fbpx
Tag

how to be millionaire Archives - SALHA ZAIN

The Grand Red Carpet Event

By Success Story No Comments

Alhamdulillah..

Sabtu yang lepas pada 9hb November, kami baru saje selesai menghadiri event “Red Carpet” sempena Majlis Anugerah CDM 2013…

Seperti biase, majlis memang sangat-sangat meriah and tahun ni, our Theme is Bridging People Across Boundaries..Congrats to our beloved company!!!!

Dan seperti biasa, setiap tahun our group, TOP LEADERS CIRCLE (TLC) mesti akan lahirkan THE HIGHEST ACHIEVER yang berjaya mencapai sales tertinggi sebanyak RM 2,000,000.00 dan bergelar CROWN DIAMOND MANAGER dan tahun ini ialah giliran our beloved protege CDM Izyan Liyana. 

Congratulationsss Izyan!!! TLC so proud of you!!!

InsyaAllah, tahun depan TLC akan lahirkan barisan CDM lebih ramai lagi dan jumlah akan bertambah setiap tahun…

555951_473390249441090_937520404_n

Thank u soooo muchhh to my talented photographer Khairil Khairuddin aka KK for the great photos!!!!!

993746_473383982775050_1908194069_n

Thank u soooo much to my beloved make up artist Echenta Fadzil for your magic touch!!! Love ya!!!

1412628_473373906109391_1488677101_o

With the Highest Achiever, CDM Izyan Liyana and her hubby Mr. Sayuti together with our beloved Malaysian No.1 Multi-Millionaire Biz Mentor CDM Hajah Siti Rohana Yusuf…

1401277_473366792776769_1521920425_o

With our TLC Family…we’re so blessed to be in this big family.. Everything we do, we will do it together…For us, “TEAMWORK MAKES A DREAM WORK!!!”..We always believe that, working together with the RIGHT GROUP , the RIGHT PEOPLE and the RIGHT ATTITUDE, we can achieve extraordinary things and we will not just win games, but we will win championships..InsyaAllah…

1395962_473354902777958_915825671_n

With our beloved and very humble company CEO, Mr Tan Kai Hee..

1468574_473354892777959_30730612_n

With our beloved Company General Manager, Mr Teoh Nee Siang.. Thanks so much for all your endless support to TLC and to all of us in this industry..

1391730_473354939444621_1035747121_n

With our Master Multimillionaire Sifu, CDM Chan and Cikgu Zakry..

883202_473366576110124_762780459_o

1450098_473355012777947_2072390533_n

1404570_473366572776791_1802992214_o

1403660_473366729443442_286500352_o

901676_473370646109717_601250339_o

1399071_473370489443066_2096275744_o

1470180_473354886111293_470203575_n

1395928_473354669444648_2133787503_n

1468582_473354742777974_110124626_n

1403235_473366789443436_301472308_o

1397730_473370566109725_207891867_o

1385425_473366559443459_1390925040_n

977321_473370486109733_212344600_o

1454813_473354779444637_2028294498_n

1397187_473373792776069_1500718532_o

1458630_473382306108551_1402905217_n

941292_473370369443078_1969402541_n

1469904_473354719444643_47521172_n

902650_473373849442730_1355481942_o

580798_473387899441325_480421669_n

1450678_473383026108479_1398723024_n

Congratulation to all, congratulation to Top Leaders Circle!!

 

 

 

My New Year Resolutions..

By Premium Beautiful One Comment

Pejam celik, pejam celik kite dah sampai penghujung tahun 2011..cepat sungguh masa berlalu..if i terkenang balik 2 tahun yang sebelum ni…Alhamdulillah…macam2 yang dah i capai…syukur…impian i nk capai Financial Freedom and Time Freedom at my age of 30, akhirnya dah pun tercapai…Alhamdulillah, i already drive my dream car, i live in my dream lifestyle, i ade income dan savings yang stabil dan mantap, and dapat travel to my dream place which is Switzerland dan berjaya sampai ke puncak gunung salji..satu pengalaman yang salha tak dapat lupakan..and bukan tu je..travel ke negara2 lain juge..

