow punggung mantap macam JLO! Wooh, breast pulak dah macam Kim Kardashian!! Double chin gue gi mane lohh!! Haritu bukan kt lengan ni ade lemak melambai-lambai ke? Lipatan-lipatan maut kat belakang badan ni pergi mane? Lelendut perut bekas bersalin macam dah takdek je!! Selulit yang melilit kt peha ni dah hilang, ajaibla!! Badan mase i anak dara pun tak cemni skali tau!!

Bukan setakat tu je.. Heh! Mane pi migrain aku? Aik, bukan haritu stretch mark dah macam google map ke atas perut ni? Mane google map tu pergi? Pagi tadi rase period, tapi nape takde period pain yek? Sengal-sengal tulang belakang aku alih-alih takdek ni, biar betol! Nape susu aku melimpah ruah ni, puasla anak aku minum nanti! E’eh, lancar je buang air besar..takde sembelit-sembelit lagi..yay!

Tulah antara dialog-dialog normal dari beribu-ribu pengguna Premium Beautiful kami satu dunia ni!!

Punyalah terkejut dengan result diorang sampai demam Tsunami PB kakak-kakak kat bawah ni!!! Tengok jelah ni!

                  

                

          

 

Berbaloikan beli Premium Beautiful ni.. Mau tak! Beli skali, pakai sampai bila-bila!

Harga PB ikut size.. Range harga dari 2400-2600 jee!!

Payment thru cash, credit card, rhb easy, aeon, ar-rahnu and etc semua kami accept!!

Paling best bile anda beli, PB Expert akan guide u ols dari cara ukur, fitting sampaila ke cara sidai PB.. Kelas kan!!

Kalau bayar cash, lagilah best! Dapat FREE GIFT dan “RAHSIA” kurus cepat dengan PB ni!!

Beli handbag beribu cecantek Coach, Gucci, Prada, Chanel pun ada tapi badan tak cantek cemana??! Adoiilaa.. Biarla badan cantek, pakai beg plastik pun orang tak kisah tauu!! Alah kalau dedua cantek kan lagi best!! Biar menangis teresak-esak orang tengok!! Hahaha!!

Nak pakai cepat, sila watsapp PB Expert kat bawah ni..

Salha Zain / 012-2229453

Dah pakai Premium Beautiful, nak tau cara nak travel keliling dunia free and teringin nak buat puluh ribu sebulan pun boleh Salha ajarkan skali..! Jomsss!

Salha Zain’s Photoshoot in Hungary

 

Salha Zain at Dior Event

By Personal No Comments

LADY-DIOR-SPRING2013_SP1 (1)

I’ve been invited to a VVIP Private Invitation for Special Preview of Latest Dior 2015 Winter Collections at Starhill Kuala Lumpur..

One thing i love about this private invitation is because i will get to see all their limited edition collections that never been displayed at the boutique sambil dihidangkan coffee and macarons…I love Lady Dior because the handbag looks elegant and sophisticated for business and any special occasion..

Cant wait to see them all!!

Lady Dior, here i come!! 😉

timthumb

Lady-Dior-Embroidered-Floral-Small-Bag-Cruise-2014

Lady-Dior-with-Sequins-and-Beads-Bag-Spring-2014Hmmmmmmmmm..

Baju apa nak pakai niiii??

I Love To Travel The World

By Travelling 2 Comments

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367

Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752

My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

Top 10 Superfoods For Women

By Health and Beauty No Comments

Great article for all women out there..!!

Ever wonder if your diet is missing something? Add our expert-approved, eat-right picks to stay lean, healthy, and strong.

Related: 10 Stay-Slim Foods to Have in Your Kitchen

The Cancer Fighter
Don’t let brussels sprouts’ signature scent turn you off. “The smell is a compound called allyl isothiocyanate that causes precancerous cells to self-destruct,” Jonny Bowden, PhD, author of ‘The 150 Healthiest Foods on Earth’ says. “It’s entirely possible that eating them every few weeks could help greatly reduce the incidence of colon cancer.”
Bonus benefits: These mini-cabbages are packed with fiber and immune-boosting vitamins C and A.

