fbpx
Tag

Louis Vuitton Archives - SALHA ZAIN

Hilang Akal Ke Ape????!!!

By My story, Premium Beautiful5 Comments

Hah ape pulak la tajuk pepagi buta ni camni tetibe kan…kontroversi sunggguh…

Heehe…sorila kacau u ols pepagi ni…mlm tadi baru balik kelas…dapat semangat luarbiase…tu yang jadi camni…

Takde..sebenarnya entry kali ni..Salha nk share satu ilmu yang salha belajar mlm tadi dengan CDM Abg Lan..

“Kalau kite nk berimpian, jgn fikir yg logik..Kite kene fikir luar kotak atau luar sedar”…

Luar sedar = luar kotak = luar jangka.. barulah dapat luar biasa..

Contohnya..

U ols pun tau..dulu before salha start bisnes..salha seorang surirumah biase…

Surirumah with no savings AT ALL..berkereta Kelisa (hasil keje 5 tahun lepas tu pun tak habis byr lagi masetu), and taktau langsung about designer clothes,handbags,kasut ke hape…

Tapi Alhamdulillah sangat bile jumpe peluang ni, memang salha pegang betul2…sebab dh ramai yang buktikan..kenape tak i yang buktikan pulak, betul tak?

So baru masuk2 bisnes je dh berangan terlebih daaaaahhhhhh….

Boleh capai ke tak  tolak tepi dulu…janji kene ade dream and matlamat yg jelas ape yg kite nak capai..

Nak tau Salha berangan ape??

1) Nak pakai BMW 3 series..

bmw3

2) Nak pakai handbag LV Multicolor hampir RM10k, even before this Carlo rino pun tak pernah.. (over ok..)

speedymulticolor

3) Nak gi Europe..(nk baring kt rumput and tgk pemandangan gunung salji lebih kurang cam dlm gamba ni)

sw8

 

4) Nak pakai baju designer

siti

5) Nk masuk TV jadi penalist..

6) Nk Jadi CDM

7) Nak income 6 angka

8) Nak saving ratus ribu..


Kalau fikir balik…hilang akal ke hape kan…baru masuk bisnes berangan sampai camni…

Takpelahkan…name pun DREAM..So dare to dream…sape nk marah kan..so berangan jeee..takpe…

Bile berangan kite letak kene gamba2 to make it more PRECISE…

So ini hasil dari salha yang kuat berangaannn ni…


1) Nak pakai BMW 3 series..

 

bmw cdm1

2) Nak pakai handbag LV Multicolor

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 860

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1073

3) Nak gi Europe..(nk baring kt rumput and tgk pemandangan gunung salji)

baring swiss

4) Nak pakai baju designer (Ezuwan Ismail, my official designer)..

DSC 0060 4


5) Nk masuk TV jadi penalist..

hujah

6) Nk Jadi CDM

cdm

7) Nak income 6 angka..Dah capai…

8) Nak saving ratus ribu..yup..ni pun dah capai…


Alhamdulillah….Semua dah jadi kenyataan…


So nak tau what is my next tahap hilang akal DREAM???

ini dia…..jeng..jeng..jeng..

 

1) Ferrari 458 Challenge

Price hampir rm 2 juta

 

ferrari

 

 

2) Hermes Birkin

Price RM 30k++

victoria beckham hermes birkin1

 

3) Naik Private Jet. Boleh?

private jet gulfstream sm8u

Yup…agak hilang jugak kan…

Tapi insyaAllah bolehhh (walaupun rase cam..boleh ke niii)..

Tapi dulu dah banyak kali buktikan..kenape yang ni tak boleh…

Kan best pakai Ferarri merah dengan birkin merah…baru matching…

Capai tak capai belakang kire…janji letak dulu gamba..hehe..

Salha target dalam mase 5 tahun ni…and of coursela after savings salha dah 7 angka…

InsyaAllah..InsyaAllah..

So ape DREAMs u ols??

