fbpx
Tag

jutawan internet Archives - SALHA ZAIN

Salha Zain at Dior Event

By Personal No Comments

LADY-DIOR-SPRING2013_SP1 (1)

I’ve been invited to a VVIP Private Invitation for Special Preview of Latest Dior 2015 Winter Collections at Starhill Kuala Lumpur..

One thing i love about this private invitation is because i will get to see all their limited edition collections that never been displayed at the boutique sambil dihidangkan coffee and macarons…I love Lady Dior because the handbag looks elegant and sophisticated for business and any special occasion..

Cant wait to see them all!!

Lady Dior, here i come!! 😉

timthumb

Lady-Dior-Embroidered-Floral-Small-Bag-Cruise-2014

Lady-Dior-with-Sequins-and-Beads-Bag-Spring-2014Hmmmmmmmmm..

Baju apa nak pakai niiii??

I Love To Travel The World

By Travelling 2 Comments

 

Semua orang dah tahu, sebelum Salha buat bisnes ni, Salha seorang surirumah sepenuh masa..Dari seorang surirumah yang tak pernah langsung travel ke luar negara tapi bila berada dalam business ni almost 5 years, dah hampir 16 negara dah Salha pergi..

DSC_0367

Semasa masih jadi surirumah sepenuh masa..

Alhamdulillah syukurrr…

_DSC9752

My very first trip di Switzerland

Dan yang paling best semua trip adalah FREE.. Bayangkan kalau melancong satu country Europe mesti belanja almost RM30k, jadi maksudnya Salha dah jimat RM480k la jawabnya.. tapi trip yang kami dapat semua VVIP Trip yang kos sekurang-kurangnya pun RM50k per person.. sebab semuanya Five Star Service..Contohnya di Paris, kami tinggal di Pullman Hotel yang berapa meter je dengan Eiffel Tower.. Bukan murah rupanya melancong nikan.. Kalau betul2 nak enjoy and nak rase nikmat most probably memang kene keluarkan belanja banyak..baru rasa macam pergi bercuti…

Lagi nikmat kalau dapat travel free and everything sponsor… dari hotel, makanan halal, minum, kos transportation, theme park or etc semuanya fully sponsored by the company…

holland-belgium-130

holland-belgium-157

Bestnya melancong ni, kite boleh tengok scenery yang MasyaAllahhhh cantiknya!!! Lebih-lebih lagi pergi Europe… Udara je dah tak same…sejuk, nyaman and segar… Building-building pun cantik-cantik sangat..achitecture zaman medieval, baroque, colonial and etc..contohnya masa pergi Paris, Salha sempat pergi Palace of  Versailles, The Lourve, dan Eiffel Tower…Pemandangan kat sana, Ya Allah..speechless!! contohnya pergi Switzerland, dapat tengok gunung-gunung salji, pokok-pokok pines, sungai and tasik yang jernih…hmmmm…ahhhh!!! terlalu indah tak dapat nak ucap dengan kata-kata…

_DSC0350

alps

_DSC0273

holland-belgium-115

kukenhof_ed

london-paris-premiumbeautiful-salhazain104

london-paris-premiumbeautiful-salhazain98

london-paris-premiumbeautiful-salhazain89

london-paris-premiumbeautiful-salhazain65

london-paris-premiumbeautiful-salhazain40

london-paris-premiumbeautiful-salhazain74

Holland-Amsterdam-Canals-1024x768

holland3

Kalau melancong sendiri, part nak cari makan pun dah pening..satu susah cari makanan halal and satu lagi mahal…paling senang masak sendiri..tapi tak dapatla rase signature food setiap negara contohnya di Australia – fish and chips, di Paris – pasta and macaron, di Belgium- chocolate, truffle, fondue and belgian waffle and etc…semuanya memang mahal kalau convert duit kita…if kite makan satu pinggan pasta di Paris katakan harganya Euro 25.. duit kita dah RM100++ dah… husband lagi? takkan husband tak makan…huhu… belum kate coffee kt sana lagi… secawan dah jadi RM75 duit kita…sekali hirup dah habis…

holland-belgium-312

holland-belgium-111

swiss1-31

swiss1-34

swiss1-35

swiss1-19

swiss1-18

holland food2

Tapi bila company dah sponsor tu makanla ape saje yang kita nak…semuanya boleh rase…macam kami di Switzerland, teringin nak makan cheese kt sane sebab orang kate cheese kat sane sedap masyaAllah… hotel kami terus hidangkan hampir 30 jenis cheese..haa.. rasalah semua!!! Kat Paris pulak teringin nak makan fresh baguette sebab orang kate pergi Paris mesti cari bende ni and beli banyak-banyak..hotel kami hidangkan ntah berapa puluh jenis fresh baguette panas-panas and setiap hari pulak tu.. makan sampai muntah pun boleh… tapi ya Allah sedapnyaaaaa!!!!!