The “Skinny” Steak
Red meat has a bad rap. The thing is, it really is good for you. Ideally, go for a cut that is both lean and grass-fed. A recent report from the Union of Concerned Scientists shows that meat from grass-fed cows usually has more conjugated linoleic acid (which has been shown in animal studies to combat cancer) and heart-healthy omega-3 fatty acids than the grain-fed variety. Plus, meat from grass-fed cows is lower in total fat and calories. As long as your serving is a lean cut, such as tenderloin, feel free to make this smart choice two or three times a week, says Bowden.
Bonus benefits: Beef is a great source of protein, iron (a mineral that one in five women are deficient in), and heart-healthy B vitamins.

The “It” Spice

Curry may very well be the spice of life: Curcumin, the antioxidant that gives the condiment its color, has been shown to halt tumor growth and destroy cancer cells in lab tests. “Our research revealed that this ingredient may help prevent a variety of diseases, including multiple myeloma, lymphoma, and breast, ovarian, and pancreatic cancers,” says Bharat Aggarwal, PhD, a professor of cancer medicine at the University of Texas M.D. Anderson Cancer Center. At this point, it’s still unclear exactly how much curry you should eat to help avoid disease, Aggarwal says. Experts simply recommend using the spice liberally to reap the rewards. For recipes, check out the book 5 Spices, 50 Dishes, by Ruta Kahate.
Bonus benefits: The antioxidants found in curry may also help break up plaques in the brain that cause Alzheimer’s disease, say UCLA scientists.

The Next Nut

Pistachios are the new health nut. Why is that? New research from the University of Toronto shows that they may reduce the risk of diabetes by decreasing the effect of carbs on blood sugar levels. “Pistachios are high in protein, fiber, and healthy monounsaturated fat,” explains study author Cyril Kendall, PhD, “all of which contribute to the slowing of carbohydrate absorption in the body.”
Bonus benefits: Other recent research has shown that eating two to three ounces of pistachios a day can help significantly raise your level of good cholesterol (HDL). Pistachios are full of vitamin B6 and copper, too, which help increase energy.

The Java Junkie’s Dream
Rejoice! Your morning cup of joe is healthy. Experts on an American Society for Nutrition panel recently concluded that drinking three to five eight-ounce cups a day lowers your risk of Type 2 diabetes, Parkinson’s disease, Alzheimer’s, and colon and liver cancers. “Among other things, the antioxidants in coffee protect your cells and DNA from damage,” Bowden says. “Coffee seems to increase antioxidants in the blood, too.”
Bonus benefits: Women who drink at least six cups a day are less likely to develop high blood pressure, revealed a 2005 study by Harvard scientists.

The Heart-Smart Whole Grain
One of the easiest ways to significantly lower your cholesterol is to eat whole-grain oatmeal daily, reports a British review of 10 studies. The fiber in oatmeal forms a gel that slows down your body’s absorption of cholesterol.
Bonus benefits: “People who eat oatmeal for breakfast tend to stay full all morning and consume less at lunch, due in part to the protein and fiber,” says Dave Grotto, RD, a nutritionist in Chicago and a spokesperson for the American Dietetic Association.

Related: 6 Recipes for a Whole-Grain Dinner

The Fit Fish
“Shrimp is about 90 calories per three-ounce serving, it has virtually no fat, and it’s packed with protein, making it the ultimate diet food,” says Ellie Krieger, RD, host of the Food Network’s Healthy Appetite with Ellie Krieger. It may even help prevent heart disease, thanks to astaxanthin, the antioxidant that gives the shellfish its red tint. “People shy away from shrimp because it’s high in cholesterol, but cholesterol in food is much less likely to raise your blood cholesterol than, say, trans fat,” says Kathy McManus, RD, a FITNESS advisory board member and director of the department of nutrition at Brigham and Women’s Hospital in Boston. Moreover, eating about a cup of shrimp daily can raise your good cholesterol level, found a Rockefeller University study.
Bonus benefits: Shrimp is also rich in cancer-fighting selenium and bone-building vitamin D.

The Sweet Surprise
Enjoying a small amount of flavonoid-filled dark chocolate may prevent clogged arteries and reduce your risk of developing heart disease. Also, eating up to 3.6 ounces daily can be as effective as beta-blockers and ACE inhibitors at lowering blood pressure, notes a recent Archives of Internal Medicine study.
Bonus benefits: Studies have shown that eating chocolate releases serotonin, the feel-better brain chemical.