Care to share with me…

012-222 9453

[email protected]

 

 

Hong Kong trip was AWESOME!!!

By Travelling6 Comments

I tak pernah sangka trip Hong Kong se-best nih…coz ramai org ckp Hong Kong memang best utk shopping…so i thought…maybe shopping ala2 KLCC je…coz i hari2 pun shopping..(tehehehe)..tak sangka ler shopping kt Hong Kong ni macam shopping kt KLCC x 10times!!!Woooooo!!!AWESOME!!!!

And talking about the scenery…i thought, Hong Kong is a very crowded city…so maybe gi sana gi sini nmpk bangunan je lakan…but its totally exceeds my expectation…!!!the scenery was so magnificient…tak reti nk gambarkan cane kat sini…memang u ols kene tengok sendiri…

And the foooooddd….first i thought, nak cari muslim food kt Hong Kong mesti susah sket…and tak mcm Swiss ade chocolate cheese bagai…tapi the food in Hong Kong…OMG!!!!senang ok nk cari and sedappp banget…the food yg sponsored by company toksah citer…semua 6 stars standard…

And the hotel…i memangla dh agak hotel die sure2 5 star coz trip dgn company mmg 5 star service…tapi tak sangka la pulakkan…hotel ni 6 star…

seriously..Hong Kong trip was OMG!!!Indescribable…u just have to see this and believe it…or lagi senang u just have to join the trip then u now wat i mean…

Day 1

-Dari airport terus gi shopping kt ladies market..even hujan lebat kitorang redah jugak!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 21

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 4

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 9

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 40

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 22

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 55

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 60

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 64

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 96

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 97

 

– makan kt Spice…memang sedapp to the maxx!!!dapat makan same2 ngan biz partner and group CDM Ramzi and CDM Kak Ina…CDM idola kami…memang best!!!

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 102

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 106

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 122

Malam we all pergi Avenue of Star..tgk cap tgn artis2 famous Hong Kong and patung Bruce Lee….then naik bas tadee bumbung…ni pengalaman best sgt…hujan lebat pun sanggup pakai baju hujan…

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 152

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 182

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 201

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 209

 

 

Day 2

– Kami pergi Disneyland…bessttttt!!!my veryy 1st time masuk Disneyland…memang jakun sket…yang paling best gi ramai2 nagn rakan kongsi satu bas…seronok sgt!!


premiumbeautiful salhazain hongkong2011 270
premiumbeautiful salhazain hongkong2011 275

 

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 369

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 392

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 407

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 450

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 455

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 460

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 491

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 335

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 336

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 381

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 470

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 420

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 496

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 425

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 427

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 510

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 514

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 533

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 575
-malam day 2..(day 2 aktiviti memang panjang sket..tapi bestt!!!)…kami pergi makan kebab kt Hong Kong Island….tak sangka tgh2 bandar Hong KOng ni ade muslim food yg sedap macam haku confirm gi lagi tempat neeehhh!!then after that gi ladies market!!

– siang tadi happy2 sakan tak hengat dunie kt disneyland ngan half of my group…malam makan kebab ngan another half lagik…pengalaman yang sgt menyeronokkan…kami semua dah dh buat declaration nk sambung our activity ni in Holland…jom penuhkan satu bas or maybe 2 bas after this…? Woooo!!!

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 12 2

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 14 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 16 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 19 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 25 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 27 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 28 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 30 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 31 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 34 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 43 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 45 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 55 2

 

Day 3

– aktivity shopping2 kt Canton road…kami pergi Harbour city….hari bersejarah untuk i coz i dapatkan my dream bag kat HK…weee…..takpe after this teman rakan kongsi beli dream bag diorang kt holland pulak…ok u ols…wats your dream bag??pls let me know…kite dapatkan same2 k…!!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 669

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 680

 