Bile teringat balik zaman i dulu2..at my lowest point…i am nothing..i am nobody..im just a fulltime housewife with no savings..if kalau adepun kt my Maybank account is RM14.60…but, i taktau apelah agaknya perkara baik yang i buat dulu2 sehingga Allah anugerahkan i jalan dan peluang untuk i capai semua ni..

Kalau nk ikutkan..boleh jer Allah lorongkan i biz lain…or boleh jer i tolak..tapi biz ni jugak yang Allah kurniakan..Hanya Allah yang Maha Mengetahui segala yang terbaik untuk hambaNya..Sesungguhnya aku bersyukur Ya Allah..Maha Pemurah dan Maha Pengasih..

Ingat lagi, mase Hanis present kt i biz ni…i tak ambil masa yang lame untuk fikir..i terus kata “Ya”..even i taktau ape akan jadi selepas ni..but i yakin..Berjaya atau tidak, semua di tangan kita sebenarnya..and confirmla i nk berjaya…walaupun i dapat tentangan hebat dari semua family member, dan even suami sendiri..tetapi hati i tetap kuat untuk nk teruskan juga…inilah ayat yg i pegang..”Salha, kalau kau tak berubah sekarang, bila lagi?…jadi i just buat je..and yang bestnya..biz ni ade mentor yang sentiasa guide kita..my mentor ialah CDM Hanis and Raz..kalau kita nak berjaya…Follow jer orang yang dah berjaya..Sebab i yakin, kalau orang yang berjaya datang bukak peluang kt kite..die confirm nk buatkan kita pun berjaya sama2..if we’re willing to follow and willing to learn..insyaAllah kejayaan milik kite..

Alhamdulillah..oleh kerana niat nk ubah hidup and i bukak pintu hati i untuk buat biz ni..Now, I dah capai impian i..berkat sabar dan usaha yang berterusan..i dah achieved segalanya dalam masa 2 tahun je..syukur sangat2…

So, this is my next new year resolution of 2012…

Inilah destinasi yang i akan tuju buat masa terdekat ni…tak sabar Salha nk pergi Mekah..InsyaAllah, Salha dan suami akan jejakkan kaki kami ke tempat suci ini untuk umrah..dan Salha nk capaikan hajat ibu dan ayah Salha untuk mengerjakan haji hujung tahun ni…insyaAllah…..

A bungalow with swimming pool…teringin sangat nk bungalow camni…and ade private swimming pool..boleh tgk amin and adik berseronok mandi tak payah share ngan orang lain..mesti kene pasang impian..baru boleh dapat…kalau tak pasang2 lagi..sampai bile pun tak dapat…betul tak?

BMW 5 series F10..

Haritu dah gi test drive…yup memang i suke…satu sebab kereta ni cantek and sesuai untuk i sebagai businesswoman..lagi semangat nk berbisnes..:))..then, safety features die pun power…then, if travel jauh pun selesa rase cam naik flight gethuu…;p…so we plan to buy this car buat masa2 terdekat ni…

Nak convert semua biz partner i yang datang seminar SM/SSM untuk jadi pangkat seterusnya iaitu pangkat DSM and nk qualifykan mereka untuk join seminar DSM oleh kumpulan kami on April ni…insyaAllah..

Tahun ni..insyaAllah…Salha target nk lahirkan 10 orang CDM…memang dah buat pun senarai name dan segala planning untuk biz partner yang akan dapat CDM tahun ni 2012 ni..insyaAllah..doakan kami…

Nak capaikan impian rakan2 kongsi Salha untuk mereka dapat bawak dream car masing2…

Leaders2 semua dah planning nk bawak seberapa ramai rakan kongsi kami for the whole group utk pergi melancong secara FREE…dulu 2 bus…now maybe satu flight pulak…insyaAllah..