The Red Wonder

Take two tart cherries and call me in the morning. While your doc may not say that yet, she might soon: A new animal study from University of Michigan shows that consuming a powdered version of tart cherries can lower cholesterol and blood sugar levels, as well as decrease the body’s ability to store fat in the liver. It’s not yet known if cherry-rich diets will have a similar effect on people, but University of Michigan researchers are hopeful.
Bonus benefits: People who exercised and drank two 12-ounce glasses of tart cherry juice daily for eight days reported less muscle pain than those who sipped a placebo, finds a 2006 study.

Related: Easy Ways to Add More Color to Your Diet

The Trendy Tomato
Red tomatoes are full of lycopene, a substance that helps lower your risk of cancer, heart disease, and macular degeneration. But orange tomatoes offer two and a half times more. Apparently, they contain a form that the body can more easily absorb.
Bonus benefits: One cup of orange tomatoes provides 338 percent of the RDA for vitamin A.

P/s: imagine if we can eat like this, and continue to wear Premium Beautiful..we could maintain our body shape and improve our health at the same time..

xoxo

Salha Zain

012-222 9453

salha2910@gmail.com

 

Glamorous Guangzhou Trip – Day 1

By Travelling No Comments

 

Semua muka happy je..lebih2 lagi first timers….congrats all!!!

With Chuk and Fae..

With Lily and Kak Siti..kak shahidah dtg visit dulu…takpe after this masuk flight paris ok!!

With my beloved mentor Hanis Haizi and Echenta..

With Group Eagles…i believe i can flyyy!!!

Yeayy!! dah nk masuk flight dahhh…

Sempat menyambar my red lipstick dulu..

Muke happy before masuk flight…weeeeee!!!

Peaceee!!hihii…

Satu basssss!!!!! after this i nk convert jadi 2 bus pulak…tak kireeee!!!!

Sape nk gi Paris and London??cepat2 pm ok…confirm dapat pergi!!!!

Dapat gift from the company…thank uuu..

Green Leaders Group!!!yeay!!!

Sex and The City ade kt Guangzhou??wah..wah!!

ihik..ihik..

Orang Guangzhou berkerumun tgk kitorang…maklumlahh artis Malaysia datang kannn!!

Me with Ida…Ida ckp Paris confirm satu table…hihi!!!

Nanti sambung day 2 pulak…

xoxo

012-2229453

salha2910@gmail.com

January Achievers!!!

By Success Story No Comments

Alhamdulilah ….Berakhir sudah bulan Januari 2012 dan syukur kerana dikurniakan permulaan tahun ini dengan pencapaian rakan-rakan kongsi yang sangat membanggakan! Iaitu seramai 4 orang bergelar Jam Tangan Achievers (for achieving RM100,000 sales in a month) achieve jam ni means income memang dah cecah RM10k ke atas..

Baru tak sampai brape bulan je diorang buat bisnes ni dah cecah income puluh ribu…

Kagummm!!!

Muda2 dah genggam income camtu..

And Alhamdulillah…bulan lepas hasil usaha yang bersungguh2 dari semua rakan kongsi under my group, kami semua dah mencecah hampir 700 set / 1.4 million sales. 

Congrats all and let’s fly even higher this time…

It’s a signal for u all utk achieve camni pulak…

So congrats to all the winners untuk bulan ni.

DSM Hazelin, DSM Ismalina, DSM Noraida and DSM Nurul Ashikin

Amazing biz partners aka future great leaders..

Lepas ni sambung kejayaan pada rakan kongsi pulak ye…

Congrats jugak to other winners from the Green Group. We are all winners and always be the winners!!

Ok. All Together NOW!

AUUUMMM!!

Guangzhou CONFIRM!!!

Sebenarnya, kalau you all mmg blog reader Salha yang setia, you all mesti perasan, everymonth mesti ada wajah2 baru yang dapat Jam Tangan ni. So apa yang significant nyer? Jawapan dia senang jer… THIS BUSINESS CAN BE DONE by ANYBODY! Tak kira apa background skali pun, surirumah ker, student ker, makan gaji ker, IF YOU WANT IT, YOU CAN HAVE IT! Leaders/mentors are here to help and guide you (FOR FREE!) All you have to do is contact me with an Open Heart and abundance of Desire to change your life.

Call me 012-222 9453 or
click the Orange button on the left of this screen. 🙂