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 57 2

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 684

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 705

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 819

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 723

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 853

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 858

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 859

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 941

– then malam ade gala dinner…terkejut tengok ballroom besar giler…mane taknye…6 star hotel…then qualifier adela dalam 17 bas a.k.a 4 chartered flight…dari 4 flight ni 2 flight ialah dari group CDM Kak Ana…wuuu…memang best!!!…memang nampak ramai sangat usahawan dari semua bangsa berjaya bersama2…semua usahawan se-malaysia dh buktikan bisnes ni satu platform yg kukuh!! 17 bas uuu…so u ols…tak pyh ragu2 lagi…tak yah pikir panjang2 sgt dah…yang penting diri kite…mulakan amik peluang and kite same2 gi Holland pulak after this…k!!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 949

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 953

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 955

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 989

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1012

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1015

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1024

Day 4

– hari last kami di Hong Kong…sob..sob…(nk shopping lagiii..)takpela…sambung kt holland pulak after this…

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 73 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 88 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 95 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 96 2

 

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1034

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1049

-Souvenirs untuk myself, family, rakan kongsi and semua u ols kt luar sane….sape nak souvenirs..angkat tgn!!!

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 1061

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 97 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 99 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 100 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 102 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 101 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 106 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 105 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 107 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 104 2

 

premiumbeautiful salhazain hongkong2011 110 2

 

 

The end

kite sambung kat Holland pulak k…!!!

 

P/s: Macam i ckp tadi…u just have to see this and believe it…tapi lagi best if u ols semua join trip ni and experience it yourselves…memang its totally different things…memang tak same tgk gamba dgn experience sendiri…lagi2 next ni gi Holland…bukan Holland je k..kami juge akan pergi Belgium,and singgah di Dubai and Paris..so satu tiket untuk 4 buah negara…best tak u ols??!!and pada kaki shopping…jom kite shopping kt Paris…u know that semua handbag pun asal dari sane..and confirm price lain dari Malaysia..aaaaandddd dapat tax rebate lagiiii…so jom u ols…tak kisah sesiape pun kt luar sane, tak kisah ape bangsa sekalipun…you’re invited to our next trip…jom kite pergi same2…enjoy same2, berjaya bersama2 and jadi millionnaire same2…

P/S: This biz is all about teamwork…there’s no such thing as personal glory…so thats why there’s the word yg kami amalkan iaitu “Maju Bersama Kumpulan”…berjaya bersama2…itu yg paling penting…Everyone of you are Powerful Leaders!!everyone of you berhak untuk mendapat kejayaan..u ols semua berhak jadi jutawan..kalau kite usaha kejayaan milik anda semua…kalau kite nk berjaya dgn sesuatu jgn 50-50 or terfikir2 lagi..coz nk berjaya just do it!!itu tema kami semua…JUST DO IT!!so inilah hasilnya…tak payah lagi nk cari seribu alasan lagi coz kite dh nampak ramai yg dh berjaya…jadi ikut je org yg dah berjaya…kite pun akan berjaya…kalau kite masih ikut kata2 org yg tak berjaya..so i guess..u already wats the answer…jgn takut utk mulakan langkah pertama sebab every single step u ols dalam bisnes ni ialah bergerak bersama2 pemimpin..just Follow the Leader…insyaAllah…Kejayaan milik anda…

yang pergi ke Hong Kong semuanaya ade 17 bas = 4 chartered flight…2 flight tu dari our great leader CDM Kak Ana..how powerful she is!!kami di layan mcm VIP dalam flight coz yelah kami sewa terus flight tu kan…and sewa kat 6 star hotel..rasenya satu building hotel tu booked by us!!!wooo!!!!beestkannn!!!takde org lagila buat camni…or takde company lain lagi yg buat camni…so kami dh buktikan yang biz ni benar2 satu platform yg kukuh..so now its your turn!!!