Menambah kawan2 my Louis Vuitton Multicolor and Totally pada tahun ini..hehe:))

My dream watch…Chopard with happy diamonds…bile tengok je jam ni…dah tak pandang jam lain dah…huhu…

Nak create bilik master bedroom i camni..biar balik rase cam balik hotel 5 star gethuu…cozy dan ade katil yang empuk…aahhhh bestnyee..coz a nice sleep is very important for me…untuk energize balik my mind and body for the next day…baru biz makin lancar and enjoy..

Yeess…i want this sexy tummy…mase zaman uni dulu2 i memang pengamal sit up yang tegar…i buat 500 sit ups a day…and my tummy ala2 camni..tapi i tak kire…even dah ade 2 baby pun takkan tak boleh dapatkan semula kan…ini perkara wajib i in 2012..

Nak create my kidsnye playroom…mesti Amin and Irfan happy…dulu mase belum buat bisnes..kurang mampu la nk dapatkan camni…beli mainan pun kt tesco je…tapi after berbisnes..mase nila kite boleh beri yang terbaik utk anak2 kite…

ok rasenye…thats for now…nnti kalau ade lagi salha akan add day by day…

So….

What’s your new year resolution pulak?? Jom share with me….:)))

salha2910@gmail.com / 012-2229453

 

 

 

 

 

 

Life is short, so make it great!!!

By Business, My story One Comment

Last monday i received a call from Maybank..banker tu ckp my application for ASB Islamic Investment for RM200,000.00 (the highest ASB Investment) has appproved!!!….

I sangat2 tak sangke coz dulu mase zaman i bekerja i pernah mintak jugak but just approved RM 20,000 je…but since berbisnes memang make my life turns 360′ ..

Mane taknye i happy..ok let’s see….

Kalau ASB for 200k, if after maturity misalnye 20 years from now…at my retirement age masetu i 48..

I will get profit around 1.2 or 1.3 million… ASB one of the investment yg secured coz the floor rate is 7.0%..

So then, believe it or not…I’M OFFICIALLY A MILLIONAIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Even pun after 20 years but at least my retirement day is secured already…

And that’s not the only investment yang i ade…i ade insurans and planning to buy the Gold Investment jugak…

Bottomline is, business ni memang betul2 ubah hidup i…i tak pernah terfikir pun yang i akan dapat ni semua dalam mase 7bulan…i mean…i baru 28..this is a BIG achievement for me..

Alhamdulillah….Allah dah bukak jalan untuk i..

So by the age of 30..i planning to have…

– a property of my own (not my hubby’s)

– a car ( Volvo XC60 )

– another investment (i plan to buy shop houses)

– education fund for my kids (takut masetu dh takde PTPTN)

– insurance for my parents

– nk wujudkan yayasan untuk anak-anak yatim (coz i sgt sayang and sensitive hal kanak2 ni)

——————-> lain2 belum fikir lagi….so InsyaAllah, im heading towards it..

” Ya Allah ya tuhanku…..jadikanla aku hambamu yang sentiasa memanfaatkan hambamu yang lain, bimbinglah aku ya Allah…”

Last but not least..untuk semua business partner sekalian…

Sentiasa letakkan impian dan matlamat yang tinggi di hadapan…

Buang segala masalah, ego and fikiran negatif  ke tepi….

Usaha yang tidak putus2..

Jadikan segala cabaran sebagai “a part of process” untuk jadikan kite dekat dgn matlamat yang kite nk capai…

Always think BIG..

Write down weekly goals, yearly goals and lifetime goals and bace hari-hari…

Selalu fikir diri kite berupaya untuk dapat ape yang kite nak..

Selalu fikir diri kite worth more than whatever we have now..

Always love yourself..

And thats why i love myself…

I love to be Salha Zain…

“THE MULTI-MILLIONAIRE IN THE MAKING”

dsc_0435_1