Dan part yang paling ialah, SHOPPINGGG!!!

holland-belgium-162

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-167

Kalau pergi melancong tak wajiblah kalau tak shopping… Mane tahan tengok barang-barang souvenir yang cantik-cantik kt sane.. Mane tahan tengok barang-barang makan sedap-sedap yang takde kt Malaysia..mesti nk beli kan… Fashion kat sane pun lain dari kita.. Barang-brang lain contohnya cosmetic pun tak sama dengan yang ade kt Malaysia…kalau boleh memang semua la angkut balik Malaysia..tak tahannnnn… contohnya mase kami pergi Korea dulu, barang kecantikan die memang advance… kat Malaysia baru keluar BB Cream, kat sane dah CC Cream.. kat Malaysia baru keluar mask Argan Oil, kat sane dah keluar Snail Mask dah… mau tak beli…bukan beli lagi.. borong habis macam nak berniaga kat Malaysia dah..hihi…

vietnam-hochiminh-seminar-seberang-laut-168

amsterdam-holland-06

_dsc2916

Dan kalau pergi melancong jangan lepaskan peluang untuk beli luxury brands.. contohnya, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Gucci, Chloe, Celine, Burberry and etc..Collection disana sometimes tak ada di Malaysia.. Fashion, handbags, shoes, accessories are more variety compare to Malaysia.. and kalau beli kat sana lebih jimat sebab dapat tax rebate and jimat bukan sikit tau..sometimes lebih RM2000 compare to KL.. Lagi satu yang best, ade sentimental value…contohnya setiap negara yang kita pergi kite beli satu handbag buat kenang-kenangan..jadi setiap handbag tu ada cerita disebaliknya..

holland-belgium-353

holland-belgium-354

holland-belgium-131

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-1073

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-100-2

premiumbeautiful_salhazain_hongkong2011-102-2

_dsc29571

hk10

london-paris-premiumbeautiful-salhazain49

Ok so, our next trip will be AUSTRIA & HUNGARY..yaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!

I never been to Austria and Hungary before.. but one thing for sure, Austria and Hungary ialah negara yang sangat cantik..!!! tempat yang paling Salha tak sabar nak pergi ialah their Medieval Castle zaman 12th century lagi…oh myyy….i loveee historical places!!! Can’t wait..!!

So i hope u enjoy my entry for today…i’ll share more on the next updates!

Pada yang nak tahu macamana nak berjaya in this Business and want to follow me to Austria and Hungary u can watsapp me at :

012-2229453

salha2910@gmail.com

BYE!!

The Grand Red Carpet Event

By Success Story No Comments

Alhamdulillah..

Sabtu yang lepas pada 9hb November, kami baru saje selesai menghadiri event “Red Carpet” sempena Majlis Anugerah CDM 2013…

Seperti biase, majlis memang sangat-sangat meriah and tahun ni, our Theme is Bridging People Across Boundaries..Congrats to our beloved company!!!!

Dan seperti biasa, setiap tahun our group, TOP LEADERS CIRCLE (TLC) mesti akan lahirkan THE HIGHEST ACHIEVER yang berjaya mencapai sales tertinggi sebanyak RM 2,000,000.00 dan bergelar CROWN DIAMOND MANAGER dan tahun ini ialah giliran our beloved protege CDM Izyan Liyana. 

Congratulationsss Izyan!!! TLC so proud of you!!!

InsyaAllah, tahun depan TLC akan lahirkan barisan CDM lebih ramai lagi dan jumlah akan bertambah setiap tahun…

555951_473390249441090_937520404_n

Thank u soooo muchhh to my talented photographer Khairil Khairuddin aka KK for the great photos!!!!!

993746_473383982775050_1908194069_n

Thank u soooo much to my beloved make up artist Echenta Fadzil for your magic touch!!! Love ya!!!

1412628_473373906109391_1488677101_o

With the Highest Achiever, CDM Izyan Liyana and her hubby Mr. Sayuti together with our beloved Malaysian No.1 Multi-Millionaire Biz Mentor CDM Hajah Siti Rohana Yusuf…

1401277_473366792776769_1521920425_o

With our TLC Family…we’re so blessed to be in this big family.. Everything we do, we will do it together…For us, “TEAMWORK MAKES A DREAM WORK!!!”..We always believe that, working together with the RIGHT GROUP , the RIGHT PEOPLE and the RIGHT ATTITUDE, we can achieve extraordinary things and we will not just win games, but we will win championships..InsyaAllah…

1395962_473354902777958_915825671_n

With our beloved and very humble company CEO, Mr Tan Kai Hee..

1468574_473354892777959_30730612_n

With our beloved Company General Manager, Mr Teoh Nee Siang.. Thanks so much for all your endless support to TLC and to all of us in this industry..

1391730_473354939444621_1035747121_n

With our Master Multimillionaire Sifu, CDM Chan and Cikgu Zakry..

883202_473366576110124_762780459_o

1450098_473355012777947_2072390533_n

1404570_473366572776791_1802992214_o

1403660_473366729443442_286500352_o

901676_473370646109717_601250339_o

1399071_473370489443066_2096275744_o

1470180_473354886111293_470203575_n

1395928_473354669444648_2133787503_n

1468582_473354742777974_110124626_n

1403235_473366789443436_301472308_o

1397730_473370566109725_207891867_o

1385425_473366559443459_1390925040_n

977321_473370486109733_212344600_o

1454813_473354779444637_2028294498_n

1397187_473373792776069_1500718532_o

1458630_473382306108551_1402905217_n

941292_473370369443078_1969402541_n

1469904_473354719444643_47521172_n

902650_473373849442730_1355481942_o

580798_473387899441325_480421669_n

1450678_473383026108479_1398723024_n

Congratulation to all, congratulation to Top Leaders Circle!!