Alhamdulillah, trip Hong Kong berjalan dgn lancar…syukur pada Allah…so next will be Holland…to all Qualifier Hong Kong..pastikan diri and a dalam next flight to holland okies…and pada rakan kongsi and semua di luar sane..jom kite fight same2…berjuang bersama…u have all my support…just let me know if u need me…setiap pemimpin kami akan pastikan anda semua akan berangkat ke Holland bersama2 kami…kite buat team orange ok!!

….after this nk satu bas lagike or nk sorang satu bas????mane lagi best??hehe…..go u ols!!!u can do it!!woooo!!!!!!

so…

GO HOLLAND!!!!!!!!!!go!!go!!gooooooo!!!!!!!!!!!

 

 

 

Premium Beautiful

By Business, Health and Beauty, Premium Beautiful3 Comments

Announcement!!!!

pink lady

To all beloved ladies out there…

Good news for you…

Promo still ON…we haven’t received any final notice from the company yet…

Maybe it can ends anytime..

So grab the chance when it still ON…

U can save up to RM800…i repeat RM800 tau bukan RM80 ok…

Aaaaaaand……..

Pada sesiape yang beli Premium beautiful akan berpeluang untuk dapat VIP tiket FREE ke Hong Kong

Everything is F.O.C!!

So ape tunggu lagi…nk tau lebih lanjut??

Buzz me 016-3229453

or

012-2229453

or email me at

[email protected]


P/S: i received so many positive feedback from my customer..

I lost 2 kg in a week, my waist drop 3 inches,i punye back pain gone, pinggang akak ade shape dah..dulu tegak je…..

and my result that other people say…kak salha memang serious different..byknyeee turun (baru smlm my adik ipar ckp)….and etc…

Oh im so happy!!!

Muahs…!!

XOXO

What’s Your New Year Resolution…???

By Business, My story13 Comments

Mine is:

1) Crown Diamond Manager

by November…nak naik pentas mase Anugerah CDM

2) 6 Figure Income (RM 150,000 and up ) a month

by October

3) Volvo XC60

mase raye…raye bile??

4) A Semi-D House (Property investment)

by April, insyaAllah…dah makin dekat dah yang ni..

5) A Shoplot (Property Investment)

by June

6) ASB RM 200k – DONE!!

tercepat sket plak yg ni…

7) Amanah Saham Didik for my babies

by February

8) Handbag Louis Vuitton Speedy Multicolor or Trevi

somewhere Jan- March….Terpulang pade bile cousin saye nk balik dr UK..huhu…

9) Jam Tag Heuer

( tak tau sgt pasal jam…any suggestion?)

10) Set up Home Office

in progress…by 1st week Jan dah siap..

11) Apple Iphone 3GS

Jap lagi nk tempah…tapi dapat Januari la kot…lambat tul Maxis!!

12) Kluang Station Franchise Restaurant (another busines venture for my family)

by end of the year, InsyaAllah…niat nk bukak restaurant for my parents memang sentiase di hati…huhu…

To Be Continued…..

——————-> ok..sampai situ dulu…..tak terfikir ape lagi….huhu….

Alhamdulillah….Business memang ubah saye dari biase jadi agak luar biase…

Mane tak luar biase…kalau 7 bulan lepas saye tak buat business…mesti now i still surirumahtangge sepenuh mase,without any savings, income, apetah lagi nak beli property sendiri or untuk my parents..

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Pemurah Ya Allah….Murahkahlah rezekiku dan rakan2 kongsiku Ya Allah…”

Louis Vuitton

By My Fav's, My storyOne Comment

mul

Im eying for this…since i masuk biz.. inilah still menjadi my dream bag..

Price : RM 8900.00

Last week i gi Louis Vuitton kt klcc and i told Aaron (salesman merangkap kawan pulak coz selalu masuk)..

I said to Aaron, “Aaron, i like this bag so much…i’ll come back in 4-5 months time”..

Then Aaron said..” Of course you will..i believe you…”huhuhuu….

Lepas i dapat beg ni, memang i dah tak beli beg lain dah laaaaaaaaaa……boleh ke..hohohh!!