fbpx
Tag

hijab Archives - SALHA ZAIN

GST

By Business No Comments

Nak taknak, kita Malaysians will face this! Even we are ready or not, mentally or financially but this GST akan mula jugak April ni.. 

Most of harga di bumi Malaysia ni akan naik.. Tapi gaji tak naik-naik juga.. Memang kita ni agak ditekan jugalah.. Tapi ape yang kita buat to prepare for this?

Marah atau complain memang takkan jadi apa-apa.. Keadaan financial tetap sama.. 

So nak taknak kite kene cari duit lebihlah.. Nak cari duit lebih kene berniagalah..

Banyak perniagaan kat luar sana, ade yang untung besar or ade yang untung kecil, ade pulangan cepat and ade yang lambat..

I have nothing to offer if u want to find for a perfect one..

Tapi kalau nak income stable RM 5000 monthly tu ada lah.. At least boleh buat tambah-tambah sikit beli barang dapur ke, susu anak or pampers..

Chic and Trendy…

By Fashion 7 Comments

She’s one of my FB friend…i sangat suke tengok cara die pakai hijab and make it more trendy…

Sesuai untuk remaja2 kat luar sane…tapi yang tak remaja pun boleh jugak…contohnya i…hihi…

But anyway, i love her style…soooo chic and trendy…style die memang berani…

So if, kite dh boring ngan gaye tudung kite same je hari2..then boleh try gaya ni…

Haritu i tanye my friend ni..die pun dah agree if kalau ade yang nk blaja care pakai tudung ala2 arab camni..die boleh ajarkan…

Nanti sesape yang berminat..kite boleh form satu group and nanti i jemput kawan i ni mintak die ajarkan…

So to u my friend..love your style..keep it up in bringing good influence to everybody out there….

Walaupun trendy tapi still aurat masih dijaga…

tu1

tu

tu3

tu6

tu4

tu5

tu2

bukan camni…huhuhu….

si6

or lagi worse..camni…

si3

so bad influence….sorry peminat2 siti…but im truly disagree ngan gaye tudung camni..

serupa baik tak payah pakai tudung jee…same ape…

Tudung is meant for tudung laa..not a head accessories ke hape…